ארכיונים |
ינואר 2025
דצמבר 2024
נובמבר 2024
- מתכון לפסטה עם חמאת לימון
- ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
- מתכון לפסטה ברוטב בטטה
- ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
- מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
- ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
- מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
- ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
- מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
- ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
- מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
- ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
- מתכון לאורז עם עדשים וקבב
- ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
- מתכון למקלובה
- ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
- מתכון לפיצה עם זיתים
- ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
- מדריך לבחירת חנוכיה
- ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
- ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm
אוקטובר 2024
- מתכון לסמבוסק פטריות
- ד' אוקטובר 30, 2024 4:10 pm
- מתכון להכנת המבורגר עם מיונז ורוטב בלסמי
- ש' אוקטובר 26, 2024 8:48 pm
- חנוכיה קריסטל
- ה' אוקטובר 24, 2024 6:35 pm
- מתכון לממולאים
- ה' אוקטובר 24, 2024 4:29 pm
- מתכון לקציצות בשר כשר עם עגבניות וחרדל
- ה' אוקטובר 24, 2024 10:45 am
- חברת לומינארק
- ש' אוקטובר 19, 2024 2:50 pm
- מתכון לקציצות בשר עגל עם רוטב עגבניות וממרח אבוקדו
- ו' אוקטובר 18, 2024 4:28 pm
- מתכון לבשר טחון עם יין אדום ברוטב טריאקי
- ד' אוקטובר 16, 2024 11:37 am
- מתכון לקציצות גונדי עם רוטב עגבניות ושום ולימון כבוש
- ב' אוקטובר 14, 2024 3:02 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום וצנוברים עם חצילים בצד
- ו' אוקטובר 11, 2024 10:54 am
- מתכון קוסקוס עם מרק חריימה וצנוברים ברוטב שום
- ב' אוקטובר 07, 2024 3:44 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב צ'ילי
- ש' אוקטובר 05, 2024 10:52 am
- מתכון למרק חומוס
- ש' אוקטובר 05, 2024 9:28 am
- מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ושום עם לימון
- ש' אוקטובר 05, 2024 8:40 am
- מתכון לעוגת שוקולד עם פיצפוצים
- ה' אוקטובר 03, 2024 5:03 pm
- מתכון לבורקס תפוחי אדמה עם נענע
- ה' אוקטובר 03, 2024 3:12 pm
- מתכון לפסטה ברוטב טריאקי ושום עם אבוקדו
- ה' אוקטובר 03, 2024 10:35 am
ספטמבר 2024
אוגוסט 2024
מאי 2024
מרץ 2024
דצמבר 2023
נובמבר 2023
אוקטובר 2023
ספטמבר 2023
אוגוסט 2023
- מתכון לעוגת קינמון
- ד' אוגוסט 30, 2023 2:34 pm
- מתכון לעוגת דבש
- ג' אוגוסט 29, 2023 2:45 pm
- כוסות לקפה שחור
- ג' אוגוסט 29, 2023 12:44 pm
- בחירת מייבש כלים
- ש' אוגוסט 26, 2023 3:11 pm
- מה זה סלסלה להתפחת לחם ?
- ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
- מתכון קוסקוס
- ב' אוגוסט 21, 2023 10:55 am
- איך לעצב אירוע חגיגי
- א' אוגוסט 20, 2023 2:47 pm
- עיצוב אירועים
- ש' אוגוסט 19, 2023 12:43 am
- מתכון ללחמניות בוטיק
- ב' אוגוסט 07, 2023 4:02 pm
- בחירת צלחות זכוכית
- ב' אוגוסט 07, 2023 2:18 pm
יולי 2023
יוני 2023
מאי 2023
אפריל 2023
- מדריך קניית כלי בישול מברזל
- ו' אפריל 28, 2023 12:55 pm
- איך לנקות חלונות ?
- ג' אפריל 25, 2023 3:18 pm
- איך לבחור מגב לשטיפת רצפה?
- ג' אפריל 25, 2023 3:00 pm
- איך לבחור אביזרים למסיבות
- ג' אפריל 25, 2023 12:24 pm
- מתכון לחריימה
- ג' אפריל 25, 2023 11:06 am
- איך לבחור מתנות למסיבה ואביזרים ?
- ד' אפריל 19, 2023 3:10 pm
- בחירת מתנפחים לבריכה
- ב' אפריל 17, 2023 4:37 pm
- דג מרוקאי עם גרגירי חומוס Edit Blog Entry
- ו' אפריל 14, 2023 1:16 pm
- מרק אפונה
- ג' אפריל 11, 2023 11:39 am
- מתכון לכדורי שוקולד לפסח
- ג' אפריל 11, 2023 9:48 am
מרץ 2023
פברואר 2023
נובמבר 2022
אוקטובר 2022
|
|
פורסם: ש' דצמבר 14, 2024 9:03 am
|
מרכיבים: 1.5 ק"ג אסאדו (חתיכות בשר עם עצם, אפשר גם לבחור בחתיכת בשר עם שומן) 5 שיניים של שום, כתושות 2 כפות פפריקה (אפשר לשלב בין אדום מתוק ופפריקה חריפה) 1 כף כמון טחון 1 כף קימל טחון (אופציונלי) מלח ופלפל שחור לפי הטעם חצי כוס שמן זית או שמן רגיל 2 כפות סוכר חום (לתוספת קרמול) רבע כוס חומץ בלסמי (או חומץ רגיל) רבע כוס דחוסה של עלי רוזמרין טריים (אופציונלי) חצי כוס מים אופן ההכנה: הכנה מוקדמת: ראשית, חותכים את האסאדו לחתיכות בגודל בינוני, תלוי בגבול החום הרצוי לך על הגריל. אם רוצים להשרות את הבשר, שמים אותו בקערה גדולה ומוזגים אליו שמן זית, שום כתוש, פפריקה, כמון, קימל , מלח ופלפל שחור. אפשר להוסיף גם סוכר חום שיתפוס ויתפשט בצורה טובה על הבשר, יחד עם חומץ בלסמי. נערבב היטב את החומרים וניתן לבשר לשבת במרינדה למשך 1-3 שעות (אם יש זמן, עדיף להשאיר למשך הלילה במקרר). אם מבשלים על גריל, מדליקים את הפחמים ומניחים את הרשת על החום הנכון. אם משתמשים בתנור, יש לחמם את התנור ל-190 מעלות צלזיוס. אם הכנתם את הבשר על גריל או כלי בית אחר שמתאים, הניחו את החתיכות על הרשת כשהן אינן מצריכות תנועה רבה. מומלץ להפוך את הבשר פעם אחת באמצע הבישול, כדי למנוע ממנה להתייבש ולהשאיר אותה עסיסית. אם הבשר יבש מידי אפשר להוסיף לו מעט מים או רוזמרין בגריל. בזמן בישול על הגריל ניתן להשתמש במברשת עם מרינדה על מנת לשמור על עסיסיות המנה. אם אתם משתמשים בתנור או טאבון, הכניסו את הבשר לתוך תבנית ושפכו עליו חצי כוס מים. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומבשלים את האסאדו במשך 40 דקות. במהלך הבישול, אחרי חצי שעה, ניתן לפתוח את התבנית, להפוך את הבשר ולהחזיר אותה לתנור עד שהבשר רך ועשוי לפי הרצוי. לאחר סיום הבישול, מומלץ להניח את האסאדו לנוח מספר דקות לפני ההגשה, כך שהמיצים לא יברחו מהבשר בזמן החיתוך. ניתן להגיש את האסאדו עם תוספות כמו פירה, ירקות צלויים או סלט ירקות טרי.
|
|
|
|