סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 25, 2026 4:13 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 25 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ינואר 22, 2026 3:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בפעם שעברה כשכתבתי על אולימפיאדת החורף ב-2022 גיליתי שאנשים בפורום לא יודעים שהיא מתקיימת.
אז הנה אני אמור שיש כזו, בחודש הבא במילאנו וקורטינה ד'אמפצו באיטליה.
כמה דברים מעניינים במיוחד:
- ה-NHL חוזר לטורניר ההוקי לראשונה מאז סוצ'י 2014. חמש דרים טימס ישחקו באולימפיאדה - קנדה, ארה"ב, צ'כיה, שבדיה ופינלנד (רוסיה עדיין מושעית), כשגם לדנמרק, גרמניה, שווייץ, סלובקיה, אוסטריה ואפילו לצרפת יש ייצוג NHL, מי יותר ומי פחות. כתבתי על זה בת'רד ההוקי. טורניר הגברים ייפתח ב-11 בפברואר.
- המשלחת הישראלית תמנה 9 ספורטאים נכון לעכשיו עם כמה בכורות מעניינות במיוחד בענפים שונים.
קודם כל - יש לנו cool runnings ישראלי! בפעם הראשונה ישראל תיוצג על ידי נבחרת מזחלות. הנבחרת מונהגת על ידי אדם אדלמן שייצג את ישראל בסקלטון באולימפיאדת פיונגצ'אנג 2018 ואז עבר לבובסליי. בנבחרת יש אוסף מעניין מאד של אנשים - אדלמן הוא יהודי דתי אורתודוקסי מניו ג'רזי, יש שם בין השאר את מנחם חן שהוא אלוף ישראל בהדיפת כדור ברזל, ואת ווארד פווארסה, דרוזי ממע'אר שהיה בנבחרת ישראל ברוגבי שביעיות. הנבחרת סיימה את הסבב העולמי כשהיא מדורגת מקום אחד מחוץ לאולימפיאדה, אבל היום יצאה הודעה רשמית של איגוד המזחלות הבריטי לפיו הם מוותרים על אחד משני הצוותים שלהם ושולחים רק את הבכירים. לכן מתפנה מקום, וישראל ראשונה בתור לתפוס אותו. עוד לא ראיתם פרסום על זה כי ההזמנה הרשמית עוד לא יצאה.
עוד בכורה מעניינת היא בענף הקרוס קאנטרי - אטילה מיחאי קרטס, וטרינר במקצועו שעלה לישראל מהונגריה, הפתיע כשעשה את הקריטריון האולימפי בקרוס קאנטרי בתחרות גביע העולם בנורבגיה. פעם ראשונה יהיה לישראל ייצוג גם בענף הזה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 23, 2026 5:07 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
יש פרסום רשמי. לא בדיוק אתר ספורט אבל גם משהו https://www.davar1.co.il/650624/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 23, 2026 6:12 pm 
Hall of Famer

עכשיו זה כבר מפורסם רשמית באתר של איגוד הבובסליי והסקלטון העולמי.
זה גם נמצא בכל אתרי הספורט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 07, 2026 11:52 am 
Hall of Famer

אני לא עוקב אחרי החלקה אמנותית בימים רגילים, אבל יפה לראות שגאורגיה הפכה למעצמת החלקה אמנותית במלוא מובן המילה. לפחות בשבילי זה חדש.
אבל מי ששולטת היום בענף זו יפן. אולי קשה לשפוט את זה בהיעדרם של הרוסים, אבל ממה שראיתי עד עכשיו בנשים ובקבוצתי הם רמה בפני עצמם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 08, 2026 1:14 pm 
Hall of Famer

הכיסוי של האולימפיאדה ב-HBO MAX פשוט מדהים. כל כך נוח וכל כך מקיף, קל לעבור בין אירועים, המדריך לשידורים החיים והחוזרים הוא כל כך אינטואיטיבי ונוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 08, 2026 2:13 pm 
Hall of Famer

טרגדיה ספורטיבית בגלישה במורד לנשים - לינדזי ווהן, כנראה גדולת הגולשות בכל הזמנים, קרעה את הרצועה הצלובת כשבוע לפני האולימפיאדה, והחליטה בכל זאת להתחרות.
אז ממש לפני כמה דקות היא התרסקה על המסלול, ומצבה לא ברור. נכון לעכשיו היא עדיין מטופלת על המסלול כבר דקות ארוכות, התחרות הופסקה, והיא נשמעה בוכה מכאבים במיקרופון של מישהו מהצוות הרפואי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 08, 2026 2:15 pm 
Hall of Famer

לינדזי ווהן מונפת עכשיו על ידי מסוק, על ידי כבל ממש באוויר. תמונות דרמטיות.
התחרות מתחדשת בדקות הקרובות, ומי שאמורה לגלוש היא סופיה גוג'ה, הכוכבת האיטלקיה וחביבת הקהל, זו שהדליקה את הלפיד האולימפי בקורטינה. מעניין מה ההפסקה והמראות של לינדזי ווהן עשו לה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 15, 2026 2:11 am 
Hall of Famer

מדליה ראשונה אי פעם לברזיל - ועוד זהב (למעשה זהב ראשון באולימפיאדת החורף למדינה כלשהי בדרום אמריקה)
ומי שהשיג אותו זה לוקאס פיניירו בראטן, גולש אלפיני בן לאב נורבגי ואמא ברזילאית שגדל לסירוגין בשתי המדינות אבל מטבע הדברים רכש את הסקי שלו בנורבגיה. הוא פרש מסקי תחרותי ב-2023, ואז ב-2024 עבר לגור בברזיל ולייצג אותה, וחזר מפרישה. מאז הוא מביא לברזיל מדליות בסבב גביע העולם בסלאלום וסלאלום ענק, וגם נשא את דגל ברזיל בטקס הפתיחה.
אז היום הוא ניצח בסלאלום הענק, וכאמור הביא מדליה היסטורית.
הישראלי ברנבש סולוש, אגב, סיים במקום ה-41.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 15, 2026 4:45 am 
Hall of Famer

אני לא יודע הרבה אבל אני מהמר שברנבש סולוש ישראלי כמו ששחקני נבחרת הבייסבול של ישראל ישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 15, 2026 5:23 pm 
Hall of Famer

רחפני ה-FPV שמלווים את הגולשים במורדות הם משהו מדהים. זה נראה כאילו כל שנייה הם נכנסים בהם, שומעים אותם בשידור, אבל המפעילים מדוייקים באופן יוצא דופן, והם מביאים זוויות צילום שאין דברים כאלה. חתיכת חוויית צפייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 15, 2026 5:31 pm 
Hall of Famer

קזחסטן בטירוף אחרי זכייה היסטורית במדליית זהב ראשונה מאז לילהאמר 1994 (הראשונה שבה התחרתה כמדינה עצמאית) ועוד איזו מדלייה - בהחלקה אמנותית לגברים, חתיכת זכייה יוקרתית.
מיכאיל שיידורוב שהביא את המדליה מקבל מקלחת של מתנות יקרות. זמר קזחי כנראה מאד מצליח קנה לו מכונית, כאות הוקרה לכך ששיידורוב השתמש במוזיקה שלו בתחרות. חברת קבלנים כלשהי נתנה לו במתנה דירה באלמטי, ואיזשהו איש עסקים תרם מכונית אאודי לאבא שלו אחרי ששמע שבילדותו של מיכאיל, אביו מכר את מכוניתו כדי לממן לבנו את אימוני ההחלקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 16, 2026 12:22 pm 
Hall of Famer

הסיפור מאחורי המדליה של הקזחי הוא פחות הזוכה, אלא יותר מי שסיים במקום השמיני. לפי כתבה מוויינט (מסייג מראש) מי שהיה אמור לזכות במדליה ובקלילות הוא אמריקאי בשם איליה מאלינין שבשנים האחרונות הוא פשוט רמה בפני עצמה בתחום. לפי מה שכתוב בכתבה, יש איזה אלמנט שהוא היחיד בהיסטוריה שהצליח לבצע אותו. בקיצר, התחרות נפתחה עבורו טוב, כאשר בתום התרגיל הראשון הוא הוביל בפער על המתחרים. בתרגיל השני, הוא שיבץ אלמנטים סופר קשים וזאת הייתה הנפילה שלו, תרתי משמע. הוא נפל פעמיים בתרגיל וקיבל ציון נמוך שהספיק לו, ביחד עם התרגיל הראשון, למקום 8 בלבד. הקזחי ידע לנצל את הנפילה של האמריקאי וזכה במדליה מפתיעה במיוחד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 16, 2026 1:07 pm 
Hall of Famer

הרגע הסתיים המקצה הראשון ההיסטורי של ה-cool runnings הישראלי, המקצה הראשון של מירוץ הזוגות, במקום האחרון כצפוי (כל מקום מעל האחרון יהיה הפתעה גדולה). אבל הגיעו למטה בחתיכה אחת.
רחפני ה-FPV מלווים מאחור, מאד מקרוב, גם במירוצי המזחלות... וואו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 16, 2026 1:17 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
הסיפור מאחורי המדליה של הקזחי הוא פחות הזוכה, אלא יותר מי שסיים במקום השמיני. לפי כתבה מוויינט (מסייג מראש) מי שהיה אמור לזכות במדליה ובקלילות הוא אמריקאי בשם איליה מאלינין שבשנים האחרונות הוא פשוט רמה בפני עצמה בתחום. לפי מה שכתוב בכתבה, יש איזה אלמנט שהוא היחיד בהיסטוריה שהצליח לבצע אותו. בקיצר, התחרות נפתחה עבורו טוב, כאשר בתום התרגיל הראשון הוא הוביל בפער על המתחרים. בתרגיל השני, הוא שיבץ אלמנטים סופר קשים וזאת הייתה הנפילה שלו, תרתי משמע. הוא נפל פעמיים בתרגיל וקיבל ציון נמוך שהספיק לו, ביחד עם התרגיל הראשון, למקום 8 בלבד. הקזחי ידע לנצל את הנפילה של האמריקאי וזכה במדליה מפתיעה במיוחד.

על מאלינין דיברו גם ביורוספורט בזמן התחרות הקבוצתית, והוא אכן נחשב לרמה מעל כולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 16, 2026 1:24 pm 
Hall of Famer

בזמנו כתבתי על הסיפור הבלתי יאומן של סטיבן בראדבורי, המחליק המהיר במסלול קצר שהביא לאוסטרליה את הזהב הראשון בתולדותיה באולימפיאדת החורף בסולט לייק סיטי 2002 (להזכיר - הוא עלה לחצי הגמר בזכות פסילה, עלה לגמר אחרי ששלושה מתחרים התנגשו ונפלו, ואז זכה בזהב אחרי שכל המתחרים האחרים, שכולם הקדימו אותו, התנגשו זה בזה בהקפה האחרונה ונפלו).
אבל מאז הצטרפו לאולימפיאדה מקצועות הפריסטייל בסקי ובסנובורד, ואוסטרליה מצאה את הנישה שלה שבה היא אימפריה. זו לא אולימפיאדה ראשונה שבה היא בצמרת טבלת המדליות בזכות זה. גם האחות הקטנה מניו זילנד נמצאת גבוה באותה נישה אם כי במידה פחותה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 16, 2026 9:28 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
הרגע הסתיים המקצה הראשון ההיסטורי של ה-cool runnings הישראלי, המקצה הראשון של מירוץ הזוגות, במקום האחרון כצפוי (כל מקום מעל האחרון יהיה הפתעה גדולה). אבל הגיעו למטה בחתיכה אחת.
רחפני ה-FPV מלווים מאחור, מאד מקרוב, גם במירוצי המזחלות... וואו.

אז גם מקצה הזוגות השני נגמר עם מקום אחרון צפוי. מאחר שרק 20 הראשונים ממשיכים ליום השני, ישראל סיימה את דרכה במירוץ הזוגות ותמשיך למירוץ הרביעיות בימים הקרובים.
אבל היה פה משהו משונה בכל זאת.
בעקרון אחרי המקצה הראשון המתחרים אמורים לעשות את המקצה השני בסדר הפוך, מהאחרון לראשון. כלומר הישראלים היו אמורים לעלות ראשונים. אבל מסיבה לא ברורה, שמו את הישראלים בסוף, אפילו אחרי המובילים הגרמנים, בזמן שכל יתר המתחרים אכן עשו את המקצה בסדר החוקי מהאחרון (או הלפני אחרון במקרה הזה) לראשון.
אני אולי פספסתי איזשהו חוק במזחלות שאני לא מכיר, אבל לדעתי היה פה שיקול שלא ממין הענף. ההשערה שלי, ותסלחו לי אם זה נשמע פרנואידי, היא שרצו לצמצם את זמן המסך של הישראלים עד כמה שניתן.
ההעברה שלהם לסוף עושה את זה בשתי ציפורים במכה: קודם כל, תמיד המובילים הזמניים עומדים בעמדת המובילים ומקבלים זמן מסך עד שמישהו עולה להובלה במקומם; אם הישראלים מתחילים ברור שהם יהיו המובילים הראשונים במירוץ. אם הם בסוף הם לא יהיו שם בכלל. ודבר שני, אחרי שכל הטובים ביותר כבר החליקו, מן הסתם יישאר פחות קהל ופחות צופי טלויזיה לראות את המחליקים הכי חלשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 17, 2026 9:18 am 
Senior

Yuval כתב:
אני לא יודע הרבה אבל אני מהמר שברנבש סולוש ישראלי כמו ששחקני נבחרת הבייסבול של ישראל ישראלים.

אני יודע כמות דומה למה שאתה יודע, אבל יודע שיש לברנבש אחות שקוראים לה נועה ומתחרה גם היא באולימפיאדה הזאת. אז אולי הוא בכל זאת יותר ישראלי מחלק מהם לפחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 17, 2026 9:21 am 
Hall of Famer

stavs כתב:
Yuval כתב:

אני יודע כמות דומה למה שאתה יודע, אבל יודע שיש לברנבש אחות שקוראים לה נועה ומתחרה גם היא באולימפיאדה הזאת. אז אולי הוא בכל זאת יותר ישראלי מחלק מהם לפחות.

לפחות לפי הויקיפדיה שלה, היא מייצגת את ישראל רק בגלל סכסוך עם האיגוד ההונגרי, היא מעולם לא התגוררה בישראל וגם לא דוברת עברית.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7 ... 7%95%D7%A9

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 17, 2026 6:51 pm 
Senior

אמרתי "אולי" :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 18, 2026 10:37 am 
Hall of Famer

הולנד תמיד הייתה אימפריה של החלקה מהירה במסלול ארוך. באולימפיאדה הזו נראה שהם השתלטו גם על ההחלקה המהירה במסלול קצר, גם בגברים וגם בנשים. זו הולכת להיות כנראה האולימפיאדה הכי מוצלחת שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 18, 2026 12:23 pm 
Hall of Famer

בת'רד הישן של בייג'ינג 2022 סיפרתי על מיקאלה שיפרין, עוד אחת מגולשות הסקי הגדולות בכל הזמנים, שעברה אולימפיאדה מהגהינום ונכשלה או נפלה בכל מקצה שהשתתפה בו.
אז עכשיו אני רואה את הסלאלום לנשים, ובמקצה הראשון היא משיגה בכמעט שנייה שלמה את המקום השני. ויש לציין שהמתחרות שמגיעות שנייה שלמה אחריה נראות מאד שמחות, כלומר שבשבילן זה הישג.
נראה מה יהיה איתה במקצים הבאים, אם לא יקרו לה תקלות כמו בבייג'ינג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 18, 2026 12:40 pm 
Hall of Famer

ואפרופו זה, המקצה השני בסלאלום לגברים לפני כמה ימים הביא את אחת התמונות המדהימות של האולימפיאדה.
גולש שווייצרי כלשהו הוביל בתחרות, ואל המסלול נכנס גולש נורבגי שנחשב למועמד לזהב ואת המקצה הראשון סיים ביותר מחצי שנייה לפני השווייצרי - כלומר היה לו "פור" לפני המקצה השני. הוא עשה זמני ביניים טובים יותר משל השווייצרי, ואז עשה טעות קריטית - מה שנקרא בסלאלום straddle. רגל אחת שלו עברה מהצד החיצוני של השער, כלומר הדגל עבר בין הרגליים במקום בצד הגוף.
זה כמובן פסל אותו מיד. הוא עצר את המירוץ ותפס את הראש, ממש ליד המאמן השווייצרי שהיה באותו פריים וחגג את מדליית הזהב שהחניך שלו הביא. פריים מדהים של ניגוד.
הנורבגי אגב לקח מאד קשה את הפסילה. העיף את המקלות לצד אחד של המסלול, הוריד את המגלשיים והלך לצד השני אל מחוץ לגדר הבטחון, על צלע ההר לכוון היער הסמוך. שם הוא נשכב על השלג, המום לחלוטין ממה שקרה. אין לי ספק שכל הסיקוונס הזה יהיה אחת התמונות של האולימפיאדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 18, 2026 1:04 pm 
Hall of Famer

הנה הקטע. השווייצרי גולש ב-8:18, הנורבגי ב-10:32. אני שם לינק כי נראה לי מת'רד ההוקי שההטמעות לא עובדות.
https://www.youtube.com/watch?v=14DrnW1sTBo

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 11:53 am 
Hall of Famer

שיא חדש באולימפיאדת החורף - יוהאנס הספלוט קלאבו, גולש קרוס קאנטרי נורבגי שכבר נהייה אגדה בחייו, לקח מדליית זהב שישית באולימפיאדה אחרי שניצח (גם) ב-50 קילומטר בזינוק המוני (כלומר כולם מזנקים יחד כמו במרתון).
הוא שובר שיא בן 46 שנה, של המחליק המהיר האמריקאי אריק היידן, שלקח בלייק פלאסיד 1980 חמש מדליות זהב - את כל חמשת המקצים האישיים בהחלקה מהירה (במסלול ארוך). כתבתי עליו פעם בת'רד הטריוויה, הוא הפך אחרי זה לרוכב אופניים שעשה גראנד טורים, ולרופא ספורט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 22, 2026 12:56 pm 
Hall of Famer

וסיפור ה-cool runnings הישראלי נגמר בטעם חמוץ מאד. הוועד האולימפי הישראלי תפס אחד מהספורטאים מזייף מחלה כדי לאפשר למחליף, הדרוזי שהגיע מנבחרת הרוגבי, להתחרות.
זה אסור לפי התקנון, ההחלפה אפשרית רק במקרה של מחלה או פציעה. הוועד הישראלי פסל את הנבחרת מהמקצה השלישי שמתקיים ממש עכשיו, ודיווח על המקרה לוועד הבינלאומי.
ישראל הייתה מדורגת 24 מתוך 27 (שלושה צוותים התהפכו על המסלול ולא סיימו אותו) אחרי שני המקצים הראשונים אתמול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 25 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה