סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 11:01 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 104 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 7:17 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
שיח.
מו'מ.
אבל כשמיעוט נוהג בחזירות ורוצה לקבוע הכל לבד,קורות ריאקציות.
כמה שיותר חזירות הריאקציה תהיה חריפה יותר.
עוד יתגעגעו לרוטמן ולוין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 7:41 pm 
Hall of Famer

מו״מ על מה? על חוק הרכב הועדה לבחירת שופטים? תשנה את החוק אם אתה גיבור כזה.

ברור שנתגעגע לצוררים לוין ורוטמן, בכל מקרה במוקדם או במאוחר תהיה פה הפרדה לשתי ישויות, עם או בלי מלחמת אזרחים לפניה. עדיף מוקדם כנראה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 9:13 pm 
Hall of Famer

היינו משנים,אלמלא היינו יודעים שהשופטים יפסלו את החוק בתואנת שקר כלשהו.
לא נורא, הרפורמה המשפטית תשוב. כשהמיעוט יפסיק לחלוש על גופי הכוח במדינה.
נמתין עוד דור או חצי דור.
לא תהיה כאן שום הפרדה. המדינה תשלט על ידי הרב .מי שזה לא יתאים לו ,הקטע הזה שלתושבי אופקים ואור עקיבא יש סיי כמו ל'אחים לנשק' מוזמן לעזוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 9:22 pm 
Junior

יפה אמרת.
מי שמהרהר מעבר לפנטזיה (ולפנטז מותר) ברעיון של "הפרדה" הוא בגדר לא כשיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 10:02 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
יפה אמרת.

אבימאל וזכ"א, על פניו נשמע שאתם רוצים שלטון מוחלט של הרוב. האם אתם רוצים איזשהן הגבלות על הרוב? האם הרוב יכול להחליט להרוג את מי שבא לו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 10:09 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אם מדינת ישראל בכלל תתקיים, היא תהייה בתוך שני דורות, גג שלושה, דיקטטורה או פסאודו-דמוקרטיה תאוקרטית. זה בלתי נמנע, וזה לא יהיה בבת אחת אלא בתהליך הדרגתי שיתחיל כבר בימי חיי, בהנחה שלא אידרס על ידי משאית בשנים הקרובות.
הפרדה לא תהייה, זה לא באמת ריאלי. מה שכנראה יהיה זה שהרבה אנשים ינהגו כמוני במידה כזו או אחרת. למעשה ככל ואחרי שהילדים שלי יעזבו את הארץ האבודה הזו, אני - ממקום מושבי במדינה כלשהי עם תוכנית retiree visa - אעשה כל שביכולתי הדלה (כלומר באמצעות קולי בבחירות וקולי במקומות אחרים) ליצור פה מדינה שאפילו אבימאל וזכ"א ירגישו בה לא בנוח.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' ספטמבר 25, 2024 10:39 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 10:38 pm 
Junior

ראי מה תגיד אם וכאשר בג"ץ יפסול את חוק האזרחות שמונע איחוד משפחות עם פלסטינאים בישראל? תעדכן האם זו מדינה שיהיה לך ובעיקר לצאצאים שלך מאוד נוח לחיות בה.
רקע להדיוטות: בג"ץ הורה למדינה לנמק מדוע לא יבוטל החוק הזה, בתגובה לעתירות שהוגשו בנושא, דווקא זמן לא רב לאחר הטבח הכי גדול שנראה כאן מאז קום המדינה מצד אלו שהכי בונים על ביטול החוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 10:45 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי מה הקשר למה שאמרתי. יבטל או לא יבטל, זה לא ימנע מישראל להיות תאוקרטיה בטווח זמן של כמה עשרות שנים.
ולזה התכוונתי. לא דיברתי על פלסטינים או לא פלסטינים. בהינתן הסנריו שעליו דיברתי המפלגה שתקבל את קולי תהייה זו שתהייה כמה שיותר מושחתת, כמה שיותר טליבאנית וכמה שיותר מתבדלת. וכמובן היא צריכה שיהיה לה סיכוי להיכנס, אני לא רוצה לבזבז את קולי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 10:55 pm 
Junior

תענה בבקשה לשאלה שלי: האם זה פסק דין שצריך לקבל בשוויון נפש ולכבד? האם תרצה לחיות במדינה שהמוני פלסטינים צמאי דם מתרוצצים לך בין הרגליים בחסות אבירי הדמוקרטיה שלך בירושלים והתעקשותם להביא כליון על כולנו בשם מושגים משפטיים ריקים מתוכן ועולם ערכים מנותק מהציבור הישראלי והמציאות שבו הוא חי?

וברור שזה קשור לנושא, כי הדרך, לגישתך (שאני מפקפק בה מאוד אגב) להפוך למדינה תיאוקרטית עוברת בהגבלת הרוב את היכולת של בג"ץ לפסול חוקים. מעניין אותי כמה רחוק אתה מוכן ללכת בהגנה על הגוף הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 11:09 pm 
Hall of Famer

לא, אני לא אשמח מפסק דין כזה. זה עוד לא אומר שאני רוצה מדינה שבה הרשות המבצעת היא כל יכולה. זה מצב הרבה יותר גרוע. זו בדיוק ההגדרה של דיקטטורה או פסאודו-דמוקרטיה.
ואתה יכול לפקפק עד מחר. התהליך הוא בלתי נמנע. גם מפלגת השלטון עצמה הולכת והופכת יותר ויותר דתית בואכה תאוקרטית, וככל שלרשות המבצעת יהיה דה-פקטו כוח מוחלט (ברשות המחוקקת היא גם ככה שולטת מטבע שיטת השלטון בישראל) זה מה שיהיה יותר ויותר. ובהיעדר חוקה, ועם חוקי יסוד שהם למעשה חוקים רגילים שאפשר לשנות בהבל הצבעה רגילה לחלוטין, זה בדיוק מה שיקרה. אתה תתחיל להרגיש את זה עוד בימי חייך. למעשה תרגיש את זה יותר ממני כי כמדומני אתה צעיר ממני במשהו כמו 20 שנה, תהנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 11:15 pm 
Junior

אוקי, הבנתי שלא תשמח. אבל האם צריך לכבד כזה פסק דין התאבדותי? האם זה לא יצדיק לשרוף את המדינה כמו שעשו כאן בשנתיים האחרונות?

ואנחנו לא רוצים שלטון מוחלט של הרשות המבצעת, אנחנו רוצים איזון בין רשויות ולא מצב שבו בג"ץ הוא למעשה הגוף הכי חזק במדינה (יחד עם מוסד היועמ"ש).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 11:26 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
אוקי, הבנתי שלא תשמח. אבל האם צריך לכבד כזה פסק דין התאבדותי? האם זה לא יצדיק לשרוף את המדינה כמו שעשו כאן בשנתיים האחרונות?

ואנחנו לא רוצים שלטון מוחלט של הרשות המבצעת, אנחנו רוצים איזון בין רשויות ולא מצב שבו בג"ץ הוא למעשה הגוף הכי חזק במדינה (יחד עם מוסד היועמ"ש).

אתה יכול להסביר איזה מודל אתה רוצה? כרגע נראה שאתה מעדיף דיקטטורה על פני המערכת הקיימת. בישראל כרגע אפקטיבית יש שתי רשויות, הרשות השופטת והרשות הפוליטית. לטעמי הרבה יותר חשוב מהחלשת הרשות השופטת הוא הפרדת הרשות המבצעת והרשות המחוקקת. בפרט הרשות המחוקקת צריכה לפקח על הרשות המבצעת. במצב הנוכחי זה נראה מדע בדיוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 11:38 pm 
Hall of Famer

גם לפני זה זה היה מדע בדיוני. הרשות המבצעת תמיד שלטה ברשות המחוקקת, זה פועל יוצא של השיטה בישראל. ההבדל הוא שפעם היה את הדבר הזה שבאנגלית קוראים לו "it's not done".
עדיף היה לא להסתמך על זה ולקבוע חוקה ו/או חוקי יסוד חסינים, כי בסוף מגיע "it's done" ובאבוה.
והאמת, יש לומר ביושר, בני גנץ (האם כבר אמרתי שמדובר במטומטם?) ואחריו בנט ולפיד הם שותפים מלאים בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 11:44 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:

ההפיכה המשפטית לא מביאה איזון. בגלל המבנה החוקתי של ישראל, שלא שווה את הנייר שהוא כתוב עליו, הוא הופך את ישראל בדיוק למה שאמרתי - רשות מבצעת עם כוח מוחלט. היא יכולה לחוקק ולבצע כל מה שהיא רוצה ללא כל הגבלה, ללא כל בלמים ואיזונים. אפילו את שיטת הבחירות היא יכולה לשנות למשהו שיבטיח את בחירתה לעולמי עד, ברוב קואליציוני רגיל לגמרי. תבדוק אותי.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' ספטמבר 26, 2024 12:15 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 11:51 pm 
Sophomore

זכ''א, אתה באמת צריך להקשיב לראי. לא יהיה לך כיף לחיות במדינה שתהיה איפשהו על הציר שבין ערב הסעודית לאפגניסטן.
לאבימאל וחבריו (עלק אופקים) כנראה ייקח יותר זמן להבין שהמשיח לא בא.

עופר, אתה באמת צריך להקשיב לאבימאל וזכ''א. לא תהיה שום הפרדה. אם יהיה ניסיון לאחת כזאת, הוא ידוכא מהר ובהרבה כוח. ואחרי זמן מה, גם האופציה לעזוב (אפילו חסר כל) כבר לא תהיה על השולחן. זו לא שאלה של אם, רק של מתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 12:46 am 
Hall of Famer

כן דודה, לא דודה. בחיים לא שמעתי על retiree visa, ואני שמח מאד שהעלית את זה. בתור מישהו שחי בארה״ב, אבל לא רוצה למות בה מהמון סיבות (סיבות אחרות מאלו שאתם אולי לא רוצים למות בישראל, אבל כנראה לא כל כך שונות), זה די מגניב ואני בהחלט אבחן את הנושא.

ואם לחזור לישראל, אני חושב שהבחירות הקרובות יהיו הקריטיות ביותר בתולדות המדינה, ואולי הפעם האחרונה בה יהיה סיכוי לשנות את ה trajectory. אני מקווה לטובת רוב אנשי הפורום שכך אכן יהיה. אבל אם לא - היי, retiree visa זה רעיון לא רע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 12:50 am 
Sophomore

נורטון, תסתכל על ויזת D7 של פורטוגל (הכנסה פסיבית. אולי זה D8). אגב, יש גם ויזות לנוודים דיגיטליים אם זה רלוונטי. אחרי חמש שנים במדינה אפשר לקבל תושבות קבע ואפילו דרכון (מבחן שפה בסיסי, רמת A2 - רוב מדינות אירופה דורשות B1).

בעצם, אשתך לא צרפתיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 12:52 am 
Hall of Famer

לא יודע אם אירופה. וגם כך אני גם אזרח אירופאי (יש לי שלושה דרכונים). יותר חשבתי בכיוון של ניו זילנד או תאילנד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 12:56 am 
Sophomore

בתאילנד לדעתי גם יש ויזות כאלה. בניו זילנד אין לי מושג. אני די בטוח שבפיליפינים יש, ובכמה מדינות באמריקה הלטינית (אולי פנמה או קוסטה ריקה).
רק אוסיף, שלחלק ממדינות אירופה יש גם טריטוריות לא-אירופאיות - למשל אפשר לפרוש בשקט באיים האזוריים או במדירה, שמעתי רק דברים טובים ורמת החיים (שירותי רפואה, חינוך וכאלה) עדיין בסטנדרט מערבי ובוודאי עדיף על עולם שלישי כמו תאילנד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 1:09 am 
Hall of Famer

גם בורה בורה, טהיטי, ופולינזיה הצרפתית בכלל - נשמעים לי כמו מקומות לא רעים, אם כבר צרפת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 1:26 am 
Hall of Famer

לא יודע, לגור באי עם כמה אלפי תושבים, נשמע לי כמו אחד הדברים היותר משעממים שיש (לא הייתי באיים האלה, אבל הייתי בחצי מהקריביים עד היום ועם כל הכבוד והאהבה שלי למקומות האלה, נראה לי ממש משעמם לגור שם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 1:30 am 
Hall of Famer

כמה אנשים אתה צריך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 1:30 am 
Sophomore

במדיירה 250 אלף איש, מתוכם 100,000 בעיר הבירה.
אבל ייתכן, מעולם לא גרתי על אי אז אין לי מושג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 1:49 am 
Hall of Famer

אנעארף, אני אישית אוהב ערים צפופות, אז בנגקוק נשמע לי אחלה. למרות שהיום אני גר באורנג׳ קאונטי שהיא לא צפופה במיוחד וגם ההרגשה היום יומית היא די סבבה (הבעיות שלי עם אמריקה הן אחרות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 4:28 am 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
זה כן אני כתב:
יפה אמרת.

אבימאל וזכ"א, על פניו נשמע שאתם רוצים שלטון מוחלט של הרוב. האם אתם רוצים איזשהן הגבלות על הרוב? האם הרוב יכול להחליט להרוג את מי שבא לו?

שאלה פשטנית אז נענה תשובה פשטנית.
כן.
בהכרעות פוליטיות אני מעדיף לשים את גורלי בידי ההמונים, שאותם אני יכול לנסות לשכנע מחדש מידי 4 שנים ולא בידי 15 איש שממנים את עצמם.
לגבי המגמות בישראל,אני רואה דברים אחרים. ישראל הולכת ונהיית חילונית יותר (ולאומנית יותר). כמות העסקים שפועלת בשבת היום כפולה ומכופלת מזו שלפני 20 שנה. המסורתיות המזרחית לא מחזיקה יותר מדור,ומזנת, דמוגרפית,בעיקר מדתיים לשעבר.
הישראלים לא יתנו את קולם למי שיגביל את החופש שלהם .
החרדים יודעים זאת מצוין יודעים שכדי להישאר בשלטון הם חייבים להזהר מאוד. מהי החקיקה הדתית האחרונה הזכורה לכם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 104 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: נורטון ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה