ארכיונים |
ספטמבר 2024
אוגוסט 2024
מאי 2024
מרץ 2024
דצמבר 2023
נובמבר 2023
אוקטובר 2023
ספטמבר 2023
אוגוסט 2023
- מתכון לעוגת קינמון
- ד' אוגוסט 30, 2023 2:34 pm
- מתכון לעוגת דבש
- ג' אוגוסט 29, 2023 2:45 pm
- כוסות לקפה שחור
- ג' אוגוסט 29, 2023 12:44 pm
- בחירת מייבש כלים
- ש' אוגוסט 26, 2023 3:11 pm
- מה זה סלסלה להתפחת לחם ?
- ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
- מתכון קוסקוס
- ב' אוגוסט 21, 2023 10:55 am
- איך לעצב אירוע חגיגי
- א' אוגוסט 20, 2023 2:47 pm
- עיצוב אירועים
- ש' אוגוסט 19, 2023 12:43 am
- מתכון ללחמניות בוטיק
- ב' אוגוסט 07, 2023 4:02 pm
- בחירת צלחות זכוכית
- ב' אוגוסט 07, 2023 2:18 pm
יולי 2023
יוני 2023
מאי 2023
אפריל 2023
- מדריך קניית כלי בישול מברזל
- ו' אפריל 28, 2023 12:55 pm
- איך לנקות חלונות ?
- ג' אפריל 25, 2023 3:18 pm
- איך לבחור מגב לשטיפת רצפה?
- ג' אפריל 25, 2023 3:00 pm
- איך לבחור אביזרים למסיבות
- ג' אפריל 25, 2023 12:24 pm
- מתכון לחריימה
- ג' אפריל 25, 2023 11:06 am
- איך לבחור מתנות למסיבה ואביזרים ?
- ד' אפריל 19, 2023 3:10 pm
- בחירת מתנפחים לבריכה
- ב' אפריל 17, 2023 4:37 pm
- דג מרוקאי עם גרגירי חומוס Edit Blog Entry
- ו' אפריל 14, 2023 1:16 pm
- מרק אפונה
- ג' אפריל 11, 2023 11:39 am
- מתכון לכדורי שוקולד לפסח
- ג' אפריל 11, 2023 9:48 am
מרץ 2023
פברואר 2023
נובמבר 2022
אוקטובר 2022
|
|
פורסם: ד' אוגוסט 21, 2024 3:36 pm
|
מרכיבים 1 ק"ג קמח 2 כפית מלח 380 מ"ל מים חצי כוס שמן 2 ביצים 75 גרם צימוקים 30 גרם שמרים טריים 100 גרם סוכר שומשום למריחה אופן ההכנה הכנת הבצק: לוקחים קערת נירוסטה גדולה ומערבבים בתוכה את השמרים,הסוכר והקמח.לאחר מכן מוסיפים מים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. נותנים לתערובת לתפוח במשך 10 דקות עד שהשמרים מתחילים ליצור קצף. לאחר מכן,מוסיפים את יתרת הקמח שנשארה בהדרגה ומערבבים עד לקיפול מלא. מוסיפים את המלח,השמן לתערובת עד שהקמח מוטמע לחלוטין בתערובת שנוצרה. מוסיפים את הביצים אחת אחר השניה וממשיכים לערבב עד שהן משתלבות עם התערובת. מוציאים את הבצק ולשים אותו במשך 10 דקות על משטח שקימחנו מראש ,עד שהבצק מרגיש חלק ואלסטי לחלוטין. מניחים את הבצק בקערה משומנת,לאחר מכן מכסים אותו בניילון נצמד ונותנים לו לתפוח במשך שעה,או עד שהוא מכפיל את הגודל שלו. מוסיפים את הצימוקים לאחר שהבצק תפח,לאחר מכן לשים אותם עם הבצק. מסדרים את הבצק למספר חלקים לפי הסוג הרצוי (קלוע,שזור או רגיל). מסדרים את החלקים שיצרנו לצורה של חלה,ומניחים אותה בתבנית מרופדת בנייר אפייה שהונחה ליד פמוט לשבת. מברישים את אחלה בביצה ומפזרים מעל שומשום. נותנים לבלילה שיצרנו לתפוח במשך 30 דקות. אופים את החלה במשך חצי שעה בחום של 180 מעלות עד שהיא מקבלת גוון זהוב. מוציאים,נותנים לה להתקרר מעט ומגישים. בתאבון
|
|
|
מי מחובר |
משתמשים רשומים: Dan |
|