אני בדיוק צופה בשידור החוזר של המשחק ורושם לעצמי הערות. בגלל שזה משחק חד פעמי מול קבוצת אן בי איי, ננסה לסחוט עד הסוף מה אפשר לקחת ממנו.
-החיסרון הכי בולט של שרף במשחק שלו כרגע, ואין פה סוד, זה קושי עם מגע. דוגמא קטנה: במחצית השניה הוא עבר יפה את סקוט משמאל, אבל בגלל שסקוט מאסיבי ממנו ויצר מגע קטן (ועבירה), במקום להמשיך את התנועה עד לטבעת ולאנד וואן, הוא ממש התרחק מהסל ויצאה לו זריקה לקצה של הקרש.
-החיסרון השני, זה הקושי לעבור את השומר שלו בעזרת מהירות. יש שתי אופציות כאן: לשפר מאוד את הכוח המתפרץ, ולשפר מאוד את היכולת לעבור את השומר בעזרת סקילס (לחדד עוד יותר שינויי כיוון, קרוסאובר, הטעיות גוף, שינויי מהירות). אלה שני אלמנטים קריטיים שאני מאוד מקווה שהוא הולך לעבוד עליהם בקיץ עד לדראפט.
-צריך לשפר את ה Feel בבניית התקפה. לפעמים הוא מוביל כדור בלי לתכנן מראש מה הוא רוצה לייצר. זה יוצר תחושה של חוסר החלטיות וכדררת מיותרת.
- כשהוא חודר לסל, יש לו נטייה להתחיל את הצעד וחצי רחוק מדי. הוא סומך על זה שעם הצעדים הארוכים שלו הוא יגיע עד לטבעת אבל בגלל שאין לו כוח מתפרץ, מהלכים כאלה מסתיימים עם לאיי אפים רכים שקל לחסום. צריך למצוא דרך להתקרב לטבעת עם כדרור ולא רק בעזרת צעדים ארוכים.
- מתקשה מאוד למסור עם יד ימין. דוגמא: אתמול הוא חדר לסל במחצית הראשונה, ואז דלנטו באנטון חסם אותו כי במקום למסור עם יד ימין הפנויה לזה שעמד חופשי על קשת השלוש, הוא ניסה למסור לו עם יד שמאל שהיתה קרובה לבאנטון. בכלליות הוא מפספס הרבה מצבי מסירה עם יד ימין. יקפיץ לו מאוד את מספר האסיסטים אם ישפר את זה.
- הסייז נראה טוב מאוד אתמול ביחס לפוינט גארד. הוא לא נראה קטן מדי בשום שלב בהשוואה לשחקנים הארוכים ששמרו עליו.
- אוהב מאוד את זה שהוא לא לוקח קשה טעויות של עצמו. זיכרון קצר.
-בהגנה, הוא צריך לקחת שיעורים מאבדיה איך לא לאכול הטעיות. עוברים אותו בקלות בגלל זה.
השאלה שאני תוהה לגביה היא האם המשחק הזה גרם לסקאוטים להיות יותר בטוחים לגביו או יותר סקפטיים. צריך לראות איך זה ישפיע על המנייה שלו. מרגיש לי שנואה אסנגה יצא המורווח העיקרי מאתמול למרות שאני קצת פחות מחזיק ממנו. יש לו בהתקפה סגנון מזליקי משהו. כאילו דברים קורים אצלו במקריות. אבל מהלך הרוח שראיתי בפורומים השונים (אוהדי פורטלנד ואוהדי דראפט לא ישראלים) אנשים התרשמו במשחק הזה יותר מאסנגה מאשר משרף.
את המשחק המלא אפשר לראות כאן:
https://basketball-video.com/ratiopharm ... -preseason