סופגניות הן מאכל אהוב במיוחד בחג החנוכה, עם המתכון הבא תוכלו להכין סופגניות קלות וטעימות בבית.
מצרכים:
500 גרם קמח
7 גרם שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
2 ביצים
250 מ"ל חלב
50 גרם חמאה רכה (או שמן צמחי לטבעוניים)
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
חצי כוס מים פושרים
שמן לטיגון ( שמן קנולה או שמן חמניות)
סוכר לאבקה לפיזור
ריבה או שוקולד למילוי הסופגניה או כל מילוי אחר שאתם אוהבים
100 גרם סוכר
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים,לאחר מכן, מוסיפים את הסוכר, הביצים, תמצית הווניל, המלח והחלב ומתחילים לערבב.
תוך כדי הערבוב, מוסיפים את השמן, וממשיכים לערבב את הבצק עד שמקבלים תערובת אחידה. אם הבצק דביק מידי, ניתן להוסיף עוד מעט קמח, אך חשוב לא להוסיף יותר מידי.
מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת חמה, ומניחים במקום חמים להתרוממות במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את גודלו.
אחרי שהבצק תפח, מניחים אותו על משטח עבודה שקימחנו מראש ומרדדים אותו לעובי של כס"מ.
בעזרת כוס או חותכן עגול, חותכים את הסופגניות לעיגולים בגודל הרצוי.
אם רוצים סופגניות ממולאות,...
[ התקדם ]