ארכיונים |
ינואר 2025
דצמבר 2024
נובמבר 2024
- מתכון לפסטה עם חמאת לימון
- ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
- מתכון לפסטה ברוטב בטטה
- ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
- מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
- ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
- מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
- ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
- מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
- ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
- מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
- ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
- מתכון לאורז עם עדשים וקבב
- ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
- מתכון למקלובה
- ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
- מתכון לפיצה עם זיתים
- ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
- מדריך לבחירת חנוכיה
- ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
- ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm
אוקטובר 2024
- מתכון לסמבוסק פטריות
- ד' אוקטובר 30, 2024 4:10 pm
- מתכון להכנת המבורגר עם מיונז ורוטב בלסמי
- ש' אוקטובר 26, 2024 8:48 pm
- חנוכיה קריסטל
- ה' אוקטובר 24, 2024 6:35 pm
- מתכון לממולאים
- ה' אוקטובר 24, 2024 4:29 pm
- מתכון לקציצות בשר כשר עם עגבניות וחרדל
- ה' אוקטובר 24, 2024 10:45 am
- חברת לומינארק
- ש' אוקטובר 19, 2024 2:50 pm
- מתכון לקציצות בשר עגל עם רוטב עגבניות וממרח אבוקדו
- ו' אוקטובר 18, 2024 4:28 pm
- מתכון לבשר טחון עם יין אדום ברוטב טריאקי
- ד' אוקטובר 16, 2024 11:37 am
- מתכון לקציצות גונדי עם רוטב עגבניות ושום ולימון כבוש
- ב' אוקטובר 14, 2024 3:02 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום וצנוברים עם חצילים בצד
- ו' אוקטובר 11, 2024 10:54 am
- מתכון קוסקוס עם מרק חריימה וצנוברים ברוטב שום
- ב' אוקטובר 07, 2024 3:44 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב צ'ילי
- ש' אוקטובר 05, 2024 10:52 am
- מתכון למרק חומוס
- ש' אוקטובר 05, 2024 9:28 am
- מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ושום עם לימון
- ש' אוקטובר 05, 2024 8:40 am
- מתכון לעוגת שוקולד עם פיצפוצים
- ה' אוקטובר 03, 2024 5:03 pm
- מתכון לבורקס תפוחי אדמה עם נענע
- ה' אוקטובר 03, 2024 3:12 pm
- מתכון לפסטה ברוטב טריאקי ושום עם אבוקדו
- ה' אוקטובר 03, 2024 10:35 am
ספטמבר 2024
אוגוסט 2024
מאי 2024
מרץ 2024
דצמבר 2023
נובמבר 2023
אוקטובר 2023
ספטמבר 2023
אוגוסט 2023
- מתכון לעוגת קינמון
- ד' אוגוסט 30, 2023 2:34 pm
- מתכון לעוגת דבש
- ג' אוגוסט 29, 2023 2:45 pm
- כוסות לקפה שחור
- ג' אוגוסט 29, 2023 12:44 pm
- בחירת מייבש כלים
- ש' אוגוסט 26, 2023 3:11 pm
- מה זה סלסלה להתפחת לחם ?
- ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
- מתכון קוסקוס
- ב' אוגוסט 21, 2023 10:55 am
- איך לעצב אירוע חגיגי
- א' אוגוסט 20, 2023 2:47 pm
- עיצוב אירועים
- ש' אוגוסט 19, 2023 12:43 am
- מתכון ללחמניות בוטיק
- ב' אוגוסט 07, 2023 4:02 pm
- בחירת צלחות זכוכית
- ב' אוגוסט 07, 2023 2:18 pm
יולי 2023
יוני 2023
מאי 2023
אפריל 2023
- מדריך קניית כלי בישול מברזל
- ו' אפריל 28, 2023 12:55 pm
- איך לנקות חלונות ?
- ג' אפריל 25, 2023 3:18 pm
- איך לבחור מגב לשטיפת רצפה?
- ג' אפריל 25, 2023 3:00 pm
- איך לבחור אביזרים למסיבות
- ג' אפריל 25, 2023 12:24 pm
- מתכון לחריימה
- ג' אפריל 25, 2023 11:06 am
- איך לבחור מתנות למסיבה ואביזרים ?
- ד' אפריל 19, 2023 3:10 pm
- בחירת מתנפחים לבריכה
- ב' אפריל 17, 2023 4:37 pm
- דג מרוקאי עם גרגירי חומוס Edit Blog Entry
- ו' אפריל 14, 2023 1:16 pm
- מרק אפונה
- ג' אפריל 11, 2023 11:39 am
- מתכון לכדורי שוקולד לפסח
- ג' אפריל 11, 2023 9:48 am
מרץ 2023
פברואר 2023
נובמבר 2022
אוקטובר 2022
|
|
פורסם: ש' דצמבר 14, 2024 9:34 am
|
גזרים עם פפריקה ואורז הוא מתכון פשוט, אך מאוד טעים ומרשים, שמספק מנה צבעונית וטעימה לכל ארוחה. השילוב של הגזרים המתוקים עם פפריקה שנותנת טוויסט חריף ומעט מעושן יחד עם אורז רך וטעים יוצרת מנה מושלמת וטעימה במיוחד. רכיבים: 5 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים או רצועות 1 כף סוכר (לא חובה, אך מוסיף טעם עשיר) 2 כפות שמן זית או שמן רגיל 1 כוס מים מלח ופלפל שחור לפי הטעם 2 שיניים של שום כתוש (אופציונלי) חצי כוס קצוצה של פטרוזיליה טרייה חצי כפית כמון (לא חובה) 1 כוס אורז בסמטי או אורז פרסי (לפי בחירתכם) 2 כפות פפריקה מתוקה (אפשר לשלב עם פפריקה חריפה לטוויסט) אופן ההכנה: חיתכו את הגזרים לרצועות או לעיגולים בעובי אחיד, כך שיתבשלו בצורה שווה. אם אתה מעדיפים, אפשר גם לגרר את הגזרים לשבבים דקים. – חממו את השמן בסיר רחב על להבה בינונית. הוסיפו את הגזרים וערבבו אותם מכל הצדדים עד שהן מתחילים להתמוססות קלות ומקבלים צבע זהוב. הוסיפו את הפפריקה, הכמון (אם בחרתם) והשום הכתוש (אם רוצים). ערבבו היטב את הגזרים עם התבלינים, כך שהם יצופו בתערובת בצורה אחידה. תיבול זה יעניק לגזרים טעם מעושן וחריף. הוסיפו את הסוכר (אם בחרתם להשתמש) וערבבו שוב. הסוכר לא רק מוסיף מתיקות, אלא גם מסייע בהעשרת הטעמים. – הוסיפו את המלח והפלפל לפי הטעם. את הציר הירקות או המים והוסיפו לסיר וערבבו. סגרו את הסיר עם מכסה או כלי בית אחר שמתאים והנמיכו את הלהבה. השאירו את הגזרים להתבשל במשך 20-25 דקות עד שהן רכות אך עדיין שומרות על צורתן. בזמן שהגזרים מתבשלים, הכניסו את האורז לסיר עם מים רותחים ומלח. בישול האורז יתבצע לפי ההוראות על האריזה, אך חשוב לשים לב לא לשכוח לשטוף את האורז היטב לפני הבישול, כדי להימנע מאורז דביק. – אם אתם משתמשים באורז בסמטי, תוכלו לשים אותו בסיר עם מים (1:2 ביחס אורז למים), להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה, לסגור עם מכסה ולבשל במשך כ-15 דקות עד שהאורז סופג את כל הנוזלים ומוכן. לאחר שהגזרים התרככו והשחימו מעט, הוסיפו את האורז המבושל לסיר עם הגזרים. ערבבו היטב, כך שהאורז סופג את כל הטעמים של הגזרים והתבלינים. – אם יש צורך, הוסיפו מעט מים או ציר ירקות כדי לשמור על המנה עסיסית ולא יבשה. – טגן הכל יחד עוד 5 דקות, כך שהאורז מתערבב היטב עם הגזרים. לאחר שהמנה מוכנה, קשטו את הגזרים עם פטרוזיליה קצוצה דק, להוספת צבע ורעננות. – ניתן להגיש את המנה חמה כארוחה צמחונית מלאה או כתוספת לצד בשר, דגים או טופו. אם אתם אוהבים טעמים יותר מעושנים, ניתן להוסיף גם 1/2 כפית פפריקה מעושנת. למי שאוהב את המנה חריפה יותר, אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ דק, יחד עם השום והפפריקה. בתיאבון!
|
|
|
מי מחובר |
משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot], עמוס לב, רלפי |
|