סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 4:22 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
211סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 210 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 42  הבא
הזנה רשימת בלוג אקראית
מתכון לנגיסי עוף על ידי ELADG2 ב ב' מאי 06, 2024 12:55 pm
מרכיבים

2 כפית תימין יבש או טרי
8 עגבניות בשלות ללא קליפה חתוכות לרבעים
2 כפית שמן זית
1200 גרם נתחי פרגית משופדים
חצי כפית צ'ילי
2 כפית חרדל
פלפל אדום חתוך לריבועים
2 כפית אורגנו יבש
4 שיני שום פרוסות




אופן ההכנה

מחממים שמן במחבת או באמצעות ריסוס שמן על אש גבוהה.
מניחים את נתחי הפרגית המשופדים על השיפודים
מניחים את השיפודים במחבת הלוהטת.
צולים מכל צד את נתחי הפרגית,ניתן להוסיף מעט מים שסוננו עם פילטר של בריטה לפני תחילת הבישול.
צולים אותם 3-4 דקות מכל צד.
מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים למחבת את העגבניות והתבלינים.
מבשלים במשך 10 דקות נוספות על אש בינונית.
מפזרים על המנה את הבצל הירוק ומגישים.

לזניית בשר על ידי ELIA321e ב ד' יוני 15, 2022 12:22 pm
מצרכים:
10 כפות שמן זית
4 בצלים לבנים מקולפים
2 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
16 שיני שום, קלופות
7 ענפי סלרי, כולל העלים
4 גזרים, קלופים
2 שורש פטרוזיליה – לא חובה
800 גרם בשר טחון

7 כפות רסק עגבניות
2 כוס מים רותחים
2 כפית שטוחה מלח
1 כפית פלפל שחור

2 חבילה דפי לזניה

לרוטב

4 כפות גדושות קמח לבן
קורט אגוז מוסקט
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה


קוצצים בצלים, שום, סלרי, גזרים ושורש פטרוזיליה לקוביות ומטגנים את כולם ב סיר סולתם רחב עם שמן זית
מוסיפים את הבשר ומטגנים במשך 15 דקות
מוסיפים תבלינים ועגבניות,מים ורסק ומבשלים במשך 35 דקות.

מוסיפים חלב,מלח ופלפל,אגוז מוסקט ומטריפים עם מטרפה , עד שהרוטב מסמיך ומגיע למרקם של טחינה. מסירים מהאש.
– ועכשיו מרכיבים: מניחים בתחתית התבנית 2-3 כפות מהבשר ומעל מניחים שכבה של דפי לזניה.
– מניחים חצי מכמות הבשר ומעל חצי מכמות הבשמל ושוב שמים דפי לזניה וחוזרים על הפעולה.יוצקים את הרוטב שהכנו.


– סוגרי...

[ התקדם ]

מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים: על ידי ELADG2 ב ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
מרכיבים:
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל אחיד
חצי כפית פפריקה
רבע כפית קימל
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון (שמן קנולה או שמן זית או חמניות)
1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים קטנים
3 כפות קמח
1 ביצה
חצי כפית כמון



אופן ההכנה:


בישול תפוחי האדמה:

מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח עד שהם רכים, כרבע שעה. מסננים ומועכים לפירה (לא דק מדי, כדאי שיישארו גושים קטנים).
מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח עד שהם רכים, כעשר דקות. מסננים ומייבשים את הכרובית היטב.
לוקחים קערה גדולה שהיתה במטבח לצד מגש חלות, ולאחר מכן מערבבים בה את תפוחי האדמה המועכים עם הכרובית שבישלנו. מוסיפים את הקמח, הביצה, תבלינים (כמון, פפריקה, קימל, מלח ופלפל) ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
טובלים את הידיים בשמן ויוצרים מהתערובת קציצות שטוחות בגודל שאוהבים.
מחממים שמן במחבת גדולה (כשלוש כפות שמן) על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן משחימות וקריספיות, כארבע דקות מכל צד. אם יש צורך, ניתן להוסיף ש...

[ התקדם ]

הטבלה האלטרנטיבית - מחזור שישי על ידי ראובן ב ב' נובמבר 21, 2011 10:43 pm
מחזור מלא וגדוש אבל במבחן התוצאה רק שינוי יחיד (ומיוחד):

1. מכבי - 39
2. אשקלון - 34 (2+)
3. גליל - 33 (1+)
4-5. הביקעה, הפועל - 32 (0)
6-8. חולון, ראשון, חיפה - 31 (1-)
9-10. אשדוד, הרצליה - 23
11. נתניה - 21

שמן אבוקדו על ידי ELADG2 ב ה' יוני 29, 2023 3:47 pm
שמן אבוקדו

שמן אבוקדו הוא שמן בישול העשוי מפרי האבקודו.השמן מתאים לבישול בחום גבוה,ולשימוש בסלט ורטבים.
הבישול עם שמן האבוקדו עד להגעת הטמפרטורה שבה השמן מתחיל לייצר עשן,היא נקודת תסיסת השמן.
השמן מומלץ לטיגון בחום גבוה כמו לבישול מוקפץ וטיגון שניצלים לדוגמא.
הוא מתאים גם לטיגון עמוק.
שימוש נוסף שעושים בשמן זה,הוא כתוספת להכנת חומוס,מיונז,מרינדות וגם שימוש לאפייה.
לשמן האבוקדו מסוג כתית מעולה,יש טעם וארומה חזקים של אבוקדו,וטעמו עשיר מאוד.
אין חובה לאחסן את השמן בקירור,ניתן לאחסן אותו במקום קריר וחשוך.

בשמן האבוקדו יש שומן מסוג אומגה 9 לא רווי.
לשמן יש 12% שומן רווי ו-13% לא רווי.
רוב המחקרים מצביעים על כך שתזונה שעשירה בשומנים לא רווים מועילה לבריאות ומפחיתה את הסיכון לחלות במחלות
לב ודמנציה,בנוסף,השמן גם עוזר להפחתת כולסטרול,שימוש נוסף שמתאים לבישול הוא גם באמצעות ספריי שמן שמתאים לשמן

מסוג זה.
השמן עוז לרפא נזקי עור וזאת משום הוא מכיל: בטא קרוטן,חלבון,לציטין,חומצות שומן אומג...

[ התקדם ]

 [ 210 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 42  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Att, Bing [Bot], Google [Bot]


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction