סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 2:23 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1538 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 58, 59, 60, 61, 62  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2024 5:46 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
תחת בילאפס - יש מצב :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2024 8:53 am 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
Hacohen כתב:
אבדיה אולי באירופה יכול לשחק על 4 עמדות, וגם זה לא באמת. בNBA הוא 3 קלאסי. אף אחד לא ייתן לו לנהל משחק ולכן הוא לא פוינט גארד, אין לו את הזריזות ויכולת יצירת המצבים להיות סקנד, ולא את הפיזיות להיות 4. הוא פשוט 3.

לא מסכים עם זה, לפחות לא הגנתית. אם חושבים על רוב הפאוור פורוורדים המובילים בליגה (אלו שמשחקים בעמדה בפועל), אז דני יכול להתמודד איתם יפה מאוד בהגנה. טייטום, דוראנט, קאווי, סיאקם, באנקרו, בארנס (שניהם), ראנדל, מובלי, טריפל ג'יי, ג'יי דאב/צ'ט, וושינגטון, האצ'ימורה, וכו. יאניס הוא יוצא הדופן כאן (ואולי גם זאיון בריא בשיאו, אבל זו פטה מורגנה). אבל יש מעט שחקנים בליגה (אם בכלל) שיכולים לשמור על יאניס באופן אפקטיבי. אתמול דני אפילו הראה שהוא יכול להתמודד יפה בדקות מסויימות עם סנטרים יריבים ומשער שבעתיד אולי נראה אותו בעמדה יותר לדקות מסויימות מול הרכבים מסויימים.

התקפית, השאלה היא איך אנחנו חושבים על העמדה. אם זה העמדה הקלאסית של שחקנים כמו קארל מלון, טים דאנקן, או כריס וובר, אז דני אכן לא גבוה/פיזי מספיק. אם זו העמדה כפי שהיא נראית היום עם רשימת השחקנים שלמעלה, אז דני בהחלט שם. הוא אולי לא טוב ומוכשר כמו השחקנים הללו, אבל סט הכישורים הכללי שלו (קליעה מבחוץ, ריבאונד) בהחלט דומה לשלהם והוא לא ממש חריג מבחינת גובה או משקל.

א. אני לא שופט עמדות הגנתית, זה כשל לוגי

ב. זרקת פה הרבה שמות של שחקנים מאד טובים בליגה, וטענת שדני "יכול להתמודד איתם יפה מאד בהגנה". לא יודע על מה אתה מתבסס ומה זה מוכיח בעמדה. הוא יכול לשמור על כמה עמדות, אני יכול להסכים עם זה. אבל 3 קלאסי עם אוריינטציה הגנתית בדרך כלל יכול לשמור על כמה עמדות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2024 2:27 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
אני מצטער שאני מפריע לאמיתות בעזרת נתונים. בניגוד למה שאתה אומר, לא בודדתי נתונים ספציפיים. אתה רשמת שוושינגטון קלע יותר טוב מאיך שהוא נראה בשארלוט בגלל החולשה של הקבוצה, אז הבאתי את הנתונים של וושינגטון בדאלאס, שהרבה יותר גרועים מאלו שבשארלוט. אבל שוב פעם, כנראה שוושינגטון קולע יותר טוב בדאלאס, כי לא ניתן לנתונים לבלבל אותנו.
אז אני אתן עוד נתון אחד, כנראה חלקי. בכל קריירת האן.בי.איי שלו וושינגטון מחזיק באחוז של 35.2% מהשלוש. בספר שלי זה שחקן עם קליעה בינונית ומטה ולא חשוב כמה זריקות הוא לוקח במשחק.

ואני שמח שאתה מתווכח איתי על כך שאבדיה רצוי למאבס בתור 4 פתוח כשאני רשמתי בשתי הודעות נפרדות שאני לא יודע כמה טוב יהיה אבדיה בתפקיד, אלא רק שהוא בהחלט יכול למלא תפקיד כ-4 בדאלאס.

נתון של אחוזי קליעה משלוש לעונה הנוכחית, שמבוסס על מדגם נמוך של משחקים, זה נתון ספציפי ומטעה.
35.2% לקריירה עבור שחקן בעמדה 4 זה בסדר גמור.

בשורה התחתונה, אתה ממשיך להתעלם מעניין ווליום הזריקות ומהעובדה הפשוטה - וושינגטון הוא סטרץ' 4. זה התפקיד שלו, המנדט שלו הוא לקחת את כל הזריקות האלה משלוש גם אם *בעונות מסוימות ובסטרצ'ים מסוימים* הן לא נקלעות באחוזים מי יודע מה.
זה שמיים וארץ לעומת איפה שדני נמצא נכון לעכשיו, לטוב ולרע. כשדני, כאמור, הוא שחקן כנף ולפיכך אחוזי קליעה רעים (יותר!) מצדו, מהווים בעיה אקוטית יותר.

ומה אני אגיד לך, כנראה שמאמני NBA צריכים להתעדכן ולקרוא בספר שלך. אולי ברוק לופז, שחקן עם ממוצע קריירה של 34.9%, צריך להפסיק לזרוק בין 4 ל 6.3 שלשות למשחק, כפי שהוא עושה מאז שהגיע לבאקס. שיאניס ירווח לעצמו...

העובדה שזהו אחוז הקליעה של לופז משלוש בקריירה שלו, לצד הנתון שהובא על אחוז הקליעה משלוש של JJJ, רק מראה שפי ג'יי וושינגטון נמצא בחברה טובה למדי בקרב הסטרץ' ביגמן. כמובן, יתכן שבספר שלך הוא בכלל לא ביגמן, אפילו שאת רוב ככל הדקות שלו מתחילת הקריירה הוא רואה בעמדות 4-5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2024 2:52 pm 
Hall of Famer

אתה שוב ושוב חוזר על כך שאני מביא נתונים מהעונה הנוכחית, כשאני הבאתי את הנתון של כל התקופה שלו בדאלאס, גם אם ציינתי בנוסף את העונה המופלאה שהוא חווה כעת.
וכשאתה רושם משפט כמו "גם אם *בעונות מסוימות ובסטרצ'ים מסוימים* הן לא נקלעות באחוזים מי יודע מה." אתה ממשיך להתעלם מהנתונים שמפריעים לתיאוריות ולא שם לב שוושינגטון הגיע לאחוזי שיא 38.6% בעונה השניה שלו ומאז במשך 3 ורבע העונות האחוזים כל עונה יורדים עוד ועוד.
ועוד משהו מעניין, למרות שזה רק 12 משחקים. כמות השלשות של וושינגטון העונה נמוכה משמעותית ועומדת על 3.5 למשחק ומבט יותר לעומק מגלה שאחרי חודש אוקטובר נוראי שבו הוא זרק 4.8 שלשות, הוא עומד על 2.6 שלשות בחודש נובמבר. אז אולי בכל זאת אחוז הקליעה משנה ונפח הזריקות פחות חשוב מכמה אתה קולע אותן?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2024 3:08 pm 
Junior

עמוס, אין פה שום תיאוריות. יש עובדות בשטח:
1. וושינגטון הוא סטרץ' 4.
2. הוא מקבל מנדט, ממאמנים שונים, לזרוק הרבה שלשות (4.9 ממוצע קריירה)
3. אחוזי הקריירה שלו משלוש משתווים לאלו של ברוק לופז וג'ארן ג'קסון ג'וניור.

בינתיים זה אתה שמתעלם מהעובדות האלה.
אני מצטער, אבל כל שמינייה באוויר שלא תעשה, כמו "הגיע לאחוזי שיא כסופמור ומאז בירידה", או ניתוח המיקרו לכמות הזריקות שהוא לוקח העונה (חשבת שזה אולי קשור להיעדרויותיו של לוקה, שמאפשרות לו ליהנות יותר מהכדור בידיו ולשחק אחרת?), לא תשנה את העובדות הנ"ל. מוזמן להתייחס אליהן כשתרצה בכך, ואז נמשיך לפער הניכר בין וושינגטון לאבדיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2024 3:28 pm 
Junior

ואם לא התעייפת מהדיון, שאלה פשוטה לי אליך - אפיינת את וושינגטון כ"שחקן עם קליעה בינונית ומטה". האם תאפיין כך גם את בובי פורטיס, או אחרת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2024 3:55 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
סאבוניס כתב:
Hacohen כתב:
אבדיה אולי באירופה יכול לשחק על 4 עמדות, וגם זה לא באמת. בNBA הוא 3 קלאסי. אף אחד לא ייתן לו לנהל משחק ולכן הוא לא פוינט גארד, אין לו את הזריזות ויכולת יצירת המצבים להיות סקנד, ולא את הפיזיות להיות 4. הוא פשוט 3.

לא מסכים עם זה, לפחות לא הגנתית. אם חושבים על רוב הפאוור פורוורדים המובילים בליגה (אלו שמשחקים בעמדה בפועל), אז דני יכול להתמודד איתם יפה מאוד בהגנה. טייטום, דוראנט, קאווי, סיאקם, באנקרו, בארנס (שניהם), ראנדל, מובלי, טריפל ג'יי, ג'יי דאב/צ'ט, וושינגטון, האצ'ימורה, וכו. יאניס הוא יוצא הדופן כאן (ואולי גם זאיון בריא בשיאו, אבל זו פטה מורגנה). אבל יש מעט שחקנים בליגה (אם בכלל) שיכולים לשמור על יאניס באופן אפקטיבי. אתמול דני אפילו הראה שהוא יכול להתמודד יפה בדקות מסויימות עם סנטרים יריבים ומשער שבעתיד אולי נראה אותו בעמדה יותר לדקות מסויימות מול הרכבים מסויימים.

התקפית, השאלה היא איך אנחנו חושבים על העמדה. אם זה העמדה הקלאסית של שחקנים כמו קארל מלון, טים דאנקן, או כריס וובר, אז דני אכן לא גבוה/פיזי מספיק. אם זו העמדה כפי שהיא נראית היום עם רשימת השחקנים שלמעלה, אז דני בהחלט שם. הוא אולי לא טוב ומוכשר כמו השחקנים הללו, אבל סט הכישורים הכללי שלו (קליעה מבחוץ, ריבאונד) בהחלט דומה לשלהם והוא לא ממש חריג מבחינת גובה או משקל.

ב. זרקת פה הרבה שמות של שחקנים מאד טובים בליגה, וטענת שדני "יכול להתמודד איתם יפה מאד בהגנה". לא יודע על מה אתה מתבסס ומה זה מוכיח בעמדה. הוא יכול לשמור על כמה עמדות, אני יכול להסכים עם זה. אבל 3 קלאסי עם אוריינטציה הגנתית בדרך כלל יכול לשמור על כמה עמדות.

אם הבנתי נכון, הטיעון העיקרי (היחיד?) שלך לגבי למה דני הוא לא 4 זה שהוא לא פיזי מספיק. ואם זה הטיעון, נראה לי רלוונטי להתייחס ליכולת שלו להתמודד פיזית מול מספרי 4 אחרים בשני צידי המגרש (לא כל כך מובן לי למה צריך להתעלם מהצד ההגנתי). איך אני יודע שדני מתמודד איתם יפה? מצפייה בו בשנים האחרונות בוושינגטון ובפורטנלנד, במשחקים שבהם הוא לא פעם שמר על השחקנים הללו. דני הוא 2.06, 210 קילו, עם ניתור סביר וריבאונדר בכלל לא רע לעמדה 4 (11 ריבאונדים ל-100 פוזשנים; יותר טוב מרוב השחקנים ברשימה שלמעלה).

בקיצור, אני לא מבין מה עושה אותו "3 קלאסי" ו-"לא 4". בהחלט יכול להסכים שהוא טווינר 3-4, כמו לא מעט שחקנים ברשימה שלמעלה, שבפועל מבלים את רוב הדקות שלהם בעמדה מספר 4 בקבוצות שלהם. בעיני לפחות, זו גם העמדה שבה דני אפקטיבי יותר לאור הקליעה המפוקפקת (לא הייתי רוצה אותו נגיד ליד גובר וראנדל במינסוטה, או ליד אלן ומובלי בקליבלנד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2024 4:54 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
ואם לא התעייפת מהדיון, שאלה פשוטה לי אליך - אפיינת את וושינגטון כ"שחקן עם קליעה בינונית ומטה". האם תאפיין כך גם את בובי פורטיס, או אחרת?

בובי פורטיס שחקן עם קליעה טובה משלוש. האחוזים שלו לאורך כל הקריירה מראים את זה.
לא כל כך הבנתי את העובדות בשטח שלך, בעיקר לא את עניין ההשוואה לשחקנים אחרים. למשל לגבי ברוק לופז, אני חושב שהוא זורק הרבה יותר מדי משלוש, בטח בשביל שחקן שמאד יעיל גם מתחת לסל. אני מבין את העובדה שבגלל שהוא משחק לצד יאניס, הבאקס מעדיפים שהוא יהיה רחוק מהצבע ולא יסתום אותו ליאניס. זה לא אומר שמבחינת היכולות של לופז זאת הדרך הנכונה ביותר להשתמש בו כקלע שלשות גבוה וזהו בערך. דרך אגב, גם לגבי טריפל ג'יי אפשר לראות את אפקט מוראנט כשבעונה שעברה אחוז השלשות שלו מתוך סך הזריקות היה נמוך משמעותית לעומת השנים שבהן שיחק לצד מוראנט.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2024 7:00 pm 
Junior

אז קודם כל, פורטיס קולע רק 32% משלוש העונה, מה שמראה לך מה שווה סאמפל סייז נמוך (16 משחקים במקרה שלו) עבור תופעה הפכפכה כמו יכולת קליעה.
דבר שני, בחרתי בפורטיס כי הוא נחשב לסטרץ' ביג טוב, אז הערכתי נכונה שתאפיין את יכולת הקליעה שלו משלוש כטובה. אז תכף אצרף תמונה של השוואת נתונים מתקדמים ביניהם, באדיבות אתר שבמקרה עשיתי בו מנוי לאחרונה, חשבתי שיעזור לי למצוא מדד למיון שחקנים ברי-דראפט.

מה לא הבנת בהשוואה לשחקנים אחרים? הטענה שלי היא שצריך לבחון את וושינגטון כגבוה, למרות היכולת המגוונת שלו בהגנה, כי עובדתית הוא משחק סטרץ' 4. לכן את אחוזי הקליעה שלו יש להשוות לאלו של ביגמנים מרווחים אחרים.
עם כל הכבוד למה שאתה חושב על סגנון המשחק של לופז והבאקס, הוא לא נחשב כ"שחקן עם קליעה בינונית ומטה". כנ"ל לגבי JJJ. וכן, ברור לי שטריפל ג'יי מרווח עבור מוראנט כשם שלופז מרווח עבור יאניס - וכנ"ל לגבי וושינגטון עבור לוקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2024 7:02 pm 
Junior

קובץ מצורף:
פורטיס מול וושינגטון.png
פורטיס מול וושינגטון.png [ 47.35 KiB | נצפה 249 פעמים ]

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2024 7:05 pm 
Junior

כמו שאתה רואה, הנתונים כמעט זהים לחלוטין, למעט בעמודה הכי ימנית. אין לי מושג למה דווקא בהשוואה למגני גבוהים ניידים וושינגטון מדורג גרוע יותר (אגב, זה לא ה defensive role הדיפולטי שהאתר הזה נותן לו, אלא Wing Stopper, פשוט רציתי לעשות סטנדרטיזציה בינו ובין פורטיס).

כמובן שלאור קונטקסט הדיון, פלוס העובדה שוושינגטון מוגדר כסטופר ווינגים, אפשר גם לבדוק את הנתונים האלה שלו מול אבדיה - אם זה מעניין אותך בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2024 7:06 pm 
Junior

יש מצב ש Mobile Big Defenders כולל כל מיני שחקני כנף שמקבלים זמן משחק בסנטר בדיוק למטרה הגלומה בשם התפקיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2024 7:22 pm 
Hall of Famer

גרנט. איזה אתר זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2024 7:25 pm 
Senior

נורטון כתב:
גרנט. איזה אתר זה

זה רשום בתמונה שהוא שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2024 8:00 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
Hacohen כתב:
סאבוניס כתב:
Hacohen כתב:

אם הבנתי נכון, הטיעון העיקרי (היחיד?) שלך לגבי למה דני הוא לא 4 זה שהוא לא פיזי מספיק. ואם זה הטיעון, נראה לי רלוונטי להתייחס ליכולת שלו להתמודד פיזית מול מספרי 4 אחרים בשני צידי המגרש (לא כל כך מובן לי למה צריך להתעלם מהצד ההגנתי). איך אני יודע שדני מתמודד איתם יפה? מצפייה בו בשנים האחרונות בוושינגטון ובפורטנלנד, במשחקים שבהם הוא לא פעם שמר על השחקנים הללו. דני הוא 2.06, 210 קילו, עם ניתור סביר וריבאונדר בכלל לא רע לעמדה 4 (11 ריבאונדים ל-100 פוזשנים; יותר טוב מרוב השחקנים ברשימה שלמעלה).

בקיצור, אני לא מבין מה עושה אותו "3 קלאסי" ו-"לא 4". בהחלט יכול להסכים שהוא טווינר 3-4, כמו לא מעט שחקנים ברשימה שלמעלה, שבפועל מבלים את רוב הדקות שלהם בעמדה מספר 4 בקבוצות שלהם. בעיני לפחות, זו גם העמדה שבה דני אפקטיבי יותר לאור הקליעה המפוקפקת (לא הייתי רוצה אותו נגיד ליד גובר וראנדל במינסוטה, או ליד אלן ומובלי בקליבלנד).

א. ויכוחי עמדות זה דבר מאוס ומשעמם בעיניי, כך שלא היתה לי כל כוונה להכנס לדיון עומק בעניין, רק לזרוק כמה אגורות על כך שאין מצב שדני אבדיה בNBA הוא באיזשהו מצב "שחקן של 4 עמדות". נדמה לי שאנחנו מסכימים על כך.

ב. כפועל יוצא, אין לי שום כוונה להילחם על הבריקדה של האם דני הוא 3 קלאסי או טווינר 4-3. שיהיה.

ג. אם בכל זאת לחדד למה התכוונתי, אז זה לא שאני מתעלם מההגנה, אלא פשוט מציין שהגדרת עמדות לפי הגנה זה כשל לוגי מעגלי. כי אם אתה טוען שהוא 4 כי הוא שומר על 4, איך אתה יודע מי ה4 של הצד השני? עמדות, בבסיס המשחק ואיך שהוא נוצר, מוגדרות לעמידה של השחקנים בחלק ההתקפי.

ד. השמות שזרקת כמספרי 4 רק מראה עד כמה עמדות היום זה דבר נזיל. ג'ייסון טייטום שמוזכר באהלן-אהלן כ4 הוא שום דבר שאנחנו מכירים מ4 קלאסי. הוא מחזיק כדור, הוא בא מבחוץ, הוא זורק מלא שלשות. להגדיר אותו 4 זה לא כי הוא עונה להגדרה הקלאסית של 4, כי אין בו כמעט שום דבר של 4 קלאסי, זה פשוט אומר שבחמישייה טיפוסית של בוסטון המודרנית יש 4 שחקנים עם יכולות חוץ וביג מן אחד, אז אחד משחקני החוץ-נגיד טייטום היותר חזק שיש לו יותר פוסט-הוא "4".

ה. דיוני עמדות זה משעמם ומאוס, ואין קשר בין מה שכולנו כותבים פה כבר כמה עמודים לאוקלהומה סיטי ת'אנדר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2024 11:41 pm 
Junior

נורטון כתב:
גרנט. איזה אתר זה

https://www.bball-index.com - אחראי על מדד LEBRON, שלפני כמה שנים דורג בטופ 3 אחרי EPM ו- DARKO בסקר שנערך בקרב אנשי מדיה ואנליטיקס, כולל כאלה שעבדו בקבוצות NBA:

https://hoopshype.com/lists/advanced-st ... -analytics

אבל נראה לי שאני אחזור אל WS, רק שאנסה הפעם את WS/48, לאור העובדה שהוא סיפק לי תוצאות טובות (אחרי שהוספתי עוד כמה פקטורים) ושיש לו מליץ יושר אחד מהכתבה הנ"ל שהחזיק בעמדה בכירה יחסית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 26, 2024 11:54 am 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
אז קודם כל, פורטיס קולע רק 32% משלוש העונה, מה שמראה לך מה שווה סאמפל סייז נמוך (16 משחקים במקרה שלו) עבור תופעה הפכפכה כמו יכולת קליעה.

תגיד לי, אתה לא מבין מה כותבים לך, או שאתה בוחר להשתמש בנימוקי שקר בדיון בינינו?
לא הבאתי את הנתון של וושינגטון מהשנה כהוכחה למשהו, להיפך, כל הזמן שמרתי על סמפל סייז משמעותי וכל הזמן אתה חוזר לנתון של המשחקים מהשנה.
וזה שאתה מביא מדדים שאין לי מושג מה הם ומה עומד מאחוריהם לא אומר שום דבר.
מה המשמעות של 3pt shooting talent ו - off-ball gravity ולמה דווקא המדדים הללו מוכיחים שבובי פורטיס ו-וושינגטון הם קלעי שלשות דומים ולא למשל נתון פחות מתקדם כמו אחוז קליעה מהשלוש לאורך קריירה שלמה או השוואה של אחוזי הקליעה משלוש מ-4 העונות האחרונות?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 26, 2024 12:04 pm 
Hall of Famer

אמרתי בעבר ושומר זאת שוב, השוואה בין אחוזי קליעה בלי לקחת בחשבון () ווליום ((ב) ספייס בזריקה, היא השוואה לא מדויקת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 26, 2024 12:16 pm 
Hall of Famer

וושינגטון זורק יותר שלשות, אבל כמובן משחק יותר דקות. בכל מקרה, פורטיס זורק כמות גבוהה מספיק בשביל שניתן יהיה להשוות אחוזי קליעה. דבר שני, שני השחקנים הם ספוטאפ שוטרים ולא יוצרים לעצמם את השלשות, כך ששוב קנה המידה להשוואה מספיק טוב.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 26, 2024 1:55 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
B.Grant44 כתב:

תגיד לי, אתה לא מבין מה כותבים לך, או שאתה בוחר להשתמש בנימוקי שקר בדיון בינינו?
לא הבאתי את הנתון של וושינגטון מהשנה כהוכחה למשהו, להיפך, כל הזמן שמרתי על סמפל סייז משמעותי וכל הזמן אתה חוזר לנתון של המשחקים מהשנה.
וזה שאתה מביא מדדים שאין לי מושג מה הם ומה עומד מאחוריהם לא אומר שום דבר.
מה המשמעות של 3pt shooting talent ו - off-ball gravity ולמה דווקא המדדים הללו מוכיחים שבובי פורטיס ו-וושינגטון הם קלעי שלשות דומים ולא למשל נתון פחות מתקדם כמו אחוז קליעה מהשלוש לאורך קריירה שלמה או השוואה של אחוזי הקליעה משלוש מ-4 העונות האחרונות?

אזכור מס' 1 שלך לנתון העונתי של וושינגטון:
ציטוט:
דבר שני אתה לא צריך להיות אנליסט מומחה בשביל לדעת שלא הייתה פה השפעה של הסיטואציה הקבוצתית, כי מאז שהוא עבר לקבוצה עם כישרון עדיף, הוא קולע באחוזים הכי נמוכים בקריירה שלו, כולל 25% מהשלוש השנה.

אזכור שני:
ציטוט:
ועוד משהו מעניין, למרות שזה רק 12 משחקים. כמות השלשות של וושינגטון העונה נמוכה משמעותית ועומדת על 3.5 למשחק ומבט יותר לעומק מגלה שאחרי חודש אוקטובר נוראי שבו הוא זרק 4.8 שלשות, הוא עומד על 2.6 שלשות בחודש נובמבר.

ולגבי שאלתך, אשיב לך באחת משלי - למה אתה משווה בין תפוחים לתפוזים? רוצה להשוות בין וושינגטון ופורטיס על בסיס נתונים בסיסיים יותר, סבבה, אבל לפורטיס יש פור של 4 עונות על פני וושינגטון. אז למה שלא נשווה בין אחוזי הקליעה שלהם משלוש עבור חמש העונות הראשונות בליגה?

פורטיס: 30.8% כרוקי (עבור 0.8 זריקות בכמעט 18 דקות למשחק), 33.3%, 35.9%, 39.3% (3.8 זריקות למשחק, 26 דקות), 35.8%
פי ג'יי: 37.4% כרוקי (עבור 4 זריקות ב 30.3 דקות למשחק).........38.6%, 36.5%, 34.8% (5.9 זריקות למשחק, 32.6 דקות), 32%

אצל פורטיס, מגמת שיפור מתמדת עד לעונת דעיכה חד פעמית עם הניקס.
אצל וושינגטון, התחיל מנקודת פתיחה טובה בהרבה, דעך מעט לאחר מכן.

מישהו שלא מעדיף התנצחות בלתי פוסקת על פני ההגינות לומר "וואלה יש מצב שטעיתי, וושינגטון לא קלעי בינוני ומטה", היה מנסה להבין מה השתנה בשתי העונות האחרונות ונכון לעכשיו. אולי דוחות הסקאוטינג מכתיבים שמירה הדוקה יותר על וושינגטון והוא מקבל מבטים פחות פנויים? לא שולל את האפשרות הזאת.

והספקולציה האחרונה שהעליתי מחדדת עוד הבדל משמעותי בין וושינגטון לפורטיס, אם אתה בכל זאת מתעקש להשוות בין יכולת הקליעה המקבילה של שניהם בשנים האחרונות, כלומר בלי קשר ל-ותק. פורטיס, מאז שהוא במילווקי, משחק בעיקר כסטרץ' 5, מה שמסייע לו לקבל מבטים פנויים יותר. וושינגטון, לעומת זאת, נשמר לרוב ע"י אותם שחקני כנף שהוא שומר עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 26, 2024 3:50 pm 
Hall of Famer

אני אכן אזכרתי את פתיחת העונה הנוכחית של וושינגטון, אבל לא הסתמכתי עליה, בדיוק במשפט המודגש הראשון שרשמתי ש"מאז שהוא עבר לקבוצה עם כישרון עודף, הוא קולע באחוזים הכי נמוכים בקריירה שלו, כולל 25% מהשלוש השנה" ההדגשות הן בשביל קשיי הקליטה שבינינו.
לגבי ההשוואה בין פורטיס לוושינגטון, אין לי מושג למה להשוות ל-5 העונות הראשונות של השניים. אני הצעתי 2 השוואות, אחת לקריירה שלמה, שמתייחסת מן הסתם לקריירה השלמה. השניה ל-4 העונות האחרונות שנותנת השוואות למי הקלע העדיף ביניהם כרגע.

מישהו שלא מעדיף התנצחות היה למשל מודה שהטענה שלו שהאחוזים של וושינגטון היו פחות טובים בשארלוט בגלל חוסר הכישרון הייתה טעות. מישהו שלא מעדיף התנצחות לא היה מנסה להסביר מה קרה בשתי העונות האחרונות (האמורות להיות טובות ובכלל כל הדיון המוזר הזה החל בטענה של אבדיה למול וושינגטון, כך שזה לא מעניין מה היה לפני 3 ורבע שנים) אלא מסתכל על הטענה הכללית. אם הייתי מתייחס לשתי העונות האחרונות של וושינגטון הייתי טוען שהוא קלע שלשות רע למדי. מאחר שהסתכלתי על כל הקריירה טענתי אחרת.

ולגבי המשפט האחרון, אז כדאי שתחליט אם וושינגטון הוא שחקן בעמדה 4 או שחקן כנף ששומר ונשמר על ידי שחקני כנף אחרים. או שאולי בכלל נתקדם ולא נדבר על עמדות, כי היום לחלק מהשחקנים וחלק מהקבוצות אין באמת עמדה מוגדרת. כמו שנדב רשם על ג'ייסון טייטום שמשחק בבוסטון לצד 3 גארדים ועוד גבוה מובהק אחד. אם היינו רוצים לדבר באמת על עמדות לפי אופי השחקן, אז בוסטון משחקים עם 3 גארדים ועוד סמול פורוורד אחד וסנטר אחד. אבל זה בעיני ממש חסר טעם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 26, 2024 6:01 pm 
Junior

באמת, אין לך מושג למה כשניגשים להשוות בין שחקן שעד לעונה הנוכחית שיחק רק חמש עונות בליגה, מול שחקן ותיק ממנו, אז הדבר ההגיוני לעשות הוא להשוות בין חמש העונות הראשונות של שניהם? אולי כי גם יכולת קליעה ברמת התחרותיות הגבוהה ביותר (כי מן הסתם וושינגטון נכנס לליגה כקלעי "אפוי" יותר, אבל גם הוא מתחיל להתקשות בשנים האחרונות), היא סקיל תלוי התפתחות וחזרתיות?

אני מסתכל על הטענה הכללית שלך והיא פשוט שגויה. אתה מוזמן כמובן להגדיר מהו "קלעי ממוצע" בליגה, ולתמוך את ההגדרה שתביא בנתונים.

בעמדה 4 משחקים גם שחקני כנף מן הסתם. אבל צודק, חבל שגם אנחנו ניתקע כאן בדיון מקביל על עמדות. אפשר פשוט לעבור הלאה מההשוואה בין וושינגטון ופורטיס - שלגביה כבר הראיתי שהם בעלי יכולת קליעה דומה למדי - להשוואה בין וושינגטון ואבדיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 26, 2024 7:40 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
מישהו שלא מעדיף התנצחות היה למשל מודה שהטענה שלו שהאחוזים של וושינגטון היו פחות טובים בשארלוט בגלל חוסר הכישרון הייתה טעות. מישהו שלא מעדיף התנצחות לא היה מנסה להסביר מה קרה בשתי העונות האחרונות (האמורות להיות טובות ובכלל כל הדיון המוזר הזה החל בטענה של אבדיה למול וושינגטון, כך שזה לא מעניין מה היה לפני 3 ורבע שנים) אלא מסתכל על הטענה הכללית. אם הייתי מתייחס לשתי העונות האחרונות של וושינגטון הייתי טוען שהוא קלע שלשות רע למדי. מאחר שהסתכלתי על כל הקריירה טענתי אחרת.

ומצטער, אבל לא השתכנעתי שהטענה שלי לגבי העונה ושני-שליש האחרונה בשארלוט היתה טעות.
לא אם טיעון הנגד הוא שאחוזי הקליעה הפחות טובים המשיכו גם בדאלאס, מהסיבות הבאות:
1. קשיי התאקלמות ראשוניים לקבוצה חדשה, בדגש על לשחק לצד לוקה הדומיננטי מאוד.
2. וושינגטון שיחק 29 משחקי עונה סדירה בדאלאס אשתקד, ובתור מישהו שמתעמק הרבה בסקאוטינג של פרשמנים מהמכללות, נתקלתי לא אחת בדעה ש-29 משחקים מייצגים סאמפל סייז נמוך מדי.

אתה יכול כמובן לדחות את שלל הטענות האלה. אבל בסופו של דבר, אתה מסתמך על אחוזי קליעה בינוניים ומטה מאז עונת 2022/23 והלאה, שכרגע זה 159 משחקי עונה סדירה (אפשר אפילו להוריד את המספר הזה ל 86, תלוי איך בוחרים להתייחס לממוצע של 34.8% משלוש בעונת 2022/23). לעומת זאת, ב 187 המשחקים הראשונים של וושינגטון בליגה, כלומר שלוש העונות הראשונות, הוא קלע באחוזים שנעים בין 36.5% ל 38.6%.

מאחר ועונת 2022/23 אומנם משכה את ממוצע הקריירה של וושינגטון משלוש כלפי מטה, אבל עדיין לא באופן שניתן לתאר כ"ממוצע ומטה", נשאלת השאלה האם עלינו לשקול קונטקסטואליזציה לסטטס, מהסוג שהצעתי כאמור עם הטענות לגבי העליבות בשארלוט וההתאקלמות בדאלאס, בשביל להבין מה השתנה בין 260 משחקים בארבע העונות הראשונות, לעומת 86 בלבד מאז עונת 2023/24 ועד עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 26, 2024 8:19 pm 
Hall of Famer

עמוס, המטרה של הכנסת (1) הווליום (2) הריווח, היא לא רק לומר אם הזריקה היא באותה רמת קושי - אלא חשוב יותר - האם השחקן מייצר את הזריקות באופן טוב יותר.
קח שני שחקנים שקולעים 36% מהשלוש. הראשון, מתרוצץ לו מצד לצד בין חסימות, מצליח לזרוק 9 פעמים למשחק ותורם בכך כמעט 10 נקודות למשחק. השני מדי פעם נמצא בדיוק כשאף אחד לא שם לב בוויק-סייד, או לוקח שלשות מריבאונד התקפה גבוה, נגיד שהוא מצליח להגיע ל 4 מצבי זריקה במשחק ולתרום בכך פחות מ 4.5 נקודות למשחק. זה אשכרה ההבדל בין שחקן שהוא כוכב לכזה שלא. ואם תרצה, בין רג׳י מילר לאיזה דניס סקוט (לא בדקתי עכשיו את המספרים שלהם לעומק, סתם חשבתי על שני שלשנים מפעם).

בקיצור - אחוז הדיוק מספר בעיניי, חלק קטן מאד מהסיפור. וזה נכון לא רק לשלשות אלא בכלל. כוכבים המון פעמים לא קולעים באחוז גבוה יותר משחקנים אחרים (אהמ... אמביד) - אבל הם כן מצליחים ליצור הרבה הרבה יותר זריקות. אמביד למשל באמת זורק חלק גדול מהזריקות מתחת לסל, אחרי שהוא מייצר אותן לעצמו. בגלל שהוא גבוה וחזק - זה יוצא לו הרבה נקודות גם אם באחוזים לא מדהימים. אבל שחקנים רבים אחרים בכלל לא היו מצליחים לייצר את הזריקות האלה (אם חוזרים לרגע לפקטור השני שהוא המרווח).

ועם זאת, אנשים רק חושבים אחוזי קליעה... לא ברור לי למה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 12:55 pm 
Hall of Famer

נורטון, אני מסכים איתך שסוג הזריקות חשוב. אבל אני התייחסתי לכך שההערה שלך לא מתייחסת לשני השחקנים שהשווינו ביניהם, כי סוג הזריקות הוא דומה וכי גם בובי פורטיס, שזרק אמנם פחות זריקות, זרק בווליום מספיק בשביל לבצע השוואה תקיפה.

גרנט, אם הייתי מנסה לנבא איזה קלע שלשות יהיה וושינגטון בהשוואה לפורטיס, אז אולי הייתי ניגש ל-5 השנים הראשונות של שניהם ומנסה לנבא על פי כך מה יהיה עם וושינגטון (יש גם הבדלים לא כל כך פעוטים, כמו שפורטיס הלך קדימה כמעט כל עונה ו-וושינגטון הולך אחורה, אבל ניחא), אבל אתה הבאת את פורטיס כהשוואה לוושינגטון, אז אני בודק לגבי כאן ועכשיו. גם לא מעניין אותי בדיון הנוכחי איזה שחקן יהיה וושינגטון כשאני רשמתי הערכה שהוא קלע שלשות בינוני ומטה, אלא שוב פעם כאן ועכשיו.
איך אני אגדיר קלע ממוצע בליגה? למשל אני יכול להסתכל על אחוז ממוצע לשחקן של שלשות. אז בבסקטבול רפרנס יש ממוצעים כלליים באן.בי.איי. ב-5 השנים האחרונות קלעו בממוצע באן.בי.איי מהשלוש - 35.8%, 36.7%, 35.4%, 36.1%, 36,6%. בכל אחת מהשנים הממוצע באן.בי.איי היה גבוה ממוצע הקריירה של וושינגטון ובוודאי מהממוצע בשנים האחרונות שלו. לא השוואה מושלמת, אבל בעיני מספרת סיפור לא רע.

לגבי שארלוט, אני עדיין לא מבין אותך (או כן מבין את ההתנצחות הבלתי נגמרת). למה אתה עושה קאט בין התקופה הראשונה של שארלוט לבין התקופה האחרונה בשארלוט ונותן הנחות לתקופה האחרונה כמו למשל כמה הכישרון שמסביבו היה לא טוב? זאת אותה שארלוט, לא? מה מניע אותך לבצע את ההפרדה הזאת חוץ מחוסר רצון להודוות בטעות. בנוסף, טענת שהאחוזים בשארלוט היו כתוצאה מהכישרון הדל שסביבו, אבל עכשיו אתה טוען שהאחוזים הנמוכים בדאלאס הם בגלל הסתגלות, אבל מתעלם מכך שככל שהוא מסתגל יותר ויותר האחוזים לא עולים, אלא דווקא יורדים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1538 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 58, 59, 60, 61, 62  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.a.c, Google [Bot] ו 27 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: