סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 1:03 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
211סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 210 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 42  הבא
הזנה רשימות בלוג אחרונות
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
מקור החנוכיה על ידי ELADG2 ב ד' אוגוסט 14, 2024 11:40 am
מקור החנוכיה הוא באירועים שהתהוו בשנת 164 לפני הספירה,כאשר גברו היהודים על היוונים במאבק דתי ותרבותי.
בתקופה בה סופר על הניצחון במקדש והנס הגדול בנר שהחזיק דלוק במשך שמונה ימים על בסיס כמות שמן דלה.
מטרת החנוכיה הייתה לציין את הנס בניצחון היהודים,כך היא קילב משמעות מהותית במסורת,דבר שסייע לתחושת הזהות וקיום המצוות היהודיות,והיא חלק בלתי נפרד מחג החנוכה.
בעת הדלקת החנוכיה,שזו מצווה להדליק אותה,הברכה נאמרת בשירה מה שהמגביר את תחושת השייכות למסורת ולחג.
יש להדליק נר בכל ערב במהלך 8 ימי החג,דבר המדגיש את הפצת האור והאופטימיות.

לחנוכיות יש מגוון וריאציות שונות,כמו למשל:
חנוכיות ברונזה,חנוכיות חרס,חנוכיות זכוכית,חנוכיות קריסטל,חנוכיות עץ וגם חנוכיות מתכת מודרניות.
חנוכיה קריסטל היא חנוכיה עדכנית שמשקפת את השפעה התרבות המודרנית בימינו,חלק מהחנוכיות נדלקות באמצעות שמן.
החנוכיה התפתחה במשך השנים עד לכדי ייצור מודרני,כאשר היום יש גם עיצוב גמיש ולעיתים החנוכיה מיוצרת בהתאמה אישית לצורכי הלקוח....

[ התקדם ]

מדריך לקניית אביזרי מטבח על ידי ELADG2 ב ג' אוגוסט 13, 2024 3:22 pm
מדריך לקניית כלי מטבח

בכדי להכין ארוחות מפנקות ויוצאות דופן תצטרכו את אביזרי המטבח הנכונים.אנו מכינים מזון כמעט כל יום,לכן אביזרי מטבח טובים יקלו עלינו את העבודה ויהפכו
את מלאכת הבישול לקלה ומהנה יותר.הכנו עבורכם מספר טיפים והמלצות לבחירת אביזרי מטבח וקיטלגנו אותם לפי מספר מאפיינים.


אביזרי מטבח לבישול יומיומי

קולפן - מקלף ירקות,קולפן ג'וליאן.
כף ערבוב - לערבוב החומרים לפני הבישול.
כף מצקת להגשה - להגשה של מרקים,רטבים,פסטות,תבשילים.
מלקחיים-לברביקיו,לבשר,לסלט.
הופכן/תרבד-להפיכת ביצים,בשרים,קרפים והעברת מזון לצלחת.
מרית-להוצאת הבלילה שנשארה בתוך הקערה.
פומפייה-מגררת גבינה,שוקולד,לימון,אגוזים וכדומה.
מועך תפוחי אדמה
סט כלי מטבח-סט הכולל תרבד,כף הפיכה,מלקחיים,כף הגשה.
מסננת-להכנת פסטה/אורז או לשטיפת הירקות והפירות.
פותחן-יכול להיות פותחן רגיל או חשמלי.
מטחנות פלפל ומלח-מגוון רחב של סוגים מעץ,נירוסטה,אקריל ועוד.
כפות מדידה-בכדי לאמוד את הכמויות המדויקות הדרושות לאפייה ולקבלת תוצאות מושלמות.
משקלי מטבח-לשקול קמח ומרכיבים אחרים לקבלת כמויות מדויקות.
נפה-לנפות קמח או סוכר.
טיימר-לקבלת התר...

[ התקדם ]

איך לבחור חנוכיה? על ידי ELADG2 ב ש' אוגוסט 10, 2024 10:38 am
אז מה זו בעצם חנוכיה ?

חנוכיה היא בעצם מנורה בעלת שמונה קנים המשמשת להדלקת נרות בחג החנוכה,הלא הוא חג האורים.
לכל חנוכיה יש גם חלק שנקרא "שמש" שבאמצעותו אנו מדליקים את שאר הנרות.
כיום,החנוכיה היא כלי שגם משמש לדקורציית הבית במהלך חג החנוכה.

בואו נלך לעיצוב,ישנם מספר סגנונות שונים והם:
חנוכיות העשויות מכסף או מתכת ומשלבים בתוכן עיטורים מהדת.
חנוכיות בעיצוב יותר עדכני שעשויות מקריסטל,זכוכית,פורצלן וחלקן גם עשויות בעיצובים מינימליים.
חנוכיות בעיצוב אישי שבעצם מיוצרות בהתאמה אישית לפי בקשת הלקוח/ה וטעמו האישי.

חומרים הגלם שמהן עשויות החנוכיות

רוב החנוכיות כיום,עשויות כסף,נירוסטה,פליז,קריסטל וזכוכית.
יש כאלו שעשויות קרמיקה בצבעים שונים שחלקן מגיעות גם בעבודת יד.
חלק מהחנוכיות פועלות באמצעות שמן.

גודל החנוכיה

מומלץ לבחור חנוכיה שמתאימה לגובה השולחן או במקום שבו היא תונח במשך ימי החג.
אם יש לכם מקום צר,קחו בחשבון לרכוש חנוכיה קטנה יותר שתתאים לכם במידות.
במידה ומקום לא מהווה בעיה כלשהי,בחרו חנוכיה גדולה או כזו שלטעמכם ללא צורך בלקיחה בחשבון את גודלה.

מבחינת תחזוקה,לרוב חנוכיות עם ע...

[ התקדם ]

בחירת סיר ברזל על ידי ELADG2 ב ו' מאי 17, 2024 11:55 am
בזמן ההולך והמתקדם,צצים להם טרנדים קולינריים ומגוון המצאות למטבח,אחד מהמוצרים
שנשארו איתנו לאורך זמן הוא סיר הברזל היצוק שידוע בעמידות לאורך זמן,והוא תופס מקום נכבד
במטבחים ברחבי העולם.
בין אם מדובר בשימוש בסירי ברזל בכיריים עתיקות ועד לשימוש בסוגי כיריים מתקדמים,נוכחות סיר
הברזל משמשת גם כמסורת איכותית רבת שנים,והיום גם כפריט מעוצב לבית.

לסירי הבזרל מסורת של אומנות שראשיתה מתחילה ממאות שנים שכוללות התפתחות,שם ניתן למצוא
את מקורותיו בסין,שם תהליך הייצור התגלה ע"י עובדי הייצור שגילו את תהליך יציקתו של סיר מברזל.
יחד עם זאת,רק בשלהי המאה ה-17 ברחבי אירופה החלו כלי הבישול להוות נדבך ולזכות בפופולריות
גדולה יותר,בעלי המפעלים שדרגו את אופן תהליך יציקת הברזל לצורות שונות יותר,ובעקבות כך סירים
ומחבתות הפכו להיות עמידות בחום גבוה יותר ומתאימות לשימוש ארוך יותר.
שימוש בכלי בישול מברזל בדגש על כלים איכותיים,מצטייינם בשמירה על חלוקת חום שווה,מה שמבטיח
תוצאות בישול מושלמות,גם לתבשילים ארוכים ואפילו לבישול ארוך בצנור.

כיום,מיוצרים סירי בר...

[ התקדם ]

מתכון לפסטה ברוטב בטטה ושמנת על ידי ELADG2 ב ה' מאי 09, 2024 9:12 am
מרכיבים

2 חבילת פסטה (250 גרם)
4 שיני שום
2 מיכל שמנת לבישול 15%
חצי כוס גבינת פרמזן מפוררת
כפית מלח
קורט פלפל שחור
4 בטטות קטנות קלופות חתוכות לחצי
2 בצל קטן קצוץ דק


אופן ההכנה

מרתיחים את הפסטה לפי הוראות השימוש של היצרן ולאחר מכן מסננים היטב.
יוצקים על הפסטה מעט שמן זית או חמניות ובוחשים.
לאחר מכן יש להכניס את הבטטות למים לתוך סיר עשוי ברזל או כל סיר אחר עד לרתיחה,ממשיכים
לבשל עד להתרככות הבטטות ואז מסניים את המי מהבטטות וטוחנים עם מערבל חשמלי עד לקבלת
מרקם עדין.
קוצצים את השום והבצל ומחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית,תוך כדי בחישה,מוסיפים את השום והבצל
עד לטיגון שהופך אותך למוזהבים.
מוסיפים את השמנת והבטטות ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את הרוטב לתוך סיר הפסטה,
ונותנין עוד 15-20 דקות לבישול באש נמוכה.

בתאבון

 [ 210 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 42  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Google [Bot], rony, Shiver, רלפי


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction