שנת 2011 נגמרה ואוטוטו גם תגיע תקופת האוסקרים. כללית שנה די חלשה לטעמי לקולנוע, ולא מפתיע שכבר פורסם שזו השנה עם המכירות הכי חלשות מאז 1995. לצורך השוואה, 6 סרטים משנת 2010 הגיעו לטופ50 של שוברי הקופות בארה"ב בכל הזמנים. בשנת 2011 רק שני סרטים בטופ50 (הארי פוטר 7.2 והרובוטריקים 3).
יש לי עוד השלמות לעשות כמובן, אם כי רוב הסרטים עד כמה שהתרשמתי השנה, הם לא סרטים מאסט.
נסכם כמה מאלו שראיתי: דרייב - אוברייייייטד. נפתח טוב עם נסיעה באוטו כשהרדיו פתוח על משחק של הקליפרס נגד הסלטיקס. סרט טוב, תסריט מעניין, אבל מפוספס איפשהו.
אקס מן ההתחלה - אחלה בחלה סרט. פריקוול נהדר לטעמי, שמסביר הרבה דברים לגבי סדרת הסרטים.
מאניבול - היה כאן ת'רד בנושא. לדעתי הסרט מתאים יותר לחובבי הז'אנר מאשר לצופים רגילים. סה"כ עושה את העבודה, ובראד פיט אולי גם יקבל מועמדות לאוסקר. הספר יותר טוב.
חצות בפריז - אולי זו האיכות של הסרט שהורדתי, אבל הרגיש כמו סרט וודי אלן טיפוסי ולא יותר מזה. הרגשה של הרבה ניים דרופינג הן במסגרת הסרט (שמות אמנים כמו סלבאדור דאלי, פיקאסו וכד') והן במסגרת השחקנים שמשחקים בסרט (לרבות קרלה ברוני). חביב אבל לא יותר.
כוכב הקופים המרד - עוד פריקוול מעולה. אין לי הרבה מה להוסיף מעבר לזה.
קוד מקור - הסרט השני של דאנקן ג'ונס, אחרי "ירח". תסריט מעניין, סרט לא רע בכלל, אם כי בשלב מסוים זה קצת ממצה את עצמו, ומזכיר קצת את Groundhog Day עם ביל מאריי.
משוגע טיפש מאוהב - זה הסרט של ריאן גוסלינג שתרצו לראות. הקומדיות הרומנטיות בשנים האחרונות שינו את פניהן, וגם אם לא ב-180 מעלות, אז לפחות ב-90 מעלות. כבר לא רק צ'יק פליקס, אלא גם כאלו ששני בני הזוג יכולים להנות. מוצלח למדי.
ראנגו - הסרט המצויר הטוב ביותר של השנה. מחווה למערבונים השונים. שפה קצת וולגארית עד כמה שזכור לי, וגם קצת ארוך, אבל נחמד למדי להעביר את הזמן.
פרקליט במלכוד - דרמת בית משפט. שנאמר, been there done that.
חסר גבולות - תסריט מגניב. רק חבל שרוברט דה נירו ממשיך לעשות סרטים.
סופר 8 - שילוב של ג'יי ג'יי אבראמס עם סטיבן שפילברג היה אמור להניב תוצאה יותר טובה. בפועל סרט קצת לילדים ולא הצליח לממש את הפוטנציאל.
עץ החיים - אל. פשוט אל. אחד הסרטים ההזויים שראיתי בשנים האחרונות. וכן, הייאוש התחיל ברגע שהופיעו דינוזאורים על המסך.
להרוג את הבוס - אחלה קומדיה. קווין ספייסי וג'ניפר אניסטון פשוט גונבים את ההצגה. ג'יימי פוקס גם לא רע בכלל.
לא ידוע - תסריט מעניין, אם כי היינו כבר בסרטים דומים.
התפשטות - זה כמו התפרצות, רק התפשטות. עוד פעם וירוס שמאיים להכחיד את האנושות, ועוד פעם צוות של מדענים שמנסים למצוא חיסון למחלה.
רובוטריקים 3 - בעעעעעע. הסרט הגרוע שראיתי השנה. אחרי ההפסקה, התפללתי בכל רגע נתון שהסרט ייגמר, ואני עדיין מאמין שאם הם היו חותכים את הסרט באמצע, פשוט קאט וגמרנו, זה היה עושה סרט טוב יותר מהמוצר המוגמר.
אני מספר 4 - לא מאמין שראיתי את זה, אבל היי, זה היה בחינם. המפיקים חשבו אולי שעלו על איזה בלוקבאסטר שיכול להפוך לסדרת סרטים. למזלנו זה לא קרה.
_________________ nothing really matters
אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת
|