סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 2:54 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]



קישור לבלוג

סטטיסטיקת הבלוג
211סך הכל רשימות
28סך הכל תגובות

חיפוש בלוגים


קטגוריה בלוגים 
כדורסל ישראלי

ליגת לוטו, גביע, קבוצות, ליגה לאומית, נבחרות ישראל, וכו'

0

נ.ב.א.

הליגה הטובה בעולם.

0

כדורסל באירופה

כל מה שקשור לכדורסל באירופה: יורוליג, ליגות אחרות, נבחרות, וכו'

0

עוף-טופיק

כל מה שלא קשור לכדורסל...

1


 [ 210 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 42  הבא
הזנה רשימות בלוג אחרונות
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
מתכון פוקצ'ה על ידי ELADG2 ב ד' יולי 19, 2023 4:27 pm
מרכיבים

1 ק"ג גרם קמח פיצה
4 כפיות שטוחות מלח דק
20 גרם סילאן
720 מ"ל מים
2 כפיות שמרים יבשים


לקישוט:
עלי רוזמרין
מלח אטלנטי גרוס דק
שמן זית


אופן ההכנה

לוקחים קערת נירוסטה ומערבבים בה את כל מרכיבי הבצק יחד עם כף עד לקבלת תערובת אחידה.
את הקערה מכסים באמצעות ניילון נצמד ומכסים במגבת,לאחר מכן מתפיחים למשך 15 שעות בטמפרטורת החדר או בתוך
המקרר,ניתן להתפיח את הבצק גם למשך לילה שלם.
באמצעות מברשת,מברישים בשמן זית תבנית במידות 27x40 ושמים את הבצק בתוכה.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה.
כעבור שעה יוצקים שמן זית,ולאחר מכן יוצרים גומות באמצעות האצבעות ומותחים את הבצע בתבנית
עד שהוא מכסה את כולה.
מכסים ואז נותנים לו לתפוח במשך 45 דקות,בזמן הזה מחממים תנור ל220 מעלות.
אחרי שהבצק תפח,שופכים מעט שמן זית נוסף,ואז באמצעות האצבנות מחדירים את השמן לתוכו.
מפזרים מלח ואת עלי הרוזמרין.
אופים במשך חצי שעה על אבן שמוט איכותית[...

[ התקדם ]

מתכון לעוגת שוקולד על ידי ELADG2 ב א' יולי 16, 2023 4:24 pm
מרכיבים


3 כוס קמח
2 כוס סוכר
2 שקית אבקת אפיה
2 שקית סוכר וניל
8 כפות קקאו
6 ביצים גדולות
כוס שמן בנפח כוס חופה של 200 מ"ל

לציפוי: 200 גרם שוקולד מריר + חצי קצפת

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את כל מרכיבי העוגה,לוקחים קערה אחרת ומערבבים בה את הביצים והשמן.
את המרכיבים שערבבנו בקערה הראשונה,מאחדים עם השמן והביצים,וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים לתערובת כוס מים חמים וממשיכים לערבב עד שהבלילה נעשית נוזלית.
שופכים לתוך תבנית 26 ס"מ עגולה ואופים במשך חצי שעה על 180 מעלות.

מתכון לכנאפה טעים במיוחד על ידי ELADG2 ב ג' יולי 11, 2023 11:49 am
מרכיבים

2 חבילות אטריות קדאיף קצוצות
300 גרם חמאה מומסת
1000 גרם גבינת ריקוטה
400 גרם מוצרלה מגוררת

לסירופ:
4 כוסות סוכר
2 כוס מים בנפח של כוס חופה
4 כפות מיץ לימון


לציפוי ושימון:
1.5 חמאה רכה - על מנת לשמן את התבנית
200 גרם פיסטוקים קצוצים


אופן ההכנה

משמנים תבנית בחמאה
בסיר מניחים את מרכיבי הסירופ ומבשלים על אש גבוהה במשך מספר דקות
מערבבים את שערות הקדאיף עם החמאה שהמסנו
מפזרים חצי מכמות השערות בתחתית ומהדקים.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות עד שהכל מתאחד
מורחים את התערובת של הגבינה שהכנו בשכבה אחידה על שערות הקדאיף ומשאירים ס"מ בקצוות.
מכסים את שכבת הגבינות בשאריות השערות ומהדקים.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 240 מעלות ואופים במשך חצי שעה או עד לקבלת הזהבה.
מוציאים את הכנאפה ושופכים מעל את הסירופ,מפזרים פיסטוקים גרוסים ומגישים.

מתכון לפסטה עם רוטב על ידי ELADG2 ב ה' יולי 06, 2023 3:48 pm
מרכיבים

חבילת פסטה
1 עגבנייה מגוררת
2 כפות רסק עגבניות
2 שיני שום קצוצות
חצי כפית אורגנו
1 כפית סוכר
גבינה מגוררת
חצי גמבה אדומה
חצי פלפל חריף קצוץ דק


אופן ההכנה
מכניסים לתוך סיר את כל המרכיבים ומבשלים במשך מספר דקות עד שמביאים לרתיחה.
ממשיכים לערבב ואז מורידים את עוצמת האש,מכסים את הסיר עוד 10 דקות עד שהפסטה מוכנה.
מכסים את הסיר ומבשלים במשך 7 דקות נוספות,לוקחים כוס חתן ומוסיפים מעט לסיר.
מגישים חם.

כוס חתן על ידי ELADG2 ב ש' יולי 01, 2023 10:11 am
זה הרגע,עוד מעט יתכנסו כל האורחים לאירוג החשוב בחייכם כזוג,חלקם יכינו את הפלאפונים בכדי לצלם את הרגע
המרגש,חלקם יצעקו מזל טוב או שכוייח ואז הגיע הזמן לשבור את הכוס ולהתחיל בחגיגה !
כוס חתן שהיא חלק מרכזי בעריכת טקס החתונה,נעוצה במסורת עתיקה שבה הכוס לרוב,עטופה בבד או במפית ומונחת
על הרצפה מול החתן.לרוב הרב העורך את הטקס ישיר עם הקהל: "אם אשכחך ירושלים".
אנו כיהודים שחווים שמחה עצומה,לא שוכחים את הרגעים הפחות שמחים,ולכאן נכנסת לתמונה כוס החתן.
יש לא מעט סיבות שבגינן החתנים שוברים את הכוס,הסיבה הראשונה היא לזכר החורבן שעמדו בו היהודים ב-2000 השנים

האחרונות,דבר המסמל את הסבל שהם עברו עד היום.
פרשנות נוספת באה לציין שעצם שבירת הכוס,מסמלת מחיקה של כך הסדקים הפוטנציאליים שעלולים להופיע
במערכת יחסים.יש זוגות שלאחר שבירת כוס נוהגים לעשות מהשברים פסיפס דקורטיבי כלשהו.
ניפוץ הכוס היא מסורת נהדרת,בעלת משמעות שונה לזוגות רבים.

 [ 210 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 42  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Google [Bot], נורטון


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction