סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 25, 2026 3:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 612 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ינואר 11, 2026 9:31 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
זה לא הולך מהר כמו שקרה בסוריה, אבל לא נראה שהמהומות באיראן בדרך לעצירה אלא רק מתגברות כל יום. בכל יום דיווחים על הרבה מאוד הרוגים מצד המפגינים מצד אחד, ועל לא מעט נפגעים מצד כוחות של משמרות המהפכה והבסיג' ולא מעט מבני שלטון שנשרפים. המשטר באיראן הפסיק את האינטרנט ובתגובה אילון מאסק הפעיל את סטארלינק באיזור כך שהמפגינים יכולים לתאם את הפעולות שלהם מצד אחד, ולהוציא תיעוד מההפגנות החוצה מצד שני. מעבר לזה, יש כל מיני קבוצות אתניות בפריפריה של איראן שמנסות/ינסו לנצל את האנרכיה כדי להשיג לעצמן עצמאות או אוטונומיה, וגם טורקיה לוטשת עיניים להשפעה בחלק הצפון-מערבי של איראן. בינתיים ביומיים-שלושה האחרונים נראה שהמשטר הגביר מאוד את האלימות והדיכוי כלפי המפגינים, מדובר על הערכות של מעל 2000 הרוגים רק ביומיים האחרונים וארה"ב (ואולי ישראל) עשויות להיות בדרך לתקיפה של מטרות שלטון באיראן בזמן שאיראן מאיימת לשגר טילים לכיוון ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 11, 2026 11:15 am 
Freshman

בלי סיוע חיצוני אני לא רואה סיכוי ממשי למהפכה באיראן. מחאה עממית לבדה, עיקשת ככל שתהיה, תתקשה להפיל משטר בעל אמצעי דיכוי אפקטיביים.
איראן מצויה במצב חרא עוד הרבה לפני המחאות, אך בניגוד לסוריה (שהצליחה לשרוד קרוב ל-15 שנה בחסדי איראן ושלוחותיה) כאן לא מדובר במדינה מפורקת לחלוטין. לאיראן יש יכולת שליטה, הפעלת כוח צבאי פנימי, ודיכוי שיטתי ואכזרי של התנגדות.

מעבר לשאלה אם ארה״ב תסייע למוחים (ואני נוטה להעריך שלא), עולה שאלה אסטרטגית רחבה יותר: האם לא נכון לשקול התערבות יזומה מצידנו? הרי ברור שעם כל הכבוד להישגים הכבירים של "עם כלביא", העיכוב בתוכניות הגרעין הוא זמני בלבד. ואם כך, נידונו למציאות של סבבים חוזרים באיראן סטייל לבנון, וכשתידרש פעולה מהירה בזמן כהונת ממשל אמריקני עוין פי כמה מזה של ביידן (ואף מזה שיכולנו לסבול מנחת זרועו אם התועבה הפרוגרסיבית, קאמלה האריס, הייתה זוכה) זה עלול להיות הרסני. לכן, ייתכן שזו שעת כושר לעקור מהיסוד את המשטר הזה ולהוריד את הקוף העצום הזה מהגב שלנו באופן סופי ומוחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 11, 2026 11:25 am 
Hall of Famer

אני די בטוח שגם ישראל וגם ארה"ב כבר עובדות חזק מאחורי הקלעים כדי לסייע למחאות האלו ולהחליש את המשטר (למשל-אם מאסק באמת הפעיל את סטארלינק באיראן, זה חתיכת סיוע משמעותי למחאות, ואני די בטוח שהוא לא היה עושה את זה בלי תיאום הדוק עם טראמפ), אני לא בטוח שהתערבות "רועשת" תעזור כאן יותר, אולי אפילו יכולה להזיק במקרים מסוימים. אני כן אגיד שאם איראן כבר הצליחה להרכיב פצצה מלוכלכת, ועל אחת כמה וכמה אם היא כבר הצליחה להרכיב נשק גרעיני מתפקד, התפרקות של המשטר בלי כוח אחד שיתפוס את מקומו יכולה להיות מאוד מסוכנת והנשק הזה יכול לזלוג לכל מיני מקומות בכלל לא טובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 11, 2026 1:20 pm 
Hall of Famer

בישראל יקיימו ישיבת קבינט מיוחדת
הערכות שארהב תתקוף את איראן בימים הקרובים ולאיראנים כבר לא יהיה מה להפסיד והם יתקיפו את ישראל .תמות נפשי עם פלשתים :mrgreen:
https://search.app/dtJYY

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 11, 2026 6:19 pm 
מנהל פורום

בואו נגיד ככה, אני עוד לא מתאם ביקור אצל המשפחה שלי בשיראז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 11, 2026 8:17 pm 
Sophomore

יש מצב שזה ניסיון ההפיכה הראשון בעולם הערבי/מוסלמי מאז מהפכת הטורקים הצעירים, שהמוחים בעלי ערכים יותר דמוקרטים, ליברלים וחילונים (או לפחות יותר סובלניים דתית) ופחות עוינים את ישראל, מהמשטר אותו הם מנסים להפיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 12, 2026 2:47 pm 
Hall of Famer

אגב, מעניין שבמקרה הזה המחאה באיראן לא איבדה אף תומך בישראל, אפילו שהם חוסמים כבישים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 12, 2026 3:51 pm 
מנהל פורום

יהיה בסדר כתב:
בלי סיוע חיצוני אני לא רואה סיכוי ממשי למהפכה באיראן. מחאה עממית לבדה, עיקשת ככל שתהיה, תתקשה להפיל משטר בעל אמצעי דיכוי אפקטיביים.
איראן מצויה במצב חרא עוד הרבה לפני המחאות, אך בניגוד לסוריה (שהצליחה לשרוד קרוב ל-15 שנה בחסדי איראן ושלוחותיה) כאן לא מדובר במדינה מפורקת לחלוטין. לאיראן יש יכולת שליטה, הפעלת כוח צבאי פנימי, ודיכוי שיטתי ואכזרי של התנגדות.

מעבר לשאלה אם ארה״ב תסייע למוחים (ואני נוטה להעריך שלא), עולה שאלה אסטרטגית רחבה יותר: האם לא נכון לשקול התערבות יזומה מצידנו? הרי ברור שעם כל הכבוד להישגים הכבירים של "עם כלביא", העיכוב בתוכניות הגרעין הוא זמני בלבד. ואם כך, נידונו למציאות של סבבים חוזרים באיראן סטייל לבנון, וכשתידרש פעולה מהירה בזמן כהונת ממשל אמריקני עוין פי כמה מזה של ביידן (ואף מזה שיכולנו לסבול מנחת זרועו אם התועבה הפרוגרסיבית, קאמלה האריס, הייתה זוכה) זה עלול להיות הרסני. לכן, ייתכן שזו שעת כושר לעקור מהיסוד את המשטר הזה ולהוריד את הקוף העצום הזה מהגב שלנו באופן סופי ומוחלט.

אם וכאשר תהיה קריסה היא תקרה רק כאשר יחידות שלמות מקרב משמרות המהפכה יחליפו נאמנות
עד שזה לא יקרה (ולמה שזה יקרה בעצם?) לא תהיה מהפכה באירן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 12, 2026 4:21 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מאחורי הקלעים יש התפתחות דרמטית מבחינה טכנולוגית.
אחרי שהמשטר חסם את האינטרנט באיראן, מפגינים הוציאו סרטונים בעזרת סטארלינק. אילון מאסק פתח את השירות באיראן, והתברר שללא מעט אנשים שם יש ציוד סטארלינק שכנראה הוברח פנימה.
בימים האחרונים גם הפיד הזה מת - המשטר הצליח, הפעם הראשונה המתועדת בעולם, לשבש לחלוטין את סטארלינק בתוך איראן.
מעבר לשאלה המעשית, כלומר איך מתגברים על שיבושים כאלה - יש פה שאלה אחרת. מי פיתח את המשבשים האלה?
סטארלינק משמש באופן שוטף את אוקראינה במלחמה שלה ברוסיה, לכן זה כנראה לא הרוסים. אם לרוסים הייתה יכולת כזו הם היו משתמשים בה מזמן.
זה משאיר culprit אחת אפשרית - אם זה לא יכולת עצמאית של איראן עצמה (ואני בספק גדול, כי עד עכשיו סטארלינק לא פעל באיראן) זו חייבת להיות סין.
זה כן אומר שבקרוב מאד גם לרוסים תהייה גישה ליכולת הזו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 12, 2026 10:01 pm 
Junior

דניאל בכמט הסביר בטוויטר שזה בלתי אפשרי, ראי.
מדביק כאן הסבר אלטרנטיבי: אז מה כן יש? 99.5% מהטרמינלים בידיים פרטיות אצל אנשים שמאוד חוששים לשתף את השימוש בהם, וגם קמפיין פייק מסודר של המשטר האיראני שאומר שהסטארלינק לא יעיל כדי שפחות אנשים ינסו להשיג ולהשתמש בסטארלינק.
הסיבה שאני בטוח שזה פייק? רוסיה מנסה לשבש סטארלינקים כבר שלוש שנים בקו החזית, ועדיין מערך הרחפנים המפציצים הכבדים עובד מסביב לשעות בלי בעיות תקשורת בצבא אוקראינה, ללא הצלחה רוסית לשיבוש משמעותי.

אם הייתה אפשרות כזאת, הסינים היו נותנים אותה לרוסים.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 13, 2026 6:08 pm 
Sophomore

טראמפ לפני שעה קלה במסיבת עיתונאים לפני כינוס ראשי הביטחון לישיבה אומר לעם האיראני שלא יהיו שיחות מומ עם המשטר הנוכחי ושהם חייבים להמשיך לנסות לבצע הפיכה כי העזרה של ארהב תגיע בעתיד הקרוב......

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 13, 2026 10:43 pm 
Hall of Famer

red כתב:
דניאל בכמט הסביר בטוויטר שזה בלתי אפשרי, ראי.
מדביק כאן הסבר אלטרנטיבי: אז מה כן יש? 99.5% מהטרמינלים בידיים פרטיות אצל אנשים שמאוד חוששים לשתף את השימוש בהם, וגם קמפיין פייק מסודר של המשטר האיראני שאומר שהסטארלינק לא יעיל כדי שפחות אנשים ינסו להשיג ולהשתמש בסטארלינק.
הסיבה שאני בטוח שזה פייק? רוסיה מנסה לשבש סטארלינקים כבר שלוש שנים בקו החזית, ועדיין מערך הרחפנים המפציצים הכבדים עובד מסביב לשעות בלי בעיות תקשורת בצבא אוקראינה, ללא הצלחה רוסית לשיבוש משמעותי.

אם הייתה אפשרות כזאת, הסינים היו נותנים אותה לרוסים.

אני לא מספיק מכיר את מנגנוני היתירות בסטארלינק. בסוף זה שידור בתדרים מסויימים, אבל ברור שיש כל מיני מנגנונים להתגוננות וליתירות, אם זה היה כל כך פשוט הרוסים היו חוסמים אותו מזמן.
אבל ההסבר האלטרנטיבי שלך לא מחזיק מים. יצאו הרבה סרטונים מאיראן שהיו בפירוש באמצעות סטארלינק אחרי שהאיראנים חסמו את האינטרנט, ואז התחילו לדבר על 30% פאקט לוס, ואז על 80% פאקט לוס, ואז הפידים האלה נעלמו כמעט לגמרי. לא החזיקו את הסטארלינקים קרוב לחזה. השתמשו בהם.
התייחסתי גם לעניין רוסיה. ברור שהיא לא הצליחה לפתח משהו כזה אחרת הייתה משתמשת בו ראשונה. אני מניח שנדע בקרוב, אני מסכים שאם לסינים יש את הדרך - גם הרוסים יקבלו אותה בקרוב מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 14, 2026 12:20 am 
Junior

מהזווית הצרה של ישראל - לא ממש מבין איך השמדה של המשטר האיראני זה משהו שאמור להיות טוב לנו. ההנחה היא שגם עכשיו הם לא יירו את כל מה שיש להם? שחיזבאללה לא יצטרף וייתן הכל?

ומהזווית העוד יותר צרה של ביבי-לא-ביבי: תהיו בטוחים שאם המשטר נופל, צ׳רצ׳יל יהיה הראשון לקחת קרדיט, משנים את המזרח התיכון, וכו׳. צריך להגיד שהפעם הקייס שלו יהיה הרבה יותר מרשים. פירוק מוחלט וסופי של מה שנקרא ״הציר האיראני״ זה בהחלט הישג גדול ששם את ה-7 באוקטובר בפרופורציה (למרות שאני באופן אישי לא משוכנע שבסופו הישראלי הממוצע, ובטח שלא היהודי הממוצע בעולם, יהיה בטוח יותר). מצד שני, תהיו גם בטוחים שאם המשטר ישרוד את זה, לא טראמפ ולא ביבי יקחו אחריות ויודו שיש להם איזשהו חלק בשחיטה של אלפי מפגינים. מעניין להם את הביצה כמה נהרגים שם…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 14, 2026 12:33 am 
Hall of Famer

לא הבנתי, אז אתה אומר שעדיף אייתולות שונאות ישראל ומממנות חיזבאללה מאשר משטר דמוקרטי ומערבי יחסית, עבור ישראל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 14, 2026 12:37 am 
Junior

אכן לא הבנת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 14, 2026 1:11 am 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
מהזווית הצרה של ישראל - לא ממש מבין איך השמדה של המשטר האיראני זה משהו שאמור להיות טוב לנו. ההנחה היא שגם עכשיו הם לא יירו את כל מה שיש להם? שחיזבאללה לא יצטרף וייתן הכל?

ומהזווית העוד יותר צרה של ביבי-לא-ביבי: תהיו בטוחים שאם המשטר נופל, צ׳רצ׳יל יהיה הראשון לקחת קרדיט, משנים את המזרח התיכון, וכו׳. צריך להגיד שהפעם הקייס שלו יהיה הרבה יותר מרשים. פירוק מוחלט וסופי של מה שנקרא ״הציר האיראני״ זה בהחלט הישג גדול ששם את ה-7 באוקטובר בפרופורציה (למרות שאני באופן אישי לא משוכנע שבסופו הישראלי הממוצע, ובטח שלא היהודי הממוצע בעולם, יהיה בטוח יותר). מצד שני, תהיו גם בטוחים שאם המשטר ישרוד את זה, לא טראמפ ולא ביבי יקחו אחריות ויודו שיש להם איזשהו חלק בשחיטה של אלפי מפגינים. מעניין להם את הביצה כמה נהרגים שם…

אז תסביר את המשפט המסומן. מאד אשמח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 14, 2026 3:33 am 
Junior

ההוא מהאו"ם שהיינו בפה שלו מהבוקר והערב כבר הוציא גינוי לאלפי איראנים שנרצחו על ידי המשטר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 14, 2026 9:09 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
לא הבנתי, אז אתה אומר שעדיף אייתולות שונאות ישראל ומממנות חיזבאללה מאשר משטר דמוקרטי ומערבי יחסית, עבור ישראל?

למה אתה מניח שאם משטר האייתולות ייפול אז התוצאה תהיה משטר דמוקרטי ופרו-מערבי ולא, נניח, מה שקרה בכל מדינה ערבים אחרת שהמשטר נפל בה בעשור-שניים האחרונים, נניח סוריה, מצרים, תוניסיה או תימן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 14, 2026 10:05 am 
Hall of Famer

מצד שני, האיראנים בניגוד לאלו שציינת לא ערבים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 14, 2026 10:10 am 
Hall of Famer

בינתיים קריסה של הרבה בנקים באיראן
https://www.srugim.co.il/1288426-%D7%9B ... 7%A1%D7%9B

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 14, 2026 10:31 am 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
מצד שני, האיראנים בניגוד לאלו שציינת לא ערבים...

אוקיי, אתה מוזמן למצוא לי דוגמה, רצוי מהמזה"ת, ב-נניח-20-30-40 שנה האחרונות של הפיכה בסגנון של מה שקורה באיראן שהסתיימה במשטר דמוקרטי פרו-מערבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 14, 2026 11:20 am 
Hall of Famer

rony כתב:
נורטון כתב:

למה אתה מניח שאם משטר האייתולות ייפול אז התוצאה תהיה משטר דמוקרטי ופרו-מערבי ולא, נניח, מה שקרה בכל מדינה ערבים אחרת שהמשטר נפל בה בעשור-שניים האחרונים, נניח סוריה, מצרים, תוניסיה או תימן?

כלומר עלול לקום שם משטר איסלאמי מיליטנטי ותומך טרור בכל המזרח התיכון?
זו אכן תוצאה רעה מאד.
אה... רגע...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 14, 2026 1:05 pm 
Hall of Famer

עכשיו מתפרסם באתרי החדשות באינטרנט שארהב התחילה בפינוי הבסיס הגדול שלה בקטאר
https://mobile.mako.co.il/news-reporter ... hatMessage

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 14, 2026 2:14 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
rony כתב:
נורטון כתב:

כלומר עלול לקום שם משטר איסלאמי מיליטנטי ותומך טרור בכל המזרח התיכון?
זו אכן תוצאה רעה מאד.
אה... רגע...

אבל זה בדיוק מה שאני מנסה להגיד לנורטון, זה שהמשטר הנוראי הנוכחי ייפול (שזו בוודאי התפתחות חיובית, אם וכאשר) לא מבטיח שבמקומו יבוא משטר דמוקרטי ופרו-מערבי. הציפיה הריאלית מנפילה של משטר האייתולות, לפי כל הדוגמאות שיש לנו מהמזה"ת מהעשורים האחרונים, צריכה להיות אנרכיה, מאבקים מדממים על השלטון ושנים ארוכות של מאבק פנימי עד שיתייצב שם איזשהו שלטון חדש, אם בכלל. האם זה עדיף על המשטר הנוכחי? בוודאי שכן. האם זה משטר דמוקרטי ופרו-מערבי שנורטון מדבר עליו? רחוק מאוד מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 14, 2026 2:32 pm 
Hall of Famer

כן, אבל בכל הדוגמאות האחרות שהבאת, נקודת המוצא - כלומר המשטר שעליו עשו את המהפכה - לא היתה מתכתחילה משטר איסלאמיסטי תאוקרטי ועם זרועות תמנון של טרור על כל האזור. כך שבהחלט יכלת לטעון שבמקומות האחרים היה מספיק פוטנציאל לגרוע יותר, לפחות מנקודת המבט של ישראל.
במקרה של איראן? פחות. במקרה הגרוע נקבל... משטר איסלאמיסטי תאוקרטי ועם זרועות תמנון של טרור על כל האזור, רק אחר. אבל אני חושב שאם המשטר הנוכחי ייפול (כנראה לא יקרה), לא יקום במקומו משטר דומה לו. אלה שיפילו את המשטר (אם וכאשר, בהנחה ו... וכ') לא מפילים אותו בשביל לקבל עוד אחד כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 612 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה