RREEDDTT. כתב:
מכבי מינוס 3 ישראלים בכירים
הפועל מינוס 3 הזרים הבכירים שלה או לפחות 2
יש הבדל גדול בין שני הדברים.
כאשר בראיינט ואוטורו חסרים, מתלבשים במקומם (לצורך העניין) וויינרייט ומוטלי/אודיאסי. לגבי בלייקני, אני בכלל בספק אם הוא נרשם במצב התיאורטי בו כל הזרים זמינים (וגם אם כן, זה במקום כריס ג'ונס - אפשר להתווכח מי עדיף וכו').
במכבי במקום החסרים אין שחקנים אחרים, וזה אומר באופן כפוי (כלומר, גם אם פחות מתאימים למשחק הנתון) יותר דקות לריימן, הנקינס וכו'.
הוזכר פה כמה פעמים שהפועל ת"א מגיעה בכושר טוב ובמומנטום חיובי.
לטעמי זה קצת מנורמל (בגלל "השם והעבר של הקבוצה") שמכבי מגיעה בכושר טוב אף יותר. חולון בוודאי שלא נופלת מירושלים בתצורתה במשחקים 2-3, ומכבי עברה את הסדרה הזאת יותר בקלות מאשר הפועל ת"א (וכמובן גם ברבע הגמר מכבי התקשתה פחות מול ב"ש, מאשר הפועל ת"א מול ראשון - שאמנם אני מסכים שחזקה מב"ש, אבל סביר שמכבי הייתה מביסה גם אותה).
הורד בכושר פסיכי (ממוצע של 21 נקודות ו-9 ריבאונדים בפלייאוף), סורקין אחלה (15 ו-6), וגם הנקינס קלע פעמיים 14 מול חולון. זה מבחן לא קל למה שתציב הפועל ת"א מנגד (מניח שמוטלי ואודיאסי ביחד, עם וויינרייט ו/או גינת לצידם, וקצת שגב).
כמובן הסיכון הוא האם למכבי יש "רזרבות" מעבר ל-8 שחקנים לאורך הסדרה (האם ווקר רלוונטי? סנטוס בארץ בכלל? האם אחד הישראלים יכול לחזור באם הסדרה תתארך?), מה שלהפועל ת"א יש (חרף שאיטודיס לא מרבה להשתמש בחלקם...).
במשחק הראשון בסדרה, מכבי הצליחה לנצח את חולון גם רק עם 7 שחקנים (אפילו אורן סהר היה באיזה מחנה בחו"ל ולא זמין), אבל לאורך רצף משחקים ומול יריבה איכותית יותר, זה יכול להיות בעייתי.
אני עדיין חושב שמכבי פייבוריטית, גם לאור הביתיות/מסורת (ואם תרצו - אולי "שיפוט ידידותי" בשלב כלשהו...).
הצבעתי "מכבי ב-5".