ארכיונים |
נובמבר 2024
- מתכון לפסטה עם חמאת לימון
- ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
- מתכון לפסטה ברוטב בטטה
- ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
- מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
- ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
- מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
- ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
- מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
- ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
- מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
- ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
- מתכון לאורז עם עדשים וקבב
- ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
- מתכון למקלובה
- ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
- מתכון לפיצה עם זיתים
- ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
- מדריך לבחירת חנוכיה
- ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
- ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm
אוקטובר 2024
- מתכון לסמבוסק פטריות
- ד' אוקטובר 30, 2024 4:10 pm
- מתכון להכנת המבורגר עם מיונז ורוטב בלסמי
- ש' אוקטובר 26, 2024 8:48 pm
- חנוכיה קריסטל
- ה' אוקטובר 24, 2024 6:35 pm
- מתכון לממולאים
- ה' אוקטובר 24, 2024 4:29 pm
- מתכון לקציצות בשר כשר עם עגבניות וחרדל
- ה' אוקטובר 24, 2024 10:45 am
- חברת לומינארק
- ש' אוקטובר 19, 2024 2:50 pm
- מתכון לקציצות בשר עגל עם רוטב עגבניות וממרח אבוקדו
- ו' אוקטובר 18, 2024 4:28 pm
- מתכון לבשר טחון עם יין אדום ברוטב טריאקי
- ד' אוקטובר 16, 2024 11:37 am
- מתכון לקציצות גונדי עם רוטב עגבניות ושום ולימון כבוש
- ב' אוקטובר 14, 2024 3:02 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום וצנוברים עם חצילים בצד
- ו' אוקטובר 11, 2024 10:54 am
- מתכון קוסקוס עם מרק חריימה וצנוברים ברוטב שום
- ב' אוקטובר 07, 2024 3:44 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב צ'ילי
- ש' אוקטובר 05, 2024 10:52 am
- מתכון למרק חומוס
- ש' אוקטובר 05, 2024 9:28 am
- מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ושום עם לימון
- ש' אוקטובר 05, 2024 8:40 am
- מתכון לעוגת שוקולד עם פיצפוצים
- ה' אוקטובר 03, 2024 5:03 pm
- מתכון לבורקס תפוחי אדמה עם נענע
- ה' אוקטובר 03, 2024 3:12 pm
- מתכון לפסטה ברוטב טריאקי ושום עם אבוקדו
- ה' אוקטובר 03, 2024 10:35 am
ספטמבר 2024
אוגוסט 2024
מאי 2024
מרץ 2024
דצמבר 2023
נובמבר 2023
אוקטובר 2023
ספטמבר 2023
אוגוסט 2023
- מתכון לעוגת קינמון
- ד' אוגוסט 30, 2023 2:34 pm
- מתכון לעוגת דבש
- ג' אוגוסט 29, 2023 2:45 pm
- כוסות לקפה שחור
- ג' אוגוסט 29, 2023 12:44 pm
- בחירת מייבש כלים
- ש' אוגוסט 26, 2023 3:11 pm
- מה זה סלסלה להתפחת לחם ?
- ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
- מתכון קוסקוס
- ב' אוגוסט 21, 2023 10:55 am
- איך לעצב אירוע חגיגי
- א' אוגוסט 20, 2023 2:47 pm
- עיצוב אירועים
- ש' אוגוסט 19, 2023 12:43 am
- מתכון ללחמניות בוטיק
- ב' אוגוסט 07, 2023 4:02 pm
- בחירת צלחות זכוכית
- ב' אוגוסט 07, 2023 2:18 pm
יולי 2023
יוני 2023
מאי 2023
אפריל 2023
- מדריך קניית כלי בישול מברזל
- ו' אפריל 28, 2023 12:55 pm
- איך לנקות חלונות ?
- ג' אפריל 25, 2023 3:18 pm
- איך לבחור מגב לשטיפת רצפה?
- ג' אפריל 25, 2023 3:00 pm
- איך לבחור אביזרים למסיבות
- ג' אפריל 25, 2023 12:24 pm
- מתכון לחריימה
- ג' אפריל 25, 2023 11:06 am
- איך לבחור מתנות למסיבה ואביזרים ?
- ד' אפריל 19, 2023 3:10 pm
- בחירת מתנפחים לבריכה
- ב' אפריל 17, 2023 4:37 pm
- דג מרוקאי עם גרגירי חומוס Edit Blog Entry
- ו' אפריל 14, 2023 1:16 pm
- מרק אפונה
- ג' אפריל 11, 2023 11:39 am
- מתכון לכדורי שוקולד לפסח
- ג' אפריל 11, 2023 9:48 am
מרץ 2023
פברואר 2023
נובמבר 2022
אוקטובר 2022
|
|
פורסם: ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
|
סלט כרוב הוא אחד הסלטים הפשוטים והטעימים ביותר, שמגישים אותו כמעט בכל ארוחה. כאשר מוסיפים לו גרעיני אבטיח, הסלט מקבל טוויסט מעניין של טעמים ומרקמים. מרכיבים: חצי ראש כרוב בינוני (כ-500 גרם) 1 גזר קלוף וגרר דק חצי בצל סגול קטן, פרוס דק חצי כוס קולורבי קלוף וחתוך דק רבע כוס חומץ תפוחים שני כפות סוכר חום שני כפות שמן זית איכותי מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם חצי לימון סחוט כמה עלי נענע קצוצים דק רבע כוס פטרוזיליה קצוצה רבע כוס גרעיני אבטיח קלויים (ניתן לקנות גרעינים קלויים או לקלות בבית) אופן ההכנה: חותכים את ראש הכרוב לחצאים ומוציאים ממנו את הליבה הקשה במרכז. לאחר מכן,חותכים את הכרוב לרצועות דקיקות. מומלץ לשים אותו בקערה עם מעט מלח וללוש אותו בידיים למשך כמה דקות,כך זה יעזור לו להתרכך. מקלפים את הגזר ומגרדים אותו בפומפיה. אפשר להוסיף גם קולורבי להעשרת הטעם, לאחר מכן,חותכים אותו לרצועות דקות כמו הכרוב. קוצצים את הבצל הסגול לפרוסות דקות כך שתהיה נוכחות בצל בסלט. בקערה נפרדת,ששמנו ליד חנוכיות,מתחילים לערבב את החומץ עם הסוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין. מוסיפים את שמן הזית, מלח ופלפל שחור טחון, ואז סוחטים את הלימון ומערבבים היטב. אם רוצים סלט חמצמץ יותר, ניתן להוסיף יותר חומץ או לימון. מוסיפים את הכרוב, הגזר והקולורבי , הבצל וגרעיני האבטיח לתוך הקערה עם הרוטב. מערבבים את כל החומרים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה יחד עם ברוטב. לפני ההגשה, פזרו מעל הסלט את גרעיני האבטיח הקלויים. ניתן ורצוי להוסיף גם את עשבי התיבול הקצוצים. לגבי הגרעינים: אם אתם קונים גרעיני אבטיח קלויים, חשוב לוודא שהם קלויים ללא מלח כדי לשמור על איזון טעמים. אפשר גם לקלות גרעינים בבית על מחבת לוהטת במשך חמש דקות. אם רוצים לגוון, אפשר להוסיף פרוסות אבוקדו רכות או גבינת פטה על הסלט. סלט הכרוב עם גרעיני אבטיח הוא מנה קלילה, בריאה וטעימה. בתאבון
|
|
|
מי מחובר |
משתמשים רשומים: Bing [Bot], Dovi, Google [Bot] |
|