עמוס לב כתב:
פלאש, לא שונאי קובי הביאו את מספר השנים כאינדיקציה מסויימת, אלא בעיקר זה היה עבדך הנאמן. אני הבאתי את מספר השנים בליגה, כל פעם שמישהו נפנף בגיל הצעיר של קובי שבו הוא הגיע להישגים, כדי לתת תמונה מושלמת שהגיל לא אומר הכול, אלא גם ניסיון בליגה. באופן קונסיסטנטי אותו מנפנף התעלם מהניסיון בליגה, כל פעם שזה לא התאים לתזה שלו. נחמד לדעת שעכשיו שנים בליגה זה משהו שכן צריך להסתכל עליו. לא שאני רומז כמובן שזה נתון שתורם להאדרת קובי, חס וחלילה.
למה בדיוק שהקליפרס יעשו את הטרייד המוצע? שחקן אחד בן 31 ואחד, בצד היורד ודאי של קריירה שגם ככה לא מדהימה. כמובן גם כדאי שהקליפרס יסכימו לקחת על עצמם את החוזה המופרך לשנתיים עבור לוק וולטון שאולי תורם בתור השחקן הלבן בקצה הספסל שהאוהדים הגזעניים יכולים להזדהות איתו ולא הרבה מעבר לכך. אני משוכנע שהקליפרס יכולים להשיג יותר על מו, גם מבחינת כישרון ובוודאי מבחינה כלכלית.
ההצעה של הנטס בוודאי עדיפה על זאת של הלייקרס, גם כלכלית כשלופז עדיין על חוזה רוקי ועכשיו גם הם יכולים להוסיף את החוזה הנגמר של ממו לעסק. בנוסף לנטס יש אסופה של בחירות דראפט לתת לאורלנדו בשביל בניה מחדש. אבל גם אם מדברים מקצועית, אני לא בטוח בכלל שביינום עם בעיות הבריאות שלו וגם עם הגישה הלא בריאה עדיף על ברוק לופז. אם הלייקרס רוצים את הווארד, לצערי בניגוד לפנטזיות של אוהדי הלייקרס פה (מאסטר, מה אתה אומר על עסקה של שלום עולמי ועוד מט ברנס דרק פישר ובחירה עתידית תמורת הווארד, זה לא עובד?) בכדי להשיג את הווארד הלייקרס יצטרכו לתת את שני הגבוהים שלהם, או אפילו קובי.
1. דווקא דיברתי על כותבים אחרים שכל הזמן דיברו על מספר השנים של הקובסטר בליגה, בטענה שסביר להניח שהוא כבר לא יהיה אותו שחקן השנה/שנה שעברה/לפני שנתיים, הוא X שנים בליגה-הוא גמור. בכל מקרה, כולם מסכימים שמספר השנים בליגה הוא הנתון הכי משפיע על הקילומטראז' והעומס על הברכיים, ולכן אם באמת קובי השחקן היחיד שיקלע 20 נק' + בעונה ה16 שלו, זה הישג לא קטן. אגב, הוא בדרך לשבור שיאים רציניים בהרבה בשנים הקרובות.
2. כנראה הקליפרס יכולים להשיג הצעה טובה יותר (למרות שלקבוצות שצריכות רכז לא יתנו הרבה יותר-מיאמי והניקס), ועדיין הם צריכים גבוהים, וקארקטר גבוה צעיר. יקבלו סטופר לעמדה 3 (אין להם סטופרים הגנתיים), והלייקרס יכולים להוסיף דראפט. טרייד הוגן בעיני.
3. זה קצת מצחיק, כי הדיבורים בNBA הם על טרייד שמבוסס על ביינום תמורת האוורד. LA לא יתנו את שני הגבוהים שלהם. שונאי הלייקרס ממעטים בערכו של ביינום-אם נוציא את עניין הפציעות, מדובר בסנטר שלם לגמרי. הגנה, התקפה, ריבאונדר מצוין, סייז, ניסיון פלייאוף ו2 טבעות אליפות. לא חסר במשחק שלו שום דבר. לופז ריבאונדר גרוע, ולא שחקן הגנה ברמה של ביינום, ואין לו את ניסיון הפלייאוף של ביינום. כשמכניסים את עניין הפציעות, לופז שווה מעט יותר, לא בהבדלים שאתה מתאר.