סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' יוני 14, 2026 8:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

גמר ה-NBA: ניקס מול ספרס
ניקס ב-7 5%  5%  [ 1 ]
ניקס ב-6 23%  23%  [ 5 ]
ניקס ב-5 18%  18%  [ 4 ]
ניקס ב-4 5%  5%  [ 1 ]
ספרס ב-7 9%  9%  [ 2 ]
ספרס ב-6 32%  32%  [ 7 ]
ספרס ב-5 9%  9%  [ 2 ]
ספרס ב-4 0%  0%  [ 0 ]
סך הכל הצבעות : 22
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 12:34 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
סן אנטוניו קבוצה מלוכלכת באותה לא פחות משהיא מוכשרת.
בנס או במזל ברונסון לא נפצע באופן חמור בסידרה הזו, גם אנונובי, ואני חושב שכן קאט ספגו עבירות מכוערות
שיכלו להוביל לפציעות.

הספרס לא קבוצה ששומרת הוגן, הם התנהגו בבריונות, ואת זה כולנו ראינו עוד בסדרה מול פורטלנד, רק שאז אלה היו קאסל
ופוקס, שגם היו גרועים בסדרת הגמר, שם גם ראינו את הצדדים המכוערים של וומבי.

הוא שחקן תחרותי מאוד, אבל תחרותי לא אומר שצריך להיות מלוכלך, לעשות מה שהוא עשה בסדדרה הזו זה ביזיון, ואם איכשהו היה מצליח לקחת אליפות, היא לא הייתה מקבלת לגיטימציה, וזה כנראה היה בא על חשבון פציעות של שחקנים בכירים בניקס.
שחקן עם נתונים, יתרונות, יכולות וכישרון כמו וומבי, לא יכול לשחק מלוכלך כל כך ועוד לבנות על גיבוי מהשופטים ומהנהלת ה- NBA.
זה גם חלק מהותי בהתבגרות שלו כשחקן ולא רק העובדה שהם שמטו יתרון כל משחק בסדרה הזו, שזה נובע בין השאר בהסתמכות יתר על השלשות, רק דילן הארפר היה מספיק חכם לשחק פנימה ולהלחיץ את הגנת הניקס.

בעיה נוספת היא שהספרס נראו ושידרו שחצנות, הם האמינו ביכולת שלהם בצורה עיוורת גם כשהמשחק אותת להם את ההפך הגמור, וכמעט לא היה מי שיכניס דריכות בשחקנים ויעורר ואתם. וומבי עשה את זה במשחק 2 והם עשו קאמבק ולא היו רחוקים מלנצח. אבל גם וומבי עצמו גילה זחיחות, ושיחק בלי חוכמה ברבעים האחרונים. פה היה חסר להם מבוגר אחראי. מישהו שיעיר את הקבוצה, ולא היה להם את השחקן הזה, זה בלט מאוד במשחק האליפות, שהקהל שלהם נרדם, שפת הגוף שלהם הייתה מתה, לא שידרו שהם הולכים לחזור, ולא היו אנרגיות גבוהות על הספסל או על פני השחקנים.

החבורה של הניקס (שחקנים בני 28-30 ברובם), יודעים שחלון ההזדמנויות קצר, שאם רוצים לקחת אליפות מהדלת הראשית, בפרט שמדובר בשחקני החמישייה - צריך לתת אקסטרה, קודם כל במחויבות ההגנתית, ואחר כך גם התקפית. וזה היה שם. הם ראו מטרה קבוצתית ושיחקו כקבוצה. גם ברונסון על 45 הנקודות שלו, לא השיג אותן בכל מיני נסיונות להיות וירטואוז ולחפש היילייטקס, אלא ממשחק יעיל וחכם, קריאה נכונה של ההגנות, היכולת להגיע למשבצת שלו, לייצר את הזריקות שנכנסות לו באחוזים גבוהים, וגם לסחוט עבירות על זריקות ל-3 ולהגיע לקו. איפה זה ואיפה פוקס... שאגב, היה אמור להיות המבוגר האחראי ושחקן בשיאו (28), במקום זה הוא היה דוגמה רעה לחוסר יכולת לקרוא נכון את המשחק ואת המהלך הנכון.

הניקס אלופים ובצדק, יהיה להם מאוד קשה לשחזר את ההישג הזה בעונה הבאה. אני גם לא מאמין שהספרס יקחו אליפות כל כך מהר, עוד נכונו להם משברים ופציעות ושינויים והתאמות בסגל. הרבה קבוצות ילמדו טוב יותר את וומבי, ויביאו עליו שומרים ניידים כמוהו ופיזיים ממנו, הוא יצטרך ללפתח יותר את משחק הפנים שלו וגם לפתח יכולות של רכז-סנטר, שאם יעשה את זה, הוא באמת יהיה בלתי עציר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 12:47 pm 
מנהל פורום

sheky כתב:
uriel17 כתב:
האכזבה באה מהציפיות שהתפתחו עם הניצחון של OKC
אבל השורה התחתונה סן אנטוניו היכתה את כל התחזיות שמחוץ לראש הקודח של וומבי

זה ממש נכון.
הסתכלתי הבוקר על האחוזים בתחילת העונה לזכיה באליפות ( https://www.basketball-reference.com/le ... _odds.html ) ולפי העמוד הזה הניקס היו עם רביעיים (+900) מבחינת סיכויים והספרס היו 17 (+6600) בליגה.

אגב, בגלל זה אני לא אוהב את כל הדיבור על זה שוומבי "נעלם" או "לוזר" ודברים כאלו - פלייאוף ראשון של הילד בחיים, אולי קצת עלה לו לראש (ולכן הוא הנבל של הליגה) אבל בשביל ריצת פלייאוף ראשונה זה מדהים ממש, זה בשום צורה לא מאכזב.

לוזר? לא ראיתי דיבור כזה, אבל זה כמובן לא נכון. הוא פשוט עוד לא מספיק טוב ולא עמד בציפיות המאוד מוגזמות של ההייפ שיצרו סביבו, שהיה בין השאר תוצאה של ההגעה שלהם לגמר ושל משחקים בודדים פה ושם שבהם הוא באמת הראה מה הוא מסוגל לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 1:03 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

דבר ראשון שוומבי צריך לעשות בעקבות הגמר הזה (חוץ מלהפסיק לשחק מלוכלך ולנסות לפצוע שחקנים) זה ללמוד מקא"ט ולצמצם את הזריקות מרחוק.
בפלייאוף הראשון שלו וומבי זרק 5.2 שלשות למשחק (31% מזריקות השדה שלו) וקלע ב34% כאשר מתוך הקשת הוא קלע ב55% (ובעונה הרגילה הוא קולע בקרבת הסל ב78% לאורך הקריירה). אז יהיה מי שיגיד שקליעה מ3 שווה פי 1.5 מקליעה מ2, אבל אם ננרמל את האחוזים יצא שהוא קלע ב51% מ-3 שזה עדיין נמוך מ55%.
בתקופתו במינסוטה בפלייאוף (32 משחקים, מאזן 13-19) קא"ט זרק 4.7 שלשות למשחק (32% מזריקות השדה שלו) וקלע ב33%.
לעומת זאת בתקופתו בניקס בפלייאוף (37 משחקים, מאזן 26-11) הוא זרק 3.5 שלשות למשחק בלבד (28% מהזריקות) וקלע ב40%.
אז נכון, מדובר בנתון אחד בלבד וקא"ט גם שיפר משמעותית את קבלת ההחלטות ויכולת המסירה וגם את ההגנה, אבל כמו שאני תמיד אומר, אמנם 3>2 אבל כשאתה 2.24 מ' עם מוטת ידיים של פטרוזאורוס, אולי עדיף לזרוק ולקלוע בקרבת הסל מאשר לזרוק ולהחטיא מרחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 1:27 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

דרך אגב, ברבעים הרביעים בסדרה וומבי שיחק סך הכל 58 דק' (נח פחות מ100 שניות בחמשת המשחקים), קלע 39 נק' ב34% מהשדה (37% מ2, 25% מ3) ו72% מהקו, קטף 16 כ"ח, מסר 2 אס' (על 3 איב'), חסם 4 פעמים ולא חטף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 4:06 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
לגבי הספרס, אני חושב שהסדרה הזו מחזקת את מה שאני חושב כבר הרבה זמן, דילן הארפר הוא גארד העתיד של המועדון הזה וכל מי שלא מתאים לידו צריך ללכת. לספרס יש הזדמנות להשתדרג בצורה רציני בקיץ, לפוקס יש ערך בליגה, לוואסל יש ערך ולקאסל יש *המון* ערך, הם צריכים למצוא להם קונה ולהביא ליד וומבי והארפר את הוטרנים שיעזרו להם.

זאת תגובת יתר. הסגל הזה בדיוק הגיע לגמר אן.בי.איי, אחרי שהדיח את האלופה היוצאת והקבוצה הכי טובה העונה בליגה כנגד הביתיות, בפלייאוף הראשון שלהם .השחקנים הללו עוד ישתפרו, הניסיון שהם קיבלו בפלייאוף הזה יעזור מאד. לא הייתי כרגע מעביר את קאסל כמעט בשום תרחיש. הוא שחקן סופר מיוחד. אם היו מציעים לי את דונצ'יץ' או יוקיץ' כתאום מגדל, הייתי הולך על זה. גם על ברונסון. מעבר לזה, כנראה שלא.
לגבי פוקס, לאור הציפיה מהארפר, באמת אפשר לחפש עבורו ערך. אבל ערך אמיתי, לא סתם לזרוק אותו. את ואסל הייתי מעביר רק כחלק מעסקה שבאמת משפרת הספארס. לא הייתי מחפש אקטיבית עסקה עליו. אני בתור ג'י.אם הייתי מרגיש טוב מאד להמשיך עם הסגל הזה גם לעונה הבאה.

יש מצב שהטרייד על דונצ'יץ' לא היה כזאת טעות גדולה מצד המאבס... בהשוואה לויתור על ברונסון. הויתור על ברונסון כרגע מרגיש כמו טעות הרבה יותר גדולה. יכלו להחתים אותו במהלך 2021/2022 על חוזה של 55 מייליון ל-4 שנים. הוא רצה. אבל האריסון, שנכנס לתפקיד בתחילת עונת 2021 לא היה משוכנע ורצה לחכות לסוף העונה, אולי להשיג אותו בזול יותר.
איזה שחקן מרגש ברונסון. אתם קולטים שהוא ויתר על 113 מיליון בחוזה שלו, כדי לתת לניקס צ'אנס יותר טוב לזכות באליפות. זה הסיפור הכי feel good שאשכרה זה עבד לו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 4:11 pm 
Hall of Famer

וכבר אומר שאני לא יודע כרגע איך לדרג ברשימת ה15: הבאה את שג'א מול ברנסון מול לוקה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 4:20 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
rony כתב:
לגבי הספרס, אני חושב שהסדרה הזו מחזקת את מה שאני חושב כבר הרבה זמן, דילן הארפר הוא גארד העתיד של המועדון הזה וכל מי שלא מתאים לידו צריך ללכת. לספרס יש הזדמנות להשתדרג בצורה רציני בקיץ, לפוקס יש ערך בליגה, לוואסל יש ערך ולקאסל יש *המון* ערך, הם צריכים למצוא להם קונה ולהביא ליד וומבי והארפר את הוטרנים שיעזרו להם.

זאת תגובת יתר. הסגל הזה בדיוק הגיע לגמר אן.בי.איי, אחרי שהדיח את האלופה היוצאת והקבוצה הכי טובה העונה בליגה כנגד הביתיות, בפלייאוף הראשון שלהם .השחקנים הללו עוד ישתפרו, הניסיון שהם קיבלו בפלייאוף הזה יעזור מאד. לא הייתי כרגע מעביר את קאסל כמעט בשום תרחיש. הוא שחקן סופר מיוחד. אם היו מציעים לי את דונצ'יץ' או יוקיץ' כתאום מגדל, הייתי הולך על זה. גם על ברונסון. מעבר לזה, כנראה שלא.
לגבי פוקס, לאור הציפיה מהארפר, באמת אפשר לחפש עבורו ערך. אבל ערך אמיתי, לא סתם לזרוק אותו. את ואסל הייתי מעביר רק כחלק מעסקה שבאמת משפרת הספארס. לא הייתי מחפש אקטיבית עסקה עליו. אני בתור ג'י.אם הייתי מרגיש טוב מאד להמשיך עם הסגל הזה גם לעונה הבאה.

אני כן חושב שקאסל יהיה מצוין, אני פשוט לא חושב שהוא כ"כ מתאים ליד הארפר, ואני חושב שהתקרה של הארפר גבוהה משמעותית, קבלת ההחלטות שלו טובה יותר וגם הקליעה שלו עדיפה. הייתי מעדיף ליד הארפר (ו-וומבי) מישהו שהוא קלעי הרבה יותר קטלני, נניח אוסטין ריבס, אולי ברנדון מילר או קון קניפל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 5:00 pm 
Sophomore

ברונסון למד אחרי משחק 3 נגד אטלנטה שהוא לא יכול לקחת אליפות כשההתקפה עוברת רוב הזמן דרכו ואחרי הרבע הראשון במשחק החמישי נגד סאן אנטוניו שרק הוא יכול להביא לניקס אליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 5:10 pm 
מנהל פורום

נורטון כתב:
וכבר אומר שאני לא יודע כרגע איך לדרג ברשימת ה15: הבאה את שג'א מול ברנסון מול לוקה

אתה שם את שגא במקום ברנסון בניקס
הם לוקחים אליפות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 5:12 pm 
Sophomore

הבעיה הגדולה של וומבי בהתקפה זה שאין לו יכולת גדולה לייצר לעצמו. לכן הוא זורק הרבה שלשות, כי זה זריקה שהוא כן תמיד יכול לקחת מעל השומר. הוא תלוי הרבה במהלכים ושיעיפו כדורים לעברו בצורה טובה למעלה.
הארפר לדעתי מדהים, הוא וומבי רק ישתפרו בהרבה ואני לא רואה סיכוי אם הם בריאים שהם לא לוקחים בשנה הבאה.
פוקס היה גרוע ממש והסיבה העיקרית שלא ניצחו בגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 5:14 pm 
Junior

יופי ניקס! קבוצה שכמעט כל השחקנים בה חביבים (לא מת על טאונס, אבל גם הוא גדל עליי) וכיף לפרגן לה. בעיקר ברנסון ואנשובי, אבל גם הארט, אלברדו, והאחרים. חתיכת ריצה היסטורית הם נתנו כאן. מין חודש וחצי קוסמיים, שבהם הכל מתחבר ואתה פתאום משחק את הכדורסל הכי טוב שאתה יכול, חוזר מהפרשים של 20 פלוס (גם מול קליבלנד) ותמיד ממשיך להאמין שאתה הולך לנצח. דומה למה שהיה לפייסרס בשנה שעברה. בכל משחק בסדרת הגמר הזו הספרס הובילו בלפחות 10 ברבע הראשון ובכל החמישה הובילו בלפחות 14 באיזושהי נקודה, כולל ה-29 הפרש במשחק 4. קל לשכוח, אבל הניקס היו בפיגור 2:1 מול אטלנטה, אחרי שני הפסדים בנקודה ועמדו לפני משחק באטלנטה שהיה יכול להוביל ליתרון 1:3. ואז הכל התחיל. 16 הפרש במשחק 4, 30 הפרש במשחק 5, ו-50 הפרש במשחק 6. ניצחו את כל משחקי החוץ שלהם בריצה הזו והפסידו רק אחד בבית.

בצד השני... אוף ויקטור. כמו שאוריאל אמר יש הרבה מה לאהוב. התחרותיות והדרייב. ההגנה המדהימה. ה"קוליות" מחוץ למגרש בניגוד נגיד לשיי הדי יבשושי או אפילו יוקיץ' החמוד, אבל שעושה רושם שלא כל כך אכפת לו מכדורסל.

אבל... על המשחק המלוכלך על המגרש (כולל לעודד חברי קבוצה לשחק מלוכלך) כבר דיברנו. וגם ההתנהגות מחוץ למגרש שחצנית וחסרת קלאסה. אחרי הסיום של הסדרה הספרס פשוט ירדו לחדרי ההלבשה מיד (בהובלת ויקטור) ולא נשארו לברך את הניקס. מבין שזה כואב, אבל אפשר גם אחרת וראינו את זה בעבר. גם במסיבה העיתונאים שאחרי כל מה שויקטור דיבר עליו במשך 8 דקות זה "אנחנו" ו"אני". אף מילה על הניקס, אפילו לא לברך אותם על האליפות או על הסדרה הנהדרת והווינריות. שוב, אני מבין שכואב לו והוא רק בן 22, אבל זה חלק מהגישה השחצנית של לראות רק את עצמו. את הערב הוא חתם עם הצהרה לעיתונאים: "נראה אתכם... אף פעם".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 5:26 pm 
מנהל פורום

המסע של הניקס לאליפות מלא מלא בדברים קטנים שכל כך יפים בספורט
מי זוכר את אזייה תומאס ה GM את ההחתמות ההזויות את הניהול הקלוקל
מי זוכר שאת משחק 4 זה בכלל אלוורדו ואנשובי (אהבתי את הכינוי) ושני המשחקים הראשונים ניצח בכלל קארל אנטוני
אחד המסעות הכי מרגשים בתולדות האליפויות
אני חושב שמאז דלאס 2011 לא שמחתי ככה בשמחת קבוצה שאני לא אוהד

לגבי וומבי
כן, יש לו בעייה ענקית
עצומה
אם הוא לא יבין אותה ינטשו אותו כולם, והוא ישאר רק עם האולטרס של סן אנטוניו
יש הצעה בשבילו בקיץ הקרוב, אל תל למנזר שאולין אלא לעזור לפופ בעבודות הבית ולנסות ללמוד ממנו כמה שאפשר על ספורט ותרבות ספורט
לא שפופ מושלם אבל יש לו כמה דברים ללמד את וומבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 6:33 pm 
Hall of Famer

למרות שוומבי מצטייר לאחרונה כאחד שלא בוחל במשחק מלוכלך, יש לו באמת עוד המון ללמוד מפופ על כך. פופ גם יכול להביא את ברוס בוואן לעשות פאנלים וזה עוד יותר ישפר את מה שיש ללמוד בנושא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 6:36 pm 
Hall of Famer

אולי אבל יש הבדל קלאסיקה עצום בין הצרפתי לבין האדמירל וביג פנדמנטל, מהאלגנטיים שבגבוה הליגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 6:39 pm 
Hall of Famer

זה נכון שרובינסון ודאנקן היו קלאסה של שחקנים. אבל הספארס של 2 האליפויות האחרונות של העשור הראשון של המילניום היו קבוצה מלוכלכת שלא בחלה בפאולים ברוטליים. הפרצוף שלה בעיני היה הרבה יותר ברוס בוואן, הרבה פחות טים דאנקן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 14, 2026 7:49 pm 
מנהל פורום

אלא שפופ לא הפך לדמות הרשע בסיפור של הליגה אז אולי יש לו מה ללמוד בתחום יחסי הציבור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 41 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה