סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 25, 2026 6:54 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 186 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כדורגל לא ישראלי
הודעהפורסם: ו' יוני 20, 2025 1:27 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
מי זאת הקבוצה שלך?

מכבי פ"ת :D
אבל גם אם יונייטד היו משתחלים לשם, הייתי עוקב ביותר אדיקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 20, 2025 4:52 pm 
Freshman

יוניק כתב:
מונדיאל המועדונים.
מצד אחד לא באמת מעניין. לא ברור כמה חשוב ויוקרתי התואר הזה והקבוצה שלי גם לא משתתפת אז בכלל.
מצד שני, אותי ממש ממש הפתיעו ההבדלים הקטנים עד לא קיימים בין הקבוצות האירופאיות לשאר העולם. אני מניח שהמוטיבציה של שאר הקבוצות גדולה הרבה יותר ובכל זאת. התחושה שלי הייתה שכל הכדורגל האיכותי ברמת הליגות מסתובב בתוך גבולות אירופה (טוב גם מדינה אחת קטנה באסיה), כאילו, אני לא מכיר אוהד כדורגל שיש לו שמץ מושג מי הקבוצות המובילות באמריקה הדרומית או הצפונית (חוץ ממסי, מסי ומסי), והנה פתאום אתה מגלה שבמפגש בין האירופאיות לקבוצות שאר העולם, יש פייט רציני.

עמוס לב כתב:
מי זאת הקבוצה שלך?
האם יש הבדלים גם בשאר העולם, נניח הקבוצות מדרום אמריקה לעומת האחרות?
לקבוצות מדרום אמריקה יש יתרון גדול על האחרות וזה כמובן הקהל, גם מהמדינות עצמן וגם מיוצאי המדינות בארה"ב

וגם מכך שהן מורגלות לשחק בתאריכים האלה ואמורות להיות עכשיו בשיא כושרן כשהן למעשה לוקחות הפסקה באמצע העונה המקומית שלהן בשביל להשתתף במפעל הזה, בעוד האירופאיות כידוע אחרי עונה ארוכה והשחקנים שלהן אמורים להיות בחופש עכשיו.
אין לי ספק שאם היו עושים את הטורניר הזה באיזור דצמבר הפערים היו מורגשים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 26, 2025 6:38 pm 
Hall of Famer

והנה, קבוצה של נערים עד גיל 15 (!) של עיר אחת, לוצרן (!) מביסה 1-7 (!!) את נבחרת הנשים הראשית של כל שוויץ.
https://www.youtube.com/watch?v=EDH_r7-GN4o

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 26, 2025 7:56 pm 
Hall of Famer

לא בטוח שזה מידע כה חשוב, אבל נבחרת הנשים של שוויץ היא ברמה סבירה (מקום 23 בעולם).
מעניין אם תוצאה דומה הייתה מתקבלת גם במדינות המובילות ממש בכדורגל נשים (בו אני מניח שיש פערים הרבה יותר גדולים בין מדינות, לעומת כדורגל גברים).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 26, 2025 10:51 pm 
מנהל פורום

הנבחרת האמריקאית כמדומני גם עשתה את זה.
נדמה לי שגם ברצלונה או ארסנל היה סיפור כזה שקבוצת הנשים שלהן חטפה בראש מהנוער. אבל זה חלק מגישה אימונית/ניהולית מסויימת לפי מה ששמעתי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 27, 2025 3:39 am 
Freshman

לא הבנתי למה הסימני קריאה, זה ידוע שאלה הפערים מול ילדים בני 15~ וכפי שהציפה כתב זה קרה מספר פעמים בעבר, ולפחות לי לא זכור על מקרה הפוך.
זה בעיקר שם בקונטקסט משעשע את כל דרישות השוואת השכר לכדורגל הגברים שהפך מאוד טרנדי בשנה האחרונה ע"י שחקניות ופרשניות, שאחת מנושאות הדגל שלו זו הכוכבת של נבחרת שוויץ, אלישה להמן, שסיפקה את הציטוט הבא (דוגלאס זה בן זוגה שמשחק ביובנטוס): "אני ודוגלאס עושים אותו דבר, והוא מרוויח פי 100 אלף ממני". זה בערך כמו שאוריאל יתלונן שניהולו בסלניוז לא מכניס לו את השכר שצוקרברג עושה בפייסבוק, או ששחקן של בני יהודה יתלונן על פערי השכר שלו מול לאמין יאמל, או שדוגמן הבית של אופנת סגל לא עושה בקמפיין את מה שעושה בר רפאלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 27, 2025 3:49 am 
Hall of Famer

מצד אחד זה נשמע הגיוני.

מצד שני, נלך לדוגמא הקרובה לליבנו מתחום הכדורסל - האם זה "סביר" שהשחקניות שמרוויחות הכי הרבה ב-WNBA (250 אלף דולר בעונה) מרוויחות כמו שחקן ישראלי טוב (אבל לא מצוין, אפילו "רק ברמה הישראלית") בליגה שלנו?
נשמע לי כמו הזייה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 27, 2025 4:18 am 
Freshman

זה לא סביר, אבל לא בגלל ששחקניות ה-WNBA אנדרפייד, אלא בגלל שהשחקנים בישראל אוברפייד.
מצד שני, כנראה גם המשפט הזה לא באמת תופס ונכון, כי אם יש מי שמוכן לשלם (ולפחות לגבי רוב הישראלים הטובים בליגה, זה לא רק אחד שמוכן לשלם להם את הסכומים שהם מרוויחים +-) אז זה השווי והשכר הריאלי שלהם.
ובכל מקרה, שחקניות כמו קייטלין קלארק ואנג'ל ריס לא באמת מרוויחות כמו שחקן ישראלי. הן מרוויחות ככה ב-WNBA, הליגה שמפסידה עשרות מליוני דולרים כל שנה ובעלת חוקי שכר, אם החוקים שם היו דומים לליגה הישראלית אז היה מי שהיה מוכן לשלם להן שכר שקרוב יותר לכוכב נבא מלכוכב ישראלי. מצד שני, כנראה שרוב השחקניות האחרות, שמצליחות להביא אוכל הביתה מהמשכורת בליגה הזאת בגלל חוקי השכר, היו צריכות לקחת עוד עבודה במקביל. השתיים הנ"ל, ושאר הכוכבות בליגה, מרוויחות עשרות מליוני דולרים בשוק הפרסום, איפה שהן כן מביאות ערך כלכלי.
זה שוק עבודה קפיטליסטי בסופו של דבר, גם אם קשה לראות את זה בעולם הספורט. אף אחד לא משלם לשחקנים או שחקניות לפי התרומה החברתית שלהם. משלמים להם לפי הערך שהם מביאים. בספורט הישראלי זה קצת מבלבל, כי הקבוצות מפסידות כסף, אבל ההצלחות המקצועיות מביאות "ערך נסתר", כמו פרסום ויוקרה לבעלים, שמתבטא בכסף בעסקים האחרים שלהם או בהטבות אחרות שמשתלמות להם בראות עיניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 27, 2025 4:55 am 
Hall of Famer

זה לא רק ב-WNBA עצמו, הנה כמה אותן השחקניות (חלקן מהטובות בעולם ממש) מרוויחות באירופה:

ציטוט:
Yet multiple WNBA agents, granted anonymity in order to openly discuss details of overseas payouts, estimate only five to 10 players make more than $500,000 in a given season abroad, and that is when high-paying countries like China and Russia are fully accessible to WNBA players. “It’s always been a very small elite group that are getting paid like that,” one agent says. “And everybody else is getting paid OK.”

https://www.nytimes.com/athletic/445625 ... -overseas/
הכתבה מ-2023

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 27, 2025 7:11 am 
Freshman

ברור, כי גם באירופה כדורסל הנשים לא מייצר ערך כלכלי ישיר או עקיף שיגרום למישהו לשלם כמו לגברים שכן מייצרים את הערך הזה. זה לא איזו קנוניה גברית לשלם להן פחות. השיח הזה של ״אנחנו עושות את אותה עבודה״ או כמו שאיזה פרשנית אמרה השבוע ״ספונסרים צריכים לתת 50% לקבוצת הנשים״ שמות דגש על הגחכת השיח ונותן לזה אופי של בקשת תרומות, במקום מה שצריך להיות השיח, לדעתי לפחות, של איך כן מייצרים ערך. איך גורמים לנשים למלא אולמות במשחקי נשים, איך מביאים ספונסרים שרואים ערך כלכלי בפרסום ולא בתרומה, איך מביאים נשות עסקים להשקיע בספורט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 27, 2025 7:52 am 
Freshman

קרטמן כתב:
לא הבנתי למה הסימני קריאה, זה ידוע שאלה הפערים מול ילדים בני 15~ וכפי שהציפה כתב זה קרה מספר פעמים בעבר, ולפחות לי לא זכור על מקרה הפוך.
זה בעיקר שם בקונטקסט משעשע את כל דרישות השוואת השכר לכדורגל הגברים שהפך מאוד טרנדי בשנה האחרונה ע"י שחקניות ופרשניות, שאחת מנושאות הדגל שלו זו הכוכבת של נבחרת שוויץ, אלישה להמן, שסיפקה את הציטוט הבא (דוגלאס זה בן זוגה שמשחק ביובנטוס): "אני ודוגלאס עושים אותו דבר, והוא מרוויח פי 100 אלף ממני". זה בערך כמו שאוריאל יתלונן שניהולו בסלניוז לא מכניס לו את השכר שצוקרברג עושה בפייסבוק, או ששחקן של בני יהודה יתלונן על פערי השכר שלו מול לאמין יאמל, או שדוגמן הבית של אופנת סגל לא עושה בקמפיין את מה שעושה בר רפאלי.

המקום לדיון הזה הוא בת'רד ישן בשם "בואו נשים את זה על השולחן" או משהו כזה.

לגופו של עניין, ספורט הוא משאב כלכלי. השכר של העוסקים בו נובע ישירות מהעניין שהוא מעלה. לא מרמת הביצוע.
יש תחומי ספורט שבהם השכר של הנשים הרבה יותר קרוב לגברים, למרות שההבדלים מובהקים לא פחות ואולי אפילו יותר (בטניס לדוגמא, הן משחקות משחקים קצרים יותר עם פחות מערכות ובכל זאת השכר דומה. כנ"ל ענפי אתלטיקה שנבחנים בתוצאות שם ההבדלים בולטים מאד ובכל זאת הפרסים והשכר דומים. פשוט איכשהו נוצר מצב, שההתעניינות בטניס נשים ואתלטיקה נשית קרובה מאד לזו של הגברים. חברה עסקית שנותן חסות תקבל ערך דומה מחסות לשטילוב או לאשרם, לכן השכר שלהם יהיה דומה.

המחאה של שחקניות, צריכה להיות מכוונת כלפי הצרכן שלא צורך את המוצר שלהן, או כלפי המנהלים שלא משווקים אותו נכון מספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 27, 2025 7:57 am 
Hall of Famer

כן, אבל קשה לומר שקייטלין קלארק לא יצרה ערך מונטרי אמיתי לליגה (לא שבדקתי את הנתונים, אבל אני מניח שהיא מביאה אלפי או עשרות אלפי צופים לאולמות, וגם אחראית על לא מעט מכירות של חולצות, שידורי טלויזיה וכו׳).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 27, 2025 7:59 am 
Freshman

אם מסי היה משתכר כמו הערך שהוא הוסיף לענף, הוא היה נכנס לרשימת מאה המיליארדרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 27, 2025 8:07 am 
Freshman

נורטון כתב:
כן, אבל קשה לומר שקייטלין קלארק לא יצרה ערך מונטרי אמיתי לליגה (לא שבדקתי את הנתונים, אבל אני מניח שהיא מביאה אלפי או עשרות אלפי צופים לאולמות, וגם אחראית על לא מעט מכירות של חולצות, שידורי טלויזיה וכו׳).

וזה כפי שכתבתי מתבטא בחסויות/פרסומות וכו׳ שהיא מקבלת. היא לא יכולה לקבל יותר מהליגה כי יש הסכם שכר מול ארגון השחקניות, שדואג גם לרוב השחקניות האחרות שללא הסכם שכר היו צריכות לשחק בהתנדבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 29, 2025 7:48 am 
Freshman

"מונדיאל הקבוצות" מתקיים בארה"ב גם מתוך מחשבה על ניסוי כלים לקראת המונדיאל בארה"ב בשנה הבאה, וזה נראה כמו פיאסקו גדול. 6-7 משחקים הופסקו לזמן ארוך בגלל סופות ברקים. דבר שלא קורה בעונת כדורגל מלאה בכל הליגות האירופאיות הגדולות ביחד. מזג האוויר לא הולך להשתנות בקיץ הבא, מה שאולי כן ישתנה זו הבחירה בחלק מהאיצטדיונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 29, 2025 2:45 pm 
Freshman

צפיתי בתקציר ממשחק שמינית הגמר בין בנפיקה לצ'לסי. האצטדיון נראה אולי עם 30% תפוסה. וזה שתי קבוצות יחסית מוכרות ומשחק בסופ"ש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 29, 2025 2:49 pm 
Junior

קרטמן כתב:
"מונדיאל הקבוצות" מתקיים בארה"ב גם מתוך מחשבה על ניסוי כלים לקראת המונדיאל בארה"ב בשנה הבאה, וזה נראה כמו פיאסקו גדול. 6-7 משחקים הופסקו לזמן ארוך בגלל סופות ברקים. דבר שלא קורה בעונת כדורגל מלאה בכל הליגות האירופאיות הגדולות ביחד. מזג האוויר לא הולך להשתנות בקיץ הבא, מה שאולי כן ישתנה זו הבחירה בחלק מהאיצטדיונים.

מה היה ב94?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 30, 2025 8:16 am 
Hall of Famer

לא זכורות לי בעיות ב-94' מבחינת מזג אוויר, חייב לומר.
אבל השאלה היא האם מונדיאל הקבוצות הזה נערך באותם מקומות פלוס מינוס שנערכו המשחקים ב-94'?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 30, 2025 10:53 am 
Freshman

מעתיק מידע מכתבה היום בהארץ, שמתייחסת לבעיה נוספת מלבד מזג האוויר המתעתע בארה"ב - תפוסת הקהל. אם כי אני מאמין שבמרבית המשחקים במונדיאל הנבחרות לא תהיה את אותה הבעיה של מונדיאל הקבוצות חסר המסורת, אם כי, בהינתן העלייה במספר הנבחרות והמשחקים, סביר להניח שיהיו מספר משחקים בין נבחרות שלא יעניינו אף אחד חוץ מאזרחיהן -

חמישה מתוך 12 האיצטדיונים בטורניר הנוכחי הם גם אתרי משחקים במונדיאל הקרוב, שבו ייערכו 104 משחקים במקום 64 - רבים מהם יכללו נבחרות פחות אטרקטיביות.
לפי נתונים רשמיים, 56.7% מתפוסת האיצטדיונים התמלאו ב-48 משחקי שלב הבתים - כ-1.67 מיליון צופים מתוך קיבולת של כ-2.95 מיליון. ממוצע הקהל עמד על 34,746 צופים למשחק. עם זאת, נרשמו גם משחקים ריקים במיוחד, כמו 3,412 צופים באורלנדו או 5,282 בסינסינטי. פיפ"א סירבה למסור נתוני תפוסה מדויקים למרות בקשות חוזרות של סוכנות הידיעות AP.
באיצטדיון מטלייף שבניו ג'רזי - שם ייערך גמר מונדיאל 2026 - התמלאו רק 44.9% מהמושבים. באיצטדיון רוז בול בקליפורניה, שאירח את גמר 1994, הנתון עמד על 50% בלבד. במיאמי גארדנס נרשם נתון גבוה יחסית של 81.8%, ואילו באטלנטה רק 44.3%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 30, 2025 1:17 pm 
Junior

אני חושב שזה לא נכון להשוות את הטורניר הזה למונדיאל בשום היבט למעט מזג האוויר.
אפילו את האוהדים של הקבוצות עצמן הטורניר הזה לא ממש מעניין (אולי להוציא את הארגנטינאיות).
הקבוצות בתפר של בין העונות, הסגלים לא סגורים וחלקן עם מאמן שהגיע רק כמה ימים לפני הטורניר.

במונדיאל מגיעים הרבה מאוד אוהדים שבאים לאירוע עצמו בלי קשר לזה שהמדינה שלהם העפילה לטורניר או לא.
אפשר לראות כמה ישראלים יש כל מונדיאל ולא העפלנו משנת 70.

אני מסכים שבמשחק של דרום סודאן מול אוקאינה (סתם זרקתי שמות) כנראה לא תהיה תפוסה מלאה אבל ברוב המשחקים אני לא חושב שתהיה בעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 30, 2025 4:10 pm 
Freshman

כמה אחוז תפוסה היו למשחקים במונדיאל המועדונים אם הוא היה מתקיים בישראל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 30, 2025 4:59 pm 
Junior

אנחנו מדינת כדורגל (בניגוד גמור לארה"ב) ומדינה הרבה יותר קטנה.
גם האצטדיונים כאן הרבה יותר קטנים.

אני די בטוח שרוב המשחקים היו מלאים עד 0 מקום וגם הפחות מעניינים היו בסביבות 70-80 אחוז תפוסה.

לדוגמא ביולי 2022 שוחק פה הסופר קאפ הצרפתי בין פסז לנאנט.
אמנם שיחקו בפסז מסי, אמבפה, ניימאר וראמוס אבל נאנט לא קבוצה מאריות אירופה והמשחק לא אמור לעניין יותר מדי את הישראלי הממוצע ועדיין היה סולד אאוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 30, 2025 5:20 pm 
Freshman

ואנחנו לא ארה"ב שלמגרשים שם מגיעות הקבוצות הגדולות למשחקי ידידות בכל קיץ, וכל להקה מעניינת בעולם עושה שם טור כל כמה שנים, ואין לנו אבק כוכבים של נבא-נפל-מלב-נהל (רק אותם אי אפשר לכתוב נורמלי בעברית)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 03, 2025 11:16 am 
Hall of Famer

דייגו שוטה מליברפול נהרג בתאונת דרכים

https://x.com/marca/status/1940682092356292849

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 05, 2025 8:02 pm 
Junior

oren_80 כתב:
דייגו שוטה מליברפול נהרג בתאונת דרכים

https://x.com/marca/status/1940682092356292849

אחד הטראגים - בן 28, רק התחתן לפני כעשרה ימים, נסע לתפוס מעבורת כי לא יכול היה לטוס בגלל הליך רפואי בריאות.

במעבר חד, מוסיאלה מהכוכבים של באיירן נפצע ואולי אפילו גמר את העונה בטורניר המיותר בעולם - גביע העולם הזה לקבוצות. אין סוף לתאוות הכסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 186 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: