אם מיצ'יץ' פרח כל כך לצד לארקין, למה שלא ישחק (ובפרט יעלה בחמישייה) לצד מדר? במובנים מסוימים זה אפילו שילוב יותר טוב (לא שים ברמה של לארקין חלילה, שהיה אז בשיאו, אבל היבטי הגנה וכו'). זה שמדר הוא ישראלי ולא זר (ולכן יכול להיות "סמל לשנים רבות", חיבור עם הקהל וכו') אמור להיות לזכותו, ולא כמו שאנחנו רגילים (ממכבי...) שזרים כמעט תמיד יקבלו עדיפות בחמישייה (ובכלל) על ישראלים. לא השתכנעתי שפוסטר ובלייקני שחקנים טובים ממדר, נהפוך הוא לטעמי.
אפרופו קו אחורי, יש גם את בר טימור, לא שהוא "חייב לקבל דקות", אבל אני חושב ש"מן הראוי" שיהיה לו את ה-10-12 דקות למשחק (העונה ביורוקאפ קיבל 18, לשם השוואה). אם "ניקח השראה" מדיברתולומאו (שאולי טוב מטימור, אבל לא חושב שאלו סדרי גודל אחרים, גם אם כמובן סט התכונות שונה, ומתאים יותר כשחקן משלים ברמות גבוהות), אז הוא עומד על ממוצע קריירה של 14 דקות ביורוליג, ודווקא בעונת השיא של מכבי (22-23) - קיבל 17 דקות בממוצע (שזה הכי הרבה שלו בקריירה, עד לעונה הנוכחית...).
מונקה שמוזכר בכתבה יכול להיות ממש רעיון מצוין, מכמה סיבות: 1. המניה שלו באירופה לא כזו גבוהה אני חושב. יש רינונים קצת על בעיות אופי וכו' (לא יודע להגדירן במדויק), ואולי זו הסיבה שקבוצות כמו ריאל וברצלונה טרם "משכו אותו אליהן". 2. כלומר כלכלית הוא משמעותית פחות מה"Top tear". הייתי אומר שבשוק הוא "יתומחר" סביב איזה 1.5 מיליון (מה אתם אומרים?!), ואז ינאי יכול למשוך אותו עם איזה 5 מיליון לשלוש שנים נניח (מה שבהקשרים אחרים מוזכרים כמשכורת לשנה אחת...). 3. בן 29, אולי בשיא הקריירה. כבר עם ניסיון יורוליג לא מבוטל של 2.5 שנים. 4. עד כמה שנראה שהוא לא מבריק, עדיין עומק העונה על 14 נקודות (65% לשתי נקודות, רק 30% לשלוש אמנם) ו-6 ריבאונדים (שזו אולי מעלותו העיקרית בתכלס, האנרגיות תחת הסלים). 5. נראה טיפוס פתוח, עם ערוץ פודקאסט משתף, נקווה שלא יסיים כמו בברלי... 6. באופן יחסי, על חשבון וויינרייט (וקבוקלו?!) זו עמדה שבאופן יחסי אפשר וצריך להתחזק בה באיזה שחקן. אולי היה רצוי מישהו שיכול לתפוס ביתר יעילות את עמדה 3 (סטייל קולסון שכזה), אבל אני עדיין בעד.
_________________ קצת אחרי הסידרה של מכבי מול פאו' , דיוויד פרדמן מנסה לדרבן את האוהדים להגיע לפיינל פור הליגה האדריאטית: "זו גם ההזדמנות לכל מי שיצא לפני הסיום של משחק 4 להודות לקבוצה, וגם ליהנות מהפיינל פור".
24.4.2012
|