סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' אפריל 05, 2025 1:50 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 607 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 21, 22, 23, 24, 25
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אפריל 04, 2025 4:35 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
ערוץ הספורט מביכים. לכאורה אוהד אבדיה כמוני צריך לאכל כל כתבה שהם יאכילו אותי, אבל הם עברו כל גבול אפשרי במהלך השנים בחוסר האובייקטיביות שלהם ומסקרים את דני כמו הסוכנים שלו ולא כמו אתר שמעניק ערך מוסף עיתונאי. אני כמעט ולא נכנס לכתבות שלהם עליו בגלל זה (יאמר לזכותו של יואב מודעי שפעם פעמיים בשנה הוא עושה כתבות מעניינות על מה הוא מתאמן בקיץ ומה צריך לשפר, אבל 99 אחוז מהכתבות שם שיטחיות).

לגבי דני, אגיד שוב שלדעתי האויב הכי גדול שלו זה הוא עצמו. הוא כל כך מהיר, חזק, גבוה, עם ראיית משחק מעל הממוצע ועם כדרור מעולה למישהו בגובה שלו, שהדבר היחיד שיכול כרגע לעצור אותו מלתת משהו בסביבות ה22/10/5 בממוצע בכל משחק (בלי לקחת בחשבון שהוא יכול להשתפר בעוד אלמנטים) זה הנטיה המובנית הזו שלו לחשוב כמו אופציה 2-3 בהתקפה ולא כמו אופציה מובילה.

הלילה מול טורונטו זה הומחש מצויין. הוא התחיל עם 14 נק' מרשימות כשנשארו עוד כמה דקות לרבע הראשון. יש פה לכאורה הזדמנות ללכת על שיא קריירה חדש, אבל ברבע השני הוא כמעט ולא זרק ועמד על 0 נקודות בזמן ששארפ ממשיך להטיח מכל עבר (הנתון של 20 זריקות מטעה, 4 מהם היו פוזישן אחד שהוא ניסה לתת כמה טיפ-אין רצופים מתחת לסל).

הדבר שמעניין אותי יותר מהכל לקראת העונה הבאה זה האם דני יהיה מסוגל לחשוב כמו אופציה ראשונה בהתקפה. את נתוני הפתיחה כבר יש לו, למרות שהוא חייב עדיין להשתפר בעוד דברים, והוא בעצמו טוען את זה בראיונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 04, 2025 5:31 pm 
Hall of Famer

דיון מעניין התפתח פה.
תרשו לי להוסיף עוד שני "רבדים" (שעליהם לא יהיו כתבות בערוץ הספורט...):

1. כמות האיבודים יוצאת משליטה לטעמי (בפרט 7 בשני המשחקים האחרונים).
אבדיה מקום 23 בליגה באיבודים פר-משחק (2.7 בממוצע), מקום 13 באיבודים פר-דקה (נתון יותר "משקף" - כי בממוצע העונתי הוא משחק פחות דקות מאשר רוב השחקנים "היוצרים" האחרים, שהם אלו שמאבדים הרבה), מקום 11 באיבודים פר-פוזשן.
ב-12 המשחקים האחרונים הוא מאבד 4.3 כדורים בממוצע למשחק (זה "קצב" של מקום 3-4 בליגה בקטגוריה זו...), בעודו מוסר בממוצע (אפרופו "כתבת" ערוץ הספורט) 5.6 אסיסטים. זה יחס לא טוב, בטח עבור שחקן שמתיימר להיות אחד מהיוצרים וה-Ball handlers המובילים (אם לא ה-מוביל) בקבוצתו.
אם רוצים נתונים מתחילת מרץ - 5.5 אסיסטים בממוצע, על 4.0 איבודים.
מתחילת פברואר - 4.6 אסיסטים על 3.2 איבודים.
כלומר יחס האס'/איב' אף הולך ומחמיר אם תרצו (שזה לא מפתיע באם מקבל יותר דקות ולוקח יותר על עצמו גם במצבים פחות טובים, אבל מתישהו הקבוצה צריכה לשקול עד כמה יעיל לתת את הכדור לשחקן).

מנקודה מאוד פרובנציאלית - מה יהיה בנבחרת באספקטים הללו? מצד אחד כמובן שהמגנים היריבים הממוצעים יהיו פחות גדולים ואתלטיים (אם כי הוא תמיד יקבל את השומרים הטובים בעמדות הללו של היריבות, מה שלא שבהכרח קורה ב-NBA), מצד שני הריווח יהיה פחות טוב (הן בגלל ממדי המגרש הבינ"ל, סגנונו, והעובדה שמסביב יעמדו שחקנים לא רעים, אבל שאינם קלעי שלשות גדולים - מדר, זוסמן, קרינגטון וכו'), ולכו תדעו איך השופטים יגיבו למגע שהוא סופג בחדירות.
רגוע מכך אני לא.
באליפות אירופה 2022 לשם השוואה (אליה אבדיה הגיע שחקן התקפה הרבה פחות מגוון, עם פחות ביטחון וכו' - ברור) הוא מסר 4.6 אסיסטים במשחק, אל מול 2.8 איבודים. הבעיה אז הייתה גם האחוזים הנמוכים שסיפק: 47% לשתי נקודות, 33% לשלוש, 71% מהקו - פחות מהאחוז הכללי של הנבחרת בכל אחד מהטווחים.

2. כשמדברים על ממוצעי השנה הבאה (או פתיחתה) אז צריך לקחת בחשבון שהחל מתחילת מרץ למשל, אבדיה מקבל 36 דקות למשחק. לא יודע במדויק ממה זה נובע (פציעות, "השבתה חלקית" של חלק מהשחקנים לצרכים כאלו ואחרים, הולכים איתו כשהוא חם וכו'), אבל איכשהו אני בספק אם כמות הדקות הזו תישאר (בלי קשר שפורטלנד אולי תתחזק בצורה כזו או אחרת על חשבון גרנט, אייטון ושות', אולי בחירת הדראפט החדשה "תצריך דקות" וכו').

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 04, 2025 5:58 pm 
Freshman

האיבודים הם אכן עקב אכילס גדול שלו. לטעמי אחת הסיבות המרכזיות לעליה המשמעותית בהם היא שקבוצות באות מוכנות אליו כשחקן מרכזי וכופות עליו להשתמש הרבה יותר ביד שמאל הפחות דומיננטית. זה מוביל לשני דברים: הוא מתעייף יותר, ונדרש לייצר מאיזור שהוא עדיין פחות בטוח בו. סיבה נוספת לזה שהוא מאבד הרבה מאוד קשורה בנטיה המובנית אצלו שציינתי למעלה לא לחשוב עדיין כמו אופציה מובילה בהתקפה. קל עדיין להבין מה הוא הולך לעשות (למרות שזה נהיה יותר ויותר קשה לעצור את זה) הוא עדיין לא למד מספיק את הטריקים של מובילי כדור של לא להראות בשפת הגוף לאן אתה הולך למסור, או שהרבה פעמים מחליט מראש למסור גם אם הוא מטר מהסל ויכול בקלות להטביע. מאוד מקווה שהוא יעשה קפיצה מנטלית נוספת בפן הזה שנה הבאה.

לגבי כמות דקות אני פחות דואג. מה שדני הראה השנה אמור להקנות לו מקום מרכזי בעונה הבאה, אם הוא יבוא פסיבי ובגישה הססנית מהר מאוד דברים עלולים להידרדר כמו שסיפסלו אותו השנה, אבל יש שם במערכת את מייק שמיץ שהוא אחד המאמינים הכי גדולים בדני (אני זוקף חלק מהקפיצה בביטחון של דני לנוכחות של שמיץ) ואת קרונין שקנה לעצמו הרבה קרדיט בהחלטה של הטרייד עליו, מאמין שהם ירצו להמשיך איתו מאיפה שדני סיים השנה.

בנימה קצת אופטימית, קשה לי להאמין שאני אומר את זה אבל דני זה אולי השחקן שהכי מזכיר לי את לברון מאז הגירסה המקורית. כמובן שאנחנו מדברים כאן על גירסה פחות אתלטית עם ביטחון עצמי הרבה פחות גבוה ועם קוארדינציה קצת פחות טובה, אבל הרבה דברים שהוא עושה גורמים לך לחשוב "בואנה, לרגע חשבתי שזה לברון". האמת שלא הייתי מעז אפילו להגיד את זה כאן אם לא הייתי שומע אוהדי טריילבלייזרס אמיתיים שטוענים את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 04, 2025 5:59 pm 
Sophomore

אבדיה בהחלט מאבד יותר מדי. לא מעט מהאיבודים הם תוצאה של מסירות לא חדות ורשלניות, גם כשלא מפעילים עליו לחץ. בהחלט משהו שהוא צריך (ויכול) לנקות. חלק אחר הם תוצאה של האגרסיביות שבה הוא הולך לטבעת, ועם זה לדעתי אפשר לחיות, בבחינת מי שלא עושה, לא טועה.

בחשבון הכללי, ב-18 המשחקים האחרונים של דני, פורטלנד עם 10 ניצחונות ו-8 הפסדים, ועם פלוס 84 בדקות שלו על המגרש (ממוצע של כמעט פלוס 5 למשחק). ואגב, זה לא תוצאה של לו"ז קל, כי ה-18 הללו כללו 6 משחקים מול 3 מובילות המזרח, קליבלנד, בוסטון וניו יורק וגם משחקים במפרץ, באטלנטה, בסקרמנטו ומול דנבר וממפיס בבית. אז כן, היה נחמד אם דני היה מאבד פחות. אבל אפילו עם זה, לא נראה שהקבוצה מפסידה או משלמת מחיר של ממש על ההחלטה (שבמשחקים האחרונים די הפכה לחוסר ברירה, עם ההיעדרות של סקוט וסיימונס) לשים לו את הכדור ביד יותר. מעבר ליצירה לאחרים, הוא מפעיל המון לחץ על הטבעת וקולע ביעילות גבוהה מאוד -- 64% טרו שוטינג בתקופה הזו. האיבודים הם מחיר ששווה לשלם בשביל שחקן כל כך יעיל, גם אם היה עדיף כמובן שיהיו פחות מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 04, 2025 6:07 pm 
Hall of Famer

הבעיה היא שסביר שיהיו תקופות שהקליעה תיכנס פחות (כמו לכל שחקן, וכמו לדני עצמו בפתיחת עונות וכו'), ואז לקבוצה "פחות יהיה משתלם לשלם" את קצב האיבודים.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 04, 2025 9:22 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
הבעיה היא שסביר שיהיו תקופות שהקליעה תיכנס פחות (כמו לכל שחקן, וכמו לדני עצמו בפתיחת עונות וכו'), ואז לקבוצה "פחות יהיה משתלם לשלם" את קצב האיבודים.

מצד אחד, זה נכון כמובן. מצד שני, יש כאן גם מידה מסויימת של טריידאוף. הטרו שוטינג המצויין שהזכרתי למעלה קשור רק בחלקו לדיוק של 41% משלוש בתקופה הזו. סביר להניח שזה אכן לא יחזיק מעמד ברמה הזו. אבל ברובה, היעילות של די בנויה על האגרסיביות בכניסות לטבעת, שמסתיימות עם ניסיונות באחוזים גבוהים, אסיסטים (לגבוה או לקליעה משלוש), או עם זריקות עונשין (שמאוד תורמות ליעילות). את הטריידאוף הזה לדעתי פורטלנד מוכנה לקנות, כי יש כאן ייצור, גם עצמי וגם לאחרים, ברמה גבוהה וביעילות. כל מה שנשאר זה לנקות קצת את האיבודים הטפשיים שלא מגיעים מכדרור -- למשל מסירות על כל המגרש בלי לחשוב, מסירות רוחב שלא מייצרות יתרון ומובילות לסל מהיר בצד השני, או איבודים מיותרים בהוצאות חוץ שנראים בעיקר כמו חוסר ריכוז (היו לו כמה מהם במשחקים האחרונים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 05, 2025 5:29 am 
Senior

צחוק צחוק, בסוף אבדיה באמת היה מעורב בשער הראשון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 607 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 21, 22, 23, 24, 25

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17, גמליאל ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: