סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:46 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 111 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: לפיד לפוליטיקה
הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 6:32 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נורטון כתב:
אדם שגרם לכך שאלפים יסבלו (בלי קשר לכך שגם אני שמחתי מאד כששליט חזר הביתה), הוא אדם שלא צריך להיות בפוליטיקה.

נובמת. בזאת פסלת את רובם המוחלט של הפוליטיקאים ושל המדינאים, כולל הדגולים שבהם (אם כי הייתי שמח לאמץ את התזה הזו שלך לגבי שרון של אחרי מלחמת לבנון).

ואני אומר בדיוק להיפך - מקובל עלי לחלוטין שנועם שליט פעל כפוליטיקאי ולא סתם כאב מודאג. ולכן מאוד הגיוני שיעמיד את עצמו למשפט הבוחר כפוליטיקאי.

ולגבי סחיווסחורדר, לא תקפו את הטורים שלו כי הם נכתבו בזמן שבו היה חלון הזדמנויות תקשורתי למתנגדי העיסקה להביע את קולם, בין חתימת העיסקה ובין החזרה בפועל של שליט (ואני מקווה שזיהית את נימת הביקורת שלי כלפי התקשורת). מהרגע ששליט חזר הביתה זה לגמרי היה "עכשיו צריך לעזוב אותו במנוחה ולתת לו לחיות חיים רגילים" ועובדה שטורים כאלה לא פורסמו יותר, למרות שאני חושב שלמשל טענה נוסח "נועם שליט התנגד לועדת שמגר" היא טענה ביקורתית לגיטימית לגמרי וחשובה (לא משנה שההמלצות שמדברים עליהן הן מגוחכות לגמרי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 6:35 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
יש הבדל מובהק בין פוליטיקאי מן השורה שצריך לקחת מאות החלטות, וחלק מהם, מן הסתם יגרמו לסבל של אנשים, בעוד חלק - לרווחתם. לבין אדם שכל פועלו הציבורי מסתכם במהלך אחד שנוי מאד במחלוקת, שללא ספק הסב אושר למשפחה אחת, אך גם המון כאב וסבל למאות משפחות. בעיניי, החילוק הזה הוא ברור ומובהק.

לגבי סחייווסרחורדר. וכי מה ציפית? שמתנגדי העסקה יכתבו שלגלעד שליט אין זכות קיום? אין זכות לחיות בארץ? שיסגיר את עצמו לפלסטינאים מחדש תמורת האסירים? ברור שלא פורסמו עוד מכתבים כאלה, אך ספק רב אם הם בכלל נכתבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 6:55 pm 
מנהל פורום

את המשפט השני בכלל לא הבנתי, למה ממה שכתבתי הוא עונה?

לגבי המשפט הראשון, הוא מזכיר לי את ז'אנר ה"יש הבדל בין ... ובין ..." כשבאים לנסות לנמק החלטה שרירותית כלשהי, למשל למה סרבנות מהשמאל מותרת כשסרבנות מהימין פסולה או למה אסור שהאיחוד האירופי יממן אירגון אבל שגורם פרטי יממן זה בסדר. לחלוטין לא הבנתי למה יש הבדל, למה הוא מובהק, ולמה זה חשוב. היית רוצה שנועם שליט יגרום סבל לאנשים בעוד הזדמנויות כדי להרשות לו להיכנס לפוליטיקה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 12:25 am 
Hall of Famer

ראובן, לא יודע איך לענות לך על זה. לדעתי ההבדל שנתתי היה מובהק באופן מוחלט. לדעתך, משום מה, לא. כי אין הבדל בין אדם שבתהליך פועלו הציבורי צריך לקחת אלפי החלטות, חלקן טובות וחלקן פחות טובות, חלקן פוגעות וחלקן פחות, מאשר אדם שלקח החלטה אחת כל החיים. אם ההבדל הזה בעיניך הוא זניח, אז אני באמת לא יודע איך להגיב. סורי.

המשפט השני שלי לעומת זאת, ענה פשוט על המשפט השני שלך. זה היה נראה לי ברור מספיק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 9:01 am 
מנהל פורום

אני באמת לא רואה את ההבדל, ואם כבר הוא פועל לטובת שליט. מה גם שההצגה שלך של מה ששליט עשה כמובן מאוד מוטה לרעתו. זה לא שכל מה שהוא עשה זה לגרום סבל לאנשים למען טובתו הפרטית, וגם מי שלא ממש מחבב אותו כמוני לא יעלה על דעתו לטעון את זה. הוא קיבל החלטה אחת (נניח) שבקלות אפשר להגיד אותה כ"חלקה טוב וחלקה פחות טוב, חלקה פוגעני וחלקה פחות". מה זה משנה אם זו היתה החלטה אחת או שהיו הרבה כאלה? אם במהלך חמש השנים האחרונות הוא היה דואג לצער עוד אנשים בנושאים אחרים, זה היה בסדר? פשוט לא מבין את ההיגיון הזה, ואם אתה לא מצליח להסביר אותו לדעתי זו אינדיקציה לחולשת הטיעון.

ולגבי המשפט השני, סלח לי, אני דיברתי על כך שטורים נוסח זה האחרון של סחיווסחורדר לא התפרסמו בשלב בו שליט חזר הביתה. הטור הזה כולל אמירה שלגלעד שליט אין זכות קיום? כי זה מה שבעצם טענת בתגובה שלך, כלומר החלק שעוד הצלחתי להבין. את "ברור שלא פורסמו עוד מכתבים כאלה, אך ספק רב אם הם בכלל נכתבו" ממש לא הבנתי - איפה טענתי שהסחיווסחורדרים כתבו ושלחו טורים דומים אבל שלא פירסמו אותם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 9:18 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
ממש. אבל לפחות מנומק.

לא רואה את היתרון הגדול בנימוקים מטופשים, אם כבר אז את ההיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 10:07 am 
Hall of Famer

ראובן, הוא קיבל החלטה אחת, שאמנם שנויה במחלוקת מבחינה ערכית. אבל מבחינת הפרט - כלומר, מבחינתו של שליט האב, מדובר בהחלטה אינטרסנטית בלבד. הוא הרי לא רצה להחזיר את בנו, בגלל טובת הפרט. הוא רצה להחזיר את בנו, כי הוא פאקינג אבא שלו והוא אוהב אותו. מה שכמובן, הגיוני.
ומכאן גם ההבדל בין זה לבין החלטות פוליטיקאים. ההחלטה הזו, של שליט האב, היא החלטה שנובעת מרגש. אין בינה לבין מנהיגות דבר, אין בינה לבין טובת הכלל דבר (וגם אין בה דבר שסותר את טובת הכלל. זה פשוט משחק על סקאלה אחרת). כל מה שיש בה, היא החלטה של אב שהחליט לא להיכנע. כאמור, טוב ויפה, (או שלא) אבל לא קשור לכלל. זאת לא החלטה פוליטית, ערכית או מוסרית, זאת החלטה אינטרסנטית בלבד.

לגבי המשפט השני, האמת היא שבניגוד למשפט הראשון בו לפחות אני מבין את הויכוח שלי איתך, אין לי מושג מה אתה לא מבין במה שכתבתי, ואני גם לא מבין את מה שאתה כתבת. אז נראה לי שנצטרך לעזוב את זה, עד הסבר אחר.

ונדב, סבבה. אז מה, אם רק בת'רד הזה נשפכו כמה מאות מילים על הנושא, אבל כמובן שהנימוקים מטופשים. משום מה, כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 10:19 am 
מנהל פורום

טוב, אז עכשיו אנחנו עוברים מהשאלה הכמותית (החלטה אחת מול הרבה החלטות) אל קריטריון איכותי יותר - החלטה "לטובת הכלל" מול "החלטה אינטרסנטית". זה לפחות הבדל שבאמת אפשר לדון בו, אבל למה אתה פוסל לקריירה ציבורית מי שעד כה קיבל רק החלטות אינטרסנטיות? אם כבר להיפך, לא? האדם קץ בלעשות לעצמו, ועובר למקום שבו הוא יכול וצריך לתרום לכלל. מה רע בזה? וחוץ מזה שגם במקרה הזה הפסילה הזו תפסול רוב ניכר מבין הפוליטיקאים, אם כי יש מי שיחשבו שזה לא כל כך גרוע.

יש כאן עניין פשוט ועקרוני - הזכות להיבחר (ולא רק ברמה המשפטית) היא זכות עקרונית ובסיסית. החריגים הם מי שבאמת היו אמורים לוותר על שאיפותיהם הפוליטיות במסגרת קריירה בשירות המדינה או מי שעברו על חוקי המדינה ברמה כלשהי של חומרה. נועם שליט לא עשה לא את זה ולא את זה, ולפסול אותו כפוליטיקאי בגלל שלא אהבת מה שהוא עשה (למרות שאף אחד עלי אדמות לא יחלוק על הלגיטימיות של המעשה), או אפילו פשוט כי המעשה הזה לא עונה על קריטריון מסוים, זה פשוט לא מתקבל על הדעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 10:23 am 
Hall of Famer

הי, שיהיה פוליטיקאי כמה שבא לו. לא אמרתי שאין לו זכות לעשות את זה. אמרתי שזה דוחה (וזה דוחה, כי מאות אם לא אלפי אנשים, כמו סחיווסחורדר, רואים את זה כיריקה בפנים,).
מעבר לכך - עכשיו שהוא הוציא את עצמו לשיח הציבורי, ברור לי לחלוטין שמכתבים כמו אלה של סחיווסחורדר, ואחרים שיבואו בעקבותיו, יהיו מוצדקים לחלוטין, ובעיניי גם מבורכים מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 10:38 am 
מנהל פורום

אז נחזור להתחלת הדיון - האם כשאמרת "אני מתנגד לכניסתו של שליט לפוליטיקה" התכוונת ל"אני לא סובל את שליט ומקווה שהוא לא ייבחר" או ל"יש פגם מוסרי בכך שאדם כזה הולך לפוליטיקה"? אם זה הראשון, אז כמובן הדיון מיותר לגמרי, אבל זה לא מה שהטור וקודמיו ואמירות כמו יוטה טוענים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 10:44 am 
Hall of Famer

לשניהם. יש אכן פגם מוסרי בכך שהוא נכנס לפוליטיקה מהסיבות שהזכרתי. מה שכן, פגם מוסרי או לא - יהיה פגום אפילו יותר מוסרית לאסור עליו להיכנס לפוליטיקה. זכותו של כל אחד לבחור ולהיבחר כל עוד הוא לא עבר עבירה שיש עמה קלון (או מה שהחוק לא אומר היום)

מה שצריך לקרות, והייתי מקווה שיקרה, זה שהוא יבין בעצמו שיש כאן טעם לפגם, ויסיר את מועמדותו. באם זה לא יקרה, אני מייחל בכל לבי לכשלון מוחץ שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 11:13 am 
מנהל פורום

אז זהו, שאני לא מבין איזה טעם לפגם יש כאן. ובטח שלא מבין מדוע הפגם הזה משמעותי יותר מהחוצפה של שרון להמשיך בפוליטיקה למרות הביזיון של מלחמת לבנון או של ביילין למרות הביזיון של אוסלו. זה שפוליטיקאים היו אחראים למעשים האומללים האלה (ובמקרה של השניים הללו, גם עם יותר מקורטוב של הונאה ורשעות) לא הופך אותם לחסינים מפגמים מוסריים.

יש משהו מוזר בדמוקרטיה, והוא שיש בה הבנה שהמדינה מנוהלת על ידי פוליטיקאים, אבל שלא נדרש כדי להיות פוליטיקאי שום דרישות קדם פורמליות או מוסריות. למתבונן מהצד זה יכול להיראות כשיא הטמטום עלי אדמות, אבל יש לזה סיבה. ולכן כל התייחסות לכך שאדם החליט להפוך לפוליטיקאי כ"הוא לא יכול לעשות את זה כי..." היא קלה מאוד להנמקה ופסולה מיסודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 4:35 pm 
Hall of Famer

האמת היא ראובן, שעכשיו שאתה מזכיר שמות, אז במדינה מתוקנת, אכן גם לשניים האלה אין זכות. רק שהקו עכשיו הוא עדין, כי למה לביילין אין זכות, ואילו לפרס (שאני מאמין באינטגריטי שלו, אבל גם היה חלק מאוסלו) יש זכות? אולי בגלל שזו מדינה קטנה מדי, וצריך פה מישהו שיהיה פוליטיקאי. כך או כך, למרות שבעיניי גם שרון וגם ביילין היו צריכים קורטוב חוצפה בשביל להיות בפוליטיקה, קיים עדיין הבדל, כי בסופו של דבר, הפועל שלהם מקיף וגדול יותר. ובנוסף, הכישורים שלהם (שרון למשל כבולדוזר החלטי עם ניסיון רב, ביילין כאדם אינטליגנטי בהרבה מהממוצע) מן הסתם עולים על זה של שליט.
אני אכן מסכים שכרגע החילוקים הם עדינים יותר, בעייתיים יותר ובהחלט גורפים וחדים פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 5:26 pm 
מנהל פורום

אז זהו שמהרגע שמתחילים עם הדברים הללו זה לא נגמר. ולכן יש קריטריונים שהם חוקיים (אם בית משפט היה מחליט שהסכם אוסלו הוא עבירה שיש עימה קלון הוא היה מורחק לכך וכך שנים מהפוליטיקה) ואם המצע שלו (וגם את זה אני לא מחבב במיוחד) היה קורא לאיסור כניסת יהודים לישראל אז הוא היה נפסל מלרוץ ומעבר לזה אין ולא צריכים להיות שום סייגים נוספים. ואגב, לבטח לא יכול להיות סייג בנוסח "גם א' וגם ב' צריכים להיפסל אבל א' הוא בולדוזר ולכן במקרה שלו יש שיקולים נוספים".

אבל מהרגע שהסכמת איתי שבעצם שליט לא לבד, אז זה נראה לי מייתר ממילא את הויכוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 5:48 pm 
Hall of Famer

שאלה לא בהכרח קשורה ראובן, האם אתה חושב שחוק ומוסר הם היינו הך? האם כל מה שחוקי הוא מוסרי, ואילו משהו שהוא לא מוסרי, בהכרח שגם לא יהיה חוקי?

כי אולי אני מקצין קצת, אבל יכול להיות שעל זה הויכוח? ברור שחוקי בשביל שליט כאמור לרוץ, וברור שזה יהיה אסון לדמוקרטיה הישראלית אם מישהו יאסור עליו לרוץ. אבל הייתי מקווה שיהיה לו השכל, האינטגריטי והמוסר, לשבת בבית וליהנות מהעובדה שהבן שלו שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 5:52 pm 
מנהל פורום

אני ודאי לא חושב שחוק ומוסר זה היינו הך. אבל במקרה הזה אני חושב שאי המוסריות היא בהתניית הזכות הדמוקרטית, לא במימוש שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 14, 2012 6:08 pm 
Hall of Famer

כאמור, מסכים לחלוטין. אבל הייתי מקווה ששליט עצמו היה קצת יותר מוסרי.

בכל מקרה, נראה לי שהויכוח הצטמצם למדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2012 6:05 pm 
Sophomore

אני לא מבין מה הבעיה עם המוסר של נועם שליט. אני אשמח אם תסביר את זה.
הוא התפקד לפני 16 שנה למפלגת העבודה, שלי יחימוביץ' פנתה אליו והוא מצטרף למפלגה וותיקה דרך הצינורות שלה. הוא לא נדחף כשחקן חדש לשוק כמו יאיר לפיד, הוא גם משדר צניעות בניגוד ללפיד. לא רואה פסול ברצון שלו להגיע לכנסת ולהשפיע על העתיד שלו ושל האזרחים. כל עוד הוא ינצל את כוחו כחבר כנסת (בהנחה שיהיה) לטובה, שיהיה לו לבריאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2012 6:08 pm 
Sophomore

פשוט מאוד, הוא נישא על כנפיי הקמפיין להחזרת בנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2012 6:28 pm 
Sophomore

זה ממש לא 'פשוט מאוד' לדעתי, אם כבר אז זה פשוט לצד השני. כמובן שמכירים את נועם שליט בגלל שגלעד נחטף, זה ברור. אבל, שלי יחימוביץ' אמרה יפה בערוץ 2: אם גלעד שליט לא היה נחטף, נועם היה ממשיך ללכת לעבודה כמהנדס בישקר וחי את חייו. אבל גלעד נחטף, והחיים של נועם השתנו. נועם שליט עבר הרבה מאוד בחמש וחצי השנים האחרונות, הוא היה במגע עם אישי ציבור, מדינאים, דיפלומטים, פוליטיקאים וכמובן בקשר רצוף ומתמשך עם גופי דוברות ותקשורת. אני חושב שהזכות ללכת לחיים ציבוריים שייכת לכל אדם, קל וחומר מישהו עם ניסיון החיים של נועם שליט. אז כן, הוא גם "מרוויח" את היותו אבא של גלעד, ואני בטוח שיהיו אנשים שירצו בטובתו כמו שרוצים בטובתו של יאיר לפיד בגלל התסרוקת "המאממת" שלו או בגלל שהוא הנחה את אולפן שישי. אם כבר משהו לא מוסרי, זה להנחות תוכנית כזו בשלב שכבר ברור לאן הרוח נושבת. לצערנו, לפעמים (או לרוב) הדיון הוא שטחי. זה לא אומר כלום על נועם שליט, זה אומר עלינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2012 6:40 pm 
Sophomore

מסכים לגביי לפיד. לפי הסקרים חצי מיליון ישראלים כבר מוכנים להצביע לאיש שעוד לא הביע דעה בשום נושא.
אבל עזוב את לפיד,זה אישיו אחר.
זה היה נועם שליט שאמר שרק ייתנו למשפחתו שקט והנה הפלא ופלא תוך חודשיים מיום חזרת בנו מהשבי הבנאדם מחליט לרוץ.
נועם שליט מנצל את זה שמכירים אותו בגלל בנו, הוא נפגש עם מנהיגים בגלל הסיפור של בנו ולא בגלל כריזמה כזאת או אחרת.
הבנאדם ניצל בסופו של דבר אלפיי ישראלים שנתנו לו גב במאבק להחזרת בנו כביכול, המליכו אותו ונתנו לו במה וכוחות , לא בשביל שהבנאדם יחליט לנצל את הסיפור למען חלום אישי (לרוץ לכנסת) אלא בשביל החלום האמיתי (החזרת גלעד).
בשורה התחתונה, קצת מסריח אבל שיבושם לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2012 6:55 pm 
מנהל פורום

מאיפה הגיעה אגדת ה"לא הביע דעה בשום נושא"? לפיד אולי לא הביע דעה כמגיש בערוץ 2 (שנחמד לשמוע את זה מאיש ימין, בד"כ הימין טוען ששדרי הטלביזיה למיניהם דווקא כן מביעים דעות), אבל הוא כבר הרבה מאוד שנים כותב טור דעה בידיעות אחרונות ומביע בו הרבה מאוד דעות. אפשר לטעון שהן לא נורא מעניינות ומשקפות את הקונצנזוס ומבטאות אליטיזם לבן ומה שתרצו, אבל דעות בודאי יש לו. גוד אולד שינוי עם קצת פחות שינאת דתיים וקצת יותר דברים שנשמעים כמו סוציאל-דמוקרטיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2012 7:08 pm 
Sophomore

לגבי לפיד, אני מסכים עם ההערה של ראובן. הבעיה שלי היא לא עם זה שלפיד לא מציג דעות, אלא עם הדעות עצמן (איתן הוא גם עיצב את דבריו באולפן שישי).

לגבי נועם שליט: אני חוזר על עצמי. לא מבין את הבעיה המוסרית. נכון, כשגלעד חזר אז הוא ביקש שקט (הגיון בריא). זה לא צריך למנוע ממנו לעשות את הבחירה ללכת לחיים ציבוריים. אני לא רואה שום ניגודיות בין המהלכים. אני כן חושב שאם הוא יעשה שימוש בשבי של גלעד למטרות פוליטיות, זה יהיה ציני. אני מתאר לעצמי שהוא ישמור על כללי משחק הוגנים, כי זה הבנאדם ממה שיצא לנו להכיר אותו בשנים האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 16, 2012 12:14 am 
Sophomore

ראובן, מה הדעות של לפיד ביחס לפלשתינאים,אירן,מבחינה כלכלית,המסתננים מאפריקה ועוד ?
אם תמצא תגיד לי...
הוא לא התבטא בנושאים הללו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 16, 2012 12:17 am 
Hall of Famer

בדיוק, ללפיד יש דעות, אבל הן נראות כמו דעות שמחשב פלט מאיזשהו בליל משולב של ג'ון לנון, קצת מורשת רבין, קצת אבא לפיד, ועוד כל מיני כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 111 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 96 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה