סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 4:03 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פדרר- הגדול מכולם?
הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 1:15 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אבימאל, בסופו של דבר, גם אם מודדים גמרים, רודיק לא עשה המון. תואר גרנד סלאם אחד ורק 4 גמרים.
יואיט? שני תארים ושני גמרים.

למי אפשר להשוות אותם אם כן, לשחקנים כמו שטיך (כן, לא הרבה יותר מזה) עם תואר ושני גמרים. מייקל צ'אנג עם תואר ושלושה גמרים. איבניסביץ' (תואר ושלושה גמרים, וכמו רודיק, היה חלש מאד ברוב טורנירי הגרנד סלאם), סאפין (2 תארים, 2 גמרים, ובתקופה של פדרר, חלקית למעשה). קפלניקוב (2 תארים וגמר), ראפטר (2 תארים, 2 גמרים), ופררו (עוד אחד בתקופה ה"גדולה" של פדרר, תואר ושני גמרים).
עוד מישהו שאפשר להשוות את רודיק אליו בקלות, הוא מארי של השנים האחרונות, כשלמעשה, מארי אפילו מוצלח יותר, כשחושבים על זה.
או במילים אחרות - אף אחד מהם לא היה לא אדברג, ולא בקר, ולא וילנדר ולא אף אחד אחר. אנא. העובדה היא שלפדרר בעונות הגדולות לא היתה שום תחרות. מצטער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 1:16 am 
Hall of Famer

אגב, האקסל עובר עדכונים עכשיו, ועם נצחונו של דגוקוביץ' היום, אינשאללה, הוא גם יפורסם מחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 1:33 am 
Hall of Famer

רודיק לקח גראנד סלאם בגיל 19.
פדרר עצר אותו בדרך לעוד 8.
4 בגמר, 3 חצאים ועוד רבע.
קיצור בלי השוויצרי היו לו ששה (כמו אדברג) שבעה (כמו בקר) כמו כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 1:49 am 
Hall of Famer

נו, ואדברג הפסיד 5 פעמים בגמר של גרנד סלאם. בקר, ארבעה. לנדל, הלוזר של כל הזמנים ב -11 (אבל גם ניצח בשמונה). מה זה אומר על תקופתם? ויותר מזה, גם אם אתה צודק - זה אומר שפרט לפדרר, לרודיק לא היתה שום תחרות, אז שוב, לא גדולה גדולה מדי, לנצח כולה שחקן אחד שאתה טוב ממנו בתקופה גרועה.

אני אביא לכך סימוכין כאמור באקסל מחר.

אגב, לאדברג ולבקר יש 6 כ"א, ולא כפי שאמרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 11:30 am 
Junior

כמה דברים:
1. כמו שציינו כאן, לפדרר כמעט לא היתה תחרות עד לעלייתו של נדאל. למעשה, הוא גרף 5 או 6 תארי גראנד סלאם עד לתחילת תקופת נדאל וגם אז נדאל בראשית דרכו ב-2005 (היה אז רק בן 19), נחשב בעיקר לשחקן חימר. אז כן, לנצח את יואיט ורודיק לא עושה לי את זה.
2. פדרר כולה בן 30 וקצת. זה גיל שאפשר להציג בו רמה גבוהה של טניס. אנדרה אגאסי לקח גראנד סלאם בגיל 33 ואם אינני טועה בגילו של פדרר דורג 1 בעולם, גם פיט סמפראס לקח גראנד סלאם בגיל 31, וזה כמובן רק מהעידן המודרני. ואם אחזור לפדרר, אצלו זה אמור להיות על אחת כמה וכמה כי אצל פדרר הסמל המסחרי זה הקלילות, מבנה הגוף המושלם לטניס והעובדה שהוא עושה הכל כמעט בלי מאמץ ושומר על עצמו מפציעות.
ואכן, פדרר משחק טניס מצוין גם היום. אז אם מדברים על ירידה של פדרר אז ירידה מסוימת אכן קיימת, אי אפשר להתכחש לכך, אבל לדעתי הרבה יותר מאשר פדרר ירד, היום פשוט יש לו יריבים ראויים. ספק רב מאוד אם דיוקוביץ ונדאל (ואפילו מארי) היו בני אותו גיל של פדרר, כמה תארים פדרר היה לוקח ואיך היה נתפס היום.
3. לא אומר שאין השפעה לעניין מאצ'-אפים וכו', אבל רבאק, הדיון כאן הוא על הטניסאי הטוב ביותר אי פעם, לא ? אז אם פדרר מקבל שוב ושוב בראש נדאל על כל סוגי המשטחים, ובפרט סלאמים, ולא מוצא לכך פיתרון, אז בעיני הוא לא יכול להקרא הטניסאי הטוב ביותר אי פעם. מאדם בעל תואר כזה הייתי מצפה שידע להתגבר על בעיות מאצ'-אפ קשות ככל שיהיו, ושידע להמציא את עצמו מחדש. וזה אחד הדברים שאני הכי מעריך אצל נדאל, פחות מוכשר מבחינת טניס, דברים הולכים לו הרבה יותר קשה, אבל הוא כל הזמן מתפתח כשחקן ומוסיף לעצמו עוד ועוד דברים, מנסה לגוון ולהשתפר. בראיונות לפני המשחק מול ג'וקו הוא מדבר על כך שהוא יתקוף יותר, ישחק קרוב לקו וינסה לקצר מהלכים. גם לנדאל יש בעיות קשות מול ג'וקו אבל בזכות הגישה שלו אני די אופטימי שמתישהו הוא יתגבר על כך. ואם אכן יעשה זאת דרכו לעוד כמה גראנד סלאמים תהיה סלולה והוא ייחשב בעיני לגדול מפדרר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 5:46 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נראה לי שהמסקנה הבלתי נמנעת של הת'רד הזה היא שג'וקוביץ' הוא הגדול מכולם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 6:06 pm 
Junior

המסקנה הבלתי נמנעת היא שספק גדול אם פדרר מסוגל לקחת מייג'ור לאור חוסר היכולת לגלות עקביות במשחק של הטוב מ-5 ולאור היכולת של נולה* ופדרר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 6:45 pm 
Hall of Famer

וששאראס יותר טוב מסולומון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 11:04 pm 
Hall of Famer

היו לי 24 שעות פנויות, ואת רובן השקעתי בבניית המודל האולטימטיבי לשאלה - מיהו השחקן הגדול בהיסטוריה.

התשובה, אגב, אם אתם רוצים שאספיילר, היא לא סמפראס ולא פדרר (אם כי הוא צריך רק עוד תואר בודד בטורניר כלשהו, או גמר גרנד סלאם בשביל לעלות למקום הראשון), אלא דווקא...

איוון לנדל :bra_vo: :bra_vo:

ככה זה, איוון לנדל, 81 תארים בסך הכל, 8 תארי גרנד סלאם, 5 מאסטרס. 22 תארי גרנד פרי ( מאסטרס סיריז), ו-11 הפסדים בגמרי גרנד סלאם, הוא אולי קצת לוזר, אבל הוא גם השחקן הגדול בהיסטוריה. אם כי, כאמור, פדרר יעבור אותו עוד השנה.

את המתודלוגיה שלי, למען האמת, הסברתי כבר בפעם הקודמת, אך פיתחתי אותה. כללו של דבר הוא ש:
ניצחון בטורניר רגיל = 1 נקודה
נצחון בגרנד סלאם או במאסטרס = 9.3 נקודות. (מחושב על פי היחס, בין נצחונות כאן לנצחונות בטורנירים רגילים)
גמר גרנד סלאם או מאסטרס = 5.3 נקודות, וגם כן מחושב על פי יחסים.
טורניר במאסטרס סיריז\אולימפיאדה\אליפויות העולם של ה WCT (עד 1989) או הגרנד סלאם קאפ (עד 1999) = 5.1 נקודות ומחושבים כיחס הקושי בזכייה בהם לעומת זכייה בטורניר רגיל.
מקום ראשון במשך שבוע כלשהו מקנה 0.7 נקודות ומחושב כ 13\1 מזכייה בטורניר גרנד סלאם (ששקולה לכאורה לזכייה ברבע שנה שהיא 13 שבועות).
מקום ראשון בסוף העונה = 1.2 נקדות וגם הוא מחושב על פי יחס הקושי בין ההישג הזה לבין סתם מקום ראשון באמצע השנה.

כמובן, מי שרוצה לעיין באקסל – הוא מצורף. הדירוגים רק מתחילים בשנת 1968, ופה ושם יש מידע חסר (כך למשל, אין דירוג עולמי קיים ב 1980 וב 1981, ואין דירוג בכלל עד שנת 1973)

הנה התוצאות לשאלה מיהו השחקן הגדול בהיסטוריה:
1. לנדל – 582
2. פדרר – 581
3. סמפראס - 517
4. קונורס – 504
5. מקנרו – 418
6. בורג – 357
7. אגאסי - 337
8. נדאל – 320 (והוא כמובן יעלה המון בדירוג, לעבר החמישייה).
9. בקר – 244
10. אדברג – 219 (בדירוג הקודם, אדברג, השחקן האהוב עליי בכל הזמנים זכה בגלל המתודלוגיה, אבל שיניתי אותה כדי להיות הוגנת יותר, ואין מה לעשות, הבחור ייצא מהעשירייה בקרוב).
11. נסטאסה – 191
12. וילאנדר – 166
13. ג'וקוביץ' – 153 (וגם הוא כמובן יעלה מעלה מעלה בדירוג בשנים הבאות. הוא כבר קפץ 3 מקומות רק בטורניר הזה).
14. קורייר – 146
15. וייאס - 145
16. יואיט (!!!!). 145
17. לייבר – 131
18. קוורטן – 106
19. רוזוול – 96
20. סטאן סמית' – 93

פרט אליהם, יש דירוגים של עוד 37 שחקנים, שסטטיסטית, הם בלי שום ספק 57 השחקנים הגדולים של ארבעים וקצת השנים האחרונות. דרישת הסף היא משהו כמו 24 נקודות.

עד כאן החלק הראשון, שעם מתודולוגיה מעט שונה (אבל מאד דומה) עשיתי כבר בעבר. אבל בעבר זה לא הספיק לי, כי זה עדיין לא עונה על השאלה – האם באמת עמדה בפני השחקנים הנ"ל תחרות משמעותית בשנים שלהם? איך אפשר להשוות שחקנים מתקופות שונות, האחד אל השני? מיהו באמת הגדול מכולם.

הדבר הראשון שעשיתי, באופן לא מדעי בעליל, היה פשוט לקחת את 57 השחקנים האלה, ולבדוק כמה מהם חפפו בשנים העיקריות שלהם (כלומר, שנים שבהן הם היו בטופ 5 או למצער בטופ 10) שחקנים אחרים. כך למשל, אם אני משווה את סמפראס לפדרר. הרי שסמפראס שיחק בגדולתו מול 19 מתוך 57 השחקנים האלה, בעוד פדרר הסתפק ב-12 מתוך 57 השחקנים האלה בלבד.

חבל רק, שפרט לתחושה, זה לא הספיק לי. מה שגרם לי לעבור לשלב הבא – דירוג עונות:
ההנחות שלי היו כדלהלן:
1. אני מדרג עונה על פי האיכות של העשירייה הראשונה בתוך אותה עונה.
2. יש אמנם אנומליות מעטות כאן (כך למשל, סמפראס זכה ב US OPEN האחרון שלו, ב 02, אך סיים את העונה רק במקום ה-13, אבל בסך הכל, ובמספרים הגדולים, יש בכך הגיון רב, לדעתי.
3. כמובן שזה עדיין לא עוזר לי, על מנת לקבוע, עד כמה השחקן היה גדול באותה עונה. אחרי הכל, אי אפשר להשוות את פדרר של לפני 4 שנים לפדרר של היום, נכון? אז גם לזה יש פתרון:
5. כל שחקן מקבל את החלק היחסי בין דירוג השיא שלו בכל זמן נתון, לבין הדירוג שלו בתום אותה עונה, ועל פי זה העונה נקבעת. כך למשל:
אם פדרר דורג ראשון בעולם בעבר, אך סיים את העונה שעברה רק במקום השלישי, הרי שמבחינתי הוא נמצא רק ב 80 אחוז מהיכולת שלו (3-1)*10% :
מהי היכולת שלו? הדירוג האישי שלו, כך שאם לפדרר יש סך הכל של 581 נקודות, הרי שבעונה שעברה הוא היה שווה רק 80 אחוז מאותן 581 נקודות, שהן בערך 420 נקודות.
6. זו המתודולוגיה, וכך עברתי עונה אחר עונה עד שנת 73, אז התחיל הדירוג העולמי.
7. גם שחקנים שלא כלולים בין 57 השחקנים קיבלו משקל כלשהו (2.5 נקודות, לא חשוב למה, מפורט באקסל) בעשירייה. רק כדי שזה יהיה הוגן.

מסקנות ראשוניות:
1. הכי מעט שחקנים משמעותיים, היו דווקא שנה שעברה. רק 4 כאלה בעשירייה. אף אחד מהשישה האחרים, הוא לא בין 57 השחקנים המשמעותיים של התקופה הפתוחה.
2. היו לא מעט שנים עם עשרה כאלה, וזה אכן יורד עם השנים. לפדרר היו תקופות ושנים עם בין שבעה לשמונה שחקנים משמעותיים בעשירייה. לסמפראס בשנת 92, היתה עשירייה ראשונה שלמה "משמעותית" כשבדרך כלל הוא שיחק עם שמונה או תשעה כאלה.
3. עונת 92 הנ"ל היא גם העונה הראשונה מאז שנת 76, שבה כל העשירייה הראשונה היתה "משמעותית".
4. מה שהרבה יותר נחמד, מסתם כמות של שחקנים, היה כמובן הדירוג שלהם, על פי המתודולוגיה הנ"ל שהסברתי. וכאן כבר קורים דברים מעניינים, למשל – מהי העונה החזקה ביותר בהיסטוריה? תשובה:

1. 1985
2. 1982
3. 1990
4. 1987
5. 1984.

תנו לי לתקן את עצמי, יתכן שאף אחת מהעונות היא לא החזקה ביותר בהיסטוריה. אבל העונות האלה הן בהחלט העונות התחרותיות ביותר בהיסטוריה. קרי, העשירייה הראשונה, הורכבה כמכלול מהשחקנים שיחסית עשו הכי הרבה בחיים, בשיא כוחם.
כמובן, מאד ברור ששנות השמונים דומיננטיות ברשימה. כי ככה זה כשיש לך גם את וילאנדר, גם את בורג, גם את קונורס, גם את מקנרו, גם את לנדל, גם את אדברג, גם את בקר, וכולם בשיאם או קרוב לשיאם, בחלק מהתקופה הזו. לעולם לא היתה תקופה שבה כל כך הרבה שחקנים שעשו כל כך הרבה בקריירה, שיחקו ביחד, פרט לשנות השמונים.
כאמור, יתכן ואלו לא העונות החזקות ביותר בהיסטוריה. אך סטטיסטית, אין ספק שמדובר בעונות התחרותיות ביותר בהיסטוריה מבחינת רמת השחקנים שבהן. מספרים לא משקרים (למרות שכמובן המצאתי את המתודלוגיה).

דברים נוספים מעניינים? כן, האמת היא שלמרות שיש הבדל בתחרותיות שבין העונות של לנדל, לעונות של סמפראס או פדרר, אך למרות שסמפראס, בסך הכל שיחק בעונות תחרותיות יותר מאשר פדרר, אין הבדל משמעותי מדי ביניהם.
עונת 2005, היתה העונה התחרותית ביותר בה פדרר שיחק, ודורגה 18 בסך הכל.
סמפראס לעומתו שיחק בשיאו בעונות ה -12, 13 ו -17 מבחינת רמת התחרותיות שבהן.
ב-11 העונות המרכזיות של סמפראס (בהן הוא דורג לפחות בטופ 10), הדירוג התחרותי הממוצע היה 23.
ב-10 העונות המרכזיו תשל פדרר (בהן הוא דורג לפחות בטופ 10), הדירוג התחרותי הממוצע היה 25.6.

כאמור, לא הבדל גדול מדי. למרות ההבדל המסוים לטובת סמפראס. מה שברור כמובן שוב, הוא שלנדל ,הוא פשוט מעט מעל שניהם. או לפחות שיחק בתקופה שהיתה מה לעשות, תחרותית יותר.

השלב הבא, היה לבדוק, על ידי שימוש באותה מתדולוגיה, פחות או יותר, מי היה השחקן הגדול ביותר בכל עונה נתונה. כאמור, הדירוג העולמי לא מספיק, כי הדירוג שלי, מדרג הישגים משמעותיים (זכיות בגרנד פרי, במאסטרס, בגרנד סלאם, גמרים בגרנד סלאם, וכו'), גבוה יותר מאשר הישגים לא משמעותיים (זכייה בהמון טורנירים, למשל). כך, הגעתי למסקנות קצת שונות לגבי השחקנים הטובים בעולם שנה אחרי שנה.
אחת מהתוצאות המאכזבות אגב מבחינתי, היא שבשנת 98 הידועה לשמצה, ריוס, עם כל הכבוד לסמפראס, פשוט היה יותר טוב. וחבל, כי אני ממש לא סבלתי את ריוס.

השחקנים הדומיננטיים בסבב, שנה אחר שנה.
1. לנדל ופדרר – 6 פעמים כ"א.
3. סמפראס – 5
4. בורג – 4
5-9. קונורס, מקנרו, קורייר, יואיט (!!), נדאל – 2 כ"א.
10-17. נסטאסה, אורנטאס (!!), וילאנדר, אדברג, ריוס, אגאסי, קוורטן, ג'וקוביץ' – 1 כ"א.

מפה, הדרך היתה קלה, לתאר, מי נתן למעשה, את העונה הטובה בהיסטוריה.

שלב נוסף כמובן, היה לבדוק מי נתן את העונות הדומיננטיות בהיסטוריה, ראשית דירוג פשוט – מי תכל'ס, סיים עונה עם קומבינציית התארים הכי מרשימה. והתשובות מעניינות.
1. פדרר (2006) 67 נקודות.
2. מקנרו (1984) – 60
3. פדרר (2004) – 57
4. ג'וקוביץ' (2011) - 56
5. פדרר (2007) – 55
מדהים למדי, סמפראס? העונה הטובה ביותר שלו, בדירוג הפשוט היתה עונת 94 עם 47 נקודות. לא משהו. לכאורה.

כמובן, שגם זה לא מספיק.
כי אחרי הכל, אם יש לי דירוג תחרותיות של עונה, ויש לי את דירוג ההישג של אותו שחקן באותה עונה, אז אפשר לעשות PERFORMANCE RATING אמיתי, ולבדוק באמת מי נתן את העונה הגדולה בהיסטוריה.
המתודולוגיה היא מעט שרירותית, אבל ככלל, הרעיון הוא :
(דירוג שנתי\9 + דירוג אישי באותה עונה*2). כך, אני נותן לידי ביטוי גם את העובדה ששחקן נתן באותה עונה, עונה מופלאה במיוחד, ומחשיב את הפאקטור הזה ככפול מהפאקטור השני, שרק לוקח את הדירוג העונתי. כאמור, שרירותי מעט, אך גם הגיוני למדי.

והנה המסקנות כעת, העונות האישיות הגדולות בהיסטוריה של הטניס:
1. מקנרו (84) – 289 נקודות.
2. לנדל (85) – 285 נקודות.
3. בורג (79) – 266
4. לנדל (87) – 262.
5. לנדל (82) – 251
6. אדברג (!!!) (90) – 248.
7. לנדל (86) – 247
8. לנדל (89) – 245
9. פדרר (06) - 244
10. וילנדר (88) – 242.

בעיניי, זה מדהים. העונה הטובה ביותר של סמפראס, היתה בשנת 94, והיא מדורגת 14 בסה"כ. בסך הכל,
לפדרר יש עוד 3 עונות בטופ 20 (פרט לעונה ההיא בטופ 10).
לסמפראס יש רק עונה אחת בטופ 20.
ללנדל, בלי שום ספק, המנצח הגדול של ההשוואה הזו, יש לא פחות מחמש עונות בטופ 10. מדהים.

מסקנות: לא יודע, תסיקו לבד. מי שכמובן רוצה לראות ולעיין באקסל, הוא מצורף. אבל דבר אחד ברור, ללנדל, יש לכל הפחות קייס, לשחקן הטוב בהיסטוריה.
בעצם שני דברים ברורים – פדרר, בסופו של דבר, גם אם משווים תחרותיות, ולצערי (כי סמפראס הוא השחקן השני האהוב עליי בהיסטוריה). באופן סופי, ברור ומוחלט – טוב בראי הכללי, מסמפראס. מה לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 11:25 pm 
Hall of Famer

פאק נורטון, הגעת לרמות חפירה והשקעה עצמית שאפילו משועמם כמוני כבר שכח מתי עשה כאלו פעם אחרונה.

וכל זה כמובן מחמאה- אני לא עכבר טניס גדול בלשון המעטה, כל הכבוד על ההשקעה.
:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 29, 2012 11:33 pm 
Hall of Famer

וואוו וואוו וואו.
היום שבו גמרתי להתוכח איתך על טניס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 2:46 am 
Sophomore

בהחלט טירוף. סחתיין, נורטון. (סמיילי משתחווה)

ורק אשאל: למה תחרותיות מצביעה על חוזק?
אם גליל גלבוע תיקח 7 אליפויות בעשר השנים אחרי יציאת מכבי אלקטרה מהליגה, האם הדירוג שלה יעלה ולבסוף היא תיחשב חזקה יותר כי היא ניצחה יותר משחקים תחרותיים?
הרי לפי הבנתי, אולי הסיבה שאין תחרותיות היא כי טניסאי X היה הרבה יותר טוב מהאחרים...מה שאמור להצביע על החוזק שלו, וכתוצאה מזה על "חולשת" התקופה.
אין סיכוי שאם פדרר היה משחק נגד האחרים ה"גדולים" הוא היה מביס אותם? איפה נכנסו לחישוב טכנולוגיית הציוד, השפעת המדיה על התנהלות השחקנים, שיטות לשיפור יכולת גופנית / כושר גופני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 3:02 am 
Hall of Famer

אתה צודק במאה אחוז, ולכן גם הסתייגתי בכתיבה עצמה.

האמת הפשוטה היא שאני לא מכיר דרך (לפחות לא עם אתרי אינטרנט וגליון אקסל) לחשב איכות. תחרות, אפשרית לחישוב, איכות יחסית, אפשרית לחישוב. אבל דברים מוחלטים, שיפורים טכנולוגיים... לצערי, אכן לא ניתנים, לפחות לא על ידי.

אבל כן, עניתי לטענה שאומרת שפדרר לא נתקל בתחרות בקריירה שלו. טענה שגם אני אישית טענתי, ולכאורה נראית נכונה לעין בלתי מזוינת. לצערי, בעין מזוינת יותר - לטענה אין כל כך על מה להסתמך. (לפחות בהשוואה לסמפראס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 4:31 am 
Sophomore

נהדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 8:30 am 
Hall of Famer

ובגלל שאני קצת פדנט לפעמים, ואם זה מעניין מישהו, אז הצלחתי לבטל את השרירותיות שהגדרתי קודם (משקל כפול להישג האישי כל עונה, שלא באמת היה קשור לכלום), והגעתי למסקנות שאני יותר שלם ושמח איתן.
מה שעשיתי היה לדרג את הדומיננטיות של שחקן בכל עונה (מחושב כ: נקודות שלו\סך הנקודות של העשירייה המובילה), מה שיצר את העונה הדומיננטית ביותר למשל, כשנת 06 של פדרר עם כמעט 7%. כמובן, שמכאן צריך לשקלל את רמת העונה.
בשביל זה, חיברתי בין דירוג הדומיננטיות לבין דירוג העונה. כך למשל, עונת 2006 של פדרר, אולי היתה הדומיננטית ביותר של שחקן כלשהו, אבל העונה כולה, היתה לא משהו מבחינת תחרותיות ודורגה רק במקום ה-28 מבין העונות. אבל ברגע שחיברתי בין האחד (דומיננטיות) לשני (תחרותיות), פתאום קיבלתי מדד חדש והגיוני, ואם גם מדרגים אותו - הופה, יש תוצאות חדשות, שאני למעשה שלם ושמח איתן הרבה יותר מכפי שהייתי קודם: הן גם הגיוניות הרבה יותר, כי פתאום שנות השמונים לא נראות כמו אנומליה אחת גדולה, הן עדיין מהוות עשור חזק מאד, אבל לא פסיכי.

1. עדיין מקנרו בשנת 84 - 16 נקודות שליליות
2. לנדל (86) -20
3. בורג (79) -22
4. בורג (80) - 23
5. לנדל (87) - 27
6-7. פדרר (05) - 28
6-7. קונורס (74) - 28
8. פדרר (07) - 29
9-10. פדרר (06) - 30
9-10. סמפראס (94) - 30.

בסך הכל:
לנדל: 2 בטופ 5 ועוד פעמיים בטופ 15
סמפראס: רק פעם אחת בטופ 10
פדרר: 3 פעמים בטופ 10 ועוד פעמיים בטופ 15. כלומר, פחות או יותר שוויון עם לנדל, לפי המדד הזה.

ועכשיו, כשסיימתי עם משחקי הסטטיסטיקה שלי, אני אעזוב אתכם בשקט, אבל המדד כרגע נראה לי הגיוני הרבה יותר מכפי שהוא היה קודם, וכן - הוא עדיין אומר דבר פשוט:
פדרר טוב מסמפראס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 8:32 am 
מנהל פורום

נורטון, לא הבנתי כלום. כל הכבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 10:31 am 
Hall of Famer

נורטון , הייתי מציע לך לקחת נשימה ,לעשות זום אאוט על הנושא ולהסגר סופית (אולי אתה צריך עוד כמה ימים).
לחשוב ולנסח את זה בצורה פופולרית,
יש הרבה מאוד עיתוני ספורט שישמחו לפרסם את זה, והרבה קוראי עיתונים שזה עשוי מאוד לעניין אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 4:06 pm 
Sophomore

מרשים מאד. כל הכבוד.
ואם אף אחד מהעיתונים לא ירצה לפרסם את זה (אולי זה יתאים לבלייזר), אני בטוח שבדה-באזר ישמחו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 4:49 pm 
Hall of Famer

תודה, תודה, וזה אכן רעיון, אני אפנה לבלייזר (ואולי לעוד כמה חבר'ה, TENNIS.COM או משהו כזה). נראה אם זה יעניין מיישהו.

(אם למישהו יש קשרים עם מישהו כזה, אני כמובן אודה לו לעד).
באופן כללי, אני די סגור על זה כרגע, ולא אמורה להיות לי בעיה גדולה מדי לנסח את זה לכתבה, אני מניח.

אגב, התחלתי לחשוב על איך אפשר לייצר מתודולוגיה דומה להיסטורית הכדורסל. אין לי את זה עדיין בראש, אבל זה מתחיל לקבל כיוון. מה שכן, בגלל שמדובר במשחק קבוצתי, זה מן הסתם הרבה, הרבה יותר מסובך, ולא בטוח שיש לי זמן. טניס כמשחק אישי הוא הרבה יותר קל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 6:00 pm 
מנהל פורום

מה עם דה-באזר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 6:01 pm 
Hall of Famer

מעניין האם המדד הזה יוכל לשקף את החולשה שקיימת בטניס הנשים בשנים האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 7:25 pm 
Junior

נורטון, מאוד מאוד מרשים.

אני חושב שאם יש מישהו שבטוח יתעניין בזה ויכול לפרסם את זה כראוי זה אלון עידן ב'הארץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 7:30 pm 
Junior

קיבלנו תשובה מי הגדול מכולם. נורטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 8:33 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
מעניין האם המדד הזה יוכל לשקף את החולשה שקיימת בטניס הנשים בשנים האחרונות.

התשובה, מבלי לבדוק את זה (אולי עוד אעשה את זה מתישהו) היא שבלי שום ספק כן.

אני אתן לך דוגמה שתסבר את האוזן, יואיט פעמיים סיים במקום הראשון בעולם, וגם במדדים שלי, באותן שתי עונות, הוא היה השחקן הטוב בעולם. אממה - בגלל החולשה של הסבב שמשתקפת במדדים שלי (הטופ 10 מורכב מרודיק, אולי סמפראס הרחק משיאו (10-20 אחוז יכולת), אולי פדרר עדיין רחוק משיאו (30-40 אחוז יכולת), קצת אגאסי), הרי שהתצוגות שלו באותן עונות הן מהחלשות ביותר שנבדקו (מקום 35 ו-37 בהתאמה, מתוך 39 עונות שנבדקו בסך הכל).
לדעתי, מצב דומה נמצא כעת בטניס הנשים. הדירוגים החזקים של מישהי כמו סרנה ווליאמס, לא ישפיעו כשהיא בתחתית או אפילו מחוץ לטופ 10, כנ"ל אלה של קלייסטרס. כל עוד אין שחקניות דומיננטיות בסגל, זה פשוט לא ישפיע.
מתי כן? תחילת שנות התשעים, מבלי לבדוק, היו נורא חזקות. גם שטפי גראף, גם מוניקה סלש, וגם ארנצ'ה סאנז'ז (ומאוחר יותר, גם ג'ניפר קפריאטי) עשו דברים יפים, והם ללא ספק ישתקפו במדדים. אולי עוד אעשה את זה מתישהו. אם יתחשק לי. למרות ששם השאלה הבוערת היא לא מי יותר חזקה - נברטילובה או גראף, אלא מה פאקינג יהיה עם הענף הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 30, 2012 8:37 pm 
Hall of Famer

נורטון עזוב,תעשה מדד כוסיות בטניס נשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]