סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 13, 2024 10:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
209סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 208 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 38, 39, 40, 41, 42
הזנה רשימות הבלוג הפופלריות
מתכון לאורז עם עדשים וקבב על ידי ELADG2 ב ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
מרכיבים:


1 כוס אורז בסמטי
חצי כוס עדשים ירוקות או חומות
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
רבע כפית קינמון
מלח ופלפל שחור לטעם
2 כוסות מים
1 כף פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
1 גזר קלוף ומגורר
חצי כפית כמון טחון
חצי כפית קימל טחון

מרכיבי הקבב:

500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קטן, קצוץ דק
חצי כפית קימל טחון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לטעם
רבע כוס מים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף כמון טחון

אופן ההכנה:



שוטפים את האורז במים קרים ולאחר מכן מניחים בצד.
שמים את העדשים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשליםרבע שעה עד שהן רכות אך לא קשות. אם נשאר מים בסיר, מסננים את העדשים.
בסיר רחב, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך ומשחים קלות.
מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים אותו עד שריח טוב עולה באוויר.
מוסיפים את הגזר המגורר ומטגנים יחד עם הבצל והשום במשך 3 דקות.
לאחר מכן גם את האורז, מערבבים היטב עד שהאורז עטוף בשמן והם סופגים את הטעמים.
מוסיפים את העדשים המבושלות, התבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה כעש...

[ התקדם ]

מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות על ידי ELADG2 ב ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
סופגניות הן מאכל אהוב במיוחד בחג החנוכה, עם המתכון הבא תוכלו להכין סופגניות קלות וטעימות בבית.

מצרכים:
500 גרם קמח
7 גרם שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
2 ביצים
250 מ"ל חלב
50 גרם חמאה רכה (או שמן צמחי לטבעוניים)
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
חצי כוס מים פושרים
שמן לטיגון ( שמן קנולה או שמן חמניות)
סוכר לאבקה לפיזור
ריבה או שוקולד למילוי הסופגניה או כל מילוי אחר שאתם אוהבים
100 גרם סוכר



אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים,לאחר מכן, מוסיפים את הסוכר, הביצים, תמצית הווניל, המלח והחלב ומתחילים לערבב.
תוך כדי הערבוב, מוסיפים את השמן, וממשיכים לערבב את הבצק עד שמקבלים תערובת אחידה. אם הבצק דביק מידי, ניתן להוסיף עוד מעט קמח, אך חשוב לא להוסיף יותר מידי.
מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת חמה, ומניחים במקום חמים להתרוממות במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את גודלו.
אחרי שהבצק תפח, מניחים אותו על משטח עבודה שקימחנו מראש ומרדדים אותו לעובי של כס"מ.
בעזרת כוס או חותכן עגול, חותכים את הסופגניות לעיגולים בגודל הרצוי.
אם רוצים סופגניות ממולאות,...

[ התקדם ]

מתכון למקלובה על ידי ELADG2 ב ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
המקלובה היא אחד המאכלים הפופולריים במטבח הערבי, והיא עשויה ממסעדות רבות ובתי משפחות. מדובר בתבשיל של אורז, ירקות ובשר, שמבשלים אותו יחד בתבנית ואחר כך הופכים אותו הפוך כך שהירקות והבשר מקבלים צורה מעולה.

מרכיבים:

1 ק"ג בשר בקר צלוי (סינטה או כתף)

לירקות:
3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים דקים
2 חצילים בינונייםקלופים וחתוכים דק
1 גזר בינוניקלוף וחתוך דק
1 בצל בינוני חתוך לחצי ופרוס דק


לאורז:
2 כוסות אורז ,שטופות היטב

לתיבול:

2 כפיות כמון טחון
1 כפית קימל טחון
חצי כפית קינמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
4 כפות שמן זית
4 כוסות מים (או ציר בשר)


אופן ההכנה:
הכנת הבשר: אם אתם משתמשים בבשר, חממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים את נתחי הבשר עד שהם מקבלים צבע חום יפה מכל הצדדים. אם מדובר בעוף, טגנו את הגזרות עד שהן משחימות. לאחר מכן, הוסיפו מלח, פלפל ותבלינים כמו כמון, קימל, קינמון, פפריקה וכורכום.

הכנת הירקות: שימו את הירקות בסיר של יבואן כלי בית עם מעט שמן. תחילה טגנו את תפ...

[ התקדם ]

 [ 208 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 38, 39, 40, 41, 42

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot], Hacohen, rony, shmueliki, נורטון, עמוס לב


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction