יואי כתב:
רק לשם הדיוק, וונרייט תואר כאכזבה בעונה שעברה.
מסכים שצריך 3 ו4 בכירים מאוד
כפי שזה נראה כיום אני הייתי משאיר את מובלי ואולי גם את JJJ,
ומביא 3 בכיר שהוא יותר גארד סטייל רנדולף, כי חייבים אופציה של הרכב גבוה ביורוליג,
מביא או 4 בכיר שהוא יותר 4-5 סטייל בלאקשיר, וסנטר מחליף איכותי יותר מסמית, בעיקר בהגנה.
גם הייתי פותח ביורוליג, במידה שנהיה בו, עם זוסמן ב3, גם אם הוא לא ישחק את רוב הדקות במשחק,
חשוב לא לדחוק את הישראלים הבכירים יותר מדי ביורוליג, זה מה שאיטודיס לא הבין עם מדר.
הפועל צריכה שחקנים הרבה יותר טובים שם כדי ליהיות סוג של מכבי/באיירן, שלא לדבר על באמת להתחרות.
אם וכאשר, אני מאוד בעד לתעדף המשכיות בסגל ויש הרבה סיבות בעד זה (אגב זה היה אחד הדברים שהפועל ת״א כן עשתה נכון וזה עזר לה עם הפתיחה הטובה בכל המסגרות), אבל שחקנים כמו קאש, וויילי, אולי מובלי אם הוא מי שאני חושב שהוא וכו׳ הם שחקני רוטציה רחבה לא פוקלפויינטס, צריך בכיר בנוסף בכל עמדה בעצם, ושאני אומר בכיר זה לאו דווקא מבחינת שם, מחיר או סטט׳- הורד/וויינרייט/בריסט כולם בכירים מבחינתי מבחינת התפקוד והתפקיד, וכולם הגיעו מרקע צנוע יחסית.
אולי בעמדת הרכז אתה יכול להסתפק בים מדר כתוספת הבכירה אבל בכל עמדה בין 2-5 אתה צריך לפחות עוד זר בכיר, גם אם אתה רוצה להיות יחסית מתון אם אני מבין אותך נכון.
1-2: הארפר, מדר, קאש (או רכז סקורר אתלטי טוב יותר), יעקב/הובר כבקאפ
2-3: קאדין, זוס, זר בכיר סטייל קלייברן, אולי עוד זר פחות יקר או אולי אפשר לגנוב את ג׳ונדי
3-4: לפחות שני זרים, אחד התקפי, אחד בסגנון הבריסט/ווינרייט (עמדה הגנתית שקריטי שיהיה בה סייז)
4-5: וויילי, סנטר זר בכיר נוסף, ארבע בכיר סטייל הורד, מובלי, לוי/צ׳א׳צא לליגה
המשכיות של 6-7 שחקנים, סגל של 15 שחקנים שמתוכם 9 זרים זה די המינימום כדי לתת לעצמך סיכוי להתחרות בהתחשב ברמת הישראלים שבהיצע.
זה כמובן יהיה מתחת לטרפת של ינאי עם השמות והמשכורות אבל מעל לסגל הדי רעוע שמכבי מציגים, שאמנם משחקים טוב כרגע אבל הוא לא מספיק לעונה של 40 משחקים.
חלק מהזרים האלו יצטרכו ליהיות עם משקל יורוליג בשביל להקפיץ את הרמה, חלק יוכלו ליהיות זרי ליגה מצטיינים שיכולים לעשות את הקפיצה וליהיות בסדר עם ליהיות שחקני רוטציה.