סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' אוגוסט 01, 2026 11:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1621 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 65  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אפריל 27, 2013 12:42 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא מבין על מה אתם מדברים. אם תשימו שלושה שחקני טופ3 בעמדות שלהם ביחד בקבוצה תקבלו קבוצה שמועמדת לאליפות, בין אם זה באירופה או בנ.ב.א., בלי קשר לעמדה. כנ"ל אם תשימו שחקן טופ 3 + 4 שחקני טופ 10 בעמדות שלהם+ספסל חזק. לברון, וייד ובוש לא עונים על ההגדרה של רכז, סמול וסנטר חזקים. גם באירופה אני בטוח שאפשר למצוא מקרים מהסוג הזה. מדובר ביכולת ליצור יתרון איכותי. במיאמי היתרון האיכותי כל כך גדול שאפילו האיזון לא משנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 27, 2013 12:48 pm 
Senior

באירופה היכולת ליצור יתרון איכותי היא קטנה יותר היום, כי רמת הכישרון של השחקנים הרבה יותר נמוכה. תראה את ברצלונה של שנה שעברה. יתרון איכותי עצום על אותה אולימפיאקוס והפסד בחצי גמר. כנ''ל צסק''א יומיים אחר כך.מי שידבר פה על משחק אחד ולא סדרה וכו' צודק, אבל זה המצב באירופה היום. גם ברצלונה של 2010 שקיבלה בראש מקאחה לאבורל בסדרת הגמר בספרד אחרי שהיא לקחה את היורוליג נכנסת לרשימה פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 27, 2013 1:09 pm 
Hall of Famer

יתרון איכותי משוקלל של סגל השחקנים צריך להיות משוקלל עם יתרון איכות של המאמן. אני לא מכיר את המקרים האלו מקרוב אבל ייתכן וזה היה חלק מההבדל. כמובן שמשחק אחד הוא פחות מייצג.

מצד שני, תראה את פארמר ואת היתרון שהוא מספק לקבוצה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 27, 2013 1:22 pm 
Hall of Famer

אם למישהו מעצבן האזכור של קובי בראיינט, עוד שחקנים שאני מקווה שלא נעלבו הם דירק נוביצקי וקווין גארנט (וגם דאנקן, אבל על זה אפשר להתווכח). שניהם שיחקו 4 בקבוצות אלופות.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 27, 2013 7:18 pm 
Hall of Famer

ספנוליס לא תפקד כרכז בפועל, אם כבר הוא תפקד כמו הדוגמא הנגדית שנתת, ווייד בעונת האליפות הראשונה של מיאמי. הכדור היה בידיים שלו, אבל הוא שיחק לצד רכזים. פאפלוקאס אמנם היה שחקן חשוב אצל צסק"א של מסינה, אבל אי אפשר להגיד שהציר היה רכז-סמול-סנטר. אם כבר זה היה הפאפא, לנגדון וסמודיש.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 27, 2013 7:28 pm 
Senior

אם הכדור היה בידיים שלו, מה זה משנה ליד מי הוא שיחק בחמישייה? רוב הרכזים באירופה הם ממילא קומבו גארדס שמשחקים גם 1 וגם 2, מה שאי אפשר כל כך להגיד על רכזים טבעיים כמו ג'יי וויל ופייטון ששיחקו ליד וויד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 27, 2013 7:51 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני עם עמוס פה. אם כבר בעמדה 3 באירופה בקבוצות הגדולות יש שחקני דבק והגנה טובים (פיט מייקל, סאטו בזמנו, סמית' במכבי). סנטר טוב הוא מצרך חשוב כמובן, אבל אין כל כך הרבה סנטרים גדולים ולקבוצות העשירות יש קומבינציה של כמה סנטרים גם ככה (צסקא, ברצלונה), אבל העמדה אולי החשובה בכדורסל האירופאי היום לדעתי היא הפאוור פורוורד, במיוחד כזה שמסוגל לקלוע מבחוץ. לכל הקבוצות הטובות יש לפחות אחד כזה (לורבק/וואלאס בברסה, חרייפה בצסקא, מירוטיץ בריאל, סבאנוביץ באפס, פאפאניקולאו/אנטיץ באול', לאמפה/ביילצה בויטוריה, קנגור בסיינה, מוניה בחימקי, גיסט בפאו, סמודיש בזמנו בצסקא/בולניה ובלו במכבי). נחשו מי הקבוצה היחידה שהגיעה לשמונה הגדולות שהפאוור המרכזי שלה לא מסוגל לקלוע מעבר ל-2 מ' מהסל... (למרות שהאדון מדלי קולע ב-45% יפים מ-3... אבל רק 31% מ-2)
כמו שהיה קשה בזמנו לוותר על ג'מצי ודניאל (שאח"כ הציקו למכבי בליגה במדי קבוצות אחרות) כך יהיה קשה לפדרמנים לאבד את הישראלי המוצלח שלהם, אבל אין מה לעשות, חייבים היום 4 שמסוגל לפתוח את ההגנה. גם לא תהיה כזו נפילה ברמת הישראלים עם תיוס ולנסברג (שניהם אחרי עונת בכורה במפעל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 27, 2013 8:06 pm 
Junior

שום סיכוי שמכבי תוותר על ליאור אליהו. זאת צריכה להיות נק' המוצא של הדיון (בהנחה שזה דיון ולא סתם ניימדרופינג).

ליאור הוא יתרון גדול מדי ברמת הליגה הישראלית, והכשרון המקומי לא מציב שום אלטרנטיבה סבירה. אני מניח שאולי יפתחו את החוזה וישלמו לו קצת פחות, אבל הוא יישאר ויהיה הישראלי (ואולי השחקן) היקר בקבוצה.

אני גם חולק על ההנחה שאתה חייב סטרץ' 4 באירופה. עובדתית זה לא נכון (אי אלו דוגמאות של קבוצות עלית מהעבר) וגם רעיונית, אפשר לחשוב על סכמות התקפיות (בפרט, כאלה שנשענות על משחק פנים-חוץ או תרגילי חסימות ופחות פיקנ'רול) שלא מצריכות שחקן כזה.

מכבי לעניות דעתי תלך עם ציוות של אליהו-טיוס בעמדה ארבע. עמדה ישראלית גם עושה הגיון לאור החוק הרוסי. את שתי ההחתמות ה"גדולות" שלה היא להערכתי תעשה בעמדות הגארד והסנטר. השאלה היא עד כמה גדולות הן אכן יהיו, עם ובלי מרכאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 27, 2013 8:22 pm 
Senior

דייבי, אם מכבי מנצלת את האופציה שיש לה על אליהו, הוא הולך לעלות לה 2 מיליון דולר ברוטו. עם כמה שפדרמן ג'וניור ורקנאטי עשו שטויות, קצת קשה לי להאמין שהם יסכימו לזה. גם בלאט לא ממש מת עליו.
מכבי לדעתי תגיד לאליהו שהיא לא ממשיכה את החוזה הנוכחי. במצב הזה יהיו לו שתי אופציות: לחתום על חוזה חדש ומצומצם של באיזור ה450-500K, או לקחת את הרגליים שלו וללכת. אני לא בטוח שבלאט יתנגד כל כך שהאופציה השנייה תתרחש. הוא לא מחזיק מליאור, והאמת שגם אני לא. הוא שווה בערך חצי מהחוזה הנוכחי שהוא חתום עליו. גם פניני אגב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 28, 2013 12:34 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

דייבי זה נחמד שאתה יכול להביא הרבה דוגמאות מהעבר אבל בכדורסל האירופי העכשווי אתה צריך 4 שקולע מבחוץ. ליאור אפילו לא מנסה לזרוק מחוץ לצבע. ראינו במשך העונה כמה שבלו חסר למכבי. לגבי היתרון של ליאור, אז קודם כל אני לא רואה אותו עובר לקבוצה אחרת בליגה כך שהוא לא יעביר את היתרון הזה ליריבה מקומית, ושנית אני מאמין שגם טיוס (סנטר פותח בנבחרת להזכירך ושחקן שעזר לאשדוד להגיע לגמר הפיינל פור בעונה שעברה) יהווה יתרון וכנ"ל לנדסברג כשיצא מההלם. בשורה התחתונה ליאור לא שווה 2 מ' ברוטו!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 28, 2013 1:01 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

להוסיף על הנקודה של זריקה מבחוץ, אין במכבי כמעט אף שחקן מלבד סמית' (ולנדסברג בפוטנציה) עם משחק midrange, שאר השחקנים או קולעים מתוך הצבע בלבד (אליהו, ג'יימס, פלאניניץ), או זורקים בעיקר מבחוץ (לוגן, פניני), או זורקים מבחוץ/חודרים לסל אבל לא יציבים מחצי מרחק (היקמן, אוחיון, מדלי). וראינו קבוצות רבות השנה שקלעו על מכבי זריקות חופשיות וקלות מחצי מרחק (מהבייסליין או אזור קו העונשין) וחבל שאין במכבי מי שיקלע זריקות כאלו., כי בימים שהזריקה מבחוץ לא נכנסת או שיש גופות גדולים מתחת לסל מכבי מתקשה מאוד להשיג נקודות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 28, 2013 1:28 am 
Hall of Famer

אגב , מדברים רבות על 4 שקולע מבחוץ , אבל קיימים גם סנטרים שקולעים מבחוץ ( בורוסיס נניח ) , ואני לא רואה הבדל גדול בין השניים .
לא שאני חושב שמכבי צריכה להיפרד ממנו , אבל 850K לדווין סמית זה סכום לא נמוך בכלל .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 28, 2013 8:09 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
אגב , מדברים רבות על 4 שקולע מבחוץ , אבל קיימים גם סנטרים שקולעים מבחוץ ( בורוסיס נניח ) , ואני לא רואה הבדל גדול בין השניים .
לא שאני חושב שמכבי צריכה להיפרד ממנו , אבל 850K לדווין סמית זה סכום לא נמוך בכלל .

ברמת העיקרון זה נכון, אבל אם מכבי מביאה כזה, זה קצת בעייתי לשים אותו ליד ג'יימס ואז מכבי שוב נמצאת בבעייה כששני שחקנים בכירים יושבים על אותה עמדה בזמן שבעמדה 4 נשאר בור. אם אליהו היה עדיין בכושר של פאוור התקפי בכיר באירופה זה בהחלט הגיוני לצוות אותו עם סנטר שקולע מבחוץ, אבל כבר עבר המון זמן מאז שאליהו נראה כמו פאוור התקפי בכיר.

ברמת הפנטזיה, אם לוקחים את ג'יימס כנתון, הקו הקדמי של מכבי צריך לכלול לדעתי מאחורי ג'יימס סנטר עבה ויחסית זול שמסוגל לתת את הנוכחות הפיזית שחסרה לג'יימס בהגנה ולקלוע ליי-אפ, ובעמדה 4 פאוור בכיר שמסוגל לקלוע מבחוץ ואליהו/טיוס כפאוור מחליף (לאור היכולת של אליהו וסגנון המשחק של בלאט, טיוס כנראה יהיה עדיף בהרבה), עם עוד 4.5 כמחליף שלישי לגבוהים שיכול להיות או פרוספקט צעיר שמנסים לגדל אותו או וטרן שמבין שהמקום שלו זה לעלות מהספסל להקריב פאולים ולא לעשות נזק ב-5 דקות שהבכירים נחים. כלומר הרעיון הכללי שעמד מאחורי הקו הקדמי שמכבי הרכיבה השנה היה נכון לטעמי (מדלי כפאוור בכיר שקולע מבחוץ, פלאניניץ'/שרמדיני כסנטר הלא יקר עם הנוכחות הפיזית שמאט את מהשחק) רק שהביצוע כמובן היה כושל לגמרי.

מצד בלאט, נראה לי שהוא דווקא היה מעדיף שלישיית שחקנים סטייל ג'יימס/טיוס/הנדריקס, כלומר שחקנים אתלטיים יחסית ששומרים חזק ורצים את המגרש מהר כשגבוה נוסף הוא אחד שיכול להפציץ שלשות סטייל בלו בלי שחקנים כבדים שמשחקים בפוסט ומאיטים את המשחק סטייל פלאניניץ' ובלי שחקנים שלא נותנים אינטנסיביות בהגנה סטייל אליהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 28, 2013 8:33 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אם מדברים על הסגנון של בלאט, אז הוא לא יעדיף שחקן כמו טיוס בסנטר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 28, 2013 9:12 am 
Senior

למרות האהבה הבלתי מוסברת של בלאט להנדריקס, אני מאוד מאוד בספק לגבי הרצון של ההנהלה לראות אותו פה שוב. פעמיים היא ניסתה להיפטר ממנו בשנתיים שלו בקבוצה, והשנה היא העדיפה עליו ילד קרואטי. למה שיתפשרו שוב על שחקן יורוקאפ בינוני, שלא מתאים למה שמכבי צריכה ליד ג׳יימס, בקיץ שיש בו אופציות טובות בהרבה? בלאט יצטרך לעבוד עם סנטר מאסיבי, בדיוק כמו שהוא עשה ברוסיה, או עשה עם סופו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 28, 2013 10:31 am 
Sophomore

אם הכתבה בוואלה נכונה, לפיה במכבי מעדיפים ללכת על שני גארדים ברמה גבוהה גם על חשבון עמדת הסנטר, אז השחקן הקלאסי לחלוק את עמדה 5 עם שון ג'יימס הוא ג'ואי דורסי. שחקן פיזי ורחב מאוד שיכול בשקט לתת 15-20 דקות איכותיות, במיוחד בהגנה. הוא ריבאונדר נהדר ושחקן פיק אנד רול טוב בהתקפה. החסרון העיקרי שלו הוא העובדה שהוא מסוגל לקלוע סל עד מרחק מטר מהסל.
אני הייתי מחפש שני גארדים שהם גם שחקני פיק אנד רול טובים. נניח ציוות של פארגו ולנגפורד יכול להיות נפלא, אם כי אני בספק גדול אם התקציב של מכבי (שכל שנה יורד עוד קצת) יאפשר את זה.
לגבי עמדה 4 - אין היום אף קבוצת יורוליג טובה שאין לה סטרץ' 4 וגם מכבי במהלך הריצה שלה בסיבוב השני של הטופ 16 שיחקה עם סטרץ' 4 (סמית' ופניני איישו את העמדה הזו). ברור שיש דוגמאות מהעבר אבל לא בטוח שהן רלוונטיות לכדורסל של היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 28, 2013 11:56 am 
Hall of Famer

גם מדלי הוא סטרץ' 4 לכל דבר ועניין, זה שהוא גרוע זו בעייה אחרת, אבל זה יכול לחזור גם עם שחקנים אחרים שמכבי תביא, לאף קבוצה אין חסינות מנפילות עם שחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 28, 2013 12:01 pm 
Sophomore

rony כתב:
גם מדלי הוא סטרץ' 4 לכל דבר ועניין, זה שהוא גרוע זו בעייה אחרת, אבל זה יכול לחזור גם עם שחקנים אחרים שמכבי תביא, לאף קבוצה אין חסינות מנפילות עם שחקנים.

התכוונתי סטרץ' 4 שהוא גם שחקן כדורסל סביר. גם גור פורת מתפקד בתור סטרץ' 4, אז מה? בכלל, מומלץ שהשחקנים שיגיעו יהיו גם שחקני כדורסל לכל הפחות סבירים ולא רק מתאימים לעמדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 28, 2013 1:06 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

קודי (יובל) כתב:
אם הכתבה בוואלה נכונה, לפיה במכבי מעדיפים ללכת על שני גארדים ברמה גבוהה גם על חשבון עמדת הסנטר, אז השחקן הקלאסי לחלוק את עמדה 5 עם שון ג'יימס הוא ג'ואי דורסי. שחקן פיזי ורחב מאוד שיכול בשקט לתת 15-20 דקות איכותיות, במיוחד בהגנה. הוא ריבאונדר נהדר ושחקן פיק אנד רול טוב בהתקפה. החסרון העיקרי שלו הוא העובדה שהוא מסוגל לקלוע סל עד מרחק מטר מהסל.
אני הייתי מחפש שני גארדים שהם גם שחקני פיק אנד רול טובים. נניח ציוות של פארגו ולנגפורד יכול להיות נפלא, אם כי אני בספק גדול אם התקציב של מכבי (שכל שנה יורד עוד קצת) יאפשר את זה.
לגבי עמדה 4 - אין היום אף קבוצת יורוליג טובה שאין לה סטרץ' 4 וגם מכבי במהלך הריצה שלה בסיבוב השני של הטופ 16 שיחקה עם סטרץ' 4 (סמית' ופניני איישו את העמדה הזו). ברור שיש דוגמאות מהעבר אבל לא בטוח שהן רלוונטיות לכדורסל של היום.

דורסי באמת חתיכת מפלצת קשוחה. לא גבוה מאוד (2.06) אבל רחב וחזק כמו שור (122 ק"ג) ותוקף את הטבעת כמו חיה (תסלחו לי על הדימויים, יותר מדי שעות GOT...), עוד בפלוסים: מכיר את הרמות הגבוהות ביורוליג, מסוגל לעלות מהספסל. במינוסים: קלע עונשין נוראי שנשלח לא מעט לקו. סטטיסטיקות העונה בטורקיה (גאזיאנטפ מהמקום השמיני): 16 נק' (67% מהשדה, 47% מהקו, 6 זריקות למשחק...), 12.5 כ"ח (4.5 בהתקפה), 2.2 אס', 1.4 חט', 1.1 חס', 2.7 איב', 3.3 עב', מדד 20.8.
דורסי מבצע מעשה מגונה בסל: https://www.youtube.com/watch?v=aoF1_9lqtfA
תצוגת דאנקים מול פנוניוס: https://www.youtube.com/watch?v=6gvQHZJNLiY
ועוד אחת מול פנר: https://www.youtube.com/watch?v=_hp9g9S-j1c

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 28, 2013 7:08 pm 
Senior

למכבי יש כבר דורסי אחד, פשוט ארוך יותר ורזה יותר(ג׳יימס). לא מוצא תועלת בשניים כאלה, מצטער. אם חוסכים אפשר להביא את הבחור החביב מהליגה הגרמנית עם התסרוקת המוזרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 28, 2013 7:22 pm 
Hall of Famer

לא חושב שהגרמני הזה יבוא בזול כל כך אחרי העונה האחרונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 28, 2013 10:33 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

shachaf78 כתב:
למכבי יש כבר דורסי אחד, פשוט ארוך יותר ורזה יותר(ג׳יימס). לא מוצא תועלת בשניים כאלה, מצטער. אם חוסכים אפשר להביא את הבחור החביב מהליגה הגרמנית עם התסרוקת המוזרה.

נו שחף באמת... ראית את דורסי משחק? רמה שונה לגמרי של אגרסיביות. הבנאדם טנק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 28, 2013 10:38 pm 
Senior

הוא לא נותן משהו שונה כ''כ מג'יימס. פשוט יותר קשוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 28, 2013 11:01 pm 
Freshman

רק עכשיו אנשים מפנימים איזה סיבוב הפדרמנים עשו על בלו במשכורת, לא סתם אמר שהוא לא מוערך מספיק בסוף העונה.
אם היה לו את הסוכן והמזל במקום הנכון היה שחקן של 800k נקי בלי לדבר יותר מדי

יוגב הנגר החובב.
אחחח איזה שחקן נשמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 28, 2013 11:13 pm 
Sophomore

בלו באמת יצא די פראייר בסופו של דבר. שחקנים כמוהו באירופה שווים הרבה יותר.

דורסי שחקן מצוין, טנק עם כנפיים, ואין פסול בכך שבסגל של מכבי יהיו שני שחקנים "דומים", זה אולי אפילו יעזור יותר לשטף המשחק. אם כי הבנתי שאצלו עיקר הבעיה היא במישור החברתי יותר, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1621 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 65  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], uriel17 ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: