סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' אפריל 19, 2025 7:24 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אפריל 13, 2025 9:47 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
התכוונתי לכתוב בית ספר ולא בית חולים, אבל זה לא באמת משנה, השאלה תקפה גם כך.

בשני המקרים, בתי ספר או בתי חולים, לא כל מקרה של "זו מפקדה של חמאס" אשכרה היה מפקדה של חמאס, כך שאני לא נורא בטוח כמה זה קומון פראקטיס. אבל ללא קשר, ישראל מורידה עכשיו מבנים אזרחיים כאלו גם במקומות שלטענתה אין חמאס יותר.
לשאלה השניה, האם מותר לתקוף בתי חולים בכלל? לא מומחה עתום לדיני מלחמה, מומחה די קטן למען האמת, אבל לדעתי? לא, לא תוקפים בתי חולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 13, 2025 9:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כלומר לדעתך בתי חולים הם ערי מקלט גם אם נעשה בהם שימוש צבאי? לא בהכרח כמפקדה. כל שימוש צבאי שהוא לא תמיכה בלוחמים פצועים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 13, 2025 9:52 pm 
Junior

דבר הוביל לדבר ויצא שקראתי את הטור של בן דרור ימיני. הטענה המרכזית שלו בענייני זה כן ג׳נוסייד זה לא ג׳נוסייד - איך אפשר לטעון ברצינות לג׳נוסייד אם נהרגו בעזה פי 3 גברים מנשים, על פניו - ההוכחה החד משמעית שאין הרג חסר אבחנה. לפי הטיעון הזה, מעניין יהיה לגלות מה יגיד בן דרור אם ישראל תחליט להרוג את כל הדברים בעזה…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 13, 2025 9:53 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
כלומר לדעתך בתי חולים הם ערי מקלט גם אם נעשה בהם שימוש צבאי? לא בהכרח כמפקדה. כל שימוש צבאי שהוא לא תמיכה בלוחמים פצועים.

עניתי על זה, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 13, 2025 9:56 pm 
Hall of Famer

אז אתה משאיר לי לפרש את התשובה שלך? אוקיי, אז אני אחליט. ענית על זה ב"כן".
כמובן שזו הייתה שאלה מכשילה. יש לך ויכוח עם אמנת ז'נבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 13, 2025 10:02 pm 
Hall of Famer

Article 21 - Discontinuance of protection of medical establishments and units
The protection to which fixed establishments and mobile medical units of the Medical Service are entitled shall not cease unless they are used to commit, outside their humanitarian duties, acts harmful to the enemy. Protection may, however, cease only after a due warning has been given, naming, in all appropriate cases, a reasonable time limit and after such warning has remained unheeded.

כדי להבהיר את הסעיף, יש פירוש מורחב מ-2016 שהוא חלק מהאמנה, מהם acts harmful to the enemy.

Any use by a Party to the conflict of military medical establishments or units for military purposes may be considered an ‘act harmful to the enemy’.[10] Examples of such use include firing at the enemy for reasons other than individual self-defence, installing a firing position in a medical post,[11] the use of a hospital as a shelter for able-bodied combatants,[12] as an arms or ammunition dump,[13] or as a military observation post,[14] or the placing of a medical unit in proximity to a military objective with the intention of shielding it from the enemy’s military operations.[15] Furthermore, scenarios that are recognized as being ‘acts harmful to the enemy’ in the context of hospital ships under the Second Convention (transmitting information of military value) and of civilian hospitals under the Fourth Convention (use of a civilian hospital as a centre for liaison with fighting troops) may also constitute ‘acts harmful to the enemy’ in the context of military medical establishments and units under the First Convention. Engaging in such acts may not only lead to a loss of protection, but may also qualify, where the establishments and units were displaying the distinctive emblems, as improper use of the emblems or as the war crime of perfidy, if done in order to kill or injure an enemy combatant.[16]

כלומר מקיפים פה בעצם פחות או יותר כל שימוש צבאי שהוא מעבר לתפקידו הרפואי של המתקן (בית חולים, אמבולנס, או כל מתקן רפואי אחר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 13, 2025 10:07 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
אז אתה משאיר לי לפרש את התשובה שלך? אוקיי, אז אני אחליט. ענית על זה ב"כן".
כמובן שזו הייתה שאלה מכשילה. יש לך ויכוח עם אמנת ז'נבה.

אכן, פירשת יפה את התשובה הדי ברורה שאותה עניתי.
וכמו שכתבתי, אני לא מכיר את החקיקה, לא התיימרתי לכתוב שאני מכיר, לא התיימרתי לכתוב מה החוק אומר, רק כתבתי מה לעתי המצב הרצוי, כל שאני לא חושב שבאמת נכשלתי בשאלה המכשילה שלך אם הייתי שואל אותי מה החוק אומר והייתי כותב שאסור להפגיז בתי חולים, אז הייתי טועה, אבל שאלת לדעתי, לא מה החוק.
אז סבבה, זה החוק. אני, כמו בהרבה חוקים אחרים שקיימים בעולם, חושב אחרת ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 13, 2025 10:10 pm 
Hall of Famer

יופי לך. זה לא מדד לכלום עם כל הכבוד.
אבל נחמד לשמוע שבעיניך בתי חולים הם ערי מקלט ללוחמים מכל סוג ולכל שימוש צבאי, בין אם אתה רואה בהם טרוריסטים ובין אם לא, ולא משנות הנסיבות.
אז מה הבעייה להילחם בך באין מפריע מתוך בתי חולים? אני מבין שאתה רוצה להיות מוסרי מוחלט באופן עיוור בלי קשר לנסיבות (אני פחות רואה בזה מוסר, יותר טפשות שימושית לאנשים מסויימים), אבל זו לא שיטת פעולה מעשית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 13, 2025 10:16 pm 
מנהל פורום

מה אכפת לי אם זה מדד או לא? שאלת לדעתי, זו דעתי. האם אני תמים מידי או בעל אמון רב מידי במין האנושי? יכול להיות, אבל זו דעתי.
ולשאלתך? כנראה שאין בעיה. אבל אני באמת מעט קיצוני בתפיסה שלי, אני גם חושב שהקריה (נניח) צריכה להיות מטרה לא לגיטימית, ובכן, כמו שישראל לא מקשיבה לי, כך גם חמאס והחות'ים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 13, 2025 10:19 pm 
Hall of Famer

יפה. רק רציתי להאיר את הנקודה שממנה אתה בא, ולשים את מה שאתה כותב בקונטקסט הזה. מתברר שאפשר להיות מתקן צבאי ולטעון שאתה לא מטרה צבאית לגיטימית לאויב...
זה שבתי חולים ברצועה הפכו למתקנים צבאיים וערי מקלט כקומון פרקטיס, הייתה עובדה ידועה עוד הרבה לפני המלחמה. שיפא זו הדוגמה הבולטת והמפורסמת מכולם, אבל הוא לא היחיד, רק הכי מפורסם כי הוא היה הכי גדול. אבל מתקן צבאי הוא גם מטרה צבאית. בית חולים, בית ספר, מתקן דתי, מתקן להנחתת חייזרים ממאדים - אם אתה מתקן צבאי, אתה מטרה צבאית.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' אפריל 13, 2025 10:22 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 13, 2025 10:21 pm 
מנהל פורום

אני יודע שאתה מרגיש כאילו ניצחת כאן בוויכוח, אז אברך אותך על הנצחון ואתעלם מהעובדה שלא באמת היה ויכוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 13, 2025 10:22 pm 
Hall of Famer

לא, כי אכן אין פה ויכוח... רק להאיר את הקונטקסט של דבריך ומאיפה אתה בא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 13, 2025 10:25 pm 
מנהל פורום

כל הכבוד, חשפת בפני כולם את דיעותי שמעולם לא הסתרתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 13, 2025 10:48 pm 
Hall of Famer

יופי. אבל כתבת על כסת"ח על הפצצת בית חולים... וזה בדיוק הקונטקסט המעוות שבא מדיעותיך האישיות. בפועל בית חולים שמשמש למטרות צבאיות מאבד את ההגנות שלו בתור בית חולים, והוא מטרה לגיטימית להפצצה, ואת זה אמנת ז'נבה אומרת. לא צריך שום כסת"ח בשביל זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 13, 2025 10:54 pm 
Junior

מרשה לעצמי להתערב בויכוח המוזר שלכם: ראי הוא חובב חוקות ידוע וכמו שהוא שולט בחוקת פיב״א, או בדירוג ההתאחדויות של פיפ״א, רק הגיוני שהוא יכיר גם את אמנת ז׳נבה על בוריה ויחפש שעת כושר מתאימה להפגין את הידע הזה. אלא שעזה בשנה וחצי האחרונות היא לא זירה של היפותיזות מרתקות של פילוסופים של המוסר (קרון רכבת נוסע באושוויץ, אתה הנהג וגילית שאין לך בלמים וכיו״ב) או של עקרונות אבסטרקטיים של המשפט הבינלאומי. בעזה ישראל משמידה במשך חודשים עשרות אלפי ילדים, זקנים, ונשים בתקיפות שההצדקה שלהן היא ״היינו צריכים לחסל את סגן שר הדואר של חמאס״. רוב הרצועה הושמד לא כי זאת הדרך היחידה לנצח אויב שנלחם מתוך מבנים אזרחיים, אלא כי ישראל החליטה שהאסטרטגיה שלה במלחמה מול חמאס היא להשמיד את רצועת עזה וכמה שיותר מהאוכלוסייה שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 14, 2025 8:15 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
יופי. אבל כתבת על כסת"ח על הפצצת בית חולים... וזה בדיוק הקונטקסט המעוות שבא מדיעותיך האישיות. בפועל בית חולים שמשמש למטרות צבאיות מאבד את ההגנות שלו בתור בית חולים, והוא מטרה לגיטימית להפצצה, ואת זה אמנת ז'נבה אומרת. לא צריך שום כסת"ח בשביל זה.

זה ויכוח עם טענה אחרת שלי, אני לא מאמין למנגנוני הפיקוח האלו שהם בדקו אם אמנת ז'נבה תקיפה כאן.
אגב, גם את זה כתבתי בתחילת הדיון ביננו.
ציטוט:
בשני המקרים, בתי ספר או בתי חולים, לא כל מקרה של "זו מפקדה של חמאס" אשכרה היה מפקדה של חמאס, כך שאני לא נורא בטוח כמה זה קומון פראקטיס.

אבל ללא ספק יכולתי להרחיב ולכתוב לא רק על מפקדות של חמאס, אז הנה, אני לא בטוח בכלל שבכל פעם שישראל מגדירה, היה שם שימוש צבאי אשכרה היה שם שימוש צבאי. כך שאני לא נורא בטוח כמה זה קומון פראקטיס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה