B.Grant44 כתב:
סאבוניס כתב:
כמו שכתבתי בעבר, אני בעיקר לא מבין את הפער הגדול בתחזיות בין שרף ליקוצ'יוניס הליטאי. זה לא נתמך בסטטיסטיקות, למרות ששרף שיחק בליגה קשה יותר, ומבחינת מידות הם גם זהים (כרגע הליטאי רשום ברוב המקומות כקצת יותר גבוה וחזק, אבל זה הולך להתיישר אחרי הקומביין באיטליה). בכל אופן, במוקים הרציניים (לא דראפטנט) הוא בסיבוב הראשון, גם אם בחלקם זה גבולי. מסכים שלא מעט תלוי בסיום העונה. יכולת טובה שלו ושל אולם בפלייאוף יכולה לתת לו בוסט. יכולת חלשה יכולה גם להוריד אותו לסיבוב השני.
יש מצב שאתה מביא השוואה סטטיסטית ביניהם? רק נראה לי עדיף שתתאים את הסטטס של קספארס לממוצע הדקות ששרף שיחק, במקום לעשות לשניהם פר 36.
כי עובדתית, קספארס שיחק קרוב לכך (33 דקות למשחק), וברור לנו שאי אפשר לעשות קפיצה מ 24 הדקות למשחק של שרף ל 36 ולצפות שהסטטס ייראו זהים. לפחות לא בגילאים האלה וברמות הכושר התואמות.
גם השוואה בין סטטס מתקדמים תוכל לחזק את הטענה שלך, שלהערכתי אינה נכונה.
לא מבין מה ההבדל בין השוואה פר 36 והשוואה פר 24. סטטיסטית זה בדיוק אותו דבר. אבל לבקשתך, פר 23 דקות (שזה מה ששרף שיחק בליגה הגרמנית):
שרף (ליגה גרמנית, 32 משחקים): 11.7 נק', 3.0 ריב', 4.1 אס' על 2.8 איב', 1.2 חט', 0.4 חס'. 46.2% מהשדה, 34% משלוש, 73% מהקו.
יאקוצ'יוניס (מכללות, 33 משחקים): 10.8 נק', 4.1 ריב', 3.4 אס' על 2.7 איב', 0.6 חט', 0.2 חס'. 44% מהשדה, 31.8% משלוש, 84.5% מהקו.
לא בטוח איזה סטטיסטיקות מתקדמות אתה רוצה, כי הן לא כל כך קיימות בליגה הגרמנית (לפחות לא שאני מצאתי). אבל הליטאי לא יותר יעיל, לא מוסר יותר טוב, לא קולע יותר, וממש שראיתי, גם לא מגן טוב יותר (שרף גם עם פי שתיים סטוקס). הם באותו גובה, באותו משקל, ועם פרופיל אתלטי דומה מאוד. היתרונות היחידים של הליטאי הם באחוזים מהקו ובווליום משלוש (3.7 זריקות למשחק זה יותר מבן). לא סטטיסטיקות זניחות, אבל נדמה לי שמתקשות להסביר פער על איזה 15-20 מקומות בדראפט.
ושוב, הם שיחקו בליגות מרמות שונות, אז כל ההשוואות בעירבון מוגבל. כשהם שיחקו באותה רמה של תחרות באליפות אירופה לנוער (מדגם קטן של 7 משחקים):
שרף (33 דקות): 28.1 נק', 5.0 ריב', 5.3 אס' (2.4 איב'), 4.0 חט', 1.0 חס', 48.6% לשתיים, 36.2% לשלוש (6.7 ניסיונות), 75.9% מהקו, MVP של האליפות וישראל מקום 4.
יאקוצ'יוניס (29.7 דקות): 19.4 נק', 4.3 ריב', 5.3 אס' (4.4 איב'!), 1.7 חט', 0.7 חס'. 58.9% לשתיים, 31.9% לשלוש (6.7 ניסיונות), 80.6% מהקו, מקום 6 באליפות.