דניאל כתב:
נראה לי שמבחינת חיזוק הדברים די ברורים.
יש לקבוצה שתי בעיות עיקריות - חוסר ביוצר נוסף בעמדות 2-3, ולהחליט מה קורה בעמדה 4.
הבעיה הראשונה הכי ברורה, לפיליפ ומורגן יש יותר מדי חסרונות, צריך שחקן בעמדות 2-3 שגם ידע להוביל כדור בכמה דקות שהארפר נח, בעיקר לאור העובדה שדברת יכול להתקשות ברמות הגבוהות ביורוקאפ.
הבעייה השנייה יותר מורכבת, כי הקבוצה הביאה שני זרים בכירים (סמית' וויילי) שבכלל לא בטוח אם הם יכולים לשחק ביחד. אם לא, יש עוד 40 דק' לצוות מישהו לידם, ומי שקיים (צ'אצ'א, ג'ונסון ומורגן) זה פשוט לא מספיק. זה אומר שחייבים להביא 4 שידע לשחק לידם, וזה גם אומר שבליגה זה גורע זר מקו החוץ. זה גם בעייתי כי הם שני זרים בכירים שיכולים לחלק ביניהם רק 40 דק' (אלא אם יהיו התאמות מקצועיות משמעותיות, שאני בספק אם הן אפשריות).
אז מה צריך לקרות?
- להביא זר בעמדות 2-3 שגם יפתח בחמישייה ליד זוסמן והארפר
- להביא זר בעמדות 4 בדגש על ריווח וקליעה מבחוץ, שיחד עם צ'אצ'א וג'ונסון (באירופה) ימלא את עמדה 4 ליד סמית' / וויילי
- השינויים האלה צריכים לקרות עד ה-9.1 כדי שיהיו רלוונטיים ליורוקאפ
- בליגה זה אומר שחמישיית הזרים למאני טיים תהיה הארפר, זר בעמדות 2-3, זר בעמדה 4, סמית', ויילי
מה יקרה בפועל?
ימשיכו לחכות לחזרה של נמרוד לוי
זה יותר מידי שינויים. שנשים יותר מידי כסף, יותר קשה למצוא כמה שחקנים כמו שתיארת, יותר קשה לאקלם אותם לקבוצה רצה.
שם המשחק הוא למצוא שינוי אחד שדוקר כמה שיותר מהחסרונות וללכת עליו בכל הכוח והכסף.
לדעתי זה יהיה זר יותר בעמדות 3-4. כלומר לחלוטין אחד שיכול לשחק ב-4 מול ולנסיה מבחינת הגנה/סייז ומצד שני אחד שיתאים ליד סנטר קלאסי כמו ווילי (כלומר עם קליעה וריווח) ואידיאלית גם שיידע לייצר לעצמו (פנים לסל וכו). החלום הוא מודל קלייברן כזה. שחקנים כאלו קשה מאד למצוא אבל על זה הייתי שם את כל הז׳יטונים.
אם היינו מוצאים כזה, אז חמישיית הזרים לארץ הייתה - הארפר-זר4-ווילי בוודאות. ואליהם לצרף שניים מתוך פיליפ-מורגן-ג׳ונסון-ג׳סטין כתלות בשאלות כמו האם הזר החדש יותר 3 או 4, האם דברת יוכל להיות שווה 15-20 דקות מול התל אביביות, האם נמרוד יחזור ואיך…