ארכיונים |
נובמבר 2024
- מתכון לפסטה עם חמאת לימון
- ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
- מתכון לפסטה ברוטב בטטה
- ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
- מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
- ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
- מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
- ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
- מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
- ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
- מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
- ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
- מתכון לאורז עם עדשים וקבב
- ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
- מתכון למקלובה
- ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
- מתכון לפיצה עם זיתים
- ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
- מדריך לבחירת חנוכיה
- ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
- ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm
אוקטובר 2024
- מתכון לסמבוסק פטריות
- ד' אוקטובר 30, 2024 4:10 pm
- מתכון להכנת המבורגר עם מיונז ורוטב בלסמי
- ש' אוקטובר 26, 2024 8:48 pm
- חנוכיה קריסטל
- ה' אוקטובר 24, 2024 6:35 pm
- מתכון לממולאים
- ה' אוקטובר 24, 2024 4:29 pm
- מתכון לקציצות בשר כשר עם עגבניות וחרדל
- ה' אוקטובר 24, 2024 10:45 am
- חברת לומינארק
- ש' אוקטובר 19, 2024 2:50 pm
- מתכון לקציצות בשר עגל עם רוטב עגבניות וממרח אבוקדו
- ו' אוקטובר 18, 2024 4:28 pm
- מתכון לבשר טחון עם יין אדום ברוטב טריאקי
- ד' אוקטובר 16, 2024 11:37 am
- מתכון לקציצות גונדי עם רוטב עגבניות ושום ולימון כבוש
- ב' אוקטובר 14, 2024 3:02 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום וצנוברים עם חצילים בצד
- ו' אוקטובר 11, 2024 10:54 am
- מתכון קוסקוס עם מרק חריימה וצנוברים ברוטב שום
- ב' אוקטובר 07, 2024 3:44 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב צ'ילי
- ש' אוקטובר 05, 2024 10:52 am
- מתכון למרק חומוס
- ש' אוקטובר 05, 2024 9:28 am
- מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ושום עם לימון
- ש' אוקטובר 05, 2024 8:40 am
- מתכון לעוגת שוקולד עם פיצפוצים
- ה' אוקטובר 03, 2024 5:03 pm
- מתכון לבורקס תפוחי אדמה עם נענע
- ה' אוקטובר 03, 2024 3:12 pm
- מתכון לפסטה ברוטב טריאקי ושום עם אבוקדו
- ה' אוקטובר 03, 2024 10:35 am
ספטמבר 2024
אוגוסט 2024
מאי 2024
מרץ 2024
דצמבר 2023
נובמבר 2023
אוקטובר 2023
ספטמבר 2023
אוגוסט 2023
- מתכון לעוגת קינמון
- ד' אוגוסט 30, 2023 2:34 pm
- מתכון לעוגת דבש
- ג' אוגוסט 29, 2023 2:45 pm
- כוסות לקפה שחור
- ג' אוגוסט 29, 2023 12:44 pm
- בחירת מייבש כלים
- ש' אוגוסט 26, 2023 3:11 pm
- מה זה סלסלה להתפחת לחם ?
- ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
- מתכון קוסקוס
- ב' אוגוסט 21, 2023 10:55 am
- איך לעצב אירוע חגיגי
- א' אוגוסט 20, 2023 2:47 pm
- עיצוב אירועים
- ש' אוגוסט 19, 2023 12:43 am
- מתכון ללחמניות בוטיק
- ב' אוגוסט 07, 2023 4:02 pm
- בחירת צלחות זכוכית
- ב' אוגוסט 07, 2023 2:18 pm
יולי 2023
יוני 2023
מאי 2023
אפריל 2023
- מדריך קניית כלי בישול מברזל
- ו' אפריל 28, 2023 12:55 pm
- איך לנקות חלונות ?
- ג' אפריל 25, 2023 3:18 pm
- איך לבחור מגב לשטיפת רצפה?
- ג' אפריל 25, 2023 3:00 pm
- איך לבחור אביזרים למסיבות
- ג' אפריל 25, 2023 12:24 pm
- מתכון לחריימה
- ג' אפריל 25, 2023 11:06 am
- איך לבחור מתנות למסיבה ואביזרים ?
- ד' אפריל 19, 2023 3:10 pm
- בחירת מתנפחים לבריכה
- ב' אפריל 17, 2023 4:37 pm
- דג מרוקאי עם גרגירי חומוס Edit Blog Entry
- ו' אפריל 14, 2023 1:16 pm
- מרק אפונה
- ג' אפריל 11, 2023 11:39 am
- מתכון לכדורי שוקולד לפסח
- ג' אפריל 11, 2023 9:48 am
מרץ 2023
פברואר 2023
נובמבר 2022
אוקטובר 2022
|
|
פורסם: ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
|
המקלובה היא אחד המאכלים הפופולריים במטבח הערבי, והיא עשויה ממסעדות רבות ובתי משפחות. מדובר בתבשיל של אורז, ירקות ובשר, שמבשלים אותו יחד בתבנית ואחר כך הופכים אותו הפוך כך שהירקות והבשר מקבלים צורה מעולה. מרכיבים: 1 ק"ג בשר בקר צלוי (סינטה או כתף) לירקות: 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים דקים 2 חצילים בינונייםקלופים וחתוכים דק 1 גזר בינוניקלוף וחתוך דק 1 בצל בינוני חתוך לחצי ופרוס דק לאורז: 2 כוסות אורז ,שטופות היטב לתיבול: 2 כפיות כמון טחון 1 כפית קימל טחון חצי כפית קינמון חצי כפית פפריקה מתוקה חצי כפית כורכום מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם 4 כפות שמן זית 4 כוסות מים (או ציר בשר) אופן ההכנה: הכנת הבשר: אם אתם משתמשים בבשר, חממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים את נתחי הבשר עד שהם מקבלים צבע חום יפה מכל הצדדים. אם מדובר בעוף, טגנו את הגזרות עד שהן משחימות. לאחר מכן, הוסיפו מלח, פלפל ותבלינים כמו כמון, קימל, קינמון, פפריקה וכורכום. הכנת הירקות: שימו את הירקות בסיר של יבואן כלי בית עם מעט שמן. תחילה טגנו את תפוחי האדמה והחצילים עד שהם מתחילים לקבל צבע זהוב. לאחר מכן, הוסיפו את הגזר והבצל וערבבו. אין צורך לטגן את הירקות עד ריכוך מוחלט, הם רק צריכים לקבל צבע קל. הרכבת המקלובה: בתבנית שטוחה או סיר שטוח שמתאים להכנה הפוכה, סדרו את הירקות והבשר בצורת "שכבות". התחילו בשכבת תפוחי אדמה בתחתית, ואז הוסיפו שכבת חצילים, גזר ובצל. סדרו את נתחי הבשר מעל הירקות בצורה אחידה. הכנת האורז: בסיר נוסף, מחממים את השמן ומטגנים את האורז כמה דקות עד שהוא סופג את השמן ומשתלב עם התבלינים. לאחר מכן, הוסיפו את המים , ותיבלו במלח ופלפל. כשתחום המים רותח, כסו את הסיר, הנמיכו את הלהבה ואל תפריעו לאורז להתבשל עד שהוא סופג את כל הנוזלים ומתרכך. בישול המקלובה: העבירו את האורז המוכן מעל שכבות הבשר והירקות בסיר. סגרו את הסיר עם מכסה והנמיכו את הלהבה לבישול איטי של חצי שעה, כך שהאורז יספוג את כל הטעמים ויתבשל לחלוטין. הפיכה ו הגשה: לאחר סיום הבישול, חכו עשר דקות לפני שאתם הופכים את הסיר. הניחו צלחת שטוחה על הסיר ופעילו את הסיר הפוך בזהירות כך שהתבשיל יצא בצורת פירה אחידה. המקלובה צריכה להיות יציבה ומרשימה. הגשה: הגישו את המקלובה חמה, מלמעלה תוכלו לפזר צנוברים קלויים או חומוס קלוי. לצד המקלובה אפשר להגיש סלט ירקות טרי, טחינה או יוגורט. בתאבון
|
|
|
מי מחובר |
משתמשים רשומים: Google [Bot] |
|