סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 9:05 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 582 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 11:05 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
הדוח שסטארבקס פרסמה לפני מספר ימים היה מאכזב, עיקר האכזבה הייתה מהפעילות בטריטוריה של סין שם החברה רשמה ירידה של 14% כשהחברה מדווחת שהסינים נכנסים פחות לבתי הקפה של החברה ואם כבר נכנסים, מבצעים עסקאות בשווי נמוך. הסיפור הוא המתחרה הסינית Luckin.
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 11:09 am 
Junior

דיווח מהבוקר:
משרד הביטחון חתם על עסקת ענק, בהיקף של כ-2 מיליארד ש"ח, להרחבה משמעותית של ההצטיידות במערכות לייזר ליירוט ('מגן אור'), עם המפתחת הראשית, חברת רפאל ועם חברת 'אלביט מערכות'. מנכ״ל משרד הביטחון, אלוף (מיל׳) אייל זמיר:
ציטוט:
עסקת 'מגן האור' היא מהעסקאות החשובות שחתמנו, שכן היא היא מבשרת על תחילתו של עידן חדש בשדה הקרב- עידן הלייזר. יכולת ראשונה של מערכת הלייזר הקרקעית, שפותחה בשיתוף פעולה בין מפא"ת לתעשיות גדולות וחברות סטארטאפ, צפויה להיכנס לשירות מבצעי בעוד שנה מהיום..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 12:00 pm 
Junior

הולנד, מדיניות הגירה חדשה:
ציטוט:
1) No more permanent residents all visa will expire.
2) Syrians sent back to safe areas
3) Refugees will not get priority housing over Dutch nationals.

https://x.com/real_eire/status/1850098260448313498

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 5:54 pm 
Junior

הטיולים של שרת התחבורה שלנו בחו"ל כל-כך הצליחו שהחל מה-1 לנובמבר טרמינל 1 נסגר לטיסות בינלאומיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 6:50 pm 
Junior

האחים אמיר שלקחו את השליטה בשופרסל מחליטים לעשות את הצעד המשמעותי ביותר, כנראה, מאז נכנסו לתפקיד -
הם יסבו כ-40 סניפים (מתוך כ-100) שופרסל דיל למיתוג חדש תחת השם 'יוניברס'. מי שמספיק מבוגר זוכר שכבר היה דבר כזה, גם של שופרסל, אי שם בתחילת שנות ה-2000. הסניפים שיוסבו יהיו מהגדולים ברשת, שם חווית הקנייה תהיה נמוכה יותר בכדי להקטין את הפער במחירים מרמי לוי מכ-20% לאזור החד-ספרתי באחוזים.

בשורה עבור צרכן הקצה, כמו בכל שאר התרגילים השיווקיים, לא סביר שתהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 7:01 pm 
Hall of Famer

Lakic כתב:
הדוח שסטארבקס פרסמה לפני מספר ימים היה מאכזב, עיקר האכזבה הייתה מהפעילות בטריטוריה של סין שם החברה רשמה ירידה של 14% כשהחברה מדווחת שהסינים נכנסים פחות לבתי הקפה של החברה ואם כבר נכנסים, מבצעים עסקאות בשווי נמוך. הסיפור הוא המתחרה הסינית Luckin.
תמונה

הגרף מראה עלייה, לא ירידה, גם אם מתונה יחסית לחברה השניה, מן הסתם. אולי זה גרף ישן? מה שאני רואה זה שמאז 2018, סטארבאקס בסין גדלה פי שניים (שזה cagr של, משהו, כמו 15 אחוז). לא רע בסך הכל, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 7:10 pm 
Junior

הגרף מציג את כמות הסניפים. למעשה, אין יותר גרוע מזה, סטארבאקס גם מגדילה את כמות הסניפים וגם רושמת ירידה של 14% בהכנסות.
המחירים אצל המתחרה הסינית נמוכים בכ-20% מאשר אצל סטארבאקס, מה שגורם לצרכן הסיני שנמצא בתקופה מורכבת (חברות רבות שעובדות בסין מדווחות כך), להעדיף אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 7:19 pm 
Hall of Famer

אכן, לא הסתכלתי על כל התמונה.
האמת היא שעד היום אני לא מבין למה אין תואם ״קופיקס״ כאן באמריקה (בישראל זה עדיין קיים, אגב?) והאם יום אחד אקבל ביצים ואפתח אחד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 11:16 pm 
Junior

קופיקס בישראל ממשיכה לדמם כסף (חברה ציבורית). כישלון חרוץ.
האמת שבדיוק לפני יומיים הייתי בסידורים וראיתי סניף כזה של זכיין, אמרתי נשתה קפה רגע - 12 ש"ח קפה בינוני עם חלב סויה.
אמרתי במחיר הזה...כבר הייתי קונה קפה ברולדין ומוסיף עוד כמה שקלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2024 1:25 am 
Hall of Famer

מעניין, אבל אתה יודע למה? היוניט אקונומיקס של למכור קפה בחמישה שקלים לא עבד? או שמא זה היה פונקציה של מחירי שכירות וכאלה, יש לך מושג?
אני יושב כרגע בסטארבאקס, אחרי ששילמתי 6 דולר עבור קפה. סטארבקס כלשעצמה היא אולי חברה בירידה, אבל בחיי שלפחות במקומות בהם אני גר ומסתובב לא רואים את זה (הסניף כרגע כאן מלא לגמרי). אבל אני לא יכול שלא לתהות מה היה קורה לו היו כאן אופציות פחות נוחות לישיבה, אבל עם קפה בדולר ורבע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2024 2:39 am 
Sophomore

6 דולר לכוס קפה?

החמים שלי היו אצלנו בביקור השבוע. ישבנו במסעדת ארוחות בוקר טובה ומוכרת פה בעיר (כמה מוכרת? מספיק בשביל למכור מרצ'נדייז של עצמה).
2 אמריקנו
2 קפוצ'ינו
קנקן תה
מנת פנקייקים (3 מכובדים) עם פירות יער
קערת יוגורט-מוזלי-פירות יער
לחם קלוי עם שתי ביצים מקושקשות ובערך 200 גרם בייקון
סלט קישואים צרובים (המנה הכי יקרה בפער, 30% מהחשבון הסופי)
קלצונה ירקות וגבינת אדם (ניתן על חשבון הבית בגלל איזו טעות בהזמנה שהפורטוגזית שלי לא מספיקה כדי להצליח להבין מהי)

סה''כ קצת פחות מ-35 יורו.
הילדים והחמים שלי יצאו מרוצים מאוד מהאוכל ומהשתייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2024 2:56 am 
Hall of Famer

וואלה, במקום בראנץ' בינוני בקליפורניה, מה שאתה מתאר יעלה קרוב למאה דולר, בטח אם כוללים את ה 18 אחוז המקובלים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2024 11:07 am 
Junior

ido כתב:
6 דולר לכוס קפה?

החמים שלי היו אצלנו בביקור השבוע. ישבנו במסעדת ארוחות בוקר טובה ומוכרת פה בעיר (כמה מוכרת? מספיק בשביל למכור מרצ'נדייז של עצמה).
2 אמריקנו
2 קפוצ'ינו
קנקן תה
מנת פנקייקים (3 מכובדים) עם פירות יער
קערת יוגורט-מוזלי-פירות יער
לחם קלוי עם שתי ביצים מקושקשות ובערך 200 גרם בייקון
סלט קישואים צרובים (המנה הכי יקרה בפער, 30% מהחשבון הסופי)
קלצונה ירקות וגבינת אדם (ניתן על חשבון הבית בגלל איזו טעות בהזמנה שהפורטוגזית שלי לא מספיקה כדי להצליח להבין מהי)

סה''כ קצת פחות מ-35 יורו.
הילדים והחמים שלי יצאו מרוצים מאוד מהאוכל ומהשתייה.

כל זה ב-35 יורו, איפה? מדהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2024 1:39 pm 
Sophomore

פורטוגל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2024 7:00 pm 
Junior

אחרי פחות משנה, מיזם הסטרימינג "רלוונט" ייסגר. כ-100 עובדים יוזמנו לשיחה וכנראה יקבלו מכתבי פיטורים.
חבל, היו להם תכנים מצוינים, אבל ברגע שהחלו להעלות את התכנים ליוטיוב, זה היה ברור לי שזה עניין של זמן עד שהודעה על סגירת המיזם, תצא. לא הבנתי את המודל הכלכלי פה, לא יודע אם יש היתכנות כלכלית לתוכן כזה. חבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2024 7:42 pm 
Junior

למי שלא מכיר, בכל שנה יש מה שנקרא -'תעריף חורף' לחידוש/הוצאת דרכון -
החל מ-1 בנובמבר ועד 28 בפברואר של השנה העוקבת, יש הנחה של עשרות אחוזים עבור מי שירצה לבצע את הפעולות הנ"ל.
לדוגמא - אם נאבד או נגנב הדרכון, אז תשלמו 480 ש"ח (חלף 580 ש"ח), אם תצרכו לחדש או להחליף (בלוי/קרוע) תשלמו 170 ש"ח (חלף 270 ש"ח). גם בהנפקת דרכון לקטין ישנה הנחה - 105 ש"ח (חלף 140 ש"ח). עיקר ההנחות הן לביצוע דרך האינטרנט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2024 7:51 pm 
Junior

רשות התחרות הטילה היום קנס חסר תקדים בגובה 111 מיליון ש"ח על שטראוס. זה הסכום המירבי שניתן לקנוס בו.
ביולי 21' שטראוס ביקשה למזג אליה את הפעילות של משק ווילר תמורת כ-20 מיליון ש"ח - להם יש פעילות מאוד מוצלחת של טופו שנמכר בסופרים. אבל מה שבעיקר עניין את שטראוס זה למנוע ממשק ווילר לממש את החזון שלו וזה להיכנס לשוק מוצרי החלב הצמחיים שנשלט על ידי תנובה, בו שטראוס החלה לפעול. מה שרשות התחרות טוענת זה כי עוד לפני שהתקבל אישור רשות התחרות (שלא התקבל בסוף), החברות פעלו כאילו הן כבר מוזגו ושטראוס חייבה את משק ווילר לעצור כל מהלך הנוגע לפעילות בשוק מוצרי החלב הצמחיים. שטראוס טוענת שהקנס הוא חסר תקדים, הזוי ולא פרופורציונאלי והיא תערער.
יחסית לעסקה כ-20 מיליון ש"ח, מדובר פה בקנס באמת מטורף. הקנס הגבוה ביותר שהוטל עד כה היה ב-2019 על החברה המרכזית (קוקה קולה) כ-40 מיליון ש"ח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 11:37 am 
מנהל פורום

Lakic כתב:
אחרי פחות משנה, מיזם הסטרימינג "רלוונט" ייסגר. כ-100 עובדים יוזמנו לשיחה וכנראה יקבלו מכתבי פיטורים.
חבל, היו להם תכנים מצוינים, אבל ברגע שהחלו להעלות את התכנים ליוטיוב, זה היה ברור לי שזה עניין של זמן עד שהודעה על סגירת המיזם, תצא. לא הבנתי את המודל הכלכלי פה, לא יודע אם יש היתכנות כלכלית לתוכן כזה. חבל.

מה זה אומר? כל הפודקאסטים שלהם יסגרו? יעברו לבית חדש? אני מאוד אוהב את הפודקאסט "ראן&בלאגן" עם טפירו ועוד כמה חבר'ה (למרות הפרק האחרון המשעמם עם עידו גור הדובון איכפת לי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 1:40 pm 
Hall of Famer

לא ידעתי איפה להכניס את זה, אבל האתר של ערוץ 21 שנשאר פעיל אחרי סגירת הערוץ בטלויזיה נסגר גם הוא.
מה יעשה עכשיו ירון פאר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 2:24 pm 
Junior

שיעור התעסוקה (אחוז המועסקים מכלל האוכלוסייה) בחודש ספטמבר בישראל עמד על 60.8%.
אם אתם שואלים את עצמכם איך אתם משלמים כל כך הרבה כסף בצורה של מיסים ישירים ועקיפים והשירות שאתם מקבלים כל כך גרוע, זה פשוט כי בישראל יש המון כסף על הרצפה שאף אחד לא רוצה להרים - להרים את שיעור התעסוקה בדרך של שלילת קצבאות לאנשים שיכולים לעבוד ולא רוצים לעבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 3:19 pm 
Junior

מי שיוצא קצת מהפרסומים החדשותיים, מגלה שנדלן בישראל לא תמיד עולה -
בסקירת נדלן שפרסם האוצר הבוקר, מגלה כי 10% ממכירת הדירות ברבעון השני נעשתה בהפסד הון ריאלי.
בבאר שבע, אחת מכל חמש דירות שנמכרת, נעשה בהפסד הון ריאלי למשקיע. ברבעון השנייה הייתה עליה דרמטית בכמות הדירות שנמכרו בהפסד הון ריאלי גם בחיפה. כאן אפשר לקרוא את הסקירה בעלת ה-40 העמודים : https://www.gov.il/he/Departments/Dynam ... iew?skip=0

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 4:13 pm 
Junior

אחוז העובדים שממשיכים לעבוד באותה חברה 10 שנים (ומעלה) ירד בארה"ב ב-3% בעשור האחרון והגיע ל-30.2%. זהו השיעור הנמוך ביותר זה עשור. מעבר לסיבה אינטיאוטיבית שעולה לנו כמו זה שיש דור צעיר שמחליף עבודות כמו גרביים, ישנו גם את האפקט שכאשר עובדים למקום עבודה, השכר עולה בממוצע ב-4.9% לעומת אלה שנשארו באותו מקום עבודה ועבורם שכר העבודה עלה בממוצע ב-4.6%.
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 7:45 pm 
Hall of Famer

Lakic כתב:
שיעור התעסוקה (אחוז המועסקים מכלל האוכלוסייה) בחודש ספטמבר בישראל עמד על 60.8%.
אם אתם שואלים את עצמכם איך אתם משלמים כל כך הרבה כסף בצורה של מיסים ישירים ועקיפים והשירות שאתם מקבלים כל כך גרוע, זה פשוט כי בישראל יש המון כסף על הרצפה שאף אחד לא רוצה להרים - להרים את שיעור התעסוקה בדרך של שלילת קצבאות לאנשים שיכולים לעבוד ולא רוצים לעבוד.

זה בסדר, בקליפורניה אני משלם איזה 40 אחוז לדוד סאם ולאחיין שלו ״מיסטר קליפורניה״, ובתמורה יש לנו המון הומלסים ברחוב, אוניברסיטאות שעולות מינימום 20 אלף דולר לשנה (סטייט קולג׳, כן?), ו dmv שביקור ממוצע בו לוקח 4 שעות.
מה שנקרא, הכל יחסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2024 2:56 pm 
Junior

Lakic כתב:
קופיקס בישראל ממשיכה לדמם כסף (חברה ציבורית). כישלון חרוץ.
האמת שבדיוק לפני יומיים הייתי בסידורים וראיתי סניף כזה של זכיין, אמרתי נשתה קפה רגע - 12 ש"ח קפה בינוני עם חלב סויה.
אמרתי במחיר הזה...כבר הייתי קונה קפה ברולדין ומוסיף עוד כמה שקלים.

רמי לוי ממשיך להגדיל את האחזקות שלו בחברת קופיקס.
הוא מאמין שהדרך היחידה שבה החברה הזו יכולה להיות רווחית, זה אם הוא יביא את הסכמי הסחר של הרשת שלו, רמי לוי שיווק השקמה, ובעזרתם הם יקנו את הסחורה. זו הדרך היחידה שבה הם יוכלו להיות גם תחרותיים וגם רווחיים. עד כה הוא נתקל בהתנגדויות והמהלך הזה לוקח יותר זמן ממה שהוא ציפה, אבל הוא מגדיל עוד ועוד את אחוז השליטה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 06, 2024 2:26 pm 
Junior

55% מכלל הקניות המקוונות של הישראלים מתבצעות בעלי אקספרס -
ציטוט:
"הסינים רואים בישראל מדינה עם קצב צמיחה יפה וקבוע בקניות, והתוצאות עוברות לרוב את התחזיות שלהם — לא רק ביחס לגודל האוכלוסייה אלא אבסולוטית.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 582 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: FLASH ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: