סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 8:24 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מחבר
ELADG2
מנותק

הצטרף: ג' ספטמבר 20, 2022 9:29 am
הודעות: 0
בלוג: הצג בלוג (127)

ארכיונים
- נובמבר 2024
מתכון לפסטה עם חמאת לימון
   ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
מתכון לפסטה ברוטב בטטה
   ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
   ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
   ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
   ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
   ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
מתכון לאורז עם עדשים וקבב
   ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
מתכון למקלובה
   ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
מתכון לפיצה עם זיתים
   ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
מדריך לבחירת חנוכיה
   ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
   ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm

+ אוקטובר 2024
+ ספטמבר 2024
+ אוגוסט 2024
+ מאי 2024
+ מרץ 2024
+ דצמבר 2023
+ נובמבר 2023
+ אוקטובר 2023
+ ספטמבר 2023
+ אוגוסט 2023
+ יולי 2023
+ יוני 2023
+ מאי 2023
+ אפריל 2023
+ מרץ 2023
+ פברואר 2023
+ נובמבר 2022
+ אוקטובר 2022

חיפוש בלוגים


 [ 127 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  הבא

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
הזנה  
 נושא ההודעה: שמן אבוקדו
קישור קבועפורסם: ה' יוני 29, 2023 3:47 pm 
שמן אבוקדו

שמן אבוקדו הוא שמן בישול העשוי מפרי האבקודו.השמן מתאים לבישול בחום גבוה,ולשימוש בסלט ורטבים.
הבישול עם שמן האבוקדו עד להגעת הטמפרטורה שבה השמן מתחיל לייצר עשן,היא נקודת תסיסת השמן.
השמן מומלץ לטיגון בחום גבוה כמו לבישול מוקפץ וטיגון שניצלים לדוגמא.
הוא מתאים גם לטיגון עמוק.
שימוש נוסף שעושים בשמן זה,הוא כתוספת להכנת חומוס,מיונז,מרינדות וגם שימוש לאפייה.
לשמן האבוקדו מסוג כתית מעולה,יש טעם וארומה חזקים של אבוקדו,וטעמו עשיר מאוד.
אין חובה לאחסן את השמן בקירור,ניתן לאחסן אותו במקום קריר וחשוך.

בשמן האבוקדו יש שומן מסוג אומגה 9 לא רווי.
לשמן יש 12% שומן רווי ו-13% לא רווי.
רוב המחקרים מצביעים על כך שתזונה שעשירה בשומנים לא רווים מועילה לבריאות ומפחיתה את הסיכון לחלות במחלות
לב ודמנציה,בנוסף,השמן גם עוזר להפחתת כולסטרול,שימוש נוסף שמתאים לבישול הוא גם באמצעות ספריי שמן שמתאים לשמן

מסוג זה.
השמן עוז לרפא נזקי עור וזאת משום הוא מכיל: בטא קרוטן,חלבון,לציטין,חומצות שומן אומג...

[ התקדם ]


נערך לאחרונה על ידי ELADG2 בתאריך ה' יוני 29, 2023 3:48 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.


 נצפה 6952 פעמים
קישור קבועפורסם: ו' יוני 23, 2023 10:00 am 
מרכיבים

500 גרם ברוקולי קפוא או טרי
אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס דק
2 קופסא
גבינה לבנה
4 כפות קמח
גבינה קשה מגוררת כמו צהובה
2 קופסא
קוטג'
קופסא גבינה בולגרית
8 ביצים
1 שקית אבקת אפייה


אופן ההכנה

מחממים מראש תנור ל180 מעלות,לוקחים ברוקולי טרי ומפרקים אותו לחתיכות קטנות ומניחים במים רותחים יחד עם מלח
במשך מספר דקות ואז מסננים.
משמנים מעט תבנית פיירקס במידה של חצי כוס חתן ומסדרים את חתיכות הברוקולי שכל התבנית תהיה מכוסה.
לוקחים קערה אחרת ושמים את הקוטג',הגבינה הלבנה,הגבינה הבולגרית ואת הביצים והקמח יחד עם אבקת האפיה והתבלינים
ומערבבים היטב.
יוצקים את הבלילה שנוצרה על גבי הברוקולי.
מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 50 דקות או שעד שהפשטידה מזהיבה.


 נצפה 7064 פעמים
 נושא ההודעה: מתכון לפשטידת מחמאר
קישור קבועפורסם: ה' יוני 22, 2023 3:32 pm 
מרכיבים

6 תפוחי אדמה גדולים
2 פחית שימורי אפונה וגזר
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
8 ביצים
6 כפות קמח מצה או פירורי לחם
כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפית פפריקה מתוקה
2 כפית כמון
2 כפית מלח
כוס שמן לטיגון הקציצות


לתוך סיר מכניסים את הביצים,תפוחי האדמה ומבשלים עד להתרככות תפוחי האדמה,ניתן לשמן את הסיר קודם לכן
עם מרסס שמן ולחא מכן מוציאים את תפוחי האדמה והביצים ומצננים.

מקלפים את תפוחי האדמה ואז חותכים אותם,לאחר מכן מועכים אותם עם מועך פירה,קוצצים עלי פטרוזיליה ואז
מוסיפים לקערה.
חותכים את עלי הכוסברה ומוסיפים גם לקערה,חותכים את הביצים אחרי שקילפנו אותם ומוסיפים לתערובת.
מסננים אתפחית שימורי האפונה וגם מוסיפים.
לאחר מכן יש להוסיף את הכמון,מלח,פפריקה מצוקה,כורכום ופלפל שחור גרוס דק.


מוסיפים 3 ביצים ופירורי לחם ומערבבים היטב.


לוקחים מחבת גדולה ועעל להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן. כשהשמן חם יוצרים קציצות ומכניסים למחבת. מטגנים כדקה וחצי

עד ההזהבה ומעבירים לצלחת בנייר ס...

[ התקדם ]


 נצפה 7014 פעמים
 נושא ההודעה: בחירת מרסס שמן
קישור קבועפורסם: ג' יוני 20, 2023 11:22 am 
מהו מרסס שמן

למרסס שמן ישנם שימושים רבים במטבח,השימוש בהם מתאים למגוון סוגי בישול שבהם מדובר בסוגי מאכלים
שהם נדבקים למחבת או לסיר.
בעולם ישנם מגוון זנים של שמן כמו: שמן קנולה,שמן קוקוס,שמן זית,שמן אבוקדו ושמנים בטעם חמאה.
בשוק ניתן למצוא מגוון תרסיסי שמן מוכנים של חברות שונות ממותגים שונים.

איך לבשל עם מרסס שמן לשימוש בכלי נונסטיק

כדי להשתמש בספריי שמן,רססו עם המרסס את המאכל שבתוך המחבת,ישנם סוגי מזון שמומלץ טרם הנחת המאכל
עליו,לרסס את הכלי על מנת למנוע מצב של הידבקות המזון ושליפתו באמצעות תרבד בסיום הבישול או הטיגון.
חסרון אחד של מרסס שמן הוא הצטברות שאריות,מסיבה זו מומלץ מדי פעם לנקות את המרסס.

איך מרגיש הטעם של שמן שרוסס באמצעות ספריי?

הטעם הוא עדין למדי,יש כאלו שטוענים שיש לו טעם שונה.
בכל ריסוס המטרה העיקרית היא למנוע מהאוכל להידבק,חשוב מאוד שלטעם השמן לא תהיה השפעה ממשית על המזון
לאחר שסיימנו עם הבישול.

אחסון מרסס השמן

תרסיסים להתזת שמן יש לשמור במקום קריר וחשוך.אין להשאיר אותם ליד כיריים או ליד מקור חום.

ההבדל בין שמן בישול מבקבוק לבין ...

[ התקדם ]


 נצפה 7000 פעמים
 נושא ההודעה: כוס חתן
קישור קבועפורסם: ב' יוני 19, 2023 2:47 pm 
ההפניה העתיקה ביותר לשבירת זכוכית באירוע החתונה,מקורו בספרות היהודית ובתלמד.
שבירת הכוס בחתונה היא אחת המסורות העתיקות ביותר.
זהו מנהג סמלי אבל יש לנו מספר פרשנויות.

יש כאלו שיגידו שהכוס מייצגת את שבריריות החיים,מערכת היחסים או הנישואין.
רסיסי הזכוכית לאחר שבירת הכוס עשויה לייצג את שפע החיים שבני הזוג יהנו מעתה ואילך.

מתי שוברים את הכוס?

כוס חתן שוברים לאחר טקס החתונה ואופן עטיפת הכוס מתבצע באמצעות מגבת דקה או נייר אלומיניום,יש כאלו
שיש להם שיטות אחרות לשבירת כוס חתן.
אחרי השבירה,האורחים צועקים מזל טוב !


 נצפה 7089 פעמים

 [ 127 רשימות בלוג ]  הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים רשומים: Bing [Bot], Google [Bot], בילי תומפסון, רלפי


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.
הבלוגים נוצרו על ידי מוד בלוג משתמש © EXreaction