סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 12:42 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מחבר
ELADG2
מנותק

הצטרף: ג' ספטמבר 20, 2022 9:29 am
הודעות: 0
בלוג: הצג בלוג (127)

ארכיונים
- נובמבר 2024
מתכון לפסטה עם חמאת לימון
   ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
מתכון לפסטה ברוטב בטטה
   ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
   ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
   ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
   ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
   ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
מתכון לאורז עם עדשים וקבב
   ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
מתכון למקלובה
   ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
מתכון לפיצה עם זיתים
   ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
מדריך לבחירת חנוכיה
   ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
   ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm

+ אוקטובר 2024
+ ספטמבר 2024
+ אוגוסט 2024
+ מאי 2024
+ מרץ 2024
+ דצמבר 2023
+ נובמבר 2023
+ אוקטובר 2023
+ ספטמבר 2023
+ אוגוסט 2023
+ יולי 2023
+ יוני 2023
+ מאי 2023
+ אפריל 2023
+ מרץ 2023
+ פברואר 2023
+ נובמבר 2022
+ אוקטובר 2022

חיפוש בלוגים



 נושא ההודעה: מתכון לפיצה עם זיתים
קישור קבועפורסם: ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm 
מרכיבים:

להכנת הבצק:

7 גרם שמרים יבשים
1 כף סוכר
2 כפות שמן זית
500 גרם קמח פיצה
300 מ"ל מים
10 גרם מלח


לרוטב:
400 גרם רסק עגבניות
2 שיני שום, קצוצות דק
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כף שמן זית

לתוספות:

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
חצי פלפל חריף
עלי בזיליקום טריים
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
100 גרם זיתים שחורים או ירוקיםחצויים

אופן הכנה:

הכנת הבצק:

לוקחים קערה גדולה, שמים את המים הפושרים ומוסיפים את השמרים והסוכר. מערבבים היטב ומשאירים לעמוד כעשר דקות עד שהשמרים מתחילים לבעבע.
מוסיפים לקערה את הקמח והמלח, ואז את שמן הזית. לאח מכן מתחילים לערבב עם כף עד שהתערובת אחידה לבצק.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומתחילים ללוש במשך כעשר דקות, עד שהבצק חלק וגמיש.
מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומשאירים לתפוח במקום חם במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

הכנת הרוטב:

בזמן שהבצק תפח, מכינים את הרוטב. במחבת על חום בינוני שהוארה על ידי חנוכיות, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את השום הקצוץ במשך דקה עד שהוא מתחיל להתרכך.
מוסיפים את רסק העגבניות, אורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל. מבשלים על חום נמוך כעשר דקות, עד שהרוטב נעשה סמיך.

לאחר שהבצק מוכן, מחממים תנור ל-220 מעלות .
מחלקים את הבצק לשניים או משאירים אותו שלם כפיצה גדולה. מרדדים את הבצק בעובי הרצוי על משטח מקומח.
מניחים את הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
מורחים את הרוטב על הבצק בצורה אחידה, מפזרים את גבינת המוצרלה, ולאחר מכן את הזיתים (ואת הפרמזן, אם רוצים).
אם אוהבים חריף, מפזרים גם את הפלפל החריף.
מכניסים לתנור ואופים כ-15-20 דקות, או עד שהבצק מתייבש והשוליים מקבלים צבע זהוב.
מוציאים מהתנור ומקשטים בעלי בזיליקום טריים אם רוצים.

חותכים את הפיצה לפיסות ומגישים חם עם זחוק.

בתיאבון!


 פרופיל אישי  
 


כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot], נורטון


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction