סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 4:20 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 736 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 30  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חרבות ברזל 2.0
הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 7:28 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
sheky כתב:
נו, לכן שאלתי עדיין עומדת - האם אתה מציע לירות בכל נהג בתאונה שיש בה נפגעים?

בכל תאונה עם נפגעים המוניים (כמו במקרה הזה) שבו הנהג עדיין בתא הנהג (כמו במקרה הזה) - כן, בהחלט. וכן, גם אם קוראים לו משה והוא מהקריות.
אגב, דוגמה נוספת היא איזה מת׳יו בן 15 בתיכון באמצע קנזס עם רובה. מבחינתי, די ברור שגם אם בדיוק המת׳יו הזה קיבל מעצור ברובה, בדיוק כשהשוטר בא, עדיין סביר להניח שצריך לירות בו בלי לחשוב יותר מדי באיזה חלק בגוף אתה יורה בו. אם אין לו כבר רובה ביד, זה סיפור אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 7:45 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אז אל תדון.
נתוני מודיעין ובריתות, כשלעצמן, לא יעזרו לנו בלי מה שציינתי. אתה עוד לא הסברת איך הם אמורים בעיניך להיות ממומשים הלכה למעשה, ועל ידי מי.

אני לא דן. אני מציין שהחזרה האובססיבית על "האנד גיים תלוי בחופש הפעולה שישראל תקבל" היא לא יותר מאלמנט מומצא שזרקת ואתה לא מסוגל לשחרר, ריגרדלס שייכותו למציאות.

מה זה "לא הסברתי איך הם אמורים להיות ממומשים"? אני אמור לפרוס פה הצעת מחקר בדוקטורט בבטחון לאומי? לכל איום יש רמות שונות של אפשרויות תגובה. אם מדינה מתנהלת מתוך אסטרטגיה של הגנה אקטיבית, שזה מה שישראל מאז ומתמיד התיימרה לעשות, יש לה מרחב פעולה עצום. למשל, הפצצנו 2 כורים במדינות אויב בעשורים האחרונים בלי שאף אחד הפריע לנו, אם לא שמת לב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 7:48 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
sheky כתב:

בכל תאונה עם נפגעים המוניים (כמו במקרה הזה) שבו הנהג עדיין בתא הנהג (כמו במקרה הזה) - כן, בהחלט. וכן, גם אם קוראים לו משה והוא מהקריות.
אגב, דוגמה נוספת היא איזה מת׳יו בן 15 בתיכון באמצע קנזס עם רובה. מבחינתי, די ברור שגם אם בדיוק המת׳יו הזה קיבל מעצור ברובה, בדיוק כשהשוטר בא, עדיין סביר להניח שצריך לירות בו בלי לחשוב יותר מדי באיזה חלק בגוף אתה יורה בו. אם אין לו כבר רובה ביד, זה סיפור אחר.

נו, אבל אין לו רובה ביד. הוא התרסק עם המשאית לתוך התחנה. אם הוא לא חמוש, אין לו יותר מה לעשות. מבחינה בטחונית נטו, הדבר שאתה רוצה לעשות זה ללכוד אותו חי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 7:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יופי. אז כל הסכם/הסדר/הבנות, שיאפשר למליציה טרוריסטית חמושה להתקיים, לבנות כוח ולהוות איום על ישראל, הוא נון סטארטר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 7:59 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נורטון כתב:
sheky כתב:

נו, אבל אין לו רובה ביד. הוא התרסק עם המשאית לתוך התחנה. אם הוא לא חמוש, אין לו יותר מה לעשות. מבחינה בטחונית נטו, הדבר שאתה רוצה לעשות זה ללכוד אותו חי.

לא ראיתי את הזירה ואני לא יודע ממה בנויה התחנה הזו, אם היא מבוטנת או סתם אחד המבנים האלה ממתכת חלולה ופלסטיק. אתה סגור שהמשאית הייתה מושבתת וחסרת יכולת תנןעה? כי לפי תיאורי העדים לתאונה, היו עוד אנשים לפניו ובלחיצה על הגז הוא מגיע גם אליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 8:12 pm 
Hall of Famer

בעל החברה שבה עבד הבחור אמר ב'כאן' שהוא סטה מקו החלוקה שלו והסתובב ברחבי רמת השרון לפני שהגיע למקום. אז או שבעל החברה מנסה לכסות כל התחת שלו, או שלא מדובר שאיזה מצב רפואי פתאומי ומסתורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 8:17 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
יופי. אז כל הסכם/הסדר/הבנות, שיאפשר למליציה טרוריסטית חמושה להתקיים, לבנות כוח ולהוות איום על ישראל, הוא נון סטארטר.

שמע, בלי ציניות, אני בטוח שאתה מסוגל לניסוח פחות אינפנטילי מזה. כי אחרת למה רק כך? תנסח "יש למחות את זכר עמלק" או "כל הבן הנולד היאורה תשליכוהו" כבסיס בלעדי למו"מ, וכן כל מוסלמי שאינו מוכן לשיר התקווה יחוסל מיידית, וזה בתור נון-סטארטר כמובן.

ובחזרה למציאות: מיליציות טרוריסטיות אנטי-ישראליות יתקיימו בעולם ככל שישראל תהיה קיימת בעולם. אין לה השפעה על זה, ולשום הסכם אין השפעה על זה. ישראל צריכה להיות במצב שהיא מסוגלת להגן על עצמה אקטיבית מכל איום, בהתאם להערכת האיום. כאמור, המדינה שפשוט חייבת חופש פעולה אחרת אין מו"מ, חיסלה כורים בעיראק ובסוריה בלי שאף אחד נקף אצבע כנגדה. היא גם מפציצה כעת חיה במטוסי קרב עיר בירה של מדינה ריבונית מתי שבא לה, ואין חש. "חופש פעולה" הוא לא בעיה של ישראל. הבעיה של ישראל היא הנהגה מושחתת שסייעה אקטיבית לאויביה, במקום להגן אקטיבית מאויביה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 8:20 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:
נורטון כתב:
sheky כתב:

לא ראיתי את הזירה ואני לא יודע ממה בנויה התחנה הזו, אם היא מבוטנת או סתם אחד המבנים האלה ממתכת חלולה ופלסטיק. אתה סגור שהמשאית הייתה מושבתת וחסרת יכולת תנןעה? כי לפי תיאורי העדים לתאונה, היו עוד אנשים לפניו ובלחיצה על הגז הוא מגיע גם אליהם.

בוא נסכים שנינו שאין לנו מחלוקת לגבי הפעולה הרצויה במצב שבו המפגע עדיין מהווה סכנה אקטיבית. במקרה כזה, ניטרול הסכנה הוא הערך העליון וזה ברור. העניין הוא שאנשים אומרים את המובן מאליו הזה כי הם רוצים להראות כמה הם חרבו-דרבו אחרי 7.10, אבל בהתעלם מתפישה מפותחת שמתבססת על ידע והבנה ומביאה לתוצאה רצויה בהרבה. לחקור את נהג המשאית נותן הרבה יותר ערך מלהרוג אותו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 8:35 pm 
Junior

אם אני מבין נכון, אז הציטוט שלי את יגיל הנקין זה מה שהתחיל את הסיבוב הנוכחי ומשובב הנפש בין ראי לכהן. לדעתי, שניכם טועים כמובן. ראי טועה בחשיבות הגבוהה שהוא מייחס להסכמה כתובה שתעגן את הזכות שיש לישראל בעצם להמשיך להלחם לנצח על אדמת לבנון/עזה/סוריה וכו׳. הכהן, מצידו, טועה בכך שהוא טוען שלישראל מאז ומעולם היתה זכות כזו והראייה - תקיפת הכור בסוריה, המב״מ באיראן וכו׳. מה שהנקין מכנה ״מניעת התעצמות״ זה לא פעולה של סיירת מטכ״ל, המוסד או חיל האוויר פעם בכמה זמן. הוא מדבר על מלחמה תמידית. קשה להבין את זה בהתחלה, אבל פשוטו כמשמעו. שישראל כל הזמן תהיה במצב של מלחמה, עם נוכחות קרקעית בתוך עזה, בלבנון, חומת מגן מתמיד בגדה וכו׳ וכו׳. ככל שאני חושב על זה אני מאמין שזאת המציאות שלקראתה אנחנו הולכים והיא שונה מהותית ממה שהיה עד עכשיו, ולא רק כי ביבי העדיף לחזק את סינוואר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 8:38 pm 
Hall of Famer

אז אני אנסח את זה אחרת, כי נראה לי שהניסוח שאתה טוען שהוא אינפנטילי גדול עליך, ולכן אתה מתווכח עם עצמך.
יהיו ארגוני טרור בעולם ובטח באזור הזה של העולם, כמו שיש עדיין נאצים בעולם. זה כשלעצמו פחות מטריד אותי, מטרידות אותי היכולות, וזה גם מה שתמיד אמרתי על הקלישאה ש"אי אפשר להילחם ב<הכנס מסגרת טרור כרצונך> כי זה רעיון".
אז מרעיונות פחות איכפת לי, כמו שפחות מטרידה אותי עצם העובדה שיש נאצים בעולם. איכפת לי מהיכולות. למשל לדרוש מאזרחיך ברוב שטחי מדינתך לחיות תחת איום טילים מתמיד, זה לא יכול לעבור מכאן והלאה. בשנות ה-60 למשל ישראל התנקשה במדענים של פרוייקט חילוואן המצרי כי הגדירה שעם זה היא לא תוכל לחיות. או לקבל את זה שארגון טרור הוא גם עצמאי וגם חלק מממשלה של מדינה ריבונית - לא יעבור.
אז ישראל צריכה להוריד דרסטית את רף היכולות שהיא מוכנה לאפשר ולחיות איתן. אם לקחת את חמאס כדוגמה, עכשיו נראה - פשוט אמפירית - שהוא לא יכול יותר לירות על ישראל, או כמעט בכלל לא. הוא לא יכול לפשוט מעבר לגבול אפילו בכוח קטן, לא ברגל, לא עם הכוח הימי ולא במצנחי רחיפה.ישראל צריכה להקפיד בלי פשרות על המצב הזה, או על נסיון לפתח יכולות אחרות, גם אחרי שתצא מעזה.
אז מה שאני אומר שהוא שישראל צריכה לגלות אפס סובלנות כלפי ארגון טרור שמפתח יכולות, וברף הרבה יותר נמוך

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' אוקטובר 27, 2024 8:43 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 8:41 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
אם אני מבין נכון, אז הציטוט שלי את יגיל הנקין זה מה שהתחיל את הסיבוב הנוכחי ומשובב הנפש בין ראי לכהן. לדעתי, שניכם טועים כמובן. ראי טועה בחשיבות הגבוהה שהוא מייחס להסכמה כתובה שתעגן את הזכות שיש לישראל בעצם להמשיך להלחם לנצח על אדמת לבנון/עזה/סוריה וכו׳. הכהן, מצידו, טועה בכך שהוא טוען שלישראל מאז ומעולם היתה זכות כזו והראייה - תקיפת הכור בסוריה, המב״מ באיראן וכו׳. מה שהנקין מכנה ״מניעת התעצמות״ זה לא פעולה של סיירת מטכ״ל, המוסד או חיל האוויר פעם בכמה זמן. הוא מדבר על מלחמה תמידית. קשה להבין את זה בהתחלה, אבל פשוטו כמשמעו. שישראל כל הזמן תהיה במצב של מלחמה, עם נוכחות קרקעית בתוך עזה, בלבנון, חומת מגן מתמיד בגדה וכו׳ וכו׳. ככל שאני חושב על זה אני מאמין שזאת המציאות שלקראתה אנחנו הולכים והיא שונה מהותית ממה שהיה עד עכשיו, ולא רק כי ביבי העדיף לחזק את סינוואר.

למה לא מבין? מבין היטב. משה דיין ניסח את זה כבר בהספד רועי רוטברג. האסטרטגיה הבטחונית הבסיסית של ישראל היא הגנה אקטיבית, שבזוויות מסוימות אתה יכול לקרוא לזה "מלימה מתמדת" אבל זה לא בדיוק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 8:45 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אז אני אנסח את זה אחרת, כי נראה לי שהניסוח שאתה טוען שהוא אינפנטילי גדול עליך, ולכן אתה מתווכח עם עצמך.
יהיו ארגוני טרור בעולם ובטח באזור הזה של העולם, כמו שיש עדיין נאצים בעולם. זה כשלעצמו פחות מטריד אותי, מטרידות אותי היכולות, וזה גם מה שתמיד אמרתי על הקלישאה ש"אי אפשר להילחם ב<הכנס מסגרת טרור כרצונך> כי זה רעיון".
אז מרעיונות פחות איכפת לי, כמו שפחות מטרידה אותי עצם העובדה שיש נאצים בעולם. איכפת לי מהיכולות. למשל לדרוש מאזרחיך ברוב שטחי מדינתך לחיות תחת איום טילים מתמיד, זה לא יכול לעבור מכאן והלאה. בשנות ה-60 למשל ישראל התנקשה במדענים של פרוייקט חילוואן המצרי כי הגדירה שעם זה היא לא תוכל לחיות. או לקבל את זה שארגון טרור הוא גם עצמאי וגם חלק מממשלה של מדינה ריבונית - לא יעבור.
אז ישראל צריכה להוריד דרסטית את רף היכולות שהיא מוכנה לאפשר ולחיות איתן. אם לקחת את חמאס כדוגמה, עכשיו נראה - פשוט אמפירית - שהוא לא יכול יותר לירות על ישראל, או כמעט בכלל לא. ישראל צריכה להקפיד בלי פשרות על המצב הזה, או על נסיום לפתח יכולות אחרות, גם אחרי שתצא מעזה.
אז מה שאני אומר שהוא שישראל צריכה לגלות אפס סובלנות כלפי ארגון טרור שמפתח יכולות, וברף הרבה תר נמוך

כתבת משהו אינפנטילי קצר ואז עברת לפירוט ארוך שלו. רק שזה לא קשור לאנד גיים של המלחמה.

אתה כל הזמן חוזר ל"חופש הפעולה" של ישראל ומתעלם לחלוטין, ובכן, מהעובדה שמעולם לא היתה לה בעיה כזו. אף אחד לא מנע ממנה כלום. מה שכתבת כאן זה הגרסה הבטחונית של "בשביל לקחת אליפות, אנחנו צריכים לעלות על המגרש ולהיות טובים, ערב אחרי ערב". סבבה. מה זה קשור לאנד גיים של המלחמה?

לאף אחד אין מחלוקת מתועדת על כך שלישראל יש זכות להגן על עצמה, אקטיבית. אף אחד לא מנע ממנה עד כה שום פעולה במלחמה הזאת כולל פעולות אקוטיות ביותר. אז על מה אתה חופר, בשם אלוהים?

מו"מ הוא מסגרת כללית בדרך להסדר. כשאתה אומר "ישראל צריכה לדאוג שלא יהיה עליה איום טרור, אפילו קטן ביותר", למה אתה מתכוון? לתוכנית טקטית מפורטת שתוכנס בנספח ס"ה להסכם למקרה שבו סגן מפקד תא בצור מקבל שדר איראני? מה אתה רוצה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 9:09 pm 
Hall of Famer

במילים פשוטות - ארגון שמאיים על ישראל, בטח השניים האלה שנמצאים ממש על הגבול וכבר פיתחו יכולות, מופשט מיכולותיו ומפורז; ובכל הסכם/הבדר/הודנה או מה שזה לא יהיה עתידי אין שום סעיף שמגביל את ישראל מלאכוף את הפירוז הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 9:14 pm 
Hall of Famer

מאחר שכאמור איזה עשרים פעם רק בעמודים האחרונים אף אחד לא מגביל את ישראל אף פעם מלעשות מה שהיא רוצה כנגד האיומים עליה, ולכן הסייפא מיותרת מלכתחילה, נישאר עם הרישא: אתה טוען שהאנד גיים למו"מ הוא פירוק מלא של חמאס וחיזבאללה מנשקם?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 9:15 pm 
Junior

הסיבה המרכזית שלישראל חופש פעולה יחסית רחב כרגע היא הסמיכות לבחירות בארה"ב. זה צימצם את מנופי הלחץ של ארה"ב מחשש לאיבוד קולות דמוקרטים. לפני חצי שנה הלחץ המערבי היה ברמות מטורפות ולכן הסיוע ההומניטרי בכמויות פסיכיות, האיחור הרב בכניסה לרפיח, הכלכלת חימושים וכו'. לפתע חודשיים לפני הבחירות תיזמנו אינספור חיסולים , מהנייה דף נסראללה סינוואר וכל פיקוד רדואן, היתה ככל הנראה התחייבות אמריקאית לבטחון ישראל שיש מספיק חימושים גם אם תיפתח מלחמה כוללת, וזה נאמר באוגוסט.

ישראל נכנסה לעזה אחרי חיסול 1200 ישראלים ביום אחד, חיסלה כור גרעיני שאיים להשמיד את ישראל, זה רמת האיום הנדרש ללגיטמציה (וגם היא חלקית) לבצע מה שביצעו בשנה האחרונה. אין לה לגיטימציה עולמית מארה"ב צרפת בריטניה להיכנס בשגרה לעזה ולבנון מתי שהיא רוצה על כל בלון ורקטה ולחסל את המעורבים על כל הנזק האגבי. ביו"ש ג'נין וטולכרם יש ועל זה מדובר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 9:17 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
הסיבה המרכזית שלישראל חופש פעולה יחסית רחב כרגע היא הסמיכות לבחירות בארה"ב. זה צימצם את מנופי הלחץ של ארה"ב מחשש לאיבוד קולות דמוקרטים. לפני חצי שנה הלחץ המערבי היה ברמות מטורפות ולכן הסיוע ההומניטרי בכמויות פסיכיות, האיחור הרב בכניסה לרפיח, הכלכלת חימושים וכו'. לפתע חודשיים לפני הבחירות תיזמנו אינספור חיסולים , מהנייה דף נסראללה סינוואר וכל פיקוד רדואן, ההבנה היתה כנראה שיש מספיק חימושים גם אם תיפתח מלחמה כוללת.

ישראל נכנסה לעזה אחרי חיסול 1200 ישראלים ביום אחד, חיסלה כור גרעיני שאיים להשמיד את ישראל, זה רמת האיום הנדרש לבצע מה שביצעו בשנה האחרונה. אין לה לגיטימציה עולמית מארה"ב צרפת בריטניה להיכנס בשגרה לעזה ולבנון מתי שהיא רוצה על כל בלון ורקטה ולחסל את המעורבים על כל הנזק האגבי. ביו"ש ג'נין וטולכרם יש ועל זה מדובר.

כמו שהמסקנה על השואה לא תהיה לעולם שאין אלוהים, או שהמסקנה על אי-ביאת המשיח לעולם לא תהיה שמדובר באגדה, כך אצל הימנים הדתיים הפונדמנטליסטיים העובדה שישראל מקבלת חופש פעולה מלא לחלוטין מהממשל הדמוקרטי בארה"ב היא לא עדות לרמת התמיכה בה, אלא פשוט איזשהי הסתבכות נפתלת של המציאות. זה פשוט לא יכול להיות שהאמריקאים תחת משטר דמוקרטי נותנים קארט בלאנש לישראל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 9:22 pm 
Junior

חופש פעולה מלא זו ההגדרה נחמדה למציאות בה במשך 9 חודשים האמריקאים אשכרה נתנו לנו הוראות הפעלה למלחמה קיומית. באיזה חימושים להשתמש איפה , לאן להיכנס ולאן לא, מתי לצאת ואיזה יחס מחבלים-עזתים הרוגים הוא מוצדק, אם להזיז אוכלוסיה אזרחית או לא, הדרישה המשוגעת לסיוע הומניטרי לאויב שמחזיק בנשים וילדים כי הסיוע בתכלס הלך לחמאס, עד כדי איזה מחבלים לשחרר ומתי לעצור את המלחמה ובאילו תנאים. לא סתם באפריל התגובה לאיראן היתה טיל אחד חסר משמעות, בשבועיים לפני הבחירות התגובה היתה 100 מטוסי קרב מפציצים. ארה"ב ניסתה להפוך אותנו במשך כמעט שנה לכוכב ה51, ושחררה קצת לפני הבחירות מחוסר ברירה

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך א' אוקטובר 27, 2024 9:30 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 9:23 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
מאחר שכאמור איזה עשרים פעם רק בעמודים האחרונים אף אחד לא מגביל את ישראל אף פעם מלעשות מה שהיא רוצה כנגד האיומים עליה, ולכן הסייפא מיותרת מלכתחילה, נישאר עם הרישא: אתה טוען שהאנד גיים למו"מ הוא פירוק מלא של חמאס וחיזבאללה מנשקם?

כן, ובכלל מתשתיות צבאיות, לפחות כאלה שמאיימות על ישראל.. ולאכוף את זה אקטיבית, בהנחה ההגיונית שאף אחד לא יעשה את זה במקום ובשביל ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 9:35 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:

כן, ובכלל מתשתיות צבאיות. ולאכוף את זה אקטיבית, בהנחה ההגיונית שאף אחד לא יעשה את זה במקום ובשביל ישראל.

אתה יכול להצביע על מקרה אחד בהסטוריה, שבו מדינה כלשהי הצליחה לכפות פירוז על ארגון טרור שנלחם מתוך שטח הטריטוריה שלו? אם לא, אנא הסבר כיצד תצליח לעשות זאת דווקא במקרים אלה?

וחייב לומר שאנחנו מה-זה חמודים בנסיון שלנו לדבר על אסטרטגיה ומו"מ ואנד גיימס, כשבפועל האמת המחליאה היא שלישראל אין שום אסטרטגיה בלחימה-לא בעזה, לא בלבנון. ואין מבחינת הממשלה שלה שום קשר בין מה שקורה בשטח הלחימה לשיקולים המדיניים, מכיוון שכל החלטותיה נובעות אך ורק מרצונה לבצע את ההפיכה המשטרית שתגאל את העומד בראשה מדינו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 9:43 pm 
Hall of Famer

אני רק אומר שאם לא יהיה הסדר שיכלול פירוז (מה שמאיים על ישראל, לא מעניין אותי מה שלא מאיים), לא יהיה הסדר, ואם אני תושב הצפון ובכל זאת יש הסדר שמקבל את המצב הקיים, שיחפשו מי יגור שם במקומי או שיהפכו את האזור לשטח צבאי. ישראל ממילא צריכה לאכוף את קיצוץ היכולות של הארגון, עם או בלי הסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 9:46 pm 
Sophomore

sheky כתב:
אגב, אני רואה שעכשיו שוב עולה בטוויטר הרבה נושא "גירוש משפחות מחבלים" בנוגע למחבלים עם ת"ז כחולה... בלי להיכנס לשאלה אם זה יעיל או מוסרי או ווטאבר - הדבר הזה יכול לעבור מבחן חוקתי כלשהו? יש איזה מקביל היסטורי בארץ ובעולם שבו לוקחים אזרחי מדינה שלא עשו כלום ושוללים להם את האזרחות ומגרשים אותם?
שוב, מבלי להיכנס אפילו לפן המוסרי או התועלתני, נטו הפן החוקי - זה בכלל הגיוני?

מרגיש לי כמו תראו ציפור פופוליסטית,
כדי להסיט את הזעם הציבורי על ההפקרות הביטחונית, לכיוון מערכת המשפט, שלא מבין על סמך מה תאשר לגרש אזרחים.
פרקטית נשמע כמו רעיון נורא ואיום שעלול להבעיר את היחסים עם ערביי ישראל - עוד אינטרס קיומי שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 10:20 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אני רק אומר שאם לא יהיה הסדר שיכלול פירוז (מה שמאיים על ישראל, לא מעניין אותי מה שלא מאיים), לא יהיה הסדר, ואם אני תושב הצפון ובכל זאת יש הסדר שמקבל את המצב הקיים, שיחפשו מי יגור שם במקומי או שיהפכו את האזור לשטח צבאי. ישראל ממילא צריכה לאכוף את קיצוץ היכולות של הארגון, עם או בלי הסדר.

סבבה אחי, אם לא יהיה פירוז לא יהיה הסדר, ואז כוחות המילואים שנמצאים בעודף כח אדם מטורף פשוט ימשיכו בלחימה בעצימות מקסימלית בכל הגזרות ללא כל השפעה על החברה והמשק, בזמן שהגליל ימשיך לפרוח כי הרי כל זמן שאין הסדר-גם אין בכלל הפצצות, הרי אנחנו כל יום מורידים איזה מפקד בכיר או שניים של המרגמות הרקטיות בגזרה הדרום-מערבית ממזרח לאי-שם מעבר להרי השוף.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 10:25 pm 
Hall of Famer

אגב בזמן שאנחנו מדברים פה אסטרטגיה גבוהה, אולי שווה להזכיר שנכון לעכשיו האיום הכי גדול על שלמות הקואליציה זה העובדה שחוק ההשתמטות של החרדים לא עבר, והם לא מוכנים לוותר עליו בפיפס. ככה בשביל להגביר את המוטיבציה של המילואימניקים שאתה רוצה להמשיך לטחון בלחימה אינסופית ללא הסדר, כי בלי פירוז מלא אנחנו לא משחקים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 11:36 pm 
Hall of Famer

אין בעייה, נלך על האלטרנטיבה. ספר לתושבי הצפון, ובקרוב גם המרכז, שהם הולכים לחיות במציאות של סבבים וטפטופים כמו תושבי הדרום ב-20 שנה האחרונות.
יודע מה, ספר לתושבי הדרום שהם הולכים לחיות כמו תושבי הדרות ב-20 שנה האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 11:41 pm 
Hall of Famer

אין שום קשר בין ההפרכה של הקשקשת האינפנטילית שלך לבין "השלמה עם סבבים וטפטופים".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 736 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 30  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: