ארכיונים |
ינואר 2025
דצמבר 2024
נובמבר 2024
- מתכון לפסטה עם חמאת לימון
- ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
- מתכון לפסטה ברוטב בטטה
- ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
- מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
- ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
- מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
- ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
- מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
- ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
- מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
- ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
- מתכון לאורז עם עדשים וקבב
- ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
- מתכון למקלובה
- ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
- מתכון לפיצה עם זיתים
- ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
- מדריך לבחירת חנוכיה
- ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
- ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm
אוקטובר 2024
- מתכון לסמבוסק פטריות
- ד' אוקטובר 30, 2024 4:10 pm
- מתכון להכנת המבורגר עם מיונז ורוטב בלסמי
- ש' אוקטובר 26, 2024 8:48 pm
- חנוכיה קריסטל
- ה' אוקטובר 24, 2024 6:35 pm
- מתכון לממולאים
- ה' אוקטובר 24, 2024 4:29 pm
- מתכון לקציצות בשר כשר עם עגבניות וחרדל
- ה' אוקטובר 24, 2024 10:45 am
- חברת לומינארק
- ש' אוקטובר 19, 2024 2:50 pm
- מתכון לקציצות בשר עגל עם רוטב עגבניות וממרח אבוקדו
- ו' אוקטובר 18, 2024 4:28 pm
- מתכון לבשר טחון עם יין אדום ברוטב טריאקי
- ד' אוקטובר 16, 2024 11:37 am
- מתכון לקציצות גונדי עם רוטב עגבניות ושום ולימון כבוש
- ב' אוקטובר 14, 2024 3:02 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום וצנוברים עם חצילים בצד
- ו' אוקטובר 11, 2024 10:54 am
- מתכון קוסקוס עם מרק חריימה וצנוברים ברוטב שום
- ב' אוקטובר 07, 2024 3:44 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב צ'ילי
- ש' אוקטובר 05, 2024 10:52 am
- מתכון למרק חומוס
- ש' אוקטובר 05, 2024 9:28 am
- מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ושום עם לימון
- ש' אוקטובר 05, 2024 8:40 am
- מתכון לעוגת שוקולד עם פיצפוצים
- ה' אוקטובר 03, 2024 5:03 pm
- מתכון לבורקס תפוחי אדמה עם נענע
- ה' אוקטובר 03, 2024 3:12 pm
- מתכון לפסטה ברוטב טריאקי ושום עם אבוקדו
- ה' אוקטובר 03, 2024 10:35 am
ספטמבר 2024
אוגוסט 2024
מאי 2024
מרץ 2024
דצמבר 2023
נובמבר 2023
אוקטובר 2023
ספטמבר 2023
אוגוסט 2023
- מתכון לעוגת קינמון
- ד' אוגוסט 30, 2023 2:34 pm
- מתכון לעוגת דבש
- ג' אוגוסט 29, 2023 2:45 pm
- כוסות לקפה שחור
- ג' אוגוסט 29, 2023 12:44 pm
- בחירת מייבש כלים
- ש' אוגוסט 26, 2023 3:11 pm
- מה זה סלסלה להתפחת לחם ?
- ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
- מתכון קוסקוס
- ב' אוגוסט 21, 2023 10:55 am
- איך לעצב אירוע חגיגי
- א' אוגוסט 20, 2023 2:47 pm
- עיצוב אירועים
- ש' אוגוסט 19, 2023 12:43 am
- מתכון ללחמניות בוטיק
- ב' אוגוסט 07, 2023 4:02 pm
- בחירת צלחות זכוכית
- ב' אוגוסט 07, 2023 2:18 pm
יולי 2023
יוני 2023
מאי 2023
אפריל 2023
- מדריך קניית כלי בישול מברזל
- ו' אפריל 28, 2023 12:55 pm
- איך לנקות חלונות ?
- ג' אפריל 25, 2023 3:18 pm
- איך לבחור מגב לשטיפת רצפה?
- ג' אפריל 25, 2023 3:00 pm
- איך לבחור אביזרים למסיבות
- ג' אפריל 25, 2023 12:24 pm
- מתכון לחריימה
- ג' אפריל 25, 2023 11:06 am
- איך לבחור מתנות למסיבה ואביזרים ?
- ד' אפריל 19, 2023 3:10 pm
- בחירת מתנפחים לבריכה
- ב' אפריל 17, 2023 4:37 pm
- דג מרוקאי עם גרגירי חומוס Edit Blog Entry
- ו' אפריל 14, 2023 1:16 pm
- מרק אפונה
- ג' אפריל 11, 2023 11:39 am
- מתכון לכדורי שוקולד לפסח
- ג' אפריל 11, 2023 9:48 am
מרץ 2023
פברואר 2023
נובמבר 2022
אוקטובר 2022
|
|
פורסם: ש' דצמבר 14, 2024 9:54 am
|
סלט עגבניות הוא אחד הסלטים הפשוטים והטעימים ביותר, בעזרת תיבול נכון ושילוב של ירקות נוספים, שמן זית ותיבול הוא טעים ביותר. מדובר במנה טרייה, קלה להכנה, שמספקת טעמים חזקים וצבעוניות מושלמת. הסלט הזה מתאים לכל ארוחה, בין אם מדובר במנה עיקרית או כתוספת לכל בשר, דג, או פסטה. ניתן להוסיף לו גם גבינות, תוספות או תיבולים נוספים שמעצימים את הטעמים. מרכיבים: 6 עגבניות בשלות ועסיסיות חצי בצל סגול קטן, פרוס דק (אפשר גם בצל רגיל ) 1 כף רסק עגבניות או 1 עגבנייה מרוסקת (לסלט עשיר יותר) 3 כפות שמן זית איכותי 1 כף חומץ בלסמי (או חומץ רגיל) חצי כפית סוכר (למי שאוהב את הסלט עם טוויסט מתוק) מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם חצי כפית כמון (אופציונלי ) חצי כוס מלפפונים טריים, פרוסים דק (לא חובה) רבע כוס פטרוזיליה קצוצה דק רבע כוס בזיליקום טרי קצוץ (למי שאוהב, אפשר גם תערובת של עשבי תיבול) אופן ההכנה: ראשית, קוטעים את הקצוות של העגבניות וחותכים כל עגבנייה לשניים, ואז חותכים כל חצי לפרוסות או לקוביות לפי העדפה. חשוב להשתמש בעגבניות בשלות ורכות כדי שהן תהיינה עסיסיות. קוצצים את הבצל הסגול לפרוסות דקות ומשרים אותו במי קרח ל-15 דקות אם רוצים למנוע את טעמו החזק מדי. אם אתם אוהבים את הבצל הסגול במלוא טעמו, אפשר גם להשאיר אותו ללא השריה. חותכים את המלפפון לפרוסות דקות. אם אתם משתמשים במלפפון בעל קליפה קשה, מומלץ לקלף אותו קודם. שמים את כל הירקות עגבניות, בצל ומלפפון בקערה גדולה. לאחר מכן,מוסיפים את הרסק העגבניות או את העגבנייה המרוסקת אם רוצים שהסלט יהיה עשיר יותר. – מוסיפים את השמן זית, החומץ, הסוכר (לא חובה, אך משדרג את הטעם), מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם. חשוב להוסיף מעט מלח בהתחלה ובסוף לטבל מעט, כדי שלא יהיה מלוח מדי. חותכים את הפטרוזיליה והבזיליקום טרי ומפזרים מעל הסלט. עשבי תיבול טריים מוסיפים לא רק טעם אלא גם צבעוניות ורעננות. אם אוהבים גם כוסברה או טימין, ניתן להוסיף אותם לסלט כדי להעשיר אותו בטעמים,לוקחים הפסקה ושותים קפה מבין כוסות קפה שאנו אוהבים להשתמש בהם. מערבבים את כל המרכיבים בקערה בעדינות, כך שהתיבול יתפשט בצורה אחידה בין כל הירקות. אם הסלט עמיד יותר בתיבול, תוכלו להכין אותו כחצי שעה לפני ההגשה. – ממליץ להניח את הסלט במקרר למשך 20 דקות לפני ההגשה, כך שהטעמים יתמזגו ויתפשטו. סלט זה נהדר גם כשאתם מגישים אותו לצד פיתות חמות, דגים או בשר. אפשר להוסיף גם זיתים ירוקים או שחורים כדי לתת טוויסט לסלט. אם אתם אוהבים את הסלט מעט חריף, אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף קצוץ או חצי כפית של סחוג. סלט עגבניות טרי וטעים יכול להוות את הבסיס למגוון סלטים נוספים, ובשילוב עם מרכיבים נוספים תמצאו את השילוב המושלם עבורכם. בתיאבון!
|
|
|
|