סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 25, 2026 4:13 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 139 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ת'רד ההוקי השנתי 25/26
הודעהפורסם: ו' אוגוסט 22, 2025 12:37 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
שמח לפתוח את הת'רד החדש, ת'רד עם עונה מיוחדת שבה ה-NHL חוזר לאולימפיאדה אחרי 12 שנה. כמובן שלקראת האולימפיאדה אתרכז בה יותר ויותר.

בינתיים הידיעה המעניינת של האופסיזן היא החתימה עם CBA חדש, שנה לפני הזמן - מה שכמובן חוסך הרבה כאבי ראש לקראת הפקיעה של הקודם. מה שמעניים בו מבחינתי הוא שהוסכם בין ה-NHL לאיגוד על הרחבת העונה הרגילה החל מהעונה הבאה (26/27) - מ-82 ל-84 משחקים.

עוד דבר שכדאי לשים אליו לב הוא מה שקורה עם באפלו סייברס. חוזה החכירה של קיבנק סנטר, האולם הביתי שלה ב-30 השנה האחרונות, יסתיים בסוף העונה הקרובה, והבעלים שלו - עיריית באפלו והמחוז שבו העיר נמצאת - הודיעו שלא יחדשו אותו ולמעשה בכוונתם לסגור את האולם, אני מניח שלקראת הריסה. לא ברור כרגע מה יעשה המועדון, ולמרות דברי מנהליו שהם מתכוונים להישאר בבאפלו, ייתכן שלא תהייה להם ברירה אלא להעביר אותו לעיר אחרת.
הסייברס, יש לציין, לא הקבוצה הכי מצליחה בעולם - למעשה, יחד עם ונקובר קנאקס שהצטרפה יחד איתה לליגה בעונה 70/71, אלה שתי הקבוצות הכי וותיקות בליגה שעדיין לא זכו בסטנלי.
אחד היתרונות של הסייברס מבחינת המיקום שלה בבאפלו הוא הקירבה לגבול הקנדי וספציפית לטורונטו, ביתם של המייפל ליפס. בגלל הקרבה בין שתי הערים נוצרה בין שתי הקבוצות יריבות מסורתית, וכמובן גם המייפל ליפס נמצאים בבצורת סטנלי ארוכה - מאז 66/67 הם לא זכו בו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 07, 2025 8:39 am 
Hall of Famer

מהפכה עצומה מתרחשת עכשיו בעולם הג'וניור הוקי ובכל נוף השחקנים שהולכים לדראפט ה-NHL.
בתור פורום כדורסל כולם פה בטח כבר מודעים לעובדה ששחקני קולג' יכולים לקבל משכורת וגם כסף על שימוש בדמויותיהם. זה נכון גם בהוקי. אבל לא על זה אני מדבר.
מי שעוקב אחרי הת'רדים שלי מכיר את המונח מייג'ור ג'וניור - שלוש ליגות עד גיל 20 שפועלות בקנדה וטיפה גם בצפון ארה"ב, והן הספקיות העיקריות של שחקני NHL. הקולג'ים בארה"ב, למרות שמקלם עלה עם השנים, עדיין בדרך כלל מנגנים כינור שני. וזה ככה כבר עשרות שנים.
עד עכשיו היה חוק ב-NCAA ששחקני מייג'ור ג'וניור נחשבים למקצוענים ולא יכולים לעבור לקולג'ים. עכשיו החוק הזה משתנה, וזו המהפכה האמיתית. היא צפויה להפוך את ה'ולג'ים למקור העיקרי של שחקנים לדראפט.
וכבר רואים את האימפקט. פרוספקט בשם גאווין מקנה, שכל המוק דראפטים שמים אותו כנבחר הראשון ב-2026, הודיע שהוא עוזב את המייג'ור ג'וניור והולך לשחק עבור אוניברסיטת פן סטייט. והוא לא היחיד.
קשה לתאר את גודל המהפכה פה, זה משנה סדרי עולם של עשרות שנים בעולם הג'וניור הוקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 07, 2025 8:41 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אבל לכאורה זה כן אותה מהפכה, לא? כי הוא לא היה עובר לקולג׳, אם קולג׳ים לא היו משלמים כסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 09, 2025 1:24 am 
Hall of Famer

במייג'ור ג'וניור לא משלמים כסף מעבר להוצאות מחייה. כך שגם אם בקולג'ים לא היו משלמים כסף, הכסף לא היה שיקול להישאר במייג'ור ג'וניור.
הקולג'ים החשיבו את המייג'ור ג'וניור כמקצוענים בגלל שיש שם שחקנים שכבר נבחרו בדראפט וקיבלו חוזים ב-NHL, כך שיש מי שמשלם להם כסף. הם פשוט נשארים עוד שנה-שנתיים להיבנות בג'וניורים (אגב גם בקולג'ים עושים את זה מאז ומעולם, כך שזו הייתה טענה מוזרה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 25, 2025 10:26 pm 
Hall of Famer

החדשות האחרונות מההוקי הישראלי הן מהאח הצעיר למשפחת לוין, מיכאל, או מייק אם תרצו.
הוא החליט לעזוב את ליגת המייג'ור ג'וניור OHL ולהצטרף לקורונה בראשוב הרומנית, לשחק שם לצד אחיו דוד.
בראשוב גם משחקת ב-Erste Liga, ליגה אזורית שכוללת קבוצות מרומניה והונגריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 28, 2025 12:12 am 
Hall of Famer

מי שעקב אחרי הת'רדים שלי בשנים האחרונות נתקל לא אחת בשם אלכסנדר ברקוב.
אז ברקוב, הקפטן הפיני של אלופת השנתיים האחרונות, פלורידה פנתרס, נפצע באופן לא קל במחנה האימונים של הקבוצה. הוא קרע שתי רצועות בברך, נותח, ויחמיץ לפחות את כל העונה הרגילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 06, 2025 8:19 am 
Hall of Famer

ולא אמרתי את זה, אבל ברקוב היה אמור להיות הקפטן והשחקן המרכזי של נבחרת פינלנד לאולימפיאדת מילאנו-קורטינה, אולימפיאדת החזרה של ה-NHL למשחקי החורף אחרי 12 שנה. הוא כמובן ייעדר ממנה.

בכל אופן, העונה מתחילה מחר בלילה, ופלורידה נטולת ברקוב תתחיל את מסע הת'ריפיט בבית מול שיקגו בלאקהוקס המתאמצת להתחדש. ניו יורק ריינג'רס במדיסון סקוור גארדן מול קרוסבי ופיטסבורג, לוס אנג'לס בקריפטו נגד קולורדו.

ואם כבר לוס אנג'לס - הקפטן שלה אנז'ה קופיטר הודיע שזו תהייה עונתו האחרונה.
מאד נדיר למצוא שחקן סלובני ב-NHL, סלובניה היא לא אימפרית הוקי, הנבחרת שלה עולה ויורדת בין הדרג העליון לשני. למעשה חוץ מקופיטר היו בהיסטוריה רק עוד שניים כאלה - אחד שיחק 46 משחקים בליגה, השני שיחק בה רק משחק אחד.
ומילא שחקן - נדיר מאד, למעשה מקרה יחיד במינו, למצוא שחקן סלובני ב-NHL שגם נהייה סופרסטאר, מנהל קריירה עשירה של 20 שנה ולמעלה מ-1500 משחקים בליגה שבה הוא הופך לקפטן של קבוצה בליגה ומוביל אותה לשתי אליפויות היסטוריות ראשונות בתולדותיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 08, 2025 8:58 am 
Hall of Famer

אז אחרי טקס הנפה באנר האליפות השני ברציפות בפרברי מיאמי, ובצל פציעתו של אלכסנדר ברקוב, האלופה פלורידה פנתרס פתחה את העונה בנצחון 3:2 על שיקגו מגול נצחון של הסנטר השבדי יספר בוקוויסט באמצע השליש השלישי.
הלילה נקבל כבר שני עמיותים קלאסיים: קודם כל היריבות הוותיקה בליגה - טורונטו נגד מונטריאול; ו"הקרב על אלברטה" - אדמונטון נגד קלגרי.
בנוסף נקבל את המשחק הראשון של אלכסנדר אובצ'קין העונה בדרך לגול ה-900, כשוושינגטון תארח בקפיטל ואן את בוסטון; לוס אנג'לס שחטפה 4:1 בבית הלילה מקולורדו תשחק שוב כבר הלילה אצל ווגאס.

ואם כבר אדמונטון. הייתה לה סאגה לא קטנה הקיץ עם הקפטן והכוכב שלה, קונור מקדייויד. מקדייויד רוצה מאד לזכות סוף סוף בסטנלי, דבר שהוא והכוכב השני של הקבוצה, הגרמני לאון דרייסייטל, לא הצליחו לעשות למרות מספרים אישיים מדהימים של שניהם. מקדייויד היה אמור להיות RFA בסוף העונה הזו. לבסוף הוא חתם חוזה חדש לשנתיים, וההערכה היא שאם בשתי העונות הקרובות האוילרס לא יזכו בסטנלי, הוא יעזוב את הקבוצה במה שיהיה אולי המעבר הכי מדובר בליגה מאז "ה-עסקה" שהביאה את ויין גרצקי ללוס אנג'לס ב-1988.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 13, 2025 5:09 pm 
Hall of Famer

גול ראשון לזאב בויום ב-NHL.
אבל מינסוטה מפסידה 7:4 לקולומבוס.
https://youtube.com/shorts/kbIF1QhVLO8? ... JtILFi6IGT

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 25, 2025 3:45 pm 
Hall of Famer

קרוב קרוב... אובצ'קין כבר עם 899 גולים.
באותה הזדמנות רשם גם את משחקו ה-1500 בליגה בעונה הרגילה, השחקן ה-23 בהיסטוריה שמגיע למספר הזה, והאירופי השלישי (אחרי יארומיר יאגר הצ'כי וניקלאס לידסטרום השבדי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 25, 2025 7:27 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
קרוב קרוב... אובצ'קין כבר עם 899 גולים.
באותה הזדמנות רשם גם את משחקו ה-1500 בליגה בעונה הרגילה, השחקן ה-23 בהיסטוריה שמגיע למספר הזה, והאירופי השלישי (אחרי יארומיר יאגר הצ'כי וניקלאס לידסטרום השבדי)

וואלה, הרבה יותר מאשר בנ.ב.א

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 27, 2025 11:40 am 
Hall of Famer

אנחנו אחרי כ-10 משחקים בעונה, ויש לנו מובילות מפתיעות שיצאו מהאדנים בטיסה.
במזרח זו ניו ג'רזי דווילס, סוף סוף הכוכבים מתחברים ובראשם ג'ק יוז, אחד משלושת האחים היהודים בליגה והיהודי הראשון שנבחר ראשון בדראפט. מוביל את הליגה (יחד עם עוד שני שחקים) עם 8 גולים ב-9 משחקים, והדווילס, אחרי הפסד במשחק הפתיחה, ניצחו את כל ה-8 הבאים שלהם.
ובמערב, הביטו הביטו, זו יוטה מאמות'. הקבוצה שעברה מפיניקס לפני שנתיים, ובחרה השנה את השם (המטופש) שלה, עם 7 נצחונות רצופים אנד קאונטינג ומובילה את המערב.

יש להוסיף גם שזאב בויום, הבן של הישראלים מסן דייגו שמשחק במינסוטה, עם עונת פריצה עד עכשיו. ב-9 משחקים הוא כבר עם שני גולים ו-6 אסיסטים, מעמדת המגן. מקום שלישי בין המגינים בליגה. הוא גם נחשב עדיין לרוקי, למרות ששיחק כמה משחקים בפלייאוף בעונה שעברה, והנתון הזה שם אותו במקום השני בליגה בין הרוקיז, חלוצים ומגינים גם יחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 04, 2025 1:40 am 
Hall of Famer

שימו לב לשם הזה, מתיו שייפר, הנבחר מס' 1 בדראפט האחרון.
הוא הבקיע שני גולים בנצחון 3:2 של האיילנדרס שלו על קולומבוס, ושבר שיא וותיק בליגה - המגן הכי צעיר שכובש יותר מגול אחד במשחק ב-NHL, בגיל 18 ו-58 יום. ואיזה שיא הוא שובר - הוא שובר ב-190 יום את השיא הקודם של כנראה גדול המגינים בכל הזמנים, בובי אור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 06, 2025 9:46 am 
Hall of Famer

והנה זה קרה!
וושינגטון ניצחה 6:1 את סנט לואיס הלילה, אבל מה שחשוב הוא שאלכסנדר אובצ'קין הפך לראשון בהיסטוריה שמגיע ל-900 גולים בעונה הרגילה ב-NHL.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 21, 2025 10:00 am 
Hall of Famer

אובצ'קין לא עוצר, הלילה שלושער 33 בקריירה בנצחון של וושינגטון 8:4 על מונטריאול. כבר 907 גולים בקריירה.
ובנוסף, יחד עם האסיסט שמסר אתמול, הגיע ל-736 אסיסטים - וביחד 1643 נקודות שמעלות אותו לעשירי בכל הזמנים ב-NHL.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 24, 2025 1:30 pm 
Hall of Famer

מפה לשם, מינסוטה ויילד של זאב בויום עם חמישה נצחונות רצופים ומתמקמת בצמרת הבית המרכזי.
בויום עם 3 שערים ו-8 אסיסטים, 11 נקודות שממקמות אותו רביעי בין הרוקיז.
הסיבה העיקרית להצלחה שלהם היא ההגנה, שבויום הוא חלק ממנה, אבל בעיקר השוער - שוער שבדי אלמוני למדי בשם יספר ואלשטאט, שנותן עונה מדהימה עד עכשיו, ובארבעת המשחקים האחרונים שמר שלוש פעםמים על רשת נקייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 05, 2025 11:10 am 
Hall of Famer

אנחנו כ-25 משחקים לתוך העונה, ועד עכשיו עונה מזעזעת לאלופת השנתיים האחרונות, פלורידה פנתרס.
האלופה מוכת הפציעות, שאיבדה את הקפטן שלה אלכסנדר ברקוב לכל העונה אחרי שנפצע לפני תחילתה, ואיבדה למספר משמעותי של משחקים עוד כוכבים כמו כוכב עונות האליפות מתיו טקצ'אק, כרגע אחרונה במזרח עם מאזן שלילי. לא זוכר מצב של אלופה שנמצאת במקום האחרון בקונפרנס שלה עונה אחרי זה. אבל העונה עוד צעירה.

יש עוד חדשות מההוקי הישראלי. התקווה הצעירה שלו שכתבתי עליה כאן בעבר, ניקיטה זיצרמן, חיפש את עצמו מתחילת העונה. לפני כשבועיים סו סוף מצא את מקומו - הוא ישחק וילמד באקדמיית "היטי", בבלד שבסלובניה, האקדמיה המובילה במדינה. סלובניה היא לא מעצמת על אבל בהחלט מדינה של סף דרג עליון בעולם בהוקי.
על זיצרמן דיברו בתור פוטנציאל להיות יליד ישראל הראשון שייבחר בדראפט ה-NHL, אני חושב שהדיבורים מוגזמים מאד. אבל נראה. הוא רק בן 17 ויש עוד זמן להתפתח. מה שבטוח, נופים יפים הוא יראה כל יום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 13, 2025 7:29 pm 
Hall of Famer

טרייד ענק ב-NHL שמאד מעניין אותנו.
קווין יוז, הקפטן של ונקובר קנאקס ואחד המגינים הטובים בעולם (מגן העונה בעונה האחרונה), וגם אחד משלושת האחים היהודים יוז שעליהם כתבתי לא מעט - שכולם נבחרו בין עשרת הראשונים בדראפטים שלהם, עובר בטרייד ענק למינסוטה. ונקובר מקבלת בתמורתו שלושה שחקנים, ביניהם המגן האמריקאי-ישראלי שכבר הוזכר פה זאב בויום (בתוספת בחירת דראפט בסיבוב הראשון).

עוד טרייד מעניין: סטיוארט סקינר, השוער של אדמונטון אוילרס שהגיע איתם בשנתיים האחרונות עד סדרת הגמר, עובר לפיטסבורג. השוער של פיטסבורג טריסטן ג'ארי עושה את הדרך ההפוכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 15, 2025 12:37 am 
Hall of Famer

ובמשחקו הראשון בונקובר, זאב בויום עם גול ואסיסט. הקנאקס מנצחים 2:1 את ניו ג'רזי דווילס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 22, 2025 6:32 pm 
Hall of Famer

ציון דרך ענק לסידני קרוסבי, שמי שקורא את הת'רדים שלי כבר לא צריך שאציג אותו.
אז הקפטן והסופרסטאר הוותיק של פיטסבורג אתמול עם שער ואסיסט בנצחון של הפנגווינס 4:3 על מונטריאול, מגיע ל-1724 נקודות בקריירה, והופך לסקורר הגדול ביותר של הפנגווינס בכל הזמנים אחרי שהוא עובר את האיש והאגדה (ועדיין גם אחד הבעלים של המועדון...) - מריו למיה.
ברשימת כל הזמנים בליגה כולה, ה-1724 שם את קרוסבי במקום השמיני, למיה עם 1723 יורד למקום התשיעי.
יש לציין עם זאת שמריו למיה הגיע למספרים שלו בהרבה הרבה פחות משחקים - בגלל מחלת הסרטן שהשביתה אותו ל-3 שנים הוא שיחק רק 915 משחקים בליגה. קרוסבי שיחק אתמול את משחקו ה-1387.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 30, 2026 4:14 pm 
Hall of Famer

סיפור חמוד מלפני עשור על מחאת אוהדים,אולסטאר והוקי קרח.
לא זוכר אם ראי סיפר את זה בזמן אחת כאן.
https://x.com/AsafLevyHUJI/status/2017106299373207953

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 01, 2026 12:23 am 
Hall of Famer

אולימפיאדת החורף קרובה קרובה, עוד שבוע היא נפתחת.
ביום חמישי יהיה ערב המשחקים האחרון ב-NHL לפני היציאה של השחקנים לאולימפיאדה, וטורניר הגברים יתחיל ביום רביעי הבא 11/2.
ב-IIHF עשו סיכום: כמה שחקנים יכולים להצטרף למועדון הזהב המשולש? כלומר שחקנים שכבר זכו באליפות העולם עם הנבחרת שלהם, ובסטנלי ב-NHL, וישלימו את הטריפל גולד אם יזכו בזהב אולימפי.
אז ככה:
אם פינלנד תזכה - שני שחקנים (שניהם שחקני האלופה הנוכחית פלורידה פנתרס וזכו בשני הסטנלי בשנתיים האחרונות).
צ'כיה - שלושה שחקנים. שלושתם זכו באליפות העולם עם צ'כיה בבית בפראג לפני שנתיים. אחד מהם זכה בסטנלי עם וושינגטון ב-2018, השניים האחרים זכו יחד בשני הסטנלי הרצופים של טמפה ביי ב-2020 ו-2021.
שבדיה - שלושה שחקנים. כולם זכו יחד באליפות העולם עם הנבחרת ב-2017, אבל בסטנלי זכו עם שלוש קבוצות שונות.
קנדה - לא פחות מחמישה שחקנים. אחד מהם הוא השוער דארסי קמפר, היום בלוס אנג'לס קינגס. אם קנדה תזכה בזהב, קמפר יהיה השוער הראשון בטריפל גולד קלאב - מבין 30 השחקנים שכבר נמצאים במועדון, אין אף שוער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 05, 2026 2:21 am 
Hall of Famer

על סף ליל המשחקים האחרון לפני האולימפיאדה, טרייד ענק בליגה - ארטמי פנארין, הכוכב הרוסי של ניו יורק ריינג'רס, עובר ללוס אנג'לס קינגס בחוזה לשנתיים. לא ראיתי בידיעה מה התמורה.
אחרי המשחקים הלילה אסכם מה יש לנו עד עכשיו בליגה.

בכל אופן כבר מחר, עוד לפני טקס הפתיחה ביום שישי, יתחיל כבר טורניר הנשים האולימפי, כולל משחקים ראשונים לשתי הגדולות ארה"ב וקנדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 06, 2026 2:14 pm 
Hall of Famer

אז לילה אחרון של משחקים היה ב-NHL, והליגה יצאה לפגרת האולימפיאדה.
מה יש לנו בינתיים בליגה?
הליגה כבר עומדת על בין 55 ל-60 משחקים העונה. טמפה ביי לייטנינג יוצאת בסטייל לפגרה עם 6:1 על היריבה המושבעת, האלופה פלורידה פנתרס. תוצאה שמשקפת את העונה של שתיהן עד עכשיו - הלייטנינג מובילים את הבית האטלנטי בהפרש של 6 נקודות, ומובילים גם את המזרח כולו בזכות שוברי שוויון עם מובילת הבית המטרופוליטני, קרוליינה הוריקיינס, שכבר הפכה לשוכנת קבע במצמת הליגה. אלופת השנתיים האחרונות, לעומת זאת, יוצאת לפגרה כשהיא בצרות צרורות, רק מקום 13 במזרח עם הפרש של 8 נקודות מהמקום השמיני.
בבית האטלנטי, אחרי הלייטנינג, נמצאות שתי חברות באוריג'ינל סיקס - מונטריאול קנדיאנס ודטרויט רד ווינגס, שני מועדונים עם היסטוריה מפוארת והווה... פחות. בעיקר אמורים הדברים ברד ווינגס, האלפא דוגס של שנות ה-90 ותחילת המילניום לא הגיעה לפלייאוף כבר 10 שנים.
בבית המטרופוליטני אחרי ההוריקיינס ובהפרש גדול, נמצאת פיטסבורג של סידני קרוסבי ומיד אחריה ניו יורק איילנדרס. את הויילד קארד תופסות כרגע שתי קבוצות מהאטלנטי , באפלו ובוסטון. באפלו סייברס היא עוד קבוצה שמחפשת את עצמה בליגה - 15 שנה בלי פלייאוף!
בתחתית אנחנו מוצאים כמה מאכזבות - טורונטו של אוסטון מתיוס תוסיף כנראה עוד שנה לבצורת שכבר מתקרבת ל-60 שנה בלי סטנלי. וושינגטון של אובצ'קין. ואחרונה חביבה, ניו יורק ריינג'רס, שלאור הטרייד על ארטמי פנארין ויתרה על העונה.
במערב יש הבדל גדול בין הבתים: הבית המרכזי של שוכנות הצמרת הכמעט קבועות, קולורדו ודאלאס, שולט במערב, יחד עם מינסוטה ויילד שבמקום השני. מינסוטה עושה חיל מאז הטרייד שהעביר אליה את קווין יוז, אחד משלושת האחים היהודים שכבר כתבתי עליהם בעבר, אחד המגינים הטובים בעולם ומי שהיה הקפטן של ונקובר קנאקס לפני הטרייד. הקנאקס, לעומת זאת, קיבלו בטרייד הזה את מיודענו זאב בויום ועוד כמה תופינים - וזה לא עובד. הם אחרונים בליגה כולה.
בבית הפסיפי, החלש השנה הרבה יותר, כמה לא מפתיע לראות שוב את פרנצ'ייז הפלא, וגאס גולדן נייטס, מוביל את הבית. אחריה אדמונטון של מקדייויד ודרייסייטל, ועוד קבוצת אקספנשן, סיאטל קראקן בעונתה הרביעית בליגה. יוטה מאמות', הקבוצה שעברה מפיניקס בתחילת העונה, תופסת בינתיים את הויילד קארד יחד עם אנהיים דאקס, עוד קבוצה שמנסה לחזור לפלייאוף אחרי היעדרות ארוכה - 8 שנים במקרה שלה. דולקת אחריהם לוס אנג'לס קינגס, שהטרייד על ארטמי פנארין יכול לחזק אותה משמעותית.

קצת סטטיסטיקות.
בצמרת המבקיעים אנחנו רואים את השמות הקבועים, שמי שקורא את הת'רדים שלי כבר מכיר - קונור מקדייויד של אדמונטון (96 נקודות) לפני ניית'ן מקינון של
קולורדו (93) וניקיטה קוצ'רוב הרוסי של טמפה ביי (91). במקום הרביעי שם מעניין - מקלין סלבריני של סן חוזה שארקס, הנבחרת הראשון בדראפט 2024, עונה שנייה בליגה. הוא עם 81 נקודות, וישתף פעולה באולימפיאדה עם מקדייויד ומקינון בנבחרת קנדה.
בצמרת מבקיעי השערים לעומת זאת מקינון מוביל על מקדייויד עם 40 לעומת 34.
אצל השוערים, בצמרת הדירוג בספיגת שערים נמצא שם מוכר - אנדריי וסילבסקי, הרוסי הוותיק של טמפה ביי, עם 2.11 שערים נגדו למשחק. לעומת זאת באחוזי הצלות מוביל שם הרבה פחות מוכר - דווין קולי, שוער אמריקאי שמשחק בקלגרי פליימס, עם 92.1 אחוזי הצלות, מקדים את וסילבסקי בעשירית האחוז. קולי בעונת פריצה ולא נבחר לסגל של ארה"ב לאולימפיאדה.

מה עוד לכתוב?
שני סופרסטארים מה-NHL יישאו הערב את דגלי מדינותיהם בטקס הפתיחה של האולימפיאדה. שניהם מוכרים לקוראי הת'רדים שלי - דויד פסטרנק הצ'כי של בוסטון, לאון דרייסייטל הגרמני של אדמונטון.
המקרה של דרייסייטל מדהים במיוחד. לא צריך לציין שגרמניה היא מעצמת ספורט, כולל בהרבה ענפים פופולרים יותר מהוקי. היא גם מעצמת ספורט חורף, מקום ראשון או שני בטבלת המדליות כמעט בכל האולימפיאדות מאז איחוד גרמניה. העובדה ששחקן הוקי נבחר כבר פעמיים לספןורטאי השנה בגרמניה, לפני הכדורגלנים והכדורסלנים והאתלטים ונהגי הספורט המוטורי, ושהוא נושא את הדגל באולימפיאדת החורף לפני ספורטאים ששולטים בענף שלהם שלטון מוחלט (למשל בבובסליי) מראה כמה הבנאדם סופרסטאר לא רק בעולם ההוקי.

ולסיום, אתמול נפתח טורניר הנשים. ארה"ב פתחה עם 5:1 על צ'כיה, כשהקפטני שלהם הילארי נייט, שהיא כנראה שחקנים ההוקי הגדולה בכל הזמנים, חוגגת אולימפיאדה חמישית. לעומת זאת היריבה המושבעת קנדה לא שיחקה - המשחק שלה מול פינלנד נדחה בשבוע עקב התפרצות של וירוס מעיים במשלחת הפינית.
טורניר הגברים, עם ה-NHL בפעם הראשונה מאז סוצ'י 2014, ייפתח ביום רביעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 07, 2026 11:50 am 
Hall of Famer

אז קיבלנו עוד כמה שמות מההוקי שהיו נושאי הדגל בטקס הפתיחה, בנוסף לפסטרנק ודרייסייטל שכבר ציינתי.
תומש טטאר נשא את דגל סלובקיה, מגן וותיק בן 35 שעשה קריירת NHL יפה של יותר מ-10 שנים, והיום משחק בליגה השווייצרית.
מיקו לטונן נשא את דגל פינלנד, אחד מגיבורי הזכייה ההיסטורית של פינלנד בזהב בבייג'ינג. לטונן עבר לזמן קצר ב-NHL, אבל רוב הקריירה עברה עליו באירופה, וגם היום עם חזרתם של שחקני ה-NHL לאולימפיאדה נשמר לו מקום בסגל - הוא למעשה היחיד בסגל הפיני שלא מגיע מה-NHL.
יספר ינסן אבו, קפטן נבחרת דנמרק, נשא את דגל דנמרק. לא שחקן עם קריירה מרשימה במיוחד בעולם המקצועני, שיחק בעיקר קרוב לבית בפינלנד ובשבדיה, והיום ב-ICEHL - הליגה האזורית של מרכז אירופה שהמרכז שלה הוא באוסטריה. אני מניח שזכה בכבוד בעקבות ההצלחה של דנמרק באליפות העולם שאותה אירחה יחד עם שבדיה - הנצחון הסנסציוני על קנדה והעליה ההיסטורית לחצי הגמר.
קספרס דאוגאווינש, קפטן נבחרת לטביה, נשא את דגל לטביה בטקס. הוא הוביל כקפטן את לטביה להישג היסטורי - מדליית ארד באליפות העולם 2023 שאותה לטביה אירחה. אחרי קריירה מגוונת שכללה גם מעברים ב-NHL וב-KHL הרוסית, היום בגיל 37 הוא בשלבי סיום הקריירה ומשחק בליגה השנייה בגרמניה. אבל מקום של כבוד באולימפיאדה אחרונה, אחרי ההישג ההוא, נתנו לו.
אחרון חביב, נינו נידרייטר נשא את דגל שווייץ. עוד שם שכבר הזכרתי בעבר בת'רדים פה, כוכב ויניפג ג'טס מה-NHL. בשקט בשקט נידרייטר, הנבחר החמישי בדראפט 2010, כבר סוגר 16 שנות NHL.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 139 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה