מרכיבים
00 גרם כתף כבש עם עצמות
8 משמשים מיובשים
8 תאנים מיובשות
2 חצילים
2 בצלים
2 שיני שום
500 מיליליטר מים
כף כמון טחון
מקל קינמון ½
כף אבקת זנגביל
קמצוץ של זעפרן
כף שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
משרים את המשמשים והתאנים במים פושרים. פורסים דק את הבצל
והשום. חותכים את החצילים ובשר הטלה לקוביות בגודל של כ- 4 ס"מ.
מחממים את השמן בסיר
סולתם לחום גבוה ומשחימים בו את קוביות הטלה.
מוסיפים את הבצל שישחים ואת השום הקצוץ, הכמון, הקינמון, הג'ינג'ר,
הזעפרן, המלח והפלפל. מערבבים באופן יסודי.
מוסיפים את החצילים, המשמשים, התאנים והמים.
סוגרים את מכסה סיר לחץ וכאשר הקיטור מתחיל לצאת, מנמיכים את עוצמת החום ומשאירים
להתבשל במשך הזמן הרשום.
מגישים.