סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 5:20 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מחבר
ELADG2
מנותק

הצטרף: ג' ספטמבר 20, 2022 9:29 am
הודעות: 0
בלוג: הצג בלוג (127)

ארכיונים
- נובמבר 2024
מתכון לפסטה עם חמאת לימון
   ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
מתכון לפסטה ברוטב בטטה
   ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
   ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
   ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
   ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
   ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
מתכון לאורז עם עדשים וקבב
   ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
מתכון למקלובה
   ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
מתכון לפיצה עם זיתים
   ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
מדריך לבחירת חנוכיה
   ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
   ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm

+ אוקטובר 2024
+ ספטמבר 2024
+ אוגוסט 2024
+ מאי 2024
+ מרץ 2024
+ דצמבר 2023
+ נובמבר 2023
+ אוקטובר 2023
+ ספטמבר 2023
+ אוגוסט 2023
+ יולי 2023
+ יוני 2023
+ מאי 2023
+ אפריל 2023
+ מרץ 2023
+ פברואר 2023
+ נובמבר 2022
+ אוקטובר 2022

חיפוש בלוגים



קישור קבועפורסם: ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am 
מרק בטטה עם בזיליקום הוא מנה חמה, מזינה ומרגיעה, המשלבת את המתיקות של הבטטה עם הרעננות והארומה של הבזיליקום. מדובר במרק קל להכנה, בריא ומלא בטעמים. המתכון הזה מתאים לארוחה קלה, לארוחת ערב או כמתאבן בארוחה חגיגית. תהליך ההכנה פשוט ומהיר, והמרק עשוי להיות טעים במיוחד כשמגישים אותו עם קרם פרש או שמנת חמוצה.

מרכיבים:

4 כוסות ציר ירקות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
חצי כפית כמון
חצי כוס עלי בזיליקום טריים, קצוצים דק
2 בטטות בינוניות,קלופות וחתוכות לקוביות
1 בצל גדול,קצוץ דק
2 שיני שום,קצוצות דק
1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות


אופן הכנה:
בקערה גדולה, חיתכו את הבטטות, הגזר ותפוח האדמה לקוביות בינוניות. לאחר מכן את הבצל והשום וקצצו היטב.
מחממים את שמן הזית בסיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 5 דקות עד שהוא מתחיל להיות שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה אחת, עד שהשום מתחיל לשחרר ריח טוב.
מוסיפים את קוביות הבטטה, הגזר ותפוח האדמה לסיר שהיה ליד מגש חלות ומערבבים היטב. אם אתם אוהבים עוד תיבול , זה הזמן להוסיף את הכמון והקימל. מערבבים היטב כך שכל הירקות יקבלו את התיבול בצורה אחידה.
מוסיפים את ציר הירקות ואז מביאים לרתיחה. ברגע שהמרק רתח, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך חצי שעה, או עד שהירקות רכים לחלוטין.
לאחר שהירקות רכים, מסננים את המרק ,ומעבירים את התערובת לבלנדר. טוחנים את המרק עד שהוא חלק וקרמי. אם המרק סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים או ציר ירקות עד להשגת הסמיכות הרצויה.
טועמים את המרק ומתקנים את התיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הצורך. אם רוצים טעם עשיר יותר, אפשר להוסיף שמנת מתוקה ולהמיס אותה תוך ערבוב במרק החם.
את המרק מגישים חם, עם חופן של עלי בזיליקום קצוצים טריים מעל.,ניתן להגיש את המרק עם לחם טרי או לחמניות.

בתאבון


 פרופיל אישי  
 


כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot], עופר האדום


cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction