סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 07, 2026 12:59 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 646 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 26  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מאי 26, 2025 10:27 pm 
מנותק
Sophomore

הצטרף: ה' נובמבר 09, 2023 8:22 pm
הודעות: 1925
בלוג: הצג בלוג (0)
לגבי הערכת החסר כתבתי את דעתי,
בזמן ששרף ירד לסוף הסיבוב הראשון ותחילת השני גארדים אחרים נכנסו,
למשל ג׳ייס ריצ׳רדסון (הבן של ג׳ייסון ריצ׳רדסון) אז הבן לא אתלטי כמו האבא ובגובה 182, קלעי טוב מעל 40אחוזים,
אבל לא רכז עם פחות מ-2 אסיסטים וגם מבוגר מבן בחצי שנה.

הסתכלתי בשני אתרים על הסטטיסטיקה, בעוד כמה לא היתה.
סיביאס: הסטטיסטיקה רק מהליגה האירופאית עם 22% ב-16 משחקים, בליגה שיחק בן בערך 30 משחקים והרוב יותר עדכניים.,
אז למה לא לשכלל את כל העונה? עצלות? חוסר רצינות?
דה רינגר:
10.1
52.7 TS%
3P%
24.5
reb
2.9
ast
3.5
1.9 TOV/G
אין לי מושג מאיפה הביאו 10 נקודות או 24% משלוש כנ״ל אסיסטים וכל השאר.

הסטטיסטיקה המשוכללת של בן בכל העונה 12.3 ,4.3, 2.6, 49%, 30%, 77%

השאלה כמה החברה האלה רציניים, או שחלק מהאתרים האלה זה חלטורה.
אולי משחקים עם הבחירות מדי פעם בשביל להביא טראפיק,
ולפני הדראפט מתכנסים לכיוון האינטל שמתחיל לזרום.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ג' מאי 27, 2025 12:43 am 
מנותק
Junior

הצטרף: ו' יולי 21, 2017 5:18 pm
הודעות: 3530
בלוג: הצג בלוג (0)
עוד פוינט גארד אירופאי שמדורג ברוב המוקים הרבה לפני בן הוא נולאן טראורה הצרפתי, שברוב המוקים משובץ בלוטרי ובחלקם גם בעשירייה הראשונה. מעבר לצבע העור השונה, טראורה קצת יותר אתלטי ומהיר משרף, אבל גם פחות גבוה בכמה סנטימטרים. וכמו במקרה של יאקוצ'יוניס, מי שמחפש הסברים לפערים במיקום הדראפט בסטטיסטיקות לא ימצא אותם שם. טראורה משחק בליגה הצרפתית בערך אותה כמות דקות כמו שרף (אבל בקבוצת בית שמוכוונת עבורו), קולע בדיוק אותו מספר נקודות (11.6), אבל באחוזים חלשים משמעותית: 39% מהשדה, 30% משלוש, ו-71% מהקו (שרף עם 46, 34 ו-72 לפני תחילת הפלייאוף). יחס האסיסטים איבודים שלו קצת יותר טוב משל שרף, אבל כמו הליטאי הוא חוטף וחוסם הרבה פחות והוא גם ריבאונדר משמעותית פחות טוב מבן.

וספיקינג אוף פרנצ'מן, קיליאן הייז, שכזכור גם שיחק באולם, קלע גם הוא 11.6 נקודות למשחק (בקצת יותר דקות), עם יחס אסיסטים איבודים דומה, ו-22% משלוש. כמו יקוצ'יוניס, גם הוא קלע היטב מהעונשין וזה הספיק לבחירה מספר 8 בדראפט, "כי הוא הולך לקלוע את השלשות בהמשך". כידוע, זה לא קרה.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ג' מאי 27, 2025 1:01 am 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 10:20 pm
הודעות: 27265
בלוג: הצג בלוג (0)
אם כבר גארדים, ואף צרפתים - פתאום חשבתי להסתכל על מה עשה תיאו מלדון (שנתן עונת יורוליג נהדרת השנה) בטרם נבחר בדראפט:
https://www.proballers.com/basketball/p ... eo-maledon
בעונת 18-19 (הוא יליד אמצע 2001, אז גיל 17.5 כזה) קיבל 18 דקות בממוצע בליגה הצרפתית ונתן תוצרת מכובדת: 7.4 נקודות (41% לשלוש, 87% מהקו), 2.2 אסיסטים. בעונה שלאחר מכן לא שיפר את ממוצעיו בליגה הצרפתית, אבל כבר שיחק ביורוליג, ונתן שורה דומה: 7.4 נקודות (37% לשלוש), 3.1 אסיסטים.
איך כל זה הספיק רק לבחירה 34 בדראפט 2020? היו לו חולשות בולטות? פציעות?

_________________
קצת אחרי הסידרה של מכבי מול פאו' , דיוויד פרדמן מנסה לדרבן את האוהדים להגיע לפיינל פור הליגה האדריאטית:
"זו גם ההזדמנות לכל מי שיצא לפני הסיום של משחק 4 להודות לקבוצה, וגם ליהנות מהפיינל פור".

24.4.2012


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ג' מאי 27, 2025 9:51 am 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 3:32 pm
הודעות: 19817
בלוג: הצג בלוג (0)
סאבוניס כתב:
עוד פוינט גארד אירופאי שמדורג ברוב המוקים הרבה לפני בן הוא נולאן טראורה הצרפתי, שברוב המוקים משובץ בלוטרי ובחלקם גם בעשירייה הראשונה. מעבר לצבע העור השונה, טראורה קצת יותר אתלטי ומהיר משרף, אבל גם פחות גבוה בכמה סנטימטרים. וכמו במקרה של יאקוצ'יוניס, מי שמחפש הסברים לפערים במיקום הדראפט בסטטיסטיקות לא ימצא אותם שם. טראורה משחק בליגה הצרפתית בערך אותה כמות דקות כמו שרף (אבל בקבוצת בית שמוכוונת עבורו), קולע בדיוק אותו מספר נקודות (11.6), אבל באחוזים חלשים משמעותית: 39% מהשדה, 30% משלוש, ו-71% מהקו (שרף עם 46, 34 ו-72 לפני תחילת הפלייאוף). יחס האסיסטים איבודים שלו קצת יותר טוב משל שרף, אבל כמו הליטאי הוא חוטף וחוסם הרבה פחות והוא גם ריבאונדר משמעותית פחות טוב מבן.

וספיקינג אוף פרנצ'מן, קיליאן הייז, שכזכור גם שיחק באולם, קלע גם הוא 11.6 נקודות למשחק (בקצת יותר דקות), עם יחס אסיסטים איבודים דומה, ו-22% משלוש. כמו יקוצ'יוניס, גם הוא קלע היטב מהעונשין וזה הספיק לבחירה מספר 8 בדראפט, "כי הוא הולך לקלוע את השלשות בהמשך". כידוע, זה לא קרה.

אתה כל הזמן חוזר למדד חטיפות+חסימות. אני מסכים שזה אינדיקטור מסויים על השפעה של שחקן בהגנה, אבל זה לא חזות הכול. מהמשחקים שאני ראיתי של שרף באולם (משהו כמו שלושה) הוא נראה כ - liability בהגנה. רוב הזמן הוא הוחבא ושמר על השחקן הפחות משמעותי של היריבה וגם את זה לא עשה טוב.

ויכול להיות מאד גם שהפסקה האחרונה שלך על קיליאן הייז מספרת את הסיפור של מעמד הדראפט של שרף. עזוב אותך מזה שהייז צרפתי, אלא בפרופיל הכללי הוא מאד דומה לשרף וגם שיחק באולם. אולי תווית הכישלון שלו מודבקת דווקא על שרף ולא על יקוצ'יוניס?

_________________
"You can see my knowledge of [Dwyane Wade's] game- we were able to limit him to his season high points of 32,"

סטן ואן גנדי


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ג' מאי 27, 2025 5:26 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: ו' יולי 21, 2017 5:18 pm
הודעות: 3530
בלוג: הצג בלוג (0)
לא כתבתי בשום מקום שבגלל שלבן יש פי שתיים סטוקס מהאחרים הוא בהכרח מגן טוב יותר. בהחלט צריך להיזהר עם סטוקס, בעיקר אם מדובר על שחקנים ש"רודפים" אחרי החטיפה על חשבון כיסוי הגנתי טוב. ועדיין, נתונים הגנתיים השוואתיים זה משהו שקשה למצוא (במכללות עוד יש סטטיסטיקות הגנתיות מתקדמות, אבל באירופה אפילו זה לא). אז ברור שזה לא חזות הכל, אבל משהו שכדאי להזכיר ושלכל הפחות לא מרמז ששרף ברמה הגנתית נמוכה יותר מהרכזים ש-20 מקומות מעליו בתחזיות.

לגבי ההגנה בפועל של שרף באולם -- מן הידועות היא שטין-אייג'רים שמשחקים עם בוגרים (באירופה או ב-נבא) הם לא שחקני הגנה טובים. כמעט כל השחקנים ב-נבא התחילו כמינוסים הגנתיים או נייטרליים, כולל אגב שחקני הגנה מעולים כמו מקדניאלס ודורט. אנט במכללות היה מגן נוראי וגם בשנתיים הראשונות במינסוטה זה נראה לא טוב במיוחד. לא אומר שלבן יש פוטנציאל הגנתי כמו לשחקנים הללו (מן הסתם אין לו את הנתונים הפיזיים והאתלטיים שלהם), רק שלשפוט מישהו לפי ההגנה שהוא משחק בגיל 18 עם קבוצת בוגרים זה לא הוגן וגם לא אומר יותר מדי על העתיד. מאמין שיש לבן כלים פיזיים (גובה, כח לא רע), חכמת משחק ורצון להשתפר שיאפשרו לו להפוך לפחות למגן סביר בליגה.

לגבי ההשוואה להייז, יכול להיות שאתה צודק. אבל אם זה מה שסקאוטים עושים אז זו עצלות מחשבתית.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' מאי 28, 2025 9:06 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: א' נובמבר 17, 2013 7:58 pm
הודעות: 3266
בלוג: הצג בלוג (0)
סאבוניס כתב:
אני משווה כי יש הרבה נקודות דמיון בין שלושת השחקנים. ציינתי גם את ההבדלים (העונשין ועוד דברים שלא רואים בסטט') ואת ההבדלים בין הדראפטים. ועדיין, התמיהה היא לא על עצם זה שהם מדורגים מעל בן, אלא על ההפרש הגדול במיקומים.

"מה לעשות שאחוזי הקליעה של שרף מכל טווח לא מקדמים את מטרתו" -- אחוזי הקליעה שלו משלוש בליגה הגרמנית (34%) יותר גבוהים מהאחוזים של הליטאי במכללות (32%) ושל טופיץ' באדריאטית (29%).

ובעניין ההשוואה בין ליגות שונות, בשני המקרים שרף משחק בליגה שלדעת רוב מי שמבין הרמה בה גבוהה יותר. כלומר, זה שהסטטיסטיקות שלו לא מראות על נחיתות זה לגמרי לטובתו. אני בטוח שאם זה היה הפוך היית מזדעק שאי אפשר בכלל להשוות את הסטטיסטיקות.

וכן, מן הסתם, אם שרף לא היה ישראלי אז לא היה אכפת לי ממנו, לא הייתי עושה שום השוואות, וגם לא היינו כותבים עכשיו בת'רד שמוקדש לו. ככה עובדים החיים. אבל אלו לא השוואות מופרכות.



אני לא חושב שההשוואה בין שרף לשני הנ"ל מופרכת. מול טופיץ' יש אפילו נקודת השקה מעניינת, שניהם הושוו לדראגיץ'.
מה שלא ברור לי זה שאם ראית 10 משחקים של קספארס, ומניח שהרבה יותר של שרף, למה אתה בכלל נכנס להשוואת הסטטס.
כי אם תגיד לי שלפי מבחן העין אתה מעריך את שרף הרבה יותר, אני אולי אתדיין איתך בנושא ואביא כמה קונטרות, אבל בטח שלא אחשוב שזו דעה מופרכת ויתכן אפילו שבסופו של דבר אסכים איתך.
אבל מצטער, השוואת הסטטס הסטנדרטיים היא פשטנית, חוטאת לקונטקסט ואפילו עם כל הסייגים האלה, לא ממש מקדמת את הקייס של שרף.

לגבי אחוזי השלוש של שרף מול אלו של קספארס - ברור לך שהפרש של 2% זה כלום ושום דבר, כן? בטח כשמדובר במדגם משחקים כה קטן, אבל אפילו לאורך עונת NBA מלאה זה די כלום.
מעבר לכך, קספארס נפצע בזרועו בסביבות תחילת-אמצע ינואר, אומנם לא הזרוע של היד הקולעת, אבל בהחלט יתכן שזה השפיע על האחוזים, לפחות לפרק זמן מסוים. ב 11 המשחקים שעד הפציעה הזאת, הוא קלע 2.1 ב 41.4%, אח"כ ועד משחק ההדחה של אילינוי היו לו 19 משחקים של 1.3 שלשות, 25%.
כמובן שצריך לסייג בכך שאולי זו פשוט סטטיסטיקה שהתיישרה.

טופיץ' הוא כבר מקרה אחר לגמרי, במקרה שלו באמת היו סימני שאלה לפני שנה בתקופה הזאת לגבי יכולת הקליעה שלו משלוש, בדגש על השחרור האיטי וקשת הזריקה הנמוכה. אבל גם היו שני אינדיקטורים חיוביים לגביו, אחוזי העונשין המעולים והטאץ' בסמוך לטבעת, שאין לשרף לצערנו.
ואם משווים ביניהם באופן כללי, אז גם הוא בדומה לקספארס נהנה מסיומת טובה יותר בטבעת, לפחות ברמות שבהן שיחק.

לגבי ההשוואה בין הליגות: קטע, בדיוק חשבתי לכתוב לך טיעון דומה ברוח הדברים של "אם המצב היה הפוך".
תראה, אני מעריך מאוד את שרף על היכולת שלו להוביל את אולם כרכז פותח בליגה של בוגרים. בכלל, הוא כבר כמה שנים משחק מול רמה אחד מעליו במינימום, כלומר במובן הפיזי לכל הפחות.
מצד שני, בוא נשים את הדברים בקונטקסט: הליגה הגרמנית לא נחשבת כמו הספרדית או הצרפתית, אני לא מכיר את הזרים האמריקאים שמשחקים בה, אבל כן יכול לומר שמבחינת קבלות, הייצוא הישיר שלה ל NBA די מצומצם עד כה - שרודר, קליבה ו...קיליאן הייז. אפשר לפרגן גם את הרטנשטיין, למרות שהוא הספיק לעבור גם עונה אחת בז'לגיריס לפני שיצא לדראפט.
* האחים ואגנר נבחרו מהמכללות, נוביצקי הוא אנומליה רצינית ובכלל שיחק בליגה השנייה בגרמניה.

רואה שעמוס הזכיר כאן את הייז כבר לפניי, אז גם אם נקבל את חוות דעתך שאם כבר מישהו מזכיר אותו זה קספארס, עדיין אי אפשר להתעלם מכך ש"רוחו של קיליאן הייז" מרחפת מעל שרף והצלחתו העונה.

ובחזרה לטיעון הדומה שלי, אז משהו אומר לי שאם זה היה שרף שהיה בוחר לשחק העונה באילינוי, ומעמיד אותם סטטס כמו של קספארס (שממילא לשיטתך הם דומים למדי), אז ודים ואתה הייתם מדברים על כך שזה ממש לא מובן מאליו ששחקן בגילו עושה את המעבר לכדורסל אמריקאי והופך בתור פרשמן, שאינו Five Star recruit (מה שלא מבטיח לך דבר מצד המאמן), לרכז הפותח של קבוצת מכללות מכובדת.

יש לי עוד הרבה מה לכתוב על תגובות שנכתבו פה בהמשך, ועל סוג השלשות שקספארס הראה שהוא מסוגל לקלוע, אבל חייב ללכת בעצמי לקרוע זוג נעלי כדורסל חדשות (:


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' מאי 28, 2025 10:03 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: ו' יולי 21, 2017 5:18 pm
הודעות: 3530
בלוג: הצג בלוג (0)
גראנט, אתה ממשיך לגמרי לפספס את הנקודה שלי (ונדמה לי שגם של ודים). בשום מקום לא כתבתי ששרף שחקן עדיף על יקוצ'יוניס (או טופיץ' לצורך העניין). להערכתי, הם ברמה די דומה, אבל מבין את מי שמעדיף כמוך את הליטאי.

הטיעון שלי לאורך כל הדרך הוא שמה שלא מובן הוא הפרש של 20 מקומות בתחזיות הדראפט בין השניים (וגם מול טראורה לצורך העניין). הפרש כזה יכול להיות מגובה בסטטיסטיקות (והוא לא) או בפער משמעותי בנתונים פיזיים או ביכולות ספציפיות, שעדיין לא ברור לי מהו. וכן, ברור שהפרש של 2% באחוזים לשלוש (לכל כיוון) הוא זניח. אבל אם אתה מדבר על הקליעה כעל היתרון המרכזי של הליטאי, אז זה שהוא ושרף קלעו השנה בערך אותו דבר משלוש זה לפחות ראוי לציון.

הטיעון על הליגה הגרמנית וכמות השחקנים שהיא הוציאה ל-נבא מוזר למדי. ממתי זה המדד לאיכות של ליגה? האדריאטית הוציאה כמה שחקנים ל-נבא. זה הופך אותה לאיכותית כמו הליגה הגרמנית? הליגה הטורקית לא הוציאה יותר שחקנים ל-נבא מהגרמנית, אבל 4 מ-8 אלופות היורוליג האחרונות הן מטורקיה.

לדעתי קבוצה ממוצעת בליגה הגרמנית (ואולם אגב היא לא כזו, היא קבוצת צמרת מובהקת) יותר חזקה מכמעט כל מכללה. אבל נגיד שאתה טוען שזה לא המצב והמכללות לא פחות טובות. הנה עוד סיבה שהשוואת סטטיסטיקות יכולה להיות רלוונטית. וכמובן התעלמת מהעליונות שבן הראה על הליטאי באליפות אירופה לנוער.

לסיכום, סבבה אם אתה חושב שהליטאי שחקן מוכשר יותר מבן. יכול להיות שאתה גם צודק והוא יצליח יותר ב-נבא (ואגב, להיות בחירת לוטרי נותן לך מקפצה מסויימת בעניין הזה, כי הקבוצה שבחרה אותך מרגישה מחוייבות לתת לך הזדמנות, ולו כדי לא להיראות כמי שלא יודעת לבחור). אבל לא הצלחת להסביר לי אפילו קצת מאיפה מגיעים הפערים הגדולים בתחזיות לגבי שניהם.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' מאי 28, 2025 11:59 pm 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 10:20 pm
הודעות: 27265
בלוג: הצג בלוג (0)
בשולי הדיון
בטח אם מסתכלים על העשור האחרון (כי המצב כיום אולי קצת השתנה עם השיפור ברמת הכישרון הצרפתי ושל קבוצות הצמרת שם) אני לא בטוח שהליגה הגרמנית נופלת ברמתה מהצרפתית, ובוודאי שזה יחסית צמוד.

_________________
קצת אחרי הסידרה של מכבי מול פאו' , דיוויד פרדמן מנסה לדרבן את האוהדים להגיע לפיינל פור הליגה האדריאטית:
"זו גם ההזדמנות לכל מי שיצא לפני הסיום של משחק 4 להודות לקבוצה, וגם ליהנות מהפיינל פור".

24.4.2012


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' מאי 29, 2025 12:08 am 
מנותק
Junior

הצטרף: א' נובמבר 17, 2013 7:58 pm
הודעות: 3266
בלוג: הצג בלוג (0)
קודם כל, אני לא בהכרח מעדיף את קספארס, פשוט שרף כפרוספקט מרתיע אותי יותר ממנו מסיבות שאציין בהמשך.

לגבי הטיעון שלך, אני מבין אותו אבל לא מבין את ההנחות שאתה משתמש בהן.
קודם כל, הסיבה הפשוטה לכך שיש הפרש של 20 מקומות בתחזיות כרגע, היא שיש מספר זהה של פרוספקטים אחרים שמומחי הדראפט למיניהם מעדיפים על פני שרף. זה לא שהם מגיעים לבחירה 10 (הדירוג הקונצנזואלי של קספארס נכון להיום ממש כאן: https://www.rookiescale.com/2025-consensus-board) ואומרים "כאן צריך רכז", ואז מתלבטים בין קספארס, טראורה ושרף. בוא נגיד שאם היינו רואים את קספארס ושרף מדורגים צמודים זה לזה במספר מוקים נחשבים, היינו יודעים שזה המקרה.

אז באותה מידה אתה יכול לתהות למה קרטר בריאנט, פרשמן שעלה מהספסל באריזונה והעמיד ממוצעים לא מרשימים במיוחד, מדורג כרגע 13 בקונצנזוס לעומת שרף במקום 26.
כמובן שקספארס ושרף דומים יותר, וזה מביא אותי להסתמכות הבעייתית שלך על סטטס, ועוד סטטס בסיסיים.
אם כל מה שהיה צריך בשביל לבחור נכון בדראפט, או להכין פרוג'קשנז מוצלחים, זה לבדוק נתונים פיזיים וסטטס, היינו רואים אחוזי הצלחה גבוהים יותר.

לגבי איכות הליגה, הסיבה לכך שהליגה האדריאטית סיפקה יותר כישרונות מוצלחים ל NBA היא בזכות תרבות הספורט המושרשת במדינות הבלקן. אבל אתה הופך את הטיעון על פיו. אני אומר שעובדתית הליגה הגרמנית יכולה להתפאר בייצוא די דליל של פרוספקטים ושחקני NBA. לעומת זאת, נתח משמעותי של השחקנים בליגה, בטח שהיסטורית אבל גם בימינו, הגיע אליה מליגת המכללות החלשה. אבל לא זכור לי שדיברו בגנות מלו, דוראנט ופלאג (או כמות גדולה של פרוספקטים בכירים שלא ניבאו להם גדולות ונצורות עוד מתקופתם בתיכון) על כך שהעמידו סטטס מרשימים, וחלקם גם קצרו הישגים אישיים וקבוצתיים, במסגרת חלשה ומול תחרות חלשה.

מה זאת אומרת "התעלמת מהעליונות שבן הראה על הליטאי באליפות אירופה לנוער"? שוב, אני לא עוסק בהשוואה ישירה ביניהם על בסיס סטטס בלבד, בטח שלא ממדגם כה קטן. אני יכול להבין למה שזה יעלה בדיון מקרי שישווה בין השניים, וכמו שכבר אמרתי, המסקנה שאתה מייחס לי בסיכום פשוט מוטעית, אבל אני לא חושב שזה רלוונטי לפער שקיים ביניהם כרגע.

לאור העובדה שצפית בקספארס לא מעט, ושאתה מעריך אותו ברמה של שרף (שממנו אתה מחזיק הרי), אני מניח שאין צורך להסביר לך מדוע הוא מדורג כרגע 10 בקונצנזוס. אז מה שאנסה להסביר לך זה מדוע שרף מדורג כה נמוך כרגע. על חלק מהסיבות אני ואחרים כבר כתבנו בעמודים האחרונים פה, ולדעתי סיבות אחרות עלו פה ושם לאורך השנה בת'רד הזה.

אני אתחיל מהתייחסות אחת אחרונה לשרף מול קספארס, למרות שכמו שכבר אמרתי, כרגע הוא נבחן קודם כל ביחס לעצמו - הקליעה משלוש.
אז לא משנים לי הממוצעים הדומים, אני חושב שיש שלושה פקטורים שבזכותם אין יותר מדי ספקות לגבי הקליעה משלוש של קספארס, בהשוואה לזו של שרף:
1. אחוזי העונשין הטובים (84.5% על 5.1 זריקות למשחק). שרף על 75.5% עם 3.3 זריקות למשחק. פער משמעותי מבחינת ווליום ורמת דיוק לליטאי.
2. shot diversity: קספארס הראה העונה שהוא מסוגל לקלוע אוף דה דריבל ואפילו בסטפ בק, מה שאומר שהוא מסוגל ליצור לעצמו מצבי קליעה - וזה פותח עבורו את שאר משחק ההתקפה שלו, מאפשר לו למצוא את השחקן הפנוי, לחדור לסל, או גם וגם. בנוסף, הוא הראה יכולת לקלוע בתנועה ממצבי חסימות אוף-בול או DHO, מה שיאפשר לו להשתלב לצד ציר התקפי נוסף כמו זאיון או שנגון.
3. מכניקת זריקה: לא ראיתי בעיה מהותית אצל קספארס, בעוד ששרף נוטה להתמהמה מדי במצבי ספוט אפ ו"לטבול" את הכדור מתחת לקו המותן. בר תיקון, אבל כרגע זה חיסרון.

כבר מהסיבה הזאת, אפשר להבין מדוע קספארס נתפס כפרוספקט שיוכל לשרוד יותר על הפרקט ובכך להרוויח developmental reps (וכן, זה גם קשור למיקום שבו נבחרים בדראפט, אבל זה לא מבטיח כלום ולא שולל כלום, ע"ע קיליאן הייז לעומת ג'ארד מקיין, למשל).

אם תוסיף לזה הסתייגויות מהסייז והאתלטיות של שרף, בדגש על יכולת הסיום בצבע אבל גם בהגנה, ואת העובדה שלמרות ממוצעי הסטוקס הנאים (שזה אגב אינדיקטור טוב למאמץ הגנתי, אבל מאמץ לכשעצמו לא יכול להספיק מול חלק ניכר מהמאצ' אפים שממתינים לפרוספקטים בליגה), תקבל פרוספקט שלדעתי מומחי דראפט רבים די נרתעים ממנו בגלל התהייה המוצדקת - מה הסקיל האחד שהוא יוכל להישען עליו בשביל להרוויח זמן משחק בתחילת הקריירה? פליימייקינג? לא פשוט לקבל פוזשנס בליגה אם אתה רכז רוקי מחליף שנבחר מאמצע סיבוב ראשון ומטה.

לגבי סיבות אחרות שכבר צוינו פה, סביר מאוד להניח שיש הטיה לטובת שחקני מכללות בגלל החשיפה המוגברת אליהם. אני בטוח שרבים מהאחראים לביג בורדים והמוקים, שנכללים בדירוג הקונצנזואלי שאני מפנה אליו, לא צפו באותה כמות משחקים של שרף כמו זו של קספארס שצפית בה.
מה שכן, נקודה לטובת פרוספקטים מהמכללות היא שפה ושם הם נתקלים בפרוספקטים לגיטימיים כמוהם ואז ניתן לבחון את דרכי ההתמודדות שלהם מול מה שמצפה להם בליגה. כמה סבן פוטרס אתלטיים משחקים בליגה הגרמנית ואיך שרף נראה מולם?
מה שכן משחק לטובת שרף זה משחק ההכנה מול הבלייזרס, למרות שגם ממנו ניתן ללקט את הרע ולא רק את הטוב. עדיין, בשורה התחתונה הוא התמודד שם מול קמארה ואבדיה, אפילו ריאן רופר שאולי אין לו מקום בליגה בגלל היכולת ההתקפית, אבל הוא חתיכת אתלט עם אורך, ועדיין קלע 16 נקודות באחוזים סבירים.

ואני שוב חוזר לנקודה שהעליתי בהתחלה, יש מצב שעומק הדראפט הזה מתגלה כטוב מכפי שדווח לאחרונה, או שהדיווח עצמו היה מטעה - זה נכון שקופר פלאג נמצא בטיר שלו, ואחריו דילן הארפר שוב בטיר משלו, ואז יש ירידה משמעותית מבחינת בחירות הלוטרי הגבוהות. אבל מהאזורים שאליהם שרף הצליח כבר להגיע אחרי אליפות, שלהי הלוטרי, ועד לסוף הסיבוב הראשון יש כמות נאה של פרוספקטים שיכולים להצליח בליגה בדרגה זו או אחרת.

אני אעצור כאן בתקווה שהצלחתי להסביר קצת את הפער *הנוכחי*.


נערך לאחרונה על ידי B.Grant44 בתאריך ה' מאי 29, 2025 12:20 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' מאי 29, 2025 12:12 am 
מנותק
Junior

הצטרף: א' נובמבר 17, 2013 7:58 pm
הודעות: 3266
בלוג: הצג בלוג (0)
shmueliki כתב:
בשולי הדיון
בטח אם מסתכלים על העשור האחרון (כי המצב כיום אולי קצת השתנה עם השיפור ברמת הכישרון הצרפתי ושל קבוצות הצמרת שם) אני לא בטוח שהליגה הגרמנית נופלת ברמתה מהצרפתית, ובוודאי שזה יחסית צמוד.


סבבה, אבל הליגה הצרפתית מייצאת פרוספקטים אתלטיים, שזה גם מצרך מבוקש (הגם שמוביל לשלל באסטים לאורך השנים), וגם אומר שהם זוכים להתמודד מול רמת אתלטיות שמזכירה את מה שיצפה להם ב NBA.
המעבר מהרמות הגבוהות ביותר באירופה לליגה הטובה בעולם היה ונותר כזה שלא פשוט לעשות, ויש כבר מספיק דוגמאות לאירופאים מבוססים שניסו לעשות אותו ללא הצלחה יתרה, ומנגד, לפליטי NBA שעשו חיל באירופה.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' מאי 29, 2025 12:13 am 
מנותק
Junior

הצטרף: א' נובמבר 17, 2013 7:58 pm
הודעות: 3266
בלוג: הצג בלוג (0)
דבר אחרון סבוניס, אם לא השתכנעת ואתה עדיין רוצה לבחון את שרף ביחס לקספארס בלבד, בהופס הייפ יש חלק נחמד בדוחות הסקאוטינג שיש לכל פרוספקט, של רשמי סקאוטינג ממקורות מקצועיים. אדביק בהודעה הבאה בשביל לשמור על יישור אחיד.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' מאי 29, 2025 12:14 am 
מנותק
Junior

הצטרף: א' נובמבר 17, 2013 7:58 pm
הודעות: 3266
בלוג: הצג בלוג (0)
An international scout on Saraf: “Israeli guard with that classic Euro feel – plays with his head up, changes speeds beautifully. Not the quickest but knows how to create separation with footwork. Shot needs to be more consistent, but the mechanics are okay. Could be a nice second-unit creator in the TJ McConnell mold.”

(Earlier in the season) Another international scout on Ben Saraf: “He has intriguing size and skills, but there’s concern he’s more “jack-of-all-trades” than truly versatile. His off-the-dribble jumper is key, but he lacks go-to spots and hits just 15.8 percent of his threes in these situations. He’s also struggling in transition and pick-and-roll play. While he’s a solid finisher, his lack of standout athleticism limits his offensive upside. Saraf can initiate and create, but he doesn’t draw much defensive attention, capping his impact as a lead guard. Defensively, guarding bigger wings and forwards will be tough given his physical limitations and instincts.”

https://hoopshype.com/lists/ben-saraf-n ... -and-intel


An NBA scout on Kasparas Jakucionis: “I think he’s got potential, he’s got some scoring ability, actually, he reminded me a bit of Tyrese Haliburton. That said, I don’t fully trust his shot creation the way I trusted Haliburton’s, though their college numbers are surprisingly similar. Jakucionis’s freshman stats are almost identical to Haliburton’s sophomore year, which says a lot. They’re in a similar mold: long, tall point guards. What stood out most to me is his hard-nosed style. He plays with this fearless attitude, just barreling into traffic without a care. That kind of grit will appeal to teams.”

A pro scout told HoopsHype on Jakucionis: “Kasparas has the vision, but the assist-to-turnover ratio’s rough. Secondary creator at best – not a franchise PG. I don’t love that comp to Tyrese Haliburton. Tyrese’s assist-to-turnover ratio was elite. Jakucionis has issues there. He’s more of a secondary creator. Tyrese was 9.3 assists to 1.6 TOs after his first 25 games that rookie year. Jakucionis is nowhere near that.”

https://hoopshype.com/lists/kasparas-ja ... -and-intel


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' מאי 29, 2025 12:22 am 
מנותק
Junior

הצטרף: ו' יולי 21, 2017 5:18 pm
הודעות: 3530
בלוג: הצג בלוג (0)
לא ברור לי במה אני צריך להשתכנע ומה הרשמים הללו מסקאוטים של ה-נבא שסביר להניח שצפו בשרף פחות ממני אמורים לשכנע בו.

תסתכל שוב על הטיעון הבסיסי שלי ואז תגיד לי מה מכל זה (משהו אחר שאתה מציע להסתכל עליו) אמור להסביר פער של 20 מקומות.

בשולי הדברים, לא מבין בכלל את ההשוואה של הליטאי להאליברטון. האליברטון הראה במכללות (זוכר, כי ראיתי לא מעט משחקים שלו באייווה) לא רק קליעה מדוייקת מאוד, אלא גם יכולת ניהול משחק נהדרת. היו ספקות לגבי האתלטיות שלו וההגנה, שהם אלו שדרדרו אותו בסופו של דבר בדראפט. אבל אני ממש לא רואה את הדימיון לקספארס.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' מאי 29, 2025 12:29 am 
מנותק
Junior

הצטרף: א' נובמבר 17, 2013 7:58 pm
הודעות: 3266
בלוג: הצג בלוג (0)
אתה רוצה להבין את הפער בין קספארס ושרף, שכרגע קיים במוקים וביג בורדים, שחלקם בוודאי ניזונים גם מחוות דעת של סקאוטים שיוצריהם מדברים איתם, אבל הרשמים מהסקאוטים לא מעניינים אותך?
ובוא נניח באמת שהם צפו בשרף פחות ממך, אתה חושב שיש לך עין מקצועית יותר משלהם, כולל היכולת להעריך פרוספקט כמתאים או בלתי מתאים להשתלבות ב NBA?

הטיעון הבסיסי שלך לא מחזיק מים בעיניי. העובדה ששחקן א ושחקן ב מחזיקים בנתונים פיזיים דומים והעמידו סטטס (לא ממש) דומים, לא אומרת הרבה בעיניי ואני מעריך שגם בעיניי רוב מעריכי הכישרונות ומקבלי ההחלטות.
אגב, ההודעה שבה שמואליקי שלף את מאלדון ואת הסטטס הלא מרשימים בעליל שלו מדגימה איך ניתן למתוח את קו החשיבה הזה עד רמה אבסורדית. המיקום שבו מאלדון נבחר והיכולת שהפגין ב NBA זו דוגמה טובה לכך שאותם מעריכי כישרונות ומקבלי החלטות, הנוטים להיות מושמצים ומושמים לגיחוך, יודעים מה הם עושים בחלק ניכר מהזמן.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' מאי 29, 2025 12:59 am 
מנותק
Junior

הצטרף: ו' יולי 21, 2017 5:18 pm
הודעות: 3530
בלוג: הצג בלוג (0)
לא אמרתי שהם לא יודעים על מה הם מדברים, למרות שאין סיבה לקחת את מה שאיזה סקאוט אנונימי אומר כתורה מסיני. הם הרי עושים טעויות כל הזמן, כמו כולנו. בכל אופן, עדיין לא ראיתי במה שהבאת כאן הסבר להבדל של 20 מקומות בין השניים. אם יש לך כזה, אשמח לשמוע ונוכל להתדיין עליו.

ואגב, את ההשוואה הסטטיסטית הבאתי רק אחרי שאתה במפורש ביקשת אותה כשכתבת שאתה מעריך שהטענה שלי שהם דומים סטטיסטית לא נכונה. ואז, כשהבאתי שלל סטטיסטיקות השוואתיות שדווקא מראות לא מעט דימיון (ובנוסף גם נתתי הערכות שמבוססות על מה שלא רואים בסטטיסטיקות, למשל ההגנה) התחלת עם הטיעון שבכלל אי אפשר להשוות סטטיסטיקות בין הליגות, כי הן מאוד שונות (כולל ניסיונות מוזרים להפחית מערכה של הליגה הגרמנית). בחיי שאני כבר לא מבין מה אתה מנסה לעשות כאן. או שיש לך תשובה טובה (כלומר נתמכת במשהו קונקרטי -- אם לא סטטיסטיקות אז איזה הערכה אישית שלך לגבי פער משמעותי ביכולות) לגבי הפער של 20 מקומות או שאין לך. אם זה המצב, זה בסדר להגיד שאתה לא יודע למה (שזה בעצם מה שאני אומר).


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' מאי 29, 2025 6:20 am 
מנותק
מנהל פורום

הצטרף: ה' נובמבר 30, 2006 12:09 pm
הודעות: 10400
בלוג: הצג בלוג (0)
אני גם מתקשה להבין למה כל הביקורות שבעיני גראנט לוונטיות לשרף כפרוספקט אינן רלוונטיות לגבי קאספרס כפרוספקט, גם כשלשניים יש אותן "חולשות" משוערות.

ואם כבר, אחת הסיבות שלא דברו בגנות מלו ודוראנט על כך שצברו סטאטס מול תחרות חלשה נבעה מהעובדה שהתחרות מולם לא היתה חלשה. לגבי פלאג זה סיפור אחר, אבל יש סיבה למה עד היום כשמדברים עליו תמיד מזכירים את משחק האימון ההוא נגד נבחרת ארה"ב


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' מאי 29, 2025 10:24 am 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 3:32 pm
הודעות: 19817
בלוג: הצג בלוג (0)
גראנט, אני מתקשה לקבל את הטיעון של הפער הוא הגיוני כי הם אנשי מקצוע ויש להם עין מקצועית וכו' וכו'.
הרי אנחנו רואים כל הזמן את הקושי להעריך כישרון (לא ביקורת על היכולת של הסקאוטרים, אלא פשוט העבודה קשה ולא יכולה להיות מדוייקת) בדראפט וכל דראפט יש באסטים ויש שחקנים שמוערכים בחסר (מקיין לדוגמא מהדראפט האחרון). הערכת הכשרון לדראפט מאד לא מדוייקת ולכן סאבוניס מדבר על ההתרשמות שלו וחוסר ההבנה שלו למה יש הבדלים כל כך גדולים בין פרוספקטים שבעיניו דומים.
דווקא הנקודות שאתה הבאת על הקליעה משלוש הם נקודות שיכולות להסביר למה הסטט' דומה, אבל ההתייחסות לקליעה היא אחרת (ולא 2% בסטטיסטיקה).

_________________
"You can see my knowledge of [Dwyane Wade's] game- we were able to limit him to his season high points of 32,"

סטן ואן גנדי


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' מאי 29, 2025 9:56 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: א' נובמבר 17, 2013 7:58 pm
הודעות: 3266
בלוג: הצג בלוג (0)
סאבוניס כתב:
לא אמרתי שהם לא יודעים על מה הם מדברים, למרות שאין סיבה לקחת את מה שאיזה סקאוט אנונימי אומר כתורה מסיני. הם הרי עושים טעויות כל הזמן, כמו כולנו. בכל אופן, עדיין לא ראיתי במה שהבאת כאן הסבר להבדל של 20 מקומות בין השניים. אם יש לך כזה, אשמח לשמוע ונוכל להתדיין עליו.

ואגב, את ההשוואה הסטטיסטית הבאתי רק אחרי שאתה במפורש ביקשת אותה כשכתבת שאתה מעריך שהטענה שלי שהם דומים סטטיסטית לא נכונה. ואז, כשהבאתי שלל סטטיסטיקות השוואתיות שדווקא מראות לא מעט דימיון (ובנוסף גם נתתי הערכות שמבוססות על מה שלא רואים בסטטיסטיקות, למשל ההגנה) התחלת עם הטיעון שבכלל אי אפשר להשוות סטטיסטיקות בין הליגות, כי הן מאוד שונות (כולל ניסיונות מוזרים להפחית מערכה של הליגה הגרמנית). בחיי שאני כבר לא מבין מה אתה מנסה לעשות כאן. או שיש לך תשובה טובה (כלומר נתמכת במשהו קונקרטי -- אם לא סטטיסטיקות אז איזה הערכה אישית שלך לגבי פער משמעותי ביכולות) לגבי הפער של 20 מקומות או שאין לך. אם זה המצב, זה בסדר להגיד שאתה לא יודע למה (שזה בעצם מה שאני אומר).



בפעם הלא-יודע-כמה, אני לא לוקח את מה שסקאוט זה או אחר אומר כתורה מסיני.
הקשר הדיון, כפי שאני מבין אותו, הוא מדוע ביג בורדים ומוקים ממקמים את שרף נמוך מאוד יחסית לקספארס.
אז ניסיתי להראות מה בפרופיל הסקאוטינג/דאטה של קספארס מסייע למטרתו, ומהן ההסתייגויות משרף.
יתכן מאוד שהסקאוטים המצוטטים לעיל טועים, וכמותם גם רבים אחרים.

ובחייאת, אל תגרור את הדיון למחוזות "אתה אמרת ואתה התחלת". אתה במפורש כתבת לפני שני עמודים "זה לא נתמך בסטטיסטיקות", ועל כך תהיתי אם תוכל לספק השוואה סטטיסטית שמגבה את הטענה הזאת, עליה כתבתי "שלהערכתי אינה נכונה".
אז הבאת כמה השוואות שחלקן מראות לא מעט דמיון, סבבה. אני התייחסתי למהות, שמבחינתי טמונה כרגע בעיקר ביכולת הקליעה מבחוץ וגם בהגעה לצבע והסיומת שם. בעיניי אין דמיון משמעותי, אבל בהחלט יש דמיון בין השניים כפרוספקטים, עם זה אני מסכים.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' מאי 29, 2025 9:57 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: א' נובמבר 17, 2013 7:58 pm
הודעות: 3266
בלוג: הצג בלוג (0)
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אני גם מתקשה להבין למה כל הביקורות שבעיני גראנט לוונטיות לשרף כפרוספקט אינן רלוונטיות לגבי קאספרס כפרוספקט, גם כשלשניים יש אותן "חולשות" משוערות.

ואם כבר, אחת הסיבות שלא דברו בגנות מלו ודוראנט על כך שצברו סטאטס מול תחרות חלשה נבעה מהעובדה שהתחרות מולם לא היתה חלשה. לגבי פלאג זה סיפור אחר, אבל יש סיבה למה עד היום כשמדברים עליו תמיד מזכירים את משחק האימון ההוא נגד נבחרת ארה"ב



איזה חולשות יש לקספארס מבחינת קליעה מבחוץ?


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' מאי 29, 2025 10:03 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: א' נובמבר 17, 2013 7:58 pm
הודעות: 3266
בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
גראנט, אני מתקשה לקבל את הטיעון של הפער הוא הגיוני כי הם אנשי מקצוע ויש להם עין מקצועית וכו' וכו'.
הרי אנחנו רואים כל הזמן את הקושי להעריך כישרון (לא ביקורת על היכולת של הסקאוטרים, אלא פשוט העבודה קשה ולא יכולה להיות מדוייקת) בדראפט וכל דראפט יש באסטים ויש שחקנים שמוערכים בחסר (מקיין לדוגמא מהדראפט האחרון). הערכת הכשרון לדראפט מאד לא מדוייקת ולכן סאבוניס מדבר על ההתרשמות שלו וחוסר ההבנה שלו למה יש הבדלים כל כך גדולים בין פרוספקטים שבעיניו דומים.
דווקא הנקודות שאתה הבאת על הקליעה משלוש הם נקודות שיכולות להסביר למה הסטט' דומה, אבל ההתייחסות לקליעה היא אחרת (ולא 2% בסטטיסטיקה).



אתה עושה פה רדוקציה לטיעונים שאני מביא.
עובדתית, יש ליקויים במשחק של שרף כרגע, שגם אתה וגם אחרים עמדתם עליהם בת'רד הזה לאורך כל השנה.
הערכת חסר לפרוספקט יכולה לנבוע מכמה סיבות. במקרה של שרף, במידה ויצליח להשתלב בליגה, זו תהיה הערכת חסר של עצם היכולת שלו להוביל קבוצת צמרת בליגת בוגרים, כלומר של האופי שלו, ושל הסקיל סט שהוא מתחיל איתו + היכולת לשפר סקילז בדגש על בסיס צמיחה פיזית.

הערכת החסר של מקיין (גם מצדי לצערי) נבעה מהתפקיד המוגבל שמילא בדיוק אשתקד, לצד הרכז הפותח והמנוסה יותר טייריס פרוקטור. כשגם קריירת התיכונים שלו לא העידה על אפסייד גדול יותר.

נכון, יש בעיה להעריך במדויק כל פרוספקט ופרוספקט, אבל עדיין אחוזי ההצלחה גבוהים מכפי שנדמה ואינם רנדומליים, ואני כן מאמין שיש מגמת שיפור בגלל שמבינים יותר על מה להסתכל.

לא ממש הבנתי את הנקודה של המשפט המודגש בסוף, אם תרצה לבאר.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' מאי 29, 2025 10:12 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: א' נובמבר 17, 2013 7:58 pm
הודעות: 3266
בלוג: הצג בלוג (0)
ואם לקחת את הדיון למקום קונסטרוקטיבי ואופטימי יותר, אני מאמין שהמניה של שרף יכולה לטפס בשבועות שנותרו עד לדראפט.
כבר עכשיו תצוגות הפלייאוף שלו מסייעות לכך, ושרק ימשיכו. השלב הבא יהיה הקומביין בטרוויזו. מדידות מוצלחות, בדגש על ניתור אנכי מקסימלי, יסייעו לו מאוד מן הסתם (אם כי לריזאשה נמדדו ווינגספאן וניתור אנכי מקסימלי מאכזבים יחסית באותו מעמד). אבל לדעתי אלו הראיונות האישיים שבעזרתם שרף יוכל להרשים ממש. לפי כל מה שקראתי, הוא מאוד בוגר לגילו ובעל ראייה מפוכחת לגבי מה שנדרש ממנו בשביל להצליח.
אם גם יספיק לערוך אימונים בקבוצות, זה עוד שלב שבו יוכל להרשים, למרות שלא היו לו חודשיים+ לעבוד על פיתוח הסקילז שלו כמו פרוספקטים רבים אחרים.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' מאי 29, 2025 10:13 pm 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 3:32 pm
הודעות: 19817
בלוג: הצג בלוג (0)
המשפט בסוף היה כדוגמא להתייחסות מוצלחת לטענות של סאבוניס. לא תשובה של הסקאוטרים יודעים מה הם עושים, אלא הסבר למה הקליעה של השניים לא אותו דבר למרות שסטטיסטית זה רק 2%. דיברת על מכניקת זריקה, מהירות שחרור, סוג שלשות - ספוט און לעומת אוף דה דריבל. כל אלו סיבות של יכולת שרואים אותה כסקאוטר ולאו דווקא משתקפים בסטטיסטיקה ואכן יכולים לנבא איך תתורגם הקליעה לשלוש באן.בי.איי

_________________
"You can see my knowledge of [Dwyane Wade's] game- we were able to limit him to his season high points of 32,"

סטן ואן גנדי


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' מאי 29, 2025 10:27 pm 
מנותק
מנהל פורום

הצטרף: ה' נובמבר 30, 2006 12:09 pm
הודעות: 10400
בלוג: הצג בלוג (0)
B.Grant44 כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אני גם מתקשה להבין למה כל הביקורות שבעיני גראנט לוונטיות לשרף כפרוספקט אינן רלוונטיות לגבי קאספרס כפרוספקט, גם כשלשניים יש אותן "חולשות" משוערות.

ואם כבר, אחת הסיבות שלא דברו בגנות מלו ודוראנט על כך שצברו סטאטס מול תחרות חלשה נבעה מהעובדה שהתחרות מולם לא היתה חלשה. לגבי פלאג זה סיפור אחר, אבל יש סיבה למה עד היום כשמדברים עליו תמיד מזכירים את משחק האימון ההוא נגד נבחרת ארה"ב



איזה חולשות יש לקספארס מבחינת קליעה מבחוץ?


האחוזים של שרף מעידים על חולשה ושל קספארס לא, זו אחת הטענות. למרות שהם די דומים, אז אתה מסייג את זה בכך שאתה אומר, וכנראה בצדק, היתה לו תקופה די מחורבנת של קליעה שכראה לא מייצגת אבל לא נותן את אותו גרייס לתקופת הקליעה הגרועה הלא מאד מייצגת של שרף.
או שססטיסטיקה לא רלוונטית, ואז היא לא רלוונטית לשניהם, או שכן, ואז היא רלוונטית לשניהם.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' מאי 29, 2025 10:40 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: א' נובמבר 17, 2013 7:58 pm
הודעות: 3266
בלוג: הצג בלוג (0)
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
B.Grant44 כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אני גם מתקשה להבין למה כל הביקורות שבעיני גראנט לוונטיות לשרף כפרוספקט אינן רלוונטיות לגבי קאספרס כפרוספקט, גם כשלשניים יש אותן "חולשות" משוערות.

ואם כבר, אחת הסיבות שלא דברו בגנות מלו ודוראנט על כך שצברו סטאטס מול תחרות חלשה נבעה מהעובדה שהתחרות מולם לא היתה חלשה. לגבי פלאג זה סיפור אחר, אבל יש סיבה למה עד היום כשמדברים עליו תמיד מזכירים את משחק האימון ההוא נגד נבחרת ארה"ב



איזה חולשות יש לקספארס מבחינת קליעה מבחוץ?


האחוזים של שרף מעידים על חולשה ושל קספארס לא, זו אחת הטענות. למרות שהם די דומים, אז אתה מסייג את זה בכך שאתה אומר, וכנראה בצדק, היתה לו תקופה די מחורבנת של קליעה שכראה לא מייצגת אבל לא נותן את אותו גרייס לתקופת הקליעה הגרועה הלא מאד מייצגת של שרף.
או שססטיסטיקה לא רלוונטית, ואז היא לא רלוונטית לשניהם, או שכן, ואז היא רלוונטית לשניהם.



אוקיי, שרף נמצא מתישהו העונה באזורים שאמורים להשפיע על הקליעה שלו?
דבר שני, לא אחוזי השלוש של שרף מעידים על חולשה, אלא מכניקת הזריקה ואחוזי העונשין.
קספארס לוקח - וקולע - זריקות משלוש בדרגת קושי גבוהה בהרבה מאלו ששרף קולע. שרף קולע בעיקר ממצבי קאץ' אנד שוט פשוטים, שזו יכולת חשובה ללא ספק, אבל גם את זה הוא עושה באופן שיקשה עליו בקצב המשחק המהיר של ה NBA ומול רוטציות הגנתיות משופרות.

סטטיסטיקה היא רלוונטית, אבל רק בתנאי שעושים לה קונטקסטואליזציה נכונה. קשה לומר אם כמות השלשות בסטפ בק שקספארס זרק העונה היא בגלל שהתאהב בזריקה, או כי המאמן שלו החל להסתמך עליו יותר ויותר בדרכים האלה לאחר הפתיחה המסחררת שלו.

אגב, עוד קונטקסט לסטטס של קספארס - אילינוי אומנם זרקו הרבה שלשות כקבוצה, אבל לא קלעו אותן באחוזים טובים. אז לך תדע כמה אסיסטים פוטנציאליים נגרעו מהממוצע שלו. זו נקודה שממחישה שיש גם חסרונות לשחק ברמת הקולג'ים.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' מאי 29, 2025 10:44 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: א' נובמבר 17, 2013 7:58 pm
הודעות: 3266
בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
המשפט בסוף היה כדוגמא להתייחסות מוצלחת לטענות של סאבוניס. לא תשובה של הסקאוטרים יודעים מה הם עושים, אלא הסבר למה הקליעה של השניים לא אותו דבר למרות שסטטיסטית זה רק 2%. דיברת על מכניקת זריקה, מהירות שחרור, סוג שלשות - ספוט און לעומת אוף דה דריבל. כל אלו סיבות של יכולת שרואים אותה כסקאוטר ולאו דווקא משתקפים בסטטיסטיקה ואכן יכולים לנבא איך תתורגם הקליעה לשלוש באן.בי.איי


סבבה, זה באמת חלק מעיקרי הדברים שניסיתי להביא לדיון.
המשפט על הסקאוטרים:

ציטוט:
אתה רוצה להבין את הפער בין קספארס ושרף, שכרגע קיים במוקים וביג בורדים, שחלקם בוודאי ניזונים גם מחוות דעת של סקאוטים שיוצריהם מדברים איתם, אבל הרשמים מהסקאוטים לא מעניינים אותך?
ובוא נניח באמת שהם צפו בשרף פחות ממך, אתה חושב שיש לך עין מקצועית יותר משלהם, כולל היכולת להעריך פרוספקט כמתאים או בלתי מתאים להשתלבות ב NBA?


נכתב בתגובה לכך שסבוניס אמר שלא מעניינים אותו הציטוטים שהבאתי, אותם בכלל לא התכוונתי להביא אותם כהוכחה, אלא כהמחשה לאופן שבו שרף נתפס ע"י רבים כרגע.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 646 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 26  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 28 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.