סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ינואר 19, 2025 8:15 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מחבר
ELADG2
מנותק

הצטרף: ג' ספטמבר 20, 2022 9:29 am
הודעות: 0
בלוג: הצג בלוג (135)

ארכיונים
- ינואר 2025
מתכון למרק עגבניות
   ד' ינואר 15, 2025 4:25 pm

+ דצמבר 2024
+ נובמבר 2024
+ אוקטובר 2024
+ ספטמבר 2024
+ אוגוסט 2024
+ מאי 2024
+ מרץ 2024
+ דצמבר 2023
+ נובמבר 2023
+ אוקטובר 2023
+ ספטמבר 2023
+ אוגוסט 2023
+ יולי 2023
+ יוני 2023
+ מאי 2023
+ אפריל 2023
+ מרץ 2023
+ פברואר 2023
+ נובמבר 2022
+ אוקטובר 2022

חיפוש בלוגים



 נושא ההודעה: מתכון לאסאדו
קישור קבועפורסם: ש' דצמבר 14, 2024 9:03 am 
מרכיבים:

1.5 ק"ג אסאדו (חתיכות בשר עם עצם, אפשר גם לבחור בחתיכת בשר עם שומן)
5 שיניים של שום, כתושות
2 כפות פפריקה (אפשר לשלב בין אדום מתוק ופפריקה חריפה)
1 כף כמון טחון
1 כף קימל טחון (אופציונלי)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כוס שמן זית או שמן רגיל
2 כפות סוכר חום (לתוספת קרמול)
רבע כוס חומץ בלסמי (או חומץ רגיל)
רבע כוס דחוסה של עלי רוזמרין טריים (אופציונלי)
חצי כוס מים


אופן ההכנה:
הכנה מוקדמת: ראשית, חותכים את האסאדו לחתיכות בגודל בינוני, תלוי בגבול החום הרצוי לך על הגריל. אם רוצים להשרות את הבשר, שמים אותו בקערה גדולה ומוזגים אליו שמן זית, שום כתוש, פפריקה, כמון, קימל , מלח ופלפל שחור. אפשר להוסיף גם סוכר חום שיתפוס ויתפשט בצורה טובה על הבשר, יחד עם חומץ בלסמי. נערבב היטב את החומרים וניתן לבשר לשבת במרינדה למשך 1-3 שעות (אם יש זמן, עדיף להשאיר למשך הלילה במקרר).

אם מבשלים על גריל, מדליקים את הפחמים ומניחים את הרשת על החום הנכון. אם משתמשים בתנור, יש לחמם את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.

אם הכנתם את הבשר על גריל או כלי בית אחר שמתאים, הניחו את החתיכות על הרשת כשהן אינן מצריכות תנועה רבה. מומלץ להפוך את הבשר פעם אחת באמצע הבישול, כדי למנוע ממנה להתייבש ולהשאיר אותה עסיסית. אם הבשר יבש מידי אפשר להוסיף לו מעט מים או רוזמרין בגריל. בזמן בישול על הגריל ניתן להשתמש במברשת עם מרינדה על מנת לשמור על עסיסיות המנה.

אם אתם משתמשים בתנור או טאבון, הכניסו את הבשר לתוך תבנית ושפכו עליו חצי כוס מים. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומבשלים את האסאדו במשך 40 דקות. במהלך הבישול, אחרי חצי שעה, ניתן לפתוח את התבנית, להפוך את הבשר ולהחזיר אותה לתנור עד שהבשר רך ועשוי לפי הרצוי.

לאחר סיום הבישול, מומלץ להניח את האסאדו לנוח מספר דקות לפני ההגשה, כך שהמיצים לא יברחו מהבשר בזמן החיתוך. ניתן להגיש את האסאדו עם תוספות כמו פירה, ירקות צלויים או סלט ירקות טרי.


 פרופיל אישי  
 


כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Dan, Google [Bot]


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction