סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 1:38 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 290 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2011 11:32 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לא שאני אומר שזה לגמרי לא קשור, אני פשוט בוחר לשייך את חוסר ההתקדמות של שחקן X מבחינת יכולות כדורסל, יותר לתכונות האופי ומוסר העבודה של שחקן X ופחות לגורמים סביבתיים כמו רמת התחרות, איום החסימה בצבע וכו'.

אתה יודע, אגב, שמעתי לא פעם את הטיעון הנגדי לעניין הזה - דווקא משום שאין סנטרים אמיתיים בליגה שלנו והמשחק פחות מבוסס על אינסייד-אאוטסייד (כמו, למשל בספרד או יוון) אלא יותר על פיקנ'רול ויכולת אישית של הגארדים, אז הליגה שלנו היא מקום טוב מאוד לשחקני חוץ להתפתח בו ולפרוץ. ואכן הליגה הישראלית חשפה לאורך השנים לא מעט שחקנים לתודעה האירופית הבכירה. גם זרים וגם ישראלים. כמעט כל שנה יש כאן גארד אחד או שניים (לפחות) שאתה יודע שיגיעו לקבוצה בכירה באירופה. ובהתחשב במשכורות שרצות כאן, זה לא הישג מבוטל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2011 1:06 pm 
Junior

אגב להחזיר קצת את הדיון למסלול המקורי שלו בת'רד, לטובת אוהד(י?) בני השרון שבכל זאת נמצאים פה - אני חושב שפרשיית היקסון גרמה לקבוצה נזק עצום. פחות בטווח המיידי, כי לאוסון יחזור לחמישייה ולא נראה שזה ישנמך אותם משמעותית. אבל בטווח הארוך - בני-השרון נסמכה לאורך השנים בעיקר על יכולות סקאוטינג ועל קשרי עבודה טובים מול סוכנים, בעיקר בארה"ב. אפיזודה כזאת של שחקן NBA שמגיעה לקבוצה, חוטף 40 הפרש ואז משוחרר בכל מיני אמתלות תמוהות משהו (וסביר להניח שיש לו רק דברים רעים להגיד על הקבוצה כרגע, מקצועית וניהולית) לא יכולה לשרת את האג'נדה הזאת בשום צורה.

שחקן הNBA/קולג'ים הבא שהם ינסו למשוך לא בהכרח ישמע על הסיפור הזה, והסוכנים הם עדיין החוליה החזקה ביותר בשרשרת, אבל בסוף זה יחלחל. זאת בדיוק התדמית ההפוכה למה שהמועדון הזה מנסה (ומצליח, במידה רבה) לייצר בשנים האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2011 1:48 pm 
מנהל פורום

לא שאני בא להגן על בני השרון אבל לפחות לאנשים לא יודעי דבר, מבחוץ, זה נראה שדווקא היקסון היה זה שחושב שהוא בא לעשות שכונה, לקרוע את הליגה, לאחר לאימונים ועדיין לקבל שטיח אדום. אז נכון, יכול להיות שההתנהלות של בני השרון לא הייתה משהו (למרות שלא ראיתי אינדיקציה לכך), אבל לי יותר מרגיש שהוא פשוט לא הגיע מוכן מנטלית, עשה כמה דברים שלא ייעשו ושוחרר. זו תופעה שהרבה אמריקאיים "סובלים" ממנה כשהם מגיעים לשחק מעבר לים, במיוחד שחקנים במעמד של היקסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2011 1:51 pm 
Junior

ההתנהלות של בני השרון (לפחות למי מה שאנחנו שומעים וקוראים בעיתונים) היתה בסדר גמור. לא יכלו לעשות, כנראה שום דבר אחרת. ועדיין פרשת היקסון לדעתי עלולה לגרום להם נזק גדול מאוד בטווח הארוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2011 1:57 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כשזה מצטרף למקרה באסטון בעונה שעברה, מתעורר הרושם שלא ממש בדקו שם את היקסון ואת הגישה שלו, חשבו בדיוק מה שאמרת שהיקסון חשב - שהוא יבוא ויקרע את הליגה ולא משנה מה. במקרה של באסטון חוסר הנכונות לבדוק הייתה עוד יותר זועקת, לפחות בקרב הכותבים בפורום הזה היו מספיק אנשים שידעו שהוא שבר כלי, ואם אנחנו ידענו גם אקוניס היה אמור לדעת.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2011 3:48 pm 
Hall of Famer

דייבי ג'ונס כתב:
אגב להחזיר קצת את הדיון למסלול המקורי שלו בת'רד, לטובת אוהד(י?) בני השרון שבכל זאת נמצאים פה - אני חושב שפרשיית היקסון גרמה לקבוצה נזק עצום. פחות בטווח המיידי, כי לאוסון יחזור לחמישייה ולא נראה שזה ישנמך אותם משמעותית. אבל בטווח הארוך - בני-השרון נסמכה לאורך השנים בעיקר על יכולות סקאוטינג ועל קשרי עבודה טובים מול סוכנים, בעיקר בארה"ב. אפיזודה כזאת של שחקן NBA שמגיעה לקבוצה, חוטף 40 הפרש ואז משוחרר בכל מיני אמתלות תמוהות משהו (וסביר להניח שיש לו רק דברים רעים להגיד על הקבוצה כרגע, מקצועית וניהולית) לא יכולה לשרת את האג'נדה הזאת בשום צורה.

שחקן הNBA/קולג'ים הבא שהם ינסו למשוך לא בהכרח ישמע על הסיפור הזה, והסוכנים הם עדיין החוליה החזקה ביותר בשרשרת, אבל בסוף זה יחלחל. זאת בדיוק התדמית ההפוכה למה שהמועדון הזה מנסה (ומצליח, במידה רבה) לייצר בשנים האחרונות.

קשקוש-בלבוש, שלא לומר בורות מוחלטת באיך שעובדת כל סירקולציית הקבוצה-סוכן-שחקן. בני השרון היא קבוצה מסודרת שמשלמת בזמן, זה כל מה שחשוב. מעניין את התחת של סוכן זה או אחר אם היה שם שחקן שלא הסתדר. כל עוד הוא יכול-וגם זה לא תמיד-להבטיח שהמשכורת של השחקן שלו תדפוק, אין למקרה היקסון אפילו הד קלוש וכל מה שכתבת בא מדמיונך בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 06, 2011 3:50 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
כשזה מצטרף למקרה באסטון בעונה שעברה, מתעורר הרושם שלא ממש בדקו שם את היקסון ואת הגישה שלו, חשבו בדיוק מה שאמרת שהיקסון חשב - שהוא יבוא ויקרע את הליגה ולא משנה מה. במקרה של באסטון חוסר הנכונות לבדוק הייתה עוד יותר זועקת, לפחות בקרב הכותבים בפורום הזה היו מספיק אנשים שידעו שהוא שבר כלי, ואם אנחנו ידענו גם אקוניס היה אמור לדעת.

זה כבר משהו אחר. אחד הדברים-אם לא הדבר בה"א הידיעה-שאקוניס אוהב בעבודה שלו זה הכותרת התקשורתית והבאז. כבר כתבתי כמה פעמים בפורום שאקוניס עושה החלטות מפוקפקות מקצועית כשיש הזדמנות לכמה כותרות, העיקר לפגוע פעם ב... ולקבל פרגון מקיר לקיר אצל החבר'ה בערוץ הספורט על כמה שהוא "GM ייחודי בארץ".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2011 1:38 am 
Hall of Famer

לא הייתי משווה זאת למקרה באסטון . היקסון ( מבחינה רזומה עדכני של העונה האחרונה ) הוא אחד מהשחקנים הטובים באירופה , לא פחות . בהינתן שהוא כזה ( או אפילו קרוב לזה ) , אני לא חושב שיש צל של ספק שהשרון צריכים ללכת על מהלך כזה מבחינה מקצועית , שלא לדבר על אפקטים תדמיתיים/שיווקים מוספים . קשה גם לברר מראש את הגישה של השחקן , לא נראה לי הגיוני לשלוח אותו לטיפול אצל פסיכולוג , ולהבין מהזמירות שלו כמה הוא מתכוון להשקיע בקבוצה ...

מסכים שאקוניס נוטה לדחוף החתמות גרנדיוזיות , אבל ברור שבמכלול הוא עושה עבודה מדהימה בהבאת זרים ושימורם . השנה התלונה שלי ( אליו , וגם אל הצוות המקצועי כפי הנראה ) היא אחרת : כל רביעיית זרים שהיא היא לא הבעיה של הקבוצה , אלא הסגל הישראלי המזעזע . מניח שקיימים אי אילו שחקנים בעלי אזרחות ישראלית שניתן להביא בעזרת נדנודים ושכנועים , עם איזה פיצויון קטן לקבוצתם .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2011 2:47 am 
Senior

shmueliki, נראה לי שאתה טועה. כל הקבוצות בליגה ראו מה קרה לקבוצה שלך ואין אף קבוצה שתשחרר שחקן ישראלי. תעבור על הסגלים של הקבוצות ותנסה למצוא ישראלי אחד סביר לרפואה שהיית מחתים היום ולדעתך הקבוצה שלו תשחרר אותו. לא שבן רייס כוכב גדול, אבל על הנייר הוא היה אמור להיות הישראלי הטוב ביותר של בני השרון והשחקן הישראלי שאמור לשחק את ה30 דקות למשחק.

אם תקח לדוגמא אותנו, חס ושלום נפצע לאנדסברג מחר והקבוצה מפורקת עם סגל ישראלי מזעזע. אין להשוואת ברמה בינהם כמובן, אבל מבחינתן התפקיד\מקום שלהם בקבוצה בן רייס היה אמור להיות הבכיר, כמו חנוכי בראשון, טפירו באשדוד, לימונד באשקלון, רוט בחולון וכדומה. ברגע שאתה מאבד את הישראלי המוביל ואין לך תחליפים ראויים מספיק על הספסל (ואין בשרון) ולא מצליחים להביא אף אחד אז יש בעיה ולא ממש פשוט לפתור אותה.

רוב הקבוצות בליגה בנויות על ישראלי אחד מוביל ומשלימים שהם ירידה גדולה ברמה, וכולם חושבות על "מה אם יפצע מישהו". ככה שנראה לי מאד הגיוני שקשה עד בלתי אפשרי להביא היום שחקן ישראלי.

אני גם מניח שיש אילוצים תקציביים למי שמחזיקה על פי מה שאמרה לפחות בתקציב הכי נמוך בליגה, ולמשל גרונפלד ששוחרר מחולון והיה מאד מתאים לשרון בכלל לא עלה כאופציה בגלל זה. בן רייס אם אני לא טועה היה גם חייל שמרוויח שכר חייל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2011 11:20 am 
Hall of Famer

מה שאתה אומר נכון באופן כללי , אבל לדעתי קיימים עדיין "חריגים" , כלומר שחקנים שכן אפשר לנסות ולהביא .
קודם כל האופציה של מתאזרחים מבחוץ כמובן קיימת .
ממכבי אפשר לנסות לדוג את שייר ( או אפילו את בורשטיין ) , כמו את מזרחי מירושלים .
אפילו שחקנים כמו איתי לב ואיתי גרינבוים לא ממש מוצאים את עצמם בבקעה , וזה אפילו טרם חזרתו של ברנר מהפציעה .
גם בליגה השנייה קיימים כמובן שחקנים שיכולים לעזור , בראשם כפי הנראה רוזנפלט שצפוי לסיים את חוזהו בקרוב אאל"ט .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2011 2:36 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אבל למה לבני השרון לעשות את זה? מה איכפת להם, בעונה הזו, להיות הקבוצה החלשה בליגה? לא עדיף להתכונן (כולל כספית) לעונה שבה למונח "הקבוצה החלשה בליגה" תהייה משמעות אמיתית כלשהי?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2011 5:41 pm 
Sophomore

לך תדע, אולי במחזור העשרים פתאום יחליטו שדווקא יש ירידות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 07, 2011 6:03 pm 
Hall of Famer

אין לי בעיה לסיים במקום האחרון , תוך הכנת העונה הבאה ( כפי שציינת ) ומתן במה לצעירים .
אבל אם זה כולל הפסדים מביכים בהפרשים גבוהים כמעט מדי שבוע , אז זה כבר לא לעניין , וצריך לנסות להשקיע קצת ולעצור זאת .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 09, 2011 7:28 am 
Sophomore

ככה זה נראה משם - למה הלך היקסון מהזווית האמריקאית ואם מישהו חשש מה יגידו עלינו (או על בני הרצליה), אז יש גם צד שני למטבע:
קוד:
Hickson’s stint in Israel will be remembered as a failure and will prove to be a cautionary tale for international teams looking to sign NBA players during the lockout.
אז מה היה לנו? קשיי הסתגלות, מזוודות שהגיעו שלושה ימים אחרי הבעלים שלהן (וזה עוד בלי שביתה), בעיות דיור, אולם לא משהו (האמת שתמיד אני שואל את עצמי מה חושבים שחקנים ששיחקו פעם או פעמיים מול אלפי צופים כשהם עושים היכרות ראשונית עם האולם בנשר או בנתניה), מעט מידי עובדים באירגון, סנדוויץ' עם נקניק במקום ארוחות גורמה, אף אחד לא עוזר לסחוב את התיקים ולהביא כדורים (שמוליק את רעננה את מנצור, לא יכלתם לעשות תורנויות?), געגועים לאבא ולסבתא... בקיצור, בעיות בגישה, חלקן נובעות מהגיל, חלקן מהמעמד והפינוק שבעקבותיו, אף מילה רעה על בני הרצליה וגם לא מילה רעה של בני הרצליה על השחקן:
קוד:
Izy Chinio, the respected CEO of Bnei Herzliya said that, “While Hickson may have had issues with his apartment, this wasn’t the reason he went home. He just was a kid who was very homesick and had a tough time keeping his focus on the court while having to make a quick adjustment to Israel. Hickson is a great kid, and I am sure he will have plenty of success in the NBA in the years ahead of him.”

ויש גם תקווה לעתיד, אפשר לחזור להריץ את הראן אנד דאן:
קוד:
With Hickson gone, Bnei can go back to running their offense through Baylor product, LaceDarius Dunn, who has proven to be a serious weapon thus far. While having an NBA player may make the headlines, without the right attitude, it won’t help in the standings.

למי שרוצה לקרוא עוד http://sheridanhoops.com/2011/11/06/why ... in-israel/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 09, 2011 8:37 am 
Hall of Famer

הפסקה האחרונה מדאיגה מאוד כמובן ( לא שהיא מבוססת על משהו ) .
יהיה מצחיק אם הקבוצה תפרסם הודעה בסגנון "בני השרון הרצליה מודה להיקסון על תקופתו במועדון , מאחלת לו הצלחה בהמשך הקריירה , ובטוחה שהוא יחזור לקבוצה בשנים הקרובות" ...

תודה שי .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 290 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: