סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 2:46 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1121 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 41, 42, 43, 44, 45  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל תל אביב 24-25
הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 12:57 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הוקיץ' כתב:
אתה מדבר פה עם בן אדם שראה תואר פעם אחרונה בגיל 3. כל תואר שהוא ואני קופץ למזרקות.
ברור שעם תקציב גבוה הציפיות מטפסות לשמיים וגם החשש מהתרסקות.

אחרי כ"כ הרבה שנים בלי תואר, וטריליון שנה בלי אליפות, לא יהיה אוהד הפועל אחד שירגיש "הקלה" אם תהיה זכיה בתואר שכזה העונה אלא ברור שתהיה שמחה ענקית שם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:21 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:
הוקיץ', שואל מסקרנות אמיתית: התקציב האינסופי והתחושה שאין שחקן או מאמן באירופה שינאי לא יכול להנחית - זה הופך את העונה, הכדורסל ובעיקר את האופציה לקחת תואר ליותר או פחות מרגשים עבור אוהד הפועל הממוצע? יש את הציטוט ההוא של מוטי דניאל שאמר שתואר בהפועל ירושלים זה שמחה לעומת תואר במכבי שהוא בעיקר הקלה. זה לא מרגיש כאילו עברתם ישר לשלב ההקלה עוד לפני שלקחתם תואר?

אני מניח שהציטוט לא נובע מכך שמכבי יכולה לקנות כל שחקן, אלא העובדה שמכבי לקחה כל כך הרבה תארים ברצף, שהחשש מהפסד תואר נוסף הופך ליותר משמעותי מהשמחה מהזכייה.
אני גם ממש לא חושב שינאי יכול להנחית פה כל שחקן. הוא מפזר כספים, אבל השילוב של ישראל וקבוצה שלא ביורוליג זה בהחלט אתגר משמעותי, לא סתם מוטלי לא כאן.
אגב, אפילו ברמה התקציבית של פה בישראל, אני לא בטוח שהתקציב של הפועל תל אביב יותר גבוה משל מכבי. הם אומנם משלמים הרבה על זרים אבל מכבי משלמת המון על הישראלים שעליהם גם יש מס. וגם אם הוא גבוה יותר, אני מנחש שהוא עדיין לא מתקרב לתקציבים שהיו למכבי בשנים הטובות.
בקיצור, אם ינאי ימשיך לפזר כספים בצורה כזו והפועל תל אביב תזכה בעשר אליפויות רצופות, אפשר יהיה לשאול את השאלה הזו. אגב, להערכתי אם זה יקרה ינאי כבר יעזוב. אני חושב שהגדולה של מכבי זה העקביות והמרדף הבלתי פוסק אחרי התארים, בסבלנות אבל גם בנחישות בלתי פוסקת. אני לא חושב שינאי בנוי לזה, יש סיכוי גבוה שהוא יעזוב מוקדם אם הפרוייקט לא יעבוד והוא יאבד עניין, באותה מידה יש סיכוי שזה יעבוד וגם אז הוא יאבד עניין. תחשבו על ילד בן 4, זה יעזור להבין את הלך הרוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:25 pm 
Sophomore

על פי ספורט 5 וואן הפועל תל אביב העלתה את ההצעה על ים מדר ביממה האחרונה אחריי שמכבי נכנסו לעניינים ואיטודיס דיבר איתו אישית.בקשר למוטלי יחכו לו עוד מספר ימים ואם לא ירצה לחזור יחפשו לו מחליף .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:30 pm 
Freshman

אם ים מדר מתלבט לחזור לארץ בגלל עניין המיסים אז זה די מטומטם הייתי אומר. הוא עוד לא בן 24 ויהיה לו הרבה זמן לעשות כסף בקריירה. מנגד, ישיבה על הספסל בבאיירן מינכן בטוח לא תורמת לקריירה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:30 pm 
Junior

אני חושב שכולם מנסים לנחש מה מניע את עופר ינאי, כולל אוהדי הפועל, אבל האמת היא שאף אחד לא יודע. האמירה שהוא ישתעמם ויעזוב היא אולי נכונה ואולי לא, אבל בכל מקרה מבוססת בעיקר על פסיכולוגיה בגרוש ומשאלות לב.
בתור אוהד הפועל למוד סבל ואכזבות, אני בעיקר מנסה to enjoy it while it lasts.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:31 pm 
Junior

אני לא אופתע אם מכבי הגישה לו הצעה רק כדי להעלות את המחיר שלו להפועל תל אביב. הגעה שלו למכבי מאד תפגע בתמיר בלאט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:33 pm 
Junior

הוקיץ' כתב:
אני חושב שכולם מנסים לנחש מה מניע את עופר ינאי, כולל אוהדי הפועל, אבל האמת היא שאף אחד לא יודע. האמירה שהוא ישתעמם ויעזוב היא אולי נכונה ואולי לא, אבל בכל מקרה מבוססת בעיקר על פסיכולוגיה בגרוש ומשאלות לב.

מסכים מאד, אין לאף אחד מושג וחד משמעית תהנו מזה בינתיים. יש ממה.
השאלה היא רק אם הוא לוקח אתכם לסיבוב שיפגע בכם בהמשך, בעיקר בהקשר של האולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:33 pm 
Junior

נחום תקום כתב:
אם ים מדר מתלבט לחזור לארץ בגלל עניין המיסים אז זה די מטומטם הייתי אומר. הוא עוד לא בן 24 ויהיה לו הרבה זמן לעשות כסף בקריירה. מנגד, ישיבה על הספסל בבאיירן מינכן בטוח לא תורמת לקריירה שלו.

קל להגיד כאשר אנחנו לא במקומו. קריירה של שחקן כדורסל היא קצרה מאוד ויש רצון למקסם הכנסות, ובצדק.
לפי הדיווחים מדובר על סדר גודל של מיליון דולר ויש מעט מאוד שחקנים באירופה אם בכלל שסכום כזה עובר לידם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:40 pm 
Junior

דניאל כתב:
הוקיץ' כתב:

מסכים מאד, אין לאף אחד מושג וחד משמעית תהנו מזה בינתיים. יש ממה.
השאלה היא רק אם הוא לוקח אתכם לסיבוב שיפגע בכם בהמשך, בעיקר בהקשר של האולם.

אני לא באמת רואה איך זה יפגע בנו עד כדי כך.
מה הוורסט קייס סנריו? שישפצו את הדרייב אין, הוא יברח, ונישאר עם 2,000 צופים באולם של 10,000? זה מחיר קטן לשלם בעיני עבור מה שאנחנו חווים בשנים האחרונות. מה גם שזה ישאיר תשתית שיכולה להיות אטרקטיבית עבור אנשים אחרים שירצו לקנות את המועדון.
בקיצור, חי עם זה בשלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:49 pm 
Junior

הוקיץ' כתב:
נחום תקום כתב:

קל להגיד כאשר אנחנו לא במקומו. קריירה של שחקן כדורסל היא קצרה מאוד ויש רצון למקסם הכנסות, ובצדק.
לפי הדיווחים מדובר על סדר גודל של מיליון דולר ויש מעט מאוד שחקנים באירופה אם בכלל שסכום כזה עובר לידם.

זה די מדהים שמדר עוד לא בן 24, לאור כל מה שהוא כבר עבר - אליפות אירופה עם העתודה, שחקן מוביל בנבחרת, ישראלי מוביל מאד בליגה, 4 שנים באירופה כולל 3 קבוצות יורוליג שונות, הכוכב העולה של היורוליג, בחירה בדראפט ועוד. לא מכיר אותו אישית אבל מהצד זה נראה שחקן עם רעב מאד גדול להצליח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:51 pm 
Junior

ציטוט מעניין של עופר ינאי:
עופר ינאי ביקש להגיב לכתבה: ״בסוף מכבי זו קבוצת יורוליג וזה משמעותי, לכן אני מעריך שים יגיע לשם אם הוא לא כבר חתום שם. אם הוא יגיע להפועל זה יהיה מאוד מאוד מפתיע. אפשר לומר יוצא מגדר הטבע״.

האם זה באמת אומר שהוא סגור במכבי או שעופר ינאי עושה הפוך על הפוך ורק מרים לעצמו (אם הוא מביא אותו הוא קוסם, יוצא מגדר הטבע - whatever that means)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 3:01 pm 
Freshman

הוקיץ' כתב:
נחום תקום כתב:

מוזר מאוד מה שאתה אומר כאן, מס הכנסה משלמים מרווחים ועם הסכומים שהוא הרוויח במהלך הקריירה לא נראה לי שהוא בחיים מתקרב לשומת מס של מיליון דולר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 3:12 pm 
Junior

ינאי טרול על. ייאמר לזכותו, הוא יודע את העבודה ומושך המון תשומת לב.

לגבי שאלת ההקלה, מן הסתם כשהפועל ת״א תיקח תואר השמחה תהיה רבה. אבל כמו הכוכבית המפורסמת שהדביקו בחולון לאליפויות של הפועל ירושלים, יש רגש שאוהדי הפועל תל אביב כבר לא יחוו בעתיד הנראה לעין. הכדורסל הישראלי מאפשר את הדרמה המושלמת של דוד וגוליית. הדובדבנים של גליל, עדי גורדון מעל צ׳יימברס, חג׳ג׳ ובאוורס לוקחים את הקשתות של שארפ ומפרקים את צביקה שרף, קטש ובריאן רנדל, מאליק דיקסון, גלן רייס ג׳וניור, הגביעים של דז׳יקיץ׳ ויונתן אלון בשנתיים האחרונות. אני בטוח שיהיה תענוג לקחת תואר על הראש של מכבי אחרי 200 שנה אבל לבוא עם 20 מיליון דולר תקציב שחקנים כולל מוטלי, בברלי וים מדר, זה לא בדיוק אותה התרגשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 4:27 pm 
Junior

נחום תקום כתב:
הוקיץ' כתב:
נחום תקום כתב:

מוזר מאוד מה שאתה אומר כאן, מס הכנסה משלמים מרווחים ועם הסכומים שהוא הרוויח במהלך הקריירה לא נראה לי שהוא בחיים מתקרב לשומת מס של מיליון דולר.

מה רלוונטי רווחים, זה מס הכנסה על השכר שהוא קיבל. אם זה המס שהוא אמור לשלם ב-4 שנים, זה 250 אלף דולר לשנה, זה אומר שכר של 500 אלף דולר ברוטו, מאד לא גבוה. אני לא יודע איזה מס הוא שילם ב-4 השנים האלה (האם זה רק השלמה למס שהוא שילם או שיש פטור), אז גם אם זה רק תוספת למס, זה אומר שכר יותר גבוה מ-500 אלף דולר בשנה, ואני די בטוח שהוא הרוויח הרבה יותר מזה בממוצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 4:36 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:

לגבי שאלת ההקלה, מן הסתם כשהפועל ת״א תיקח תואר השמחה תהיה רבה. אבל כמו הכוכבית המפורסמת שהדביקו בחולון לאליפויות של הפועל ירושלים, יש רגש שאוהדי הפועל תל אביב כבר לא יחוו בעתיד הנראה לעין. הכדורסל הישראלי מאפשר את הדרמה המושלמת של דוד וגוליית. הדובדבנים של גליל, עדי גורדון מעל צ׳יימברס, חג׳ג׳ ובאוורס לוקחים את הקשתות של שארפ ומפרקים את צביקה שרף, קטש ובריאן רנדל, מאליק דיקסון, גלן רייס ג׳וניור, הגביעים של דז׳יקיץ׳ ויונתן אלון בשנתיים האחרונות. אני בטוח שיהיה תענוג לקחת תואר על הראש של מכבי אחרי 200 שנה אבל לבוא עם 20 מיליון דולר תקציב שחקנים כולל מוטלי, בברלי וים מדר, זה לא בדיוק אותה התרגשות.

כוכביות על האליפויות של ירושלים?! על מה ולמה?

ובוא נעשה רגע סדר לגבי התקציבים כי זו כבר גניבת דעת. התקציב של הפועל תל אביב 70 מש"ח, 30 על שחקנים. נגיד עוד 10 על בינגהאם ותוספות, מביא אותנו אכן ל-20 מיליון דולר, אבל רק חצי מזה תקציב שחקנים, בערך 10 מיליון דולר.
https://www.israelhayom.co.il/sport/isr ... e/16354634
לפי הפרסום פה, תקציב השחקנים של מכבי תל אביב 10.5 מיליון יורו.
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=486012

אז הנתונים כנראה מוערכים ולא נכונים, אבל נראה שהתקציבים של שתי הקבוצות די דומים (המקורות שונים לגמרי). אז שלא יהיו כל מיני כוכביות על תואר שהפועל תל אביב תיקח או כל מיני טענות על פערים פסיכיים בתקציב, שלא קיימים (ועוד מקבוצה שכל השנים היה פער תקציבי פסיכי לטובתה).
מכבי תמיד היו טובים בלהיות הקוזאק הנגזל, כמו האמירה של פיני גרשון כשניצח את הקבוצה של היקרה של גיידמאק "זה ניצחון הרוח על החומר" - רק שהתקציב של מכבי עדיין היה פי 4 משל ירושלים באותה העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 5:24 pm 
Sophomore

עכשיו מפורסם בוואלה שהפועל העלתה את ההצעה ביממה האחרונה לים מדר ממיליון דולר לעונה להרבה יותר כדי שיוכל לשלם את המיסוי וגם עופר ינאי ישלם חלק מזה.....י .בסהכ חוזה ל3 עונות.מכבי מציעה הרבה פחות.....שלא לדבר על המיסוי.......
https://sports.walla.co.il/item/3707700 ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 5:40 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:

זה כבר סיפור אחר, וכזה שנוגע בלב הסכסוך שיש בקרב אוהדי הפועל, או לפחות בחלק מהותי בו.
אני חושב שיש חלק בתוך אוהדי הפועל שהתאהב במקום הדפוק, הקטן והלוזר. כזה שבאיזשהו מקום מעדיף את יחסי הכוחות בכדורסל הישראלי כמו שהם, שמכבי ישלטו בכל ואנחנו נבכה, נתלונן ונצעק שהם מושחתים ואנחנו מרגשים.
כמו שאתה יכול להבין, אני פחות מתחבר. אין ספק שכאשר אתה אנדרדוג גדול ומצליח לנצח את היריבה הגדולה שלך למרות זאת יש בזה משהו מאוד מרגש. המחיר של זה הוא שבטווח הארוך אי אפשר לתחזק את זה ואתה תמיד תיפול אל מול הכסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 6:13 pm 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
נביא בעירו כתב:

זה כבר סיפור אחר, וכזה שנוגע בלב הסכסוך שיש בקרב אוהדי הפועל, או לפחות בחלק מהותי בו.
אני חושב שיש חלק בתוך אוהדי הפועל שהתאהב במקום הדפוק, הקטן והלוזר. כזה שבאיזשהו מקום מעדיף את יחסי הכוחות בכדורסל הישראלי כמו שהם, שמכבי ישלטו בכל ואנחנו נבכה, נתלונן ונצעק שהם מושחתים ואנחנו מרגשים.
כמו שאתה יכול להבין, אני פחות מתחבר. אין ספק שכאשר אתה אנדרדוג גדול ומצליח לנצח את היריבה הגדולה שלך למרות זאת יש בזה משהו מאוד מרגש. המחיר של זה הוא שבטווח הארוך אי אפשר לתחזק את זה ואתה תמיד תיפול אל מול הכסף.

ד"א זאת דינמיקה שמזכירה לי מאד דינמיקה בתוך הקהל של הפועל ירושלים כדורסל לפני כמעט 20 שנה כשגאידמק הגיע.
אמנם לא היינו אחרי 30 שנה בלי תואר אבל בהחלט המשוואה הייתה התקדמות כלכלית משמעותית (שאז נתפסה כאפשרות להשתוות למכבי) בתמורה להתמסרות לבעלים קפריזי, שלא בדיוק שייך "לרוח המועדון" ושמנסה לקצר דרך (ובמקרה שלנו גם בעלים של בית"ר..)

כמו אז, אני חוזה ש-90% מאוהדי הפועל ת"א יגיבו כמו הוקיץ' (וכמוני בזמנו) ויעדיפו הקבוצה ההישגית על התדמית המרגשת/לוזרית/משפחתית. אבל כמו אז אצלנו אני מאמין שזה יגרום לכמה אוהדים מהגרעין הקשה בהפועל ת"א להתרחק מהקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 7:09 pm 
Freshman

מה כיף בלהיות אנדרדוג תמידי שכל קיץ מאבד את הנכסים שלו? מעדיף להיות קבוצה מבוססת שמסוגלת לשמור על המשכיות ומכוונת גבוה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 8:20 pm 
Junior

אם אתה לא בטופ של הטופ, תמיד יהיה מי שיבוא ויקח את השחקנים שלך אם הם נותנים עונות טובות מדי, גם אם אתה ״קבוצה מבוססת שמכוונת גבוה״, אז לא חושב שזה העניין.

בעניין אחר, ראיתי עכשיו שבברלי אומר שהסיכוי שהוא יעזוב זה 50% כרגע ושהסיבה העיקרית זה בת הזוג האיראנית שלו. הקרקס ממשיך…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 8:30 pm 
Freshman

נביא בעירו כתב:
אם אתה לא בטופ של הטופ, תמיד יהיה מי שיבוא ויקח את השחקנים שלך אם הם נותנים עונות טובות מדי, גם אם אתה ״קבוצה מבוססת שמכוונת גבוה״, אז לא חושב שזה העניין.

בעניין אחר, ראיתי עכשיו שבברלי אומר שהסיכוי שהוא יעזוב זה 50% כרגע ושהסיבה העיקרית זה בת הזוג האיראנית שלו. הקרקס ממשיך…

אבל יש הבדל בין להיות בתחתית שרשרת המזון שבה 100 שחקנים חזקים יותר ניזונים ממך ובין להיות במקום טוב באמצע-צמרת כאשרשרק נגיד 30-20 ניזונים ממך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 28, 2024 1:46 am 
Junior

לפי פופלינגר, מדר חתם על חוזה ארוך טווח בהפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 28, 2024 2:33 am 
Sophomore

וזה אחרי ששימון דיבר איתו, פניני, קטש אמר שרוצה אותו... למרות זאת כולם ידעו איך זה ייגמר. מכבי לא מצליחה להתמודד עם עופר ינאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 28, 2024 3:03 am 
Junior

בברלי אחד האנשים המעייפים.
כל אוהד הפועל סביר יקנה טרייד שבו הוא הולך ומוטלי חוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 28, 2024 8:38 am 
Hall of Famer

xalmon כתב:
וזה אחרי ששימון דיבר איתו, פניני, קטש אמר שרוצה אותו... למרות זאת כולם ידעו איך זה ייגמר. מכבי לא מצליחה להתמודד עם עופר ינאי.

לפי אהרל'ה וייסברג במקרה של ים מדר מכבי לא באמת הייתה על הפרק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1121 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 41, 42, 43, 44, 45  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: