מרכיבים:
קערת לחם:
600 ג' קמח רגיל
40 ג’ שמרים טריים
120 מ”ל שמן חמניות
330 מ”ל מים חמים
1.5 כף סוכר
2 כפית מלח
לשקשוקה:
4 בצלים
פלפל שחור גרוס
מלח
8 ביצים
2 פלפל ירוק חריף
12 עגבניות
2 כפית סוכר
2 צרור פטרוזיליה
17 שיני שום
2 פלפל אדום
4 כף גדושה רסק עגבניות
4 כפית פפריקה מרוקאית
אופן ההכנה
מערבבים את כל מרכיבי הבצק שייבשנו קודם לכם על
מתקן כביסה או מייבש,מתפיחים את הבצע כשעה ורבע
או עד שהבצק מכפיל את עצמו.
מרדדים את הבצע על צלחת הגדולה עד לקבלת עיגול גדול,מכינים קערה שניתנת להכנסה לתנור ומרפדים אותה
עם נייר אפייה ומניחים מעל הבצק,מהדקים.
מברישים את הביצה ומפזרים שומשון,מחממים תנור מראש ל-200 מעלות ואופעם במשך חצי שעה.
אופן הכנת השקשוקה
מרתיחיים עגבניות במים במשך מספר דקות וחותכים את הבצל,הפלפל ,השום והפלפל החריף.
מחממים מחבת עם 6 כפות שמן חמניות ומטגנים את הבצל כשתי דקות.מוסיפים את השום לעוד 2 דקות
טיגון ואז את הרסק,עגבנניות פטרוזיליה,סוכר והמים ומבשלים במשך חצי שעה.
מוסיפים את הביצים.