סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 6:01 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
211סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 210 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 38, 39, 40, 41, 42
הזנה רשימות הבלוג הפופלריות
מדריך לבחירת חנוכיה על ידי ELADG2 ב ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
בחג החנוכה, החנוכיה מהווה סימן היכר חשוב ומשמעותי. היא לא רק כלי להדלקת הנרות, אלא גם פריט עיצובי שמוסיף לאווירה בבית. כאשר בוחרים חנוכיה, כדאי לקחת בחשבון מספר גורמים מרכזיים.

החומר שמהם עשויה החנוכיה משפיע על המראה, העמידות והמחיר שלה. הנה החומרים הנפוצים:
חנוכיות ממתכת, כגון אלומיניום או נחושת, מציעות עמידות רבה ומראה מודרני. הן מתאימות לעיצובים מינימליסטיים ומודרניים.
חנוכיות מזכוכית מגיעות במגוון עיצובים, לעיתים בשילוב צבעים ואיורים. חשוב להיזהר לא לשבור אותן, שכן הן עשויות להיות עדינות.
חנוכיות מעץ מעניקות תחושה חמה ומסורתית. ישנן חנוכיות בעבודת יד, המוסיפות נופך אישי.
חנוכיות קרמיקה מציעות עיצובים צבעוניים ומגוונים, המתאימים לסגנונות שונים.
בעת בחירת החנוכיה, חשוב לשקול את העיצוב. האם אתם מחפשים סגנון מודרני, קלאסי או אולי משהו ייחודי? יש חנוכיות פשוטות ויש חנוכיות עם פרטים מורכבים. בחר בעיצוב שמתחבר לסגנון הבית שלכם.
גודל החנוכיה הוא גורם חשוב. חנוכיות קטנות מתאימות לדירות קטנות או...

[ התקדם ]

מתכון לפיצה עם זיתים על ידי ELADG2 ב ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
מרכיבים:

להכנת הבצק:

7 גרם שמרים יבשים
1 כף סוכר
2 כפות שמן זית
500 גרם קמח פיצה
300 מ"ל מים
10 גרם מלח


לרוטב:
400 גרם רסק עגבניות
2 שיני שום, קצוצות דק
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כף שמן זית

לתוספות:

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
חצי פלפל חריף
עלי בזיליקום טריים
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
100 גרם זיתים שחורים או ירוקיםחצויים

אופן הכנה:

הכנת הבצק:

לוקחים קערה גדולה, שמים את המים הפושרים ומוסיפים את השמרים והסוכר. מערבבים היטב ומשאירים לעמוד כעשר דקות עד שהשמרים מתחילים לבעבע.
מוסיפים לקערה את הקמח והמלח, ואז את שמן הזית. לאח מכן מתחילים לערבב עם כף עד שהתערובת אחידה לבצק.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומתחילים ללוש במשך כעשר דקות, עד שהבצק חלק וגמיש.
מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומשאירים לתפוח במקום חם במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

הכנת הרוטב:

בזמן שהבצק תפח, מכינים את הרוטב. במחבת על חום בינוני שהוארה על ידי חנוכיות[/url:3...

[ התקדם ]

מתכון לפסטה עם חמאת לימון על ידי ELADG2 ב ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
מרכיבים

400 גרם פסטה (כמו ספגטי או פטוצ'יני)
100 גרם חמאה
מיץ ולימון אחד (ולאחר מכן קליפת הלימון שגיררנו)
חצי כוס (120 מ"ל) מים חמים או מי בישול של הפסטה
רבע כוס פרמזן מגורר (אופציונלי)
רבע כפית קליפת לימון מגוררת
2 כפות שמן זית איכותי
2 שיניים שום קצוצות דק
מלח ופלפל שחור גרוס (לטעם)

אופן הכנה:

בישול הפסטה: שמיפ את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומלח. לאחר מכן יש לבשל לפי ההוראות על האריזה עד שהפסטה מתרככת בסיר שחיממנו.כשהפסטה מוכנה, שמים כוס אחת של מים חמים (מי הבישול) ולאחר מכן את הפסטה מסננים באמצעות מסננת או כלי סינון אחר שנוח לכם
כעת שימו את הפסטה בצד.
בזמן שהפסטה מתבשלת, יש לחמם שמן זית בסיר רחב או מחבת גדולה ששמנו לצד כוסות קפה על חום בינוני. יש להוסיף את השום הקצוץ ולטגן אותו במשך שלוש דקות, עד שהוא מתחיל להשחים ומעט מתרכך. בשלב זה, יש להוסיף את החמאה ולערבב עד שהיא נמסה לחלוטין.
אחרי שהחמאה התמזגה עם השום, הוסיפו את מיץ הלימון וקליפת הלימון המגוררת. ערבבו היטב...

[ התקדם ]

מתכון לאורז עם עדשים וקבב על ידי ELADG2 ב ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
מרכיבים:


1 כוס אורז בסמטי
חצי כוס עדשים ירוקות או חומות
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
רבע כפית קינמון
מלח ופלפל שחור לטעם
2 כוסות מים
1 כף פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
1 גזר קלוף ומגורר
חצי כפית כמון טחון
חצי כפית קימל טחון

מרכיבי הקבב:

500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קטן, קצוץ דק
חצי כפית קימל טחון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לטעם
רבע כוס מים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף כמון טחון

אופן ההכנה:



שוטפים את האורז במים קרים ולאחר מכן מניחים בצד.
שמים את העדשים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשליםרבע שעה עד שהן רכות אך לא קשות. אם נשאר מים בסיר, מסננים את העדשים.
בסיר רחב, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך ומשחים קלות.
מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים אותו עד שריח טוב עולה באוויר.
מוסיפים את הגזר המגורר ומטגנים יחד עם הבצל והשום במשך 3 דקות.
לאחר מכן גם את האורז, מערבבים היטב עד שהאורז עטוף בשמן והם סופגים את הטעמים.
מוסיפים את העדשים המבושלות, התבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה כעש...

[ התקדם ]

מתכון למקלובה על ידי ELADG2 ב ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
המקלובה היא אחד המאכלים הפופולריים במטבח הערבי, והיא עשויה ממסעדות רבות ובתי משפחות. מדובר בתבשיל של אורז, ירקות ובשר, שמבשלים אותו יחד בתבנית ואחר כך הופכים אותו הפוך כך שהירקות והבשר מקבלים צורה מעולה.

מרכיבים:

1 ק"ג בשר בקר צלוי (סינטה או כתף)

לירקות:
3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים דקים
2 חצילים בינונייםקלופים וחתוכים דק
1 גזר בינוניקלוף וחתוך דק
1 בצל בינוני חתוך לחצי ופרוס דק


לאורז:
2 כוסות אורז ,שטופות היטב

לתיבול:

2 כפיות כמון טחון
1 כפית קימל טחון
חצי כפית קינמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
4 כפות שמן זית
4 כוסות מים (או ציר בשר)


אופן ההכנה:
הכנת הבשר: אם אתם משתמשים בבשר, חממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים את נתחי הבשר עד שהם מקבלים צבע חום יפה מכל הצדדים. אם מדובר בעוף, טגנו את הגזרות עד שהן משחימות. לאחר מכן, הוסיפו מלח, פלפל ותבלינים כמו כמון, קימל, קינמון, פפריקה וכורכום.

הכנת הירקות: שימו את הירקות בסיר של יבואן כלי בית עם מעט שמן. תחילה טגנו את תפ...

[ התקדם ]

 [ 210 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 38, 39, 40, 41, 42

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Google [Bot]


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction