סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 5:36 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 30 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 7:42 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
ברצינות. עזבו בדיחות על ש"ס.

כשאני בחו"ל ומשתמשת בתחבורה ציבורית כל יום, זה מזכיר ומחדד על איזה דבר בסיסי אנחנו מוותרים בגלל אמונות תפלות.

הנה בכנסת הנוכחית הצליחו להשיג כמה הקלות שקשורות לנישואים בין דתות. אבל בחיאת, כבר עדיף כלכלית לטוס פעם אחת לקפריסין מאשר הנזק הכלכלי שנובע ממחסור בתחבורה בשבת. איך זה שאף מפלגה חילונית שמעלה את הנושא הזה כמו שדיברו על נושא הנישואין? האם זה טאבו?

ועוד שאלה - מה בעצם מונע את התחבורה? האם אלו חוקים שאוסרים לדן/אגד/קווים וכו' להפעיל תחבורה בשבת או הפחד מחרמות כמו במקרה של אל על?
קצת פחות נראה לי שזה האחרון, אבל אם כן, אז הפתרון אולי צריך להיות בפתיחה של תחרות בקוים קיימים, מה שיצמיח חברות שיתנו מענה גם בשבת, גם במחיר של אחוז מסויים של אוכלוסיה שיחרים אותם.

בכל אופן, לא ממש חקרתי את הנושא, אז אם אני טועה באילו הנחות יסוד, אשמח לשמוע הסברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 10:37 am 
Hall of Famer

Pistol Pete כתב:
ברצינות. עזבו בדיחות על ש"ס.

כשאני בחו"ל ומשתמשת בתחבורה ציבורית כל יום, זה מזכיר ומחדד על איזה דבר בסיסי אנחנו מוותרים בגלל אמונות תפלות.

:roll:

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 12:02 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני זוכר שבחיפה, לפחות פעם ואולי גם היום, פעלו אוטובוסים בשבת בזכות אישזהו הסדר מקומי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 12:40 pm 
Junior

בואי נתחיל בזה שבשלב הראשון - יעבירו את עבודות התשתית לשבת. זה למשל משהו שלגמרי מקובל במדינות אחרות, אצלנו זה אפילו מתבקש שבעתיים כי הקף התנועה בשבת נמוך עוד יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 12:55 pm 
Hall of Famer

בביוגרפיה של בגין מאת אבי שילון מובא פרט מדהים: כשבגין נבחר לראשות הממשלה, הוא פשוט החליט בינו לבין עצמו-בגלל אמונותיו האישיות-שאל על לא תטוס בשבת, והודיע על כך לחרדים שהיו בהלם מהעובדה שבגין אפילו לא מנסה לנהל איתם מו"מ על העניין אלא פשוט נותן להם את מבוקשם בלי תמורה. זה היה צעד מאד משמעותי אחורה בכל מה שקשור לנושא התחבורה בשבת, ואפילו ליחס המדינה לדרישות המיעוט החרדי.

לצערי, אני לא רואה סיכוי בדורנו שההגיון ישתלט על הפוליטיקה הקטנה ותהיה תחבורה ציבורית בשבת. כל עוד ממשלות בישראל ימשיכו להיות תלויות במנדטים של המפלגות הדתיות, זה לא יכול לקרות. לגבי חיפה, ככל הידוע לי נושא התחבורה הציבורית בשבת הוא חלק מה"סטטוס קוו", וחיפה היא חריגה לכלל ויש בה תחבורה ציבורית בשבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 2:24 pm 
Junior

זה לא רק עניין של חרדים, יש גם ח"כים מהשמאל החברתי שמתנגדים לזה בגלל שלטענתם זה יפגע בעובדים שאולי לא יהיו מוכרחים באופן רשמי לעבוד בשבת, אבל זה מה שיהיה המצב בשטח, כי כידוע למעביד יש הרבה יותר כוח מלעובד. לי אין ספק שזה בזיון וטמטום, הרי עד שיש לי חופש, אני לא יכול לטייל בשום מקום כי אין לי איך לצאת מחוץ לעיר בכלל. יש הרבה נושאים שבהם השמרנות החרדית מתחברת יופי עם הצביעות החילונית, גם בכל הנושא של מיסוד הזנות זה המצב. במקום להבין שהתופעה לא תיעלם וכדאי לפחות להגן על העובדות, הם עדיין מתייחסים לזה בצדקנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 2:28 pm 
Hall of Famer

חיפה היא היחידה בה יש תחבורה ציבורית עירונית גם בשבת מאחר וגם לפני 48' היה כך וכמו שנדב ציין- הסטטוס קוו.
מה צריך שתהיה תח"צ בשבת? מפץ פוליטי גדול מאוד שיוציא את הכוח מהדתיים ויותר מכך: צריך להבין שגם אם יהיה מפץ שכזה ואגד/דן/יתר החברות יתחילו לנסוע בשבת, החרדים ינסו לארגן או לאיים לפחות במרד צרכנים. כמות החרדים שנוסעת בתח"צ גבוהה יחסית עקב מצבם הסוציו-אקונומי הנמוך ואין לי ספק שחלק מחברות התח"צ יחשבו פעמיים לפני שהן מסתכנות בחרם שכזה.
מה שכן אפשר לעשות בפועל, שיוכל לתת פתרון מסוים, הוא להגדיל את הרשות למוניות שירות שאלו נוסעות בשבתות וחגים. מצד שני, במצב כזה אתה כמובן מתעמת עם חברות האוטובוסים שיפגעו מכך
:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 2:39 pm 
Sophomore

ציטוט:
מה צריך לקרות כדי שתהיה תחבורה ציבורית בשבת?

שהחילונים יתחתנו בגיל 20, ויעשו 5 ילדים למשפחה :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 3:21 pm 
Hall of Famer

מה צריך לקרות כדי שתהיה תח"צ בשבת? שתהיה תח"צ נורמלית בימות השבוע ולא רכבת ההפתעות, אוטובוס הקסמים ומונית הכסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 5:14 pm 
Junior

stpsg כתב:
זה לא רק עניין של חרדים, יש גם ח"כים מהשמאל החברתי שמתנגדים לזה בגלל שלטענתם זה יפגע בעובדים שאולי לא יהיו מוכרחים באופן רשמי לעבוד בשבת, אבל זה מה שיהיה המצב בשטח, כי כידוע למעביד יש הרבה יותר כוח מלעובד. לי אין ספק שזה בזיון וטמטום, הרי עד שיש לי חופש, אני לא יכול לטייל בשום מקום כי אין לי איך לצאת מחוץ לעיר בכלל. יש הרבה נושאים שבהם השמרנות החרדית מתחברת יופי עם הצביעות החילונית, גם בכל הנושא של מיסוד הזנות זה המצב. במקום להבין שהתופעה לא תיעלם וכדאי לפחות להגן על העובדות, הם עדיין מתייחסים לזה בצדקנות.

הטיעון היחימוביצ'י הוא יותר מורכב. יש דברים שהיא לא רוצה שיעשו בשבת כי היא סולדת מהם אישית. תרבות החומרנות הקפיטליסטית המערבית וכו'. שזה בסדר כשלעצמו, גם אני לא מת על צורת הבילוי של שיטות במרכזי קניות. אבל זה בכל זאת לא נראה לי נימוק משכנע כדי להגביל את הפתיחה. באותה מידה אפשר להגיד שבתי קולנוע פתוחים בשבת אבל רק אם הסרטים שהם מקרינים הם לרוחה התרבותית של יחימוביץ'.

אגב, צריך לציין שבשולים - יש קווים שפועלים עוד לפני צאת השבת (שלא במסגרת הסטטוס קוו) ויש מקומות שבהם התחבורה הציבורית העירונית לא מקפידה באופן מוחלט על "שעה מצאת השבת".

אפרופו, כדי לא להכעיס ולהרחיק, כשהפגנות המליון וכו' התחילו במוצאי שבת בשעות שבהן בלתי אפשרי למי שנסמך על תחבורה ציבורית להגיע - היה בזה מסר די חזק בנוגע לחשיבות של תחבורה ציבורית בעיני מארגני המחאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 5:36 pm 
Senior

stpsg כתב:

יש חוקים שמגבילים שעות עבודה בשבוע ואם זה לא מספיק אז אפשר לתקן את זה עם חקיקיה נוספת שלכל עובד מגיע יום חופש בשבוע. אז יומי החופש של הנהגים יהיו בימים שונים כל פעם. אני דווקא רואה בזה יתרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 5:59 pm 
Senior

oren_80 כתב:
חיפה היא היחידה בה יש תחבורה ציבורית עירונית גם בשבת מאחר וגם לפני 48' היה כך וכמו שנדב ציין- הסטטוס קוו.
מה צריך שתהיה תח"צ בשבת? מפץ פוליטי גדול מאוד שיוציא את הכוח מהדתיים ויותר מכך: צריך להבין שגם אם יהיה מפץ שכזה ואגד/דן/יתר החברות יתחילו לנסוע בשבת, החרדים ינסו לארגן או לאיים לפחות במרד צרכנים. כמות החרדים שנוסעת בתח"צ גבוהה יחסית עקב מצבם הסוציו-אקונומי הנמוך ואין לי ספק שחלק מחברות התח"צ יחשבו פעמיים לפני שהן מסתכנות בחרם שכזה.
מה שכן אפשר לעשות בפועל, שיוכל לתת פתרון מסוים, הוא להגדיל את הרשות למוניות שירות שאלו נוסעות בשבתות וחגים. מצד שני, במצב כזה אתה כמובן מתעמת עם חברות האוטובוסים שיפגעו מכך
:)

אז מה החרידים יעשו? ילכו ברגל? יקנו רכבים?
במקרה הזה הכוח שלהם הוא פוליטי לדעתי, כי על תחבורה קצת יותר קשה לעשות חרם.

ו"חלק" שיעדיפו את השבת על פני החרידים זה מספיק טוב. התחבורה בשבת ברוב השעות גם ככה היא דלילה ומפוזרת יותר.

לכן אולי גם הפיתרון שלא עבד אצל אל על, כלומר נפסל לא מזמן (אבל שימו לב, בינתיים החרידים טסו באל על כי אין ממש ברירה) יכול לעבוד עבור אגד. כלומר שתהיה חברת בת של אגד למשל, שתפעיל קווים בשבת, רק שהאוטוביסים שיופעלו בשבת יופעלו כמה שפחות בימים אחרים ורק בקווים וזמנים שמסומיים בלוח זמנים וגם חיצונית כקווים שלא שומרים שבת.
אז נניח בקווים שהולכים במקומות עם פחות חרידים, בשביל חרידים יהיו קווים בתדירות נמוכה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 6:02 pm 
Senior

ziv כתב:
stpsg כתב:

הטיעון היחימוביצ'י הוא יותר מורכב. יש דברים שהיא לא רוצה שיעשו בשבת כי היא סולדת מהם אישית. תרבות החומרנות הקפיטליסטית המערבית וכו'. שזה בסדר כשלעצמו, גם אני לא מת על צורת הבילוי של שיטות במרכזי קניות. אבל זה בכל זאת לא נראה לי נימוק משכנע כדי להגביל את הפתיחה. באותה מידה אפשר להגיד שבתי קולנוע פתוחים בשבת אבל רק אם הסרטים שהם מקרינים הם לרוחה התרבותית של יחימוביץ'.

אגב, צריך לציין שבשולים - יש קווים שפועלים עוד לפני צאת השבת (שלא במסגרת הסטטוס קוו) ויש מקומות שבהם התחבורה הציבורית העירונית לא מקפידה באופן מוחלט על "שעה מצאת השבת".

אפרופו, כדי לא להכעיס ולהרחיק, כשהפגנות המליון וכו' התחילו במוצאי שבת בשעות שבהן בלתי אפשרי למי שנסמך על תחבורה ציבורית להגיע - היה בזה מסר די חזק בנוגע לחשיבות של תחבורה ציבורית בעיני מארגני המחאה

באמת יש צורך להזכיר מיהם מארגני המחאה מבחינת המעמד הסוציאו אקונומי, ומי הם רצו שלא יגיע למחאה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 6:16 pm 
Senior

התותח המפוברק כתב:
מה צריך לקרות כדי שתהיה תח"צ בשבת? שתהיה תח"צ נורמלית בימות השבוע ולא רכבת ההפתעות, אוטובוס הקסמים ומונית הכסף.

זה דווקא הפוך. ברגע שתהיה תחבורה בשבת יהיו הרבה אנשים שיהיו מוכנים לוותר על רכב, או חלק מהרכבים במשפחה, וזה מה שיביא למעגל חיובי שישפר את התחבורה הציבורית. כי השימוש בתחבורה הציבורית יגדל וזה יאפשר התדירות של הקווים טובה יותר וגם יגרום להקלה בפקקים (אחת הסיבות העיקריות לאי דיוקים).

אחרי שאנשים קונים רכבים, גם אם הקש ששובר את גב הגמל במקרים שלהם זהו הצורך לסוע בשבת, הם ישתמשו בו גם בימים אחרים בדר"כ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 6:31 pm 
Hall of Famer

זה דווקא לגמרי ישר. כל מי שנוסע בבקרים ברכבת, בעיקר בימי ראשון, יודע שאין שום בעייה עם הביקוש של הציבור לתחבורה ציבורית. הבעייה היא בהיצע, גם בימי חול. זה שאין רכבות ביום חול בבוקר לא נגרם מזה שאין תחבורה בשבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 6:48 pm 
Hall of Famer

פיסטול -
1. לנהגים יש היום יום מנוחה. יום שבת.
2. נניח ובן זוגך לעתיד יהיה נהג אוטובוס. האם נראה לך הגיוני שלא תוכלי לבלות איתו יום אחד של חופש בשנה (אולי יום כיפור) כי הוא צריך לעבוד בשבתות וחגים בעוד את עובדת במהלך השבוע????
3. כמו שאני וראי כתבנו, לפני שעוזרים לך עם תחבורה ציבורית בשבת ביום הפנאי שלך, קודם שיטפלו בתחבורה ציבורית בימי חול שהם ימי עבודה של מאות אלפי אנשים שנאלצים לאחר כל יום כי אין פה תשתיות ראויות, אין מספיק אוטובוסים, הרכבות בשביתה או בשיפוצים, אין אכיפה נגד אנשים שנוסעים במכונית הפרטית שלהם בנתיב תחבורה ציבורית, וכל טפטוף קטן של גשם בתחילת החורף הופך לפקק של שעתיים כי הרמזורים מתקלקלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 7:17 pm 
Hall of Famer

תותח אתה באמת חושב שאם התח"צ תעבוד 7 ימים בשבוע הנהגים יחויבו לעבוד כל שבת ושבת? יש הרבה עבודות משמרות ותורניות שכוללות שבת ואתה לא חייב לעבוד בכל שבת שם.

לעניין של מה שאינה אמרה: כמו שאנחנו מכירים את יכולות הארגון של החרדים, הם יוכלו לנסות ולמצוא הסעות אלטרנטיביות משל עצמם. מצד שני, חברות האוטובוסים, בטח אלו שמסיעות חרדים רבים, לא ירצו כ"כ מהר לאבד קהל לקוחות גדול שכזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 7:28 pm 
Hall of Famer

תותח, אל תשים מילים בפי. אני לא אמרתי "לפני". אני רק אמרתי ששני הדברים לא קשורים. לזה וגם לזה צריכים לדאוג, לא איכפת לי מה יבוא קודם.
יש מספיק עבודות שמתבצעות 7 ימים בשבוע, וראה זה פלא, העובדים בהם מקבלים יום מנוחה שבועי (אחד לפחות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 8:05 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
תותח, אל תשים מילים בפי. אני לא אמרתי "לפני". אני רק אמרתי ששני הדברים לא קשורים. לזה וגם לזה צריכים לדאוג, לא איכפת לי מה יבוא קודם.
יש מספיק עבודות שמתבצעות 7 ימים בשבוע, וראה זה פלא, העובדים בהם מקבלים יום מנוחה שבועי (אחד לפחות).

מה גם שמדובר ב 2 בעיות שונות.
שעות העומס הם שעות שלמפעילים כדאי לספק X<100 אחוז אוטובוסים יחסית לדרוש (שזה מושג סובייקטיבי אבל לא נכנס לזה) כי מעבר לזה כבר לא כדאי להעסיק עוד כוח אדם ולקנות עוד אוטובוסים.
אם היו יותר משתמשים בתחבורה הציבורית מספר ה X אולי לא היה משתנה אבל כמות האוטובוסים ותדירות הייתה גדלה.

ה X ניתן לשינוי רק ע"י עוד רגולציה או לחלופין (וממה שאני רואה בארה"ב זהו פיתרון עדיף, וקפיטליסטי יותר) פתיחת השוק לחברות שיתחילו להציע גם קווי אקספרס במחירים גבוהים יותר בנוסף לתחבורה הציבורית. כי החברות חושבות על הרווחים של עצמן ולאף חברה כנראה לא כדאי לשלם את המחיר עבור תחבורה ציבורות טובה יותר לכלל ורווח שיתחלק בין כל החברות (אם כל החברות היו עושות את זה אולי גם כולן היו מרוויחות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 8:12 pm 
Senior

התותח המפוברק כתב:
פיסטול -
1. לנהגים יש היום יום מנוחה. יום שבת.
2. נניח ובן זוגך לעתיד יהיה נהג אוטובוס. האם נראה לך הגיוני שלא תוכלי לבלות איתו יום אחד של חופש בשנה (אולי יום כיפור) כי הוא צריך לעבוד בשבתות וחגים בעוד את עובדת במהלך השבוע????
3. כמו שאני וראי כתבנו, לפני שעוזרים לך עם תחבורה ציבורית בשבת ביום הפנאי שלך, קודם שיטפלו בתחבורה ציבורית בימי חול שהם ימי עבודה של מאות אלפי אנשים שנאלצים לאחר כל יום כי אין פה תשתיות ראויות, אין מספיק אוטובוסים, הרכבות בשביתה או בשיפוצים, אין אכיפה נגד אנשים שנוסעים במכונית הפרטית שלהם בנתיב תחבורה ציבורית, וכל טפטוף קטן של גשם בתחילת החורף הופך לפקק של שעתיים כי הרמזורים מתקלקלים.

ומה לגבי אחיות, רופאים, מלצרים, נותני שירות במלונות? גם יש ימי חופש לעובדים בישראל, בלי קשר לחגים.
כמו שאורן אמר, יש משמרות. לא צריכים לעבוד כל יום שבת. התחבורה הציבורית בשבת גם ככה תהיה דלילה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 14, 2011 11:31 pm 
Hall of Famer

יפה שהחלטת להשוות בין רופאים ואחיות (מקצוע שדורש טיפול בחולים 24/7) לבין נהגי תחבורה ציבורית.

מלצרים ועובדים במלון - עבודה בשבת מוגדרת כחלק מהתפקיד, וכשהם מגישים את מועמדותם לתפקיד, הם לוקחים בחשבון שזה חלק מהתפקיד.
נהגי תחבורה ציבורית - זה לא חלק מהתפקיד, ומשום מה אני לא בטוח ש-100% מהנהגים היו מוכנים שישנו להם את ימי העבודה ככה שבמקום לנוח בשבת הם עכשיו צריכים לפעמים גם לעבוד בשבת.

ההשוואה לארה"ב היא רעה כי בארה"ב יש הפרדה בין דת למדינה, בעוד בישראל אין הפרדה בין דת ומדינה, וזה כבר מחזיר אותנו לפוסט הראשון שבו השווית בין הדת היהודית ל"אמונה תפלה" כלשונך... בהתחשב בזה ש-50% מהאוכלוסייה היהודית בארץ נחשבת "דתית" ושאר הדתות הן לרוב יותר "דתיות" מאשר "חילוניות", ובהתחשב בזה שגם בקרב האוכלוסייה החילונית היהודית לא כולם היו רוצים תחבורה ציבורית בשבת, לא נראה לי שיהיה רוב של תומכים בהצעה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 15, 2011 12:54 am 
Sophomore

א. עבודה בשבת "מוגדרת" כחלק מהתפקיד של מלצרי־מלונות כי מישהו הגדיר אותה ככה. באותו אופן אפשר "להגדיר" שהיא חלק מתפקידם של נהגי־קטר וכרטיסני־אבטובוס.
ב. ההשוואה רעה, כי בארה״ב מופרדת הדת מהמדינה? — אדרבא!
ג.1. רק שליש, ולא מחצית, מהאוכלוסייה היהודית בישראל היא "דתית" (8% חרדים, 12% דתיים, 13% מסורתים—דתיים, 25% מסורתים לא דתיים, 42% חילונים, לפי הגדרה עצמית).
ג.2. אולי האוכלוסיות הלא־יהודיות דתיות יותר, אבל זה לא משנה בכלל לענייננו, שהרי הן בוודאי לא יתנגדו להפעלת תחבורה ציבורית בסופי שבוע. אני באמת לא רואה למה ציינת את זה.
ג.3. נאה שאתה מנבא שיהיו חילונים שיתנגדו להפעלת תח״צ בשבת, אבל מניח שבתוך הציבורים הדתיים לא יהיו שום מחלוקות בעניין… בכלל לא אתפלא לגלות שיש יותר דתיים שמתנגדים להשבתת מערך התח״צ בסופי־שבוע מחילונים שתומכים בה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2012 12:36 pm 
Senior

אז תהיה באמת תחבורה ציבורית בת"א?
הגיע הזמן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2012 12:41 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ברוך שובך לפורום...

אבל הסירי דאגה מליבך, לא תהיה. ההחלטה שהעיריה קיבלה היא חסרת משמעות לחלוטין והסיכוי שמשרד התחבורה יסכים לבקשה של עיריית ת"א הוא כמו הסיכוי של מאמן ערבי להצליח בבית"ר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2012 12:46 pm 
Senior

תודה ראובן, למרות שלא ממש נעלמתי.

לנושא עצמו: על זה באמת צריך לצאת לרחוב...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 30 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה