סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 1:25 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 81 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 1:52 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני ממש לא בטוח שמכבי יכלה לתת אותו לכל קבוצה שהיא רוצה. אני לא יודע איך זה עובד מבחינה משפטית, אבל עובדה שלא ראינו מקרה כזה בו קבוצה "שולחת" שחקן לאיפה שבא לה מבלי להתחשב בדעת השחקן.
החוזה של מאצבן מול מכבי, אני בספק אם הוא כולל אפשרות שמכבי גם תחליט לו איפה תשחק ואיפה יתאמן ומה יעשה אם זה לא תחת המועדון בו הוא חתום.
בכל מקרה, המקרה שבו מכבי "נחמדה" זה שהיא שחררה אותו ולא השאירה אותו שחקן 14 בסגל. על זה הוא חייב לא הכרת תודה? לא מסכים.
אבל חלאס עם ה"יכלה לשלוח אותו לקבוצת אינטר-טוטו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 2:26 pm 
Junior

עומרי כספי כשהיה מושאל לגליל תמיד חגג והשתולל בסלים ומהלכים טובים שלו נגד מכבי, וזה לא מול 9000 מטורפים ביציע וגם כן בתקופת השאלה והוא גם שחקן בית שזה הרבה יותר ממאצבן.
לא ראיתי שעשו מזה כזה עניין.
מה גם שאני לא בטוח שמאצבן זרק את הפרחים בהתרסה. מה רצו, שהוא ייקח אותם לבלגרד?! פרחים זה דבר סמלי. אין מה לשמור אותם אחר כך. סתם לעשות רעש מכלום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 4:24 pm 
Junior

WTF-

רק למען הסדר הטוב. התגובות שלי הן בטח לא "אוטומטיות" נגד מכבי כי אני, אפעס, דווקא אוהד של הקבוצה. ולא עושה מאמץ מיוחד להסתיר את זה כאן.

לא רוצה להמשיך לפתח את הדיון בנוגע לתגובות האמוציונאליות של מצ'באן כי לדעתי גם אתה מבין שקצת הגזמת בסיפור הזה. מה שמצ'באן עשה הוא לא רק לגיטימי אלא אפילו מעורר הערכה בפרספקטיבה של הקבוצה שבה הוא משחק. וגם של הקבוצה שהשאילה אותו, ובמקרה שיחקה נגדו אתמול (מפתיע אותך שהיתה לו אובר מוטיבציה לנצח את הקבוצה שהראתה לו בעיקר ספסל חצי שנה, ואת השחקן הספק-טוב ממנו שעלה לפניו בחמישייה? אותי לא). אני בספק גדול מאוד אם מישהו במכבי באמת חושב כמוך ואם כן, זה מצער אותי מאוד. תפיסה אנטי-ספורטיבית מובהקת.

ברמה המקצועית - כן, אני חולק עליך בכל אותם דברים שציינת. מצ'באן כבר היום, בגיל 22 הוא שחקן התקפה מאוד שלם. ברור שיש לו עדיין לאן להשתפר ושהוא לא במעמד של שחקן כמו סמודיש בשיאו (אגב, טופ3? באמת? סמודיש בעונות השיא שלו היה להערכתי ה4 הטוב באירופה באופן די ברור) אבל אני חושב שהוא בהחלט יכול להיות שם. ומעל לכל, כפי שכבר כתבנו כאן יותר מפעם אחת (לא רק אני) - הוא שחקן חכם מאוד עם אופי נהדר. וזה אולי הפרמטר הכי משמעותי להתפתחות של שחקן בגיל הזה, כדי להפוך לכוכב אמיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 4:46 pm 
Junior

סתם הערה בקטנה לגבי סמודיש,ברוב עונות השיא הוא היה שני לסקולה,ב2008(כשסקולה עזב לNBA) הוא כבר היה פצוע ברוב העונה אבל כאשר שיחק,שיחק מצויין ובעונה הספציפית הזו הוא היה יכול להיחשב כארבע הטוב באירופה(בתוך חמישיה/שישיה שכל אחד משחקניה היה הטוב באירופה בתפקידו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 5:09 pm 
Junior

לא מסכים איתך (אולי יש וויכוח לגבי 2006, בשנתיים העוקבות סמודיש היה לדעתי ה4 הטוב באירופה באופן בלתי מעורער) אבל זה באמת לא קריטי. כבודו של סקולה במקומו מונח, בכל מקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 5:10 pm 
Junior

מאצבן חושב שהוא נהג בכבוד והגינות כלפי מכבי.
http://sports.walla.co.il/?w=/151/1881980
מי שמדהים אותי כל פעם מחדש, זה אתר וואלה, ששוב הצליחו לקחת משפט ׳השיטה שלהם אולי מוזרה אבל היא מצליחה׳ לחתוך אותו ולעשות כותרת ׳השיטה שלהם מוזרה׳

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 8:00 pm 
Sophomore

שחקן התקפה מאוד שלם? אין לו פוסט אפ, הוא לא יכול לייצר לעצמו זריקה, הוא לא יכול לעבור את השחקן שלו בכדרור, הוא לא עושה תנועה בלי כדור אה-לה אליהו, הוא לא יודע לשחק את הפיק אנד רול. יש לו מין סטפ-בק חצי פייד אוואי שהוא זורק תוך כדי שהוא נופל אחורה מהסל וקולע בבערך 30-40 אחוז. לזכותו יאמר שהוא יודע איפה לעמוד ולאן לנוע כדי לקבל את הזריקה הפנויה (הוא זוכה להרבה כאלו הרבה בגלל פקוביץ' - אני מהמר שעכשיו המספרים שלו יישארו אותו הדבר, בגלל הוואקום, אבל האחוזים ירדו משמעותית). הוא קולע לא רע מרחוק יחסית לגודל שלו, והוא קלעי עונשין מאוד יציב. אם יש לו אינטיליגנציית משחק גבוהה (נראה שכן), הוא השאיר אותה בסרביה כי במכבי הוא בעיקר ניסה לעשות בכח דברים שהוא לא יודע לעשות. וחוץ מזה, הוא לא הראה שהוא מוסר משהו (גם אתמול אגב), ככה שלהיות מנהל משחק מההיי-פוסט, שזה משהו שהוא דווקא מתאים לו, הוא כנראה לא מעוניין/יכול. אם אתה שם עליו חוסם סביר עם רגליים זריזות כמו ג'יימס, זה נגמר רע מבחינתו. והוא לא שומר (והוא כנראה מסתרק עם קלשון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 8:14 pm 
Junior

ה"בעיה" של מאצ'בן, זה אחד ליאור אליהו. תיאורטית אם לדויד הייתה הבחירה בין אליהו למאצ'בן הוא היה בוחר באחרון. אבל שיש לך את סופו באמצע, גם הוא לא עילוי הגנתי, וליאור אתה גם צריך שחקנים שיודעים לשמור. ומאחר שליאור לא הולך לשום מקום...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 9:03 pm 
Junior

לא הבנתי. אז אתה טוען בעצם שהבעיה של מצ'באן היא דיוויד בלו?

WTF - לדעתי אתה ממש לא בכיוון. כתבת כאן כמה דברים (לא יכול לעבור שחקן בכדרור, אין לו זריקה משלוש, אין משחק פוסט-אפ) שהם לא רק לא נכונים בעליל וגורמים לי לתהות אם ההיכרות שלך עם מצ'באן מתמצה בתקופה הקצרה שלו במכבי (כמה זה 5 דקות בממוצע כפול 10 משחקים?), אלא גם מעוררים מחשבות נוגות מסוג אחר. לאן היורוליג התדרדר אם שחקן כל-כך מוגבל התקפית לשיטתך, עושה 14 נקודות למשחק באחוזים מצוינים ו20 מדד ממוצע בערב.

למצ'באן יש חסרונות, אין ספק. בכלל לא בכיוון שאתה מתאר, אגב (יש לו משחק פוסט-אפ נהדר בעיניי לשחקן בעמדה 4, וזה אספקט שעוד אמור וגם צריך להשתפר עם הזמן) אלא במקומות אחרים. אבל לאור מה שראינו ממנו עד כאן, ואני חושב שאולי שוב כדאי להזכיר שמדובר בילד בן 22 בתחילת הקריירה, והאופי שלו - אין לי ספק שהוא יעשה את הצעד-שניים המתבקשים קדימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 9:37 pm 
Hall of Famer

קצת נסחפו פה בדיון על מצ'אבן לשני הכיוונים.

קודם כל, לא רואה את ההתנהגות שלו כילד קקה ולא רואה כל כך איזה תודה הוא צריך להגיד למכבי שהופכת אותו לכפוי טובה. אם הוא זרק פרחים שניתנו לו לפני המשחק באופן הפגנתי, זה באמת לא לעניין ומכוער. מעבר לכך, שום דבר לא רציני. משחק גדול וקריטי לפרטיזן, מול קהל כל כך משולהב ועוד מול מכבי, שאני מניח שהוא הרגיש שהוא לא קיבל שם הזדמנות טובה ומצ'אבן במשחק גדול, כשהוא למעשה קולע את הסלים הגדולים. אז בטח שאפשר להבין התלהבות, נפנופי ידיים וטפיחות על החזה. במכבי ברור שלא ראית כאלו דברים, כי פשוט הוא לא היה על המגרש בדקות המכריעות בכדי שתהיה לו הזדמנות לקלוע סל קריטי. גם לבוא בטענות לנפנוף הידיים לקהל שיעודד הוא מגוחך בעיני. בעבירה האחרונה עשו עליו פאול והוא הדגיש אותו עם נפילה קצת יותר מדי תיאטרלית, שום דבר יוצא דופן, מקובל לחלוטין. סה"כ שחקן צעיר במשחק גדול מול הקבוצה שבה הוא לא הצליח, טבעי שהוא יהיה אמוציונאלי, כן, אפילו אם מדובר במכבי, שכולנו צריכים להגיד תודה שהיא קיימת.

לגבי היכולות שלו, פה אני נמצא הרבה יותר במגרש של WTF. לשחקנים הפנים הגדולים שצויינו פה היו דבר אחד מהשניים, או משחק הגנה משובח ובעיקר אופי פיזי (סמודיש), או באמת סקיל סט ברמה אחרת לחלוטין (ווייצ'יץ'). מצ'באן הוא שחקן רך ואני לא זוכר שחקני פנים רכים מצליחים, אלא אם הם באמת עילויים אדירים כמו ווייצ'יץ', או עם סייז נדיר (כשגם ה-2.13 של ניקולה לא הזיק, לא יודע אם הוא היה מתקרב לגבהים שהוא הגיע אליהם אם הוא היה 2.06 כמו מצ'באן). מצ'באן לא זה ולא זה. אני באמת בספק כמה הוא ימשיך להיות יעיל ביורוליג, ללא פקוביץ' שמושך את כל ההגנות עליו באופן די קיצוני. את האמת, ראיתי את מצ'באן לפני מכבי בצמד המשחקים בעונה שעברה מול גלבוע והוא עשה עלי רושם מאד חיובי. גבוה שיודע לנצל יתרון סייז, חכם וגם יד נאה מבחוץ. אבל ההרגשה שלי הייתה שההצלחה שלו מול הגליל נבעה בעיקר מכך שעמדו מולו יריבים לא פיזיים כמוהו וקצרים בסנטימטרים. מול גבוהי טופ יורוליג נראה לי שמצ'באן פשוט לא בנוי להתמודד. היכולת הטכנית שלו לא מספיק טובה בשביל זאת ובהגנה הוא בעייתי במיוחד. נכון שיש לו פוסט אפ נאה, אבל קשה לי לראות אותו עושה סלים בצבע בעקביות על בהמות הטופ יורוליג.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2011 12:24 am 
Senior

לא כל כך מבין את ההשוואות לסמודיס או לניקולה. סמודיס לא היה הכי טכני בעולם ואת עיקר הפוסט אפים שלו עשה על שחקנים נחותים ממנו פיזית כמו אליהו. ניקולה היה יותר טכני מכל שחקן שמסתובב היום באירופה וההוק היה תנועה שהוא פיתח אחרי הרבה שנים של חפירות. השאלה בעיני היא שונה: האם אליהו עד כדי כך טוב שהוא צריך לקבל אוטומאטית מקום עדיף ברוטציה? ההתאמה שלו לסופו הגנתית(לא חוסם ולא לוקח ריבאונד) והתקפית(לא קולע מבחוץ) רחוקה מלהיות מושלמת וליאור בסופו של דבר כנראה לא יפתח עוד אספקטים במשחק שלו. התחושה שלי היא שבלאט קצת מתעקש על שיטות המשחק של אשתקד ולא התאמץ לשלב בהן שחקנים עם סגנון משחק שונה כמו מאצ׳באן או פאפס. מכבי גם השנה לא ניסתה כמעט לשחק עם שני גבוהים ״אמיתיים״ ואתמול זה אפילו היה מתבקש. מכבי לא מצליחה לייצר השנה איבודים של היריבות כמו בשנה שעברה ובמשחקים ברמה של פיינל פור אי אפשר ממילא להתבסס רק על זה. אז אגב דייויד שרף לחלוטין את ליאור בגלל ההגנה שלו. בסופו של דבר להוציא אי אלה מיס מאצ׳ים מול "גבוהי״ ליגת קופל אני לא בטוח שכבר היום מאצ׳באן נופל מליאור בכלל. האחרון ממשיך אגב להיות השחקן שחוטף הכי הרבה ג׳אמפרים בפרצוף במכבי.

אגב בלאט קיבל המון קרדיט במשחקים הקודמים אבל היום הוא עשה המון שטויות. יותר מידי דקות לשחקנים שלא יכולים לקנות סל כמו טל ויוגב( כמה ליי אפים חופשיים כבר אפשר להחטיא?) ומעט דקות ללאנגפורד ויותר מידי דקות לסופו שהשאירו אותו נטול אוויר בסיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2011 2:00 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
קצת נסחפו פה בדיון על מצ'אבן לשני הכיוונים.

קודם כל, לא רואה את ההתנהגות שלו כילד קקה ולא רואה כל כך איזה תודה הוא צריך להגיד למכבי שהופכת אותו לכפוי טובה. אם הוא זרק פרחים שניתנו לו לפני המשחק באופן הפגנתי, זה באמת לא לעניין ומכוער.

סתם הערה לגבי "תקרית" הפרחים:מה שקרה היה שמישהו צילם את חדר ההלבשה של פרטיזן אחרי המשחק ושם נתגלה כי הפרחים בפח...לא זרק בהפגנתיות ולא כלום...יש פה כמה אנשים(אחד ליתר דיוק) שחושבים שזה שהוא קיבל מתנה חסרת חשיבות כמו פרחים הוא צריך להסתובב עם זה בכל מקום ולטוס איתם לסרביה תוך כדי שהוא יושב במטוס ומריח אותם...

והנה התמונה: "בהפגנתיות"...שטויות...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2011 2:14 pm 
Hall of Famer

לא מסכים איתך בכלל לגבי סמודיש. הוא היה מאד טכני בפוסט ועשה פוסט אפ על כל מספר 4 באירופה. צסק"א באופן מסורתי פתחה משחקים עם פוסט אפ לסמודיש.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2011 2:17 pm 
Junior

פרופורציות, אנשים. מצ'באן בן 22. לא סמודיש ולא ניקולה היו ברמתו בגיל הזה. ובכל מקרה ההשוואה לא היתה מבחינת סט היכולות (שניהם שחקנים שונים מאוד אחד מהשני, ובטח ממצ'באן) אלא מבחינת המעמד באירופה. מצ'באן לדעתי הולך להיות השחקן הטוב באירופה בעמדה שלו ואחד הטובים באופן כללי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2011 2:24 pm 
Junior

סליחה, ניקולה לא היה ברמתו של מצ'באן הגיל הזה?? על סמך מה אתה אומר את זה בדיוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2011 2:24 pm 
Hall of Famer

ווייצ'יץ' הגיע למכבי בגיל 23 ובעונה הזאת הוביל את וילרבאן לאליפות צרפת, לא חושב שהוא היה פחות טוב ממאצ'בן. בגיל 24 הוא כבר היה אחד הסנטרים הכי טובים באירופה ושחקן הרבה יותר טוב ממה שמאצ'בן היום וממה שאני חושב שהוא יכול להיות. סמודיש בגיל 21 כבר שיחק בקינדר בולוניה הגדולה, שהגיעה לגמר מול ז'לגיריס, והיה חלק מהרוטציה בקבוצה. לטעמי כבר אז הוא היה שחקן עדיף על מאצ'בן ועם סט יכולות בוודאי עליו.

רשמתי, מבחינת יכולות כדורסל מאצ'בן בהחלט שחקן מבטיח ומאד מוכשר. לא חושב שהוא יכול להגיע לטופ של אירופה עם ההגנה הלא קיימת והרכרוכיות. זה כבר עניין של אופי ולא זכור לי שחקן ששיפר את הרכרוכיות באופן דראסטי, לא נראה לי שמאצ'בן יהיה היוצא מן הכלל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2011 2:54 pm 
Senior

ניקולה לא זכור כשומר גדול אף פעם. יש סיבה שפיני העדיף לשים על השחקנים הפיזיים את באסטון שבעצמו לא היה שחקן פיזי או שומר אחד על אחד גדול עליהם. אני חושב שסופו היום עם כל הירידות על ההגנה שלו שומר יותר טוב מניקולה. ומאצ׳באן לא שומר כ״כ רע. בשנה שעברה בגמר הוא בערך הגבוה היחיד של מכבי שהתמודד טוב עם הפיק אנד רול של פאו כולל הנדריקס שנחשב שומר הרבה יותר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2011 11:15 pm 
Hall of Famer

ניקולה לא היה שומר גדול בכלל בכלל, אבל התקפית הוא היה כל כך טוב שזה כיפר על ההגנה שלו. ווייצ'יץ' גם היה 2.13 מטר, אם מאצ'בן היה בגובה הזה, אני לא חושב שהיינו מנהלים דיון על יכולתו בפרטיזן בלגרד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2011 11:34 pm 
Junior

הגנה ופיזיות זה בהחלט משהו שאתה יכול לשפר עם הזמן. אתה טוען שהוא לא יעשה את זה, אני טוען שהוא כן יעשה את זה. אפשר להתווכח. בכל שאר הפרמטרים, בעיקר איכויות הכדורסל שיש לו כרגע והאופי שלו, הוא שחקן אדיר. שוב, אנחנו מדברים פה על שחקן שחגג 22 לפני שבוע. הוא צעיר בכמעט שנתיים ממה שהיה ניקולה כשהגיע למכבי לראשונה. ואני מזכיר לכולם שהוא הושאל בשנה הראשונה שלו ושיחק (והיה מצוין, נכון) בערך באותה הרמה שמצ'באן נמצא בה כרגע. אין הבדל גדול בין פרטיזן בלגרד לוילרבאן, אם כבר אז היתרון בצד הסרבי. אני מאוד-מאוד לא אתפלא אם תוך שנה-שנתיים גם מצ'באן, כמו ניקולה בזמנו, יהפוך לטופ3 בעמדה שלו באירופה ויהיה שחקן סופר דומיננטי בקבוצה בלבל של מכבי. בתקווה שזאת תהיה מכבי עצמה.

כבר היום, עם כל החסרונות שלו, אני מתקשה מאוד למצוא 10 פאוור-פורוורדים באירופה שעדיפים עליו. אפשר, אבל קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2011 11:40 pm 
מנהל פורום

מעניין איפה היו כל האנשים שהיללו את מצ'באן לפני חודש כשהוא עוד היה בצהוב ולא קיבל דקות. אז בחיים לא שמעתי את הטענות של טופ 10 פאוור באירופה. סופר ניתוח בדיעבד.

לגבי התגובות האמוציונליות שלו אז מיותר לציין שאני מצדד במצ'באן לחלוטין ולא בWTF. מה גם שלהגיד שהוא לא עושה "פרובוקציות" כאלה מהתק' במכבי קצת מגוחך לאור זה שמשחק השיא שלו בקבוצה היה משהו כמו 9 נק' מתישהו במשחק לא חשוב מדי, ובפרטיזן הוא מספק מספרים שהיו חולמים עליהם פעם במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2011 11:58 pm 
Junior

עזוב את זה, אותי באמת מעניין לדעת איפה היו כל האנשים שבחרו את סופו לחמישיית העונה ביורוליג, כשהוא היה באולימפיאקוס ולא הצליח לשחק יותר מ7 דקות בממוצע לערב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 12:01 am 
Hall of Famer

דייבי, בנה לי בבקשה רשימה של שחקנים רכרוכיים שעם השנים הפכו לשחקנים פיזיים. בהצלחה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 12:15 am 
Junior

מה זה רכרוכיים? ליאור אליהו? כי מילאן מצ'באן ממש לא נחשב שחקן רך בצורה יוצאת דופן.

אם אתה שואל אם יש שחקנים ששיפרו (משמעותית) את הפיזיות במשחק שלהם, אני מקווה שאתה צוחק.

סמודיש, גרבחוסה, דיוויד בלו. ויקטור חריאפה. מרקו באניץ'. נדב הנפלד. ואלה רק מספרי 4 שאני חושב עליהם כרגע משליפה. יש עוד המון דוגמאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 12:15 am 
Senior

עמוס לב כתב:
ניקולה לא היה שומר גדול בכלל בכלל, אבל התקפית הוא היה כל כך טוב שזה כיפר על ההגנה שלו. ווייצ'יץ' גם היה 2.13 מטר, אם מאצ'בן היה בגובה הזה, אני לא חושב שהיינו מנהלים דיון על יכולתו בפרטיזן בלגרד.

ניקולה רשום כ-2.11 ויש מצב שהוא אפילו 2.10 מ׳ אבל במקרה שלו גם אם היה 2.08 זה לא היה משנה כל כך כי הוא פשוט היה טכני ברמות אחרות מכל סנטר אחר באירופה(למרות שהיה לו יותר קשה לקלוע ככה את החצי הוק המפורסם שלו). למישהו כמו פקוביץ׳ נושא הגובה הוא יותר קריטי.אם שחקן אחר היה עושה את המספרים של מאצ׳באן ביורוליג הוא כנראה היה נחטף לפאנאתנייקוס בעונה שאחרי(בעיקר אם הוא משחק בבלגרד). בעיני יש לו שתי מעלות שהופכות אותו לעדיף על אליהו, בוודאי ליד סופו: הוא ריבאונדר טוב יותר ויש לו יד לשלוש. בעיני ליאור גם נהיה די חד מימדי בשנה האחרונה. הוא מחפש בעיקר או את הגויאבה או את הפוסט אפ שלו. פעם הוא היה הולך יותר אגרסיבי לסל עם מגוון יותר גדול של מהלכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2011 12:26 am 
Junior

אני לא זוכר כמעט אף שחקן פנים בגיל הזה עושה מספרים כמו מצ'באן ביורוליג ב10-15 שנים האחרונות. אפילו סמודיש שנחשב לכישרון עצום כשהגיע לאיטליה, לקח לו שנה שלמה להיכנס לעניינים עד שהפך לשחקן מוביל. שני השחקנים היחידים שאני מצליח לחשוב עליהם אלה לואיס סקולה שבגיל 21 כבר היה אולסטאר אירופי לכל דבר ועניין (וגם הוא, בדומה לסיטואציה של מצ'באן בבלגרד, שיחק ליד סנטר דומיננטי שסיפק לו מטריה תומכת) ופאו גאסול כמובן. ולא סתם כתבתי "שחקני פנים" ולא סתם פורוורדים (כמו קירילנקו, נניח) כי אלה שחקנים שבאופן מסורתי מתפתחים מאוחר יותר.

דוגמא טובה מהעבר הקרוב הוא ארזם לורבק, למשל. שחקן שהיה מגה-סטאר בגילאי נוער/עתודה, ללא ספק השחקן הטוב ביותר בשנתון שלו באירופה ואחד הטובים בעולם, אולי. לא זוכר בדיוק איפה הוא היה לפני כן אבל בגיל 21 הוא שיחק בבולוניה (השנייה) ולצד הכישרון שלו הראה חוסר יציבות, רכות הגנתית והתקפית ולקח לו כמה שנים טובות לשפר את המשחק שלו ולהפוך באמת למה שהוא אמור היה להיות - הפורוורד הטוב באירופה.

אני מציע להמשיך לנהל את הדיון הזה עוד שנה-שנתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 81 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], סאבוניס ו 95 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה