גמליאל כתב:
הודי כתב:
גמליאל כתב:
הודי כתב:
להערכתי , יונתן אלון הולך על ציוותי גבוהים כאלו (באירופה)
וויילי - מובלי (פותחים)
דימה - סמית( עם גיבוי של לאמב וטריפל)
כשזוסמן - לאמב - טריפל מאיישים את עמדה 3.
זה כבר ייראה הרבה הרבה יותר מאוזן אם מובלי יתחבר וישתלב.
בליגה זה כבר סיפור שונה
אבל ככל הנראה שוויילי ומובלי יהיו בעדיפות וביחד עם נמרוד לוי ולאמב ייאשו את עמדות הפנים.
אנחנו עדיין חסרים גבוה ישראלי בליגה.
זאת גם ההנחה שלי. אבל -
- לגבי הצמד ווילי-מובלי, עדיין דרוש הוכחה שזה ציוות שיונצ'וק באמת מאמין בו (אולי יהיו כבדים מידי כצמד גבוהים הגנתי?).
- הצמד דימה - סמית' לא נראה מי יודע מה עד כה (למרות שעדיין עדיף בהרבה על הציוות הנורא של סמית'-לאמב).
- הציוות שתיארת דיי הורג את לאמב ו-JJJ. יש גבול כמה שחקנים יכולים להתחלק בעמדה 3.
אם לאמב ממשיך להיות מתופקד כארבע אז אני באמת לא מבין למה הביאו את מובלי .
זה לא עבד מבחינת ריבאונד ושמירה על גבוהים וזה די מנטרלת את הכישורים של לאמב שוב, אני נוטה להסכים לזה אבל לא בטוח שיונצ'וק ודנשה חושבים ככה. הם רואים את לאמב לגמרי כ-4.
"ולהגנתם", אני חושב שמירב הבעיה עם לאמב ב-4 זה כשהוא ליד 5 כמו ג'סטין או דימה. ווילי כל כך דומיננטי בריבאונד וחסימות שלידו לאמב נראה טיפה פחות בעייתי. עדיין אני מעדיף גם 4 עם סייז אבל זה כבר הרבה פחות מופרך.
בעיניי, ונראה לי ,שהחודשים האחרונים וגם הסטטיסטיקה די הוכיחו את זה, עיקר הבעיה של ההצבה והתפקוד של לאמב בעמדה ארבע היא חוסר היכולת שלו להתמודד עם שחקנים גבוהים ממנו.
הוא לא מצליח לעשות את כל הנקודות שלו עם הגב לסל, כאלו שבדרך כלל הוא צובר , הוא לא מצליח לקחת מספיק ריבאונד בשביל שחקן פנים והוא לא מצליח לקלוע מחוץ לקשת ( אולי בגלל שאין בשבילו תרגילים).
מה שראינו עד עכשיו זה לאמב מאוד מאוד מבוזבז בהתקפה בתור ״גבוה״ שמקבל כדור וישר מעביר אותו הלאה ושחקן משרת את ההתקפה בחסימות לגארדים.
כולנו יודעים שיש לו הרבה יותר פוטנציאל התקפי מזה.
בהגנה, הוא בהחלט לא מצליח לשמור על פורוורדים גבוהים או גארדים מהירים ( בחילופים)
אז מה עשינו בזה, בזבזנו את אחד השחקנים שאמור להיות עמוד טווח של הקבוצה....
ברגע שלאמב מפונה לשחק בעמדה היותר טבעית שלו ( מכיוון שהוא למעשה קצת נופל בין העמדות מבחינת אופי משחק וגודל) , עמדה שלוש,
ככל הנראה שנראה לאמב יותר מעורב, יותר יוצר ומשותף התקפית באשקרה, יותר מלחסום ולקבל כדור ולהעביר אותו ישר הלאה....
נראה יותר לקיחת אחריות בהתקפה , יצירת מצבים כשההתקפה תקועה וזריקת שלשות פנויות ( בשאיפה כתוצאה מיצירת תרגילים למענו...)
בהגנה אני מניח שיהיה לו יותר קל להתמודד מול שחקנים בגובה שלו , לא בהכרח מבחינת מהירות אבל מבחינת הגובה.
לגבי דקות המשחק , ( ואני מדבר רק לגבי אירופה מכיוון שהליגה זה סיפור שונה ) , דבר ראשון זה מצב בריא לקבוצה שיש לה עומק, אפשרויות ותחרות.
דבר שני הציוות ודקות המשחק של לאמב, טריפל, וזוס, ישתנו בהתאם לסיטואציות.
אפילו יש מצב שלאמב לא יפתח בחמישיה ויעלה כמחליף של זוסמן, או להיפך.
יש לדוגמא מצבים שנראה את לאמפ וטריפל וזוס על המגרש ביחד ( 2-3-4) כשיונתן ירצה הרכב פיזי, שגם מפעיל לחץ הגנתי אבל גם יכולת לקליעת שלשות.
בסופו של דבר , ההבאה של מובלי נותנת לנו עומק מצויין והמון אופציות בעמדות הפורוורד ( והסנטר)
ואחרי הרצה של כמה חודשים, נקווה שנגיע למאני טיים של העונה עם קבוצה מחוברת, עמוקה, מגוונת ומאומנת עם הירארכיה ברורה .