סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 8:34 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 24 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 8:40 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
הרי זה במילא לא מעניין אף אחד, לא?

נתחיל בוידוי - גם אנחנו פה בב"ש לא התייחסנו יתר מדי ולמעט ביטול לימודים בבתי-ספר כל החיים נמשכו כרגיל - אירועים, אימונים, משחקים, הכל. אז מה אם נופלים טילים אי-שם באשקלון הרחוקה...
אף אחד בכלל לא מדבר על זה, בדיוק כמו בתל-אביב.

ואז פתאום יש נפילות טילים גם אצלינו ואנחנו מתעצבנים איך זה שבקושי מקבלים איזה איזכור בוויינט ושבשאר הארץ ממשיכים את החיים כרגיל בעוד שאנחנו מושבתים למעשה וחיים בתוך אשליה.

הנה מה שתפסתי אתמול במקרה - אזעקה בזמן משחק קטסל (דרבי עירוני):
http://www.youtube.com/watch?v=S2fu8iX2Byc

מה שמדהים מבחינתי זה שאחרי כמה דק' המשחק חודש כאילו לא קרה כלום ובזמן הירידה למרחב מוגן הילדים לא רק שלא התרגשו אלא צהלו שמחר (היום) אין בי"ס. מצב דיי אבסורדי אם קצת חושבים על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 8:52 am 
מנהל פורום

לא שאני מתווכח על ההגיון ההכללי בהודעה, "אף אחד לא מתייחס לכלום עד שזה לא קורה לו" (כאילו אני כן מתווכח בעיקרון, אבל לא עכשיו), רק לציין דבר אחד, אני, כי אני לא מחזיק טלוויזה בבית, לא שומע רגיו, ולא קניתי עיתונים כבר כמה שבועות טובים, לא ידעתי מכלום על הטילים על הדרום. שמעתי על זה ממישהו רק כשהגעתי לעבודה ביום ראשון. אני עובד במדינת תל אביב, הוא בכלל תלמיד שלי שנולד וגדל וחי עד היום ברוטשילד.
אני מניח שאם הייתי טורח לענות לטלפונים מאחי הייתי שומע על זה קודם, בכ"ז, הוא גר בבאר שבע.

מעבר כך, וחשוב יותר, תשמור על עצמך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 11:59 am 
Sophomore

לא כ"כ אוהב את הביטוי מדינת ת"א אז אשתמש במדינת השמאלנים (שלאו דווקא מייצגת את ת"א אלא יותר את התקשורת).
במדינה שכזאת שבה לא מציינים עשור לרציחתו של שר ימני,שבבתי הספר מכירים רק "רבין" ולא "גנדי" ,שלא מתחשבים ברגשות משפחות אבלות שרוצחיהם משוחררים בעסקת שליט בזמן שאף אחד לא זוכר את שמות אלה שנהרגו באותו טנק ובשאותו שבוע נחטף ונרצח מתנחל אז גם לא יעניין אף אחד שהטילים הגיעו כבר לרחובות ושמיליון ישראלים תחת איום טילים, העיקר להמשיך בחיים כאילו כלום לא קרה ושזה מתקבל על הדעת,העיקר שבמרכז נמשיך כרגיל כאילו האדמה לא בוערת 2 מטר מאיתנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 12:23 pm 
Junior

יוטה:
אתה באמת לא מביון את ההבדל בין שתי הרציחות?

ועכשיו לנושא האשכול: ביבי/ברק/ליברמן כבר חושבים בחירות. והנה הם מוצאים את עצמם ללא שום מבצע צבאי מוצלח לקמפיין. אז חממו מנועים, חוזרים לעזה. השאלה היא האם גם אירן על התפריט, או שמשארים אותה למקרה שיהיה שנוי ממשי בסקרים?

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 12:28 pm 
Sophomore

אחד נרצח ע"י יהודי ואחד ע"י ערבי ,שניהם מקרים יוניקים לגמריי וזה עדיין לא מסביר למה לא צויין כמעט בבתי הספר ובאמצעי התקשורת שלפני מספר ימים היה עשור להרצחו ולא מלמדים באופן כללי את מורשת גנדי.

למי שתוהה למה אני לא אוהב את השימוש במונח "מדינת ת"א" או "בועה" זה מפני שבואו לא נשכח שגם בני ת"א נהרגים ונפצעים בצבא, בואו לא נשכח את מלחמת המפרץ ואת הפיגועים הגדולים של ה-20 השנים האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 5:10 pm 
Hall of Famer

אז סומו, בגלל שביבי וחבריו חושבים בחירות, העזתים התחילו להפציץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 5:14 pm 
Junior

לא. מסתבר שהירי ביום רביעי היה לציון יום השנה לרצח פתחי שקאקי.

אבל בשביל ממשלה ומפלגות שמדברות גבוהה גבוהה על ריסוק הטרור, חיסול תשתיות הטרור ועוד קלישאות של פוליטקאים קטנים, מסתבר ש:
1. ישראל הבטיחה למצרים פסק זמן בתקיפות בעזה, גם לאחר שהמחבלים ירו אמש 7 טילים.
2. בזמן הקרוב (תוך שנה) יהיו בחירות ואין להם מבצע צבאי להתגאות בו. מקורות מצריים דיווחו שהם מנעו פעולה ישראלית רחבה בעזה בסופ"הש האחרון.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 5:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ואתה מאמין למקורות מצריים כי?... (דרך אגב, גם סעיף 1 שלך מבוסס על מה שהמצרים אומרים. בישראל מכחישים את זה, אבל למה לבלבל אותך. המצרים אמרו וזהו)

אה, וואלה? זה בגלל שקאקי? לא בגלל הבחירות? פששש.
לפלסטינים יש יום שנה למשהו בערך כל יום בשנה. אני מבין שלפי ההגיון שלך, אם כך, מותר להם כל יום לירות טילים וזה יהיה הגיוני לגמרי לא להחזיר להם, שמא יחשדו שזה בגלל בחירות מתקרבות (מתי הן באמת?)

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' נובמבר 01, 2011 5:25 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 5:23 pm 
Hall of Famer

בסדר, הבנתי. יש לביבי ושות' סיבות לעשות ספין (למרות שבסקרים הם מכפילים את הבאים אחריהם, אבל נגיד).

איך זה שיש מניע אחד, לא אומר שיש מניע שני. והמניע הטבעי הרבה יותר הוא - וואלה, יורים עלינו, בוא נעצור את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 5:36 pm 
Hall of Famer

אבל נורטון, היום זה יום השנה למות עבד-אל-קאדר דחיל-רבאק. זה טבעי שהם יירו עלינו ביום כזה. צריך היה לעשות את הדבר ההגיוני, להבין אותם ולהבליג. מחר אגב זה יום השנה להצהרת בלפור (באמת!) אז אפשר להבין אותם גם מחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 5:45 pm 
Junior

סומו, אתה יכול להרגע. אצל ראש הממשלה הזה הכל פקה פקה...דיבורים כמו חול ואין מה לאכול. זה שהוא מדבר על תגובה הולמת לא אומר שתהיה תגובה בכלל. וזה שהוא אומר "דמו בראשו" לא אומר שום דבר.
הוא מזיין לנו במוח על טרור וטרור ובסוף הוא ראש הממשלה ששחרר הכי הרבה רוצחים בתולדות המדינה, כולל גם הסרט שובר הקופות "בחזרה לחיים 1" בכיכובו של ח'אלד משעל בקדנציה הראשונה שלו כאש ממשלה, וכמובן איך לא, השחרור של אחמד יאסין...וכמובן, ישנם גם הישגים לא מבוטלים אחרים בתחום המלחמה בטרור כמו הפיכתו של אחמד ג'עברי, רמטכ"ל החמאס ורוצח עם תעודות, למדינאי שהולך ובא עם חסינות דה פאקטו וכל התנאים הנלווים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 6:01 pm 
Junior

לאומית: מסכים איתך ואין לי שום ויכוח
לראי: מאיפה הסקת שאני לא חושב שיש להגיב?
אבל העובדה היא שהיה ירי אמש של 7 טילים מבלי שצה"ל הגיב. נכון שראש הממשלה אומר שאין שום הסגם לאי תגובה. אבל אני אישית לא מאמין לו.

ולאילו שלא מבינים: אני בעד כניסה מסאבית לעזה וכיבושה מחדש. אני מאמין שלישראל טוב יותר לשלוט בכל עזה וזה מה שיחזק את העם היושב בציון.

שנים לא הייתי בעזה ואני מתגעגע לגלוש בים שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 6:14 pm 
Hall of Famer

כי מבחינתך הטיל ביום רביעי הוא לא עילה לתגובה, אם יש תגובה זה בגלל בחירות (שהן בעוד יותר משנה כמדומני, וכמו שזה נראה עכשיו - לא שאני מת מעזוז וצהלה מזה, אבל ביבי לא צריך להתאמץ במיוחד כדי לנצח בהן גם בלי מבצע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 6:19 pm 
Hall of Famer

אא"כ תוקדמנה, הבחירות אמורות להיערך בעוד שנתיים (שנתיים ושבוע, אם אני אני זוכר נכון וזה אמור להיות ביום שלישי השני של חודש חשוון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 6:44 pm 
Hall of Famer

22/10/2013 לפי ויקיפדיה. בקיצור, בערך עוד שנתיים. יש מספיק זמן עד אז כדי לשכנע את הבוחרים.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 6:50 pm 
Hall of Famer

באמת? זה אומר שהממשלה הזאת תהיה ארוכה יותר מ 4 שנים. אאל"ט, היא התחילה מתישהו בין ינואר למרץ 2009 (אין לי כוח לבדוק, אבל משהו כזה). למעלה מ 4.5 שנים צפויים לה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 6:59 pm 
Hall of Famer

הבחירות היו בפברואר 2009, והממשלה הושבעה ב-31 במרץ 2009, כך שבפועל (בהנחה שלא תיפול) הממשלה הנוכחית צפויה לכהן 4 שנים ו-7 חודשים.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 7:09 pm 
Hall of Famer

לפי החוק אין מניעה לכך. בפועל זה פשוט לא קורה כמעט אף פעם. הכנסת הנוכחית הושבעה ב-24/2/09 ואם הבחירות יהיו בסוף אוק' 13 יפרידו 4 שנים ו-8 חודשים בין ההשבעה למערכת הבחירות הבאה.

הפעם האחרונה בה היה פער של למעלה מ-4 שנים בין השבעת הכנסת למערכת הבחירות שבאה אחריה הייתה בכנסת ה-11: היא התכנסה ב-13/8/84 והבחירות הבאות היו ב-1/11/88.
הכנסת ה-9 התכנסה באמצע יוני 77' והבחירות הבאות היו ב-30/6/81: ארבע שנים ושבועיים.
הכנסת ה-7 התכנסה ב-17/11/69 והבחירות הבאות היו ב-31/12/73. יש לציין אבל שמועד בחירות זה היה מאוחר מהמתוכנן, שכן בחירות 73' היו צריכות להיות במהלך נוב' ונדחו בגלל מלחמת יוה"כ.
הכנסת ה-5 התכנסה בספט' 61' והבחירות הבאות היו בנוב' 65: 4 שנים + חודשיים.
הכנסת ה-3 התכנסה באוג' 55' והבחירות הבאות היו רק בנוב' 59: 4 שנים + חודשיים וחצי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 8:15 pm 
Hall of Famer

אז יום שלישי השלישי של חשוון (מועד הבחירות נקבע לפי הלוח העברי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 01, 2011 9:10 pm 
Senior

ודים, אולי תשים כותרת ותיוג גם באנגלית לוידיאו שהעלת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 3:57 am 
Sophomore

ודים, אני מצטער מאוד על המצב שלכם שם בדרום. באמת כואב. מקווה שתזכו לימים טובים יותר במהרה.

למרות שזו לא מטרת הדיון, אני אכתוב זאת גם כאן:

גם במקרה הזה, אסור לשכוח שהפוליטיקאים והתקשורת מכתיבים את המציאות. המצב הביטחוני המתוח, טילים וירי משני הכיוונים, התבטאויות מלחמתיות של בכירים וגורמים פלשתינים (וגם ישראלים) - כל אלו הם תוצר של מציאות שנוחה מאוד להרבה מאוד אנשים. הקונפליקט עם הפלשתינים, ובעיקר הפרק הנוכחי בעימות מול חמאס כמושל עזה, הופכים את מערכת הביטחון לדבר החשוב ביותר בישראל של 2011, שמקבל את מירב התקציבים ומאפשר לא לקדם באופן משמעותי רפורומות בתחבורה, חינוך, עבודה סוציאלית, רפואה, תרבות, משטרה, כלכלה ויתר התחומים בהם חברה עוסקת ופועלת. מהצד השני, הדברים לא שונים באופן מהותי, וברור שלחמאס משתלם מאוד לייצר אווירה של סכנה והפחדה כלפי פנים ושנאה כלפי חוץ. מי שלא מבין שבעלי האינטרסים משני הצדדים דומים מאוד ברצונותיהם, בגישתם ובמעשיהם פשוט טומן את ראשו בחול. האינטרס של התקשורת ברור, ועל כן חלקה הפעיל בירושלים, תל אביב, רמאללה ועזה - צפוי.

המנהיגים בשני הצדדים מלבים את השנאה, מחריפים את הסכסוך ומרחיקים כל סיכוי לשינוי ולשלום בעתיד. ככל שהשנים חולפות, העמים שלנו הולכים והופכים לקיצוניים יותר ולא מוכנים להידברות משום סוג שהוא. כל צד מאשים את יריבו, מציירו כשטן בלתי-הפיך, וגורם לאפשרות של הידברות להידמות לבלתי-אפשרית. אנחנו לא רחוקים מהיום שעצם העלאת הרעיון שיכול להיות אחרת תהיה בגדר טאבו.

ומעניין לעניין, באותו עניין. אפרוק קצת מהלב.

אדגיש: אינני איש-שמאל. אני מודה שאין לי דעה בנוגע לסכסוך הגבולות על רקע אמונה לאומית או דתית ואיני יודע מי "צודק" בדיון הזה. אני לא חושב שבהכרח הערבים צודקים בדרישותיהם ועלינו לחזור לגבולות 1967, 1948, 1919 או 864 לפני ספירת הנוצרים. אני גם לא חושב שברור שליהודים יש "זכות היסטורית" על האדמה ועליהם לדבוק בה ולא לסגת ממנה.

אני מקדים ואומר זאת, כי רבים נוהגים לפטור את הטענה הבאה שלי בביטויים כמו "שמאלן" ו-"אוהב ערבים", מבלי לייחס ולו שנייה בודדת של מחשבה לכמה עצוב שמיליוני אנשים מתווכחים אחד עם השני על כמה פיסות אדמה, מעניקים להן חשיבות אדירה, והופכים את החיים שלהם לקרב התשה והישרדות מתמשך ובלתי-נגמר בגינן.

אני לא מאמין בתנ"ך, בקוראן, בלאום הפלסטיני או הישראלי, או באומה הערבית. אולי מי מכותבי הטקסטים הדתיים או הוגי הדעות הלאומיים הוא הצודק ביותר. אולי. לא יודע. אבל גם אם כן... זה מקדם אותנו? מישהו באמת מאמין שהצד השני פשוט יקום יום אחד ויצעד לתוך הים? או שיוצעד לתוך הים בידי צבא כזה או אחר, או וירוס, או כוח על טבעי? לא מדכא את האנשים בשני הצדדים לדעת שהם מולידים את בניהם ובנותיהם לתוך מציאות שרק הולכת ומתדרדרת? לתוך תהליך השנאה שמתחיל מגיל קטן ולא נפסק לעולם? שגם ילדיהם של אלה יגיחו לעולם כזה? בעבור מה?

אין לי איזה פיתרון קסם, או נוסחא ברורה שתביא לשינוי המצב, אבל בכל פעם שאני עוצר וחושב על המקום שבו אני חי - אני נמלא חרדה. מההקצנה שחלה בחברה, מחוסר-המוכנות להכיר בקיומו של צד אחר ובדעותיו (הדברים יפים ונכונים לשני הצדדים, כאמור), מהאופן שבו האנשים מקבלים כמובן מאליו את העובדה שהבדלים תרבותיים מסויימים, שאכן קיימים, הופכים את המזרח-התיכון לבעייה בלתי-פתירה.

אני לא יודע מאיפה השינוי הזה יכול להתחיל. אני לא מאמין שהוא יכול להתחיל מלמעלה; הייתי רוצה להאמין שמחינוך, אבל גם הוא נגזרת של המערכות הפוליטיות לצערנו; מהתקשורת בכלל אין לי ציפיות. אולי האינטרנט יכול להביא שינוי, לא יודע. אני פשוט מקווה שמשהו יקרה. אולי יקום מנהיג, יצוצו אנשים בעלי שיעור-קומה, משני צידי הגבול, שיצמחו העם ויגידו: "די". כי אני לא רוצה לקרוא יותר על כמה הפלסטינים הם חראות שרוצחים משפחה בשנתה; והכיבוש המשחית; וכמה "אנחנו" שונים מ"הם"; והמתעללים במחסומים; ו"תגי מחיר"; ויורים-במפגינים-אבל-רק-כדורי-גומי; ומחנכים אותם לשנאה מגיל קטן; ו"הם מבינים רק כוח"; ושחטיפה של חייל היא פעולה חיובית לדעת "מנהיגים" מסויימים; ו"מוות לערבים"; ו-"איטבח אל-יהוד".

ואני לא רוצה לקרוא על קאסמים שנורים מרצועת עזה לשדרות, נתיבות, באר שבע או כל מקום אחר.

אני מתנצל בפני מי שהגיע לסוף הטקסט, הייתי חייב להוציא את זה. אבל אני מצטער שאני מרשה לעצמי לחלום. אני רק רוצה שעוד אנשים יחלמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 5:39 am 
Hall of Famer

כן, הכל טוב ויפה, אבל בהכרח אתה צריך שבשני הצדדים יקומו אנשים שאומרים את הדברים האלה. ופה הבעיה.
כי גם אם הבעיה היא עד כדי כך פשוטה, ושני הצדדים צודקים ושני הצדדים יכולים לתקן. בסופו של דבר מדובר בסיטואציית תורת משחקים קלאסית. וככזו, זו בעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 8:55 am 
Sophomore

ובשורה התחתונה, גם החמאס, ומניתוח נאום אבו מאזן באו"ם, כנראה שגם הפת"ח, מדברים על מדינה פלסטינית על כל השטח שבין הירדן לים. בעוד חמאס מדבר על כך בריש גלי, הרי שנאום אבו מאזן, במשתמע, הבהיר שמדינה פלסטינית בגדה היא שלב ראשון, ולפלסטינים יש ויהיו דרישות ותביעות בשטחי 48'.

עכשיו, אני בטח לא איש ימין (המפלגה הימנית ביותר שאי פעם תמכתי בה היתה העבודה), ואני אפילו תומך עקרונית בזכות ההגדרה העצמית של עם, אפילו אם יש לו בעיה להוכיח שהוא כזה (כי אפילו השפה המדוברת בצפון הגדה, שונה מזו המדוברת בעזה). אבל כשאותו עם בא לדרוך לי על הרגליים, יש לי קצת בעיה עם זה.

לגבי הפצצת הדרום, הכל הרי מתחיל מלמעלה. כשראשי הממשלה שלנו מפריחים בעיקר סיסמאות בנושא, אבל לא באמת עושים משהו, מה הפלא שגם התשורת התעייפה כבר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 04, 2011 8:08 pm 
Senior

chris mullin, הגישה שהצגת אינה של סמולן אבל כן של איש שמאל.
לדעתי הדעה הזאת, שאותה שמעתי לא אחת, היא סוג של תאורית קונספירציה. במובן הזה שהיא מראה מניעים ופחות מתייחסת למה שנעשה בפועל.

כמעט לכל נושא פוליטי אפשר למצוא מי מרוויח כלכלית ומי מפסיד כלכלית.
האם המעמד של מערכת הבטיחון כזה בגלל המצב המלחמתי או המצב המלחמתי הוא תוצאה של אינטרסים של מערכת הבטיחות זאת שאלה שהתשובה שאני הייתי נותנת הפוכה משלך.
כלכלית ברור לי שיש יותר גורמים שמעוניינים שיהיה שלום. ואני לא מדברת רק על אנשים פרטיים שהם קבוצה לא מאורגנת פוליטית (ומי שלא מאמין בדמוקרטיה יגיד שגם ניתנת לניצול מוחלט) אלא גם חברות שמייצאות מיבאות סחורה, בעלי הון, ובעצם כל גוף גדול שלא קשור למערכת הביטחון.
מי יותר חזק ולמי יש השפעה יותר חזקה על הפוליטיקאים זאת שאלה שאפשר להתווכח עליה, אבל עובדה שרוב מדינות המפותחות לא נמצאות במצב של מלחמה ומדינות שהיו בהם מלחמות בעבר כבר לא נלחמות.
לדעתי יהיה די מדוייק להגיד שבכל מקום שבו נלחמים יש לפחות צד אחד שבו האוכלוסיה היא פנאטית דתית והאוכלוסיה של אותו צד אינה רוצה כפיתרון הרצוי היחידי לסיכסוך חיסול (או העמרה דתית) של הצד השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 24 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה