המקלובה היא אחד המאכלים הפופולריים במטבח הערבי, והיא עשויה ממסעדות רבות ובתי משפחות. מדובר בתבשיל של אורז, ירקות ובשר, שמבשלים אותו יחד בתבנית ואחר כך הופכים אותו הפוך כך שהירקות והבשר מקבלים צורה מעולה.
מרכיבים:
1 ק"ג בשר בקר צלוי (סינטה או כתף)
לירקות:
3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים דקים
2 חצילים בינונייםקלופים וחתוכים דק
1 גזר בינוניקלוף וחתוך דק
1 בצל בינוני חתוך לחצי ופרוס דק
לאורז:
2 כוסות אורז ,שטופות היטב
לתיבול:
2 כפיות כמון טחון
1 כפית קימל טחון
חצי כפית קינמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
4 כפות שמן זית
4 כוסות מים (או ציר בשר)
אופן ההכנה:
הכנת הבשר: אם אתם משתמשים בבשר, חממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים את נתחי הבשר עד שהם מקבלים צבע חום יפה מכל הצדדים. אם מדובר בעוף, טגנו את הגזרות עד שהן משחימות. לאחר מכן, הוסיפו מלח, פלפל ותבלינים כמו כמון, קימל, קינמון, פפריקה וכורכום.
הכנת הירקות: שימו את הירקות בסיר של
יבואן כלי בית עם מעט שמן. תחילה טגנו את תפ...
[ התקדם ]