מרכיבים
1 חבילה של פסטה
לרוטב השמנת:
1 בצל קטן
3 קוביות שום קפוא
3 קוביות בזיליקום קפוא
כפית מלח
פלפל שחור
3 כפות פרמזן מגורדת
2 מיכלים של שמנת מתוקה לבישול 10% שומן
30 גרם חמאה
להגשה:
פרמזן מגורר
אופן ההכנה
מרתיחים מים בסיר של
חברת סולתם ומבשלים את הפסטה
מעבירים את הפסטה למסננת ושוטפים תחת הברז.
קוצצים את הבצל לקוביות
בסיר מניחים את הבצל עם החמאה ומטגנים על להבה למשך 7 דקות עד שהבצל מתרכך.
מוסיפים את השום, הבזיליקום והמלח ומערבבים.
מוסיפים את השמנת ובוחשים היטב, מבשלים למשך 7 דקות כשהסיר מכוסה.
מתבלים בפלפל שחור ומוסיפים את הפרמזן, מבשלים ללא מכסה למשך 7 דקות כדי שהרוטב יסמיך.
לאחר שהרוטב מסמיך,טועמים
מוסיפים את הפסטה לסיר עם הרוטב ומערבבים בעדינות עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב השמנת.
מבשלים עם המכסה סגור למשך עוד כ-3 דקות רק כדי שהרוטב יספג בפסטה.
מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים מעל גבינת פרמזן מגורדת.