סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 08, 2024 1:49 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 11:46 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מדהים שספרד מסתדרת בלעדיו. הוא סנטר פותח בכמעט כל נבחרת אחרת. העומק הספרדי מדהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 11:48 am 
Junior

כבר היה מי שאמר שרק ממנופי/פורשי הנבחרת הספרדית אפשר להקים נבחרת חדשה שהולכת ל1-8 באליפות באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 2:49 pm 
Sophomore

הוא נבחר 11 ולא 6. ויואב בורוביץ' חסר המושג כתב עליו השבוע בדה באזר שהוא לא אתלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 6:43 pm 
Junior

יש קבוצות טובות בליגה שמשחקות בלי מחליפים אמיתיים לסנטר בכלל או עם שחקנים שפרשו כבר מזמן.. או שנותנות צ'אנס לצעירים שלא שמעו על תאוריית הואקום. כל גבוה יורוליג בכיר יכול להגיע לסגל ולקבל צ'אנס בנבא. ברור שזה המון עניין של מזל וסיטואציה- ואין הבדל בעניין הזה בין אירופיים לאמריקאים.

למתעניינים בזכויות על הסנטרים: סופו (קליפרס) פרילנד (פורטלנד) ואסקס וראקוביץ' (אורלנדו), לורבק ובאראץ (אינדיאנה), טומיץ' (יוטה) טיבור פלייס (אוקלוהומה סיטי) סשה קאון (קליבלנד) מברוקפלידיס (מינסוטה) סרגיי לישוק (לייקרס) וכמובן הליטאים מהדראפט האחרון- מאטיונאס (יוסטון) ו-ולאנצ'יונאס (טורונטו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 7:28 pm 
Senior

מהרשימה הזאת באראץ׳ הכי מתאים ל-nba. שילוב של סייז מצויין ויכולת טכנית טובה עם מוביליות טובה לגובה שלו. הוא טיפה רכרוכי אבל זה לא שכל הגבוהים בליגה זה הווארד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 8:11 pm 
Hall of Famer

דווקא בעיני באראץ' ממש לא מתאים לאן.בי.איי. שחקן לא פיזי הגנתי, כבד ברגליים, יתקשה מאד מול הפיזיות והאתלטיות של האן.בי.איי.

מי כן מתאים? וולאנצ'יונאס כמובן יקבל את הצ'אנס שלו (למרות שאני לא חושב שהוא סנטר באן.בי.איי). טומיץ' יכול להיות מענין באן.בי.איי. הוא חלש פיזית, אבל הגובה והטכניקה הנאה נותנים לו צ'אנס כלשהו להיות שחקן אן.בי.איי לגיטימי. גם סשה קאון יכול להצליח באן.בי.איי א-לה עומר אשיק. לורבק הוא מקרה מעניין. הוא בשום פנים ואופן לא סנטר אן.בי.איי (וגם לא בדיוק סנטר באירופה). הוא לא אתלטי ולא מספיק פיזי הגנתית. אבל הכישרון שלו יכול לגרום לו להצליח בסיטואציה מסויימת. יותר הגיוני שאם הוא יחליט ללכת לאן.בי.איי הוא יגמור כמו דיוויד אנדרסן, אבל סיכוי קיים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 9:04 pm 
Senior

טומיץ' הוא חתיכת רכיכה נוראית. הוא יחטוף כמות כזאת דאנקים באימונים שאני בספק אם מישהו ייתן לו דקות מחוץ לדי ליג. לגבי לורבק, הוא הרבה יותר טכני יותר מאנדרסן ולדעתי יש לו סיכוי ליד סנטר שיחפה עליו הגנתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 31, 2012 10:12 pm 
Junior

אלו רק שחקנים שיש עליהם זכויות.
יש גם את בורוסיס, מאריץ', פרוביץ' (שהיה שנה אחת שם).

העניין הוא לא במה החסרונות שלהם, אלא עד כמה אין סנטרים מחליפים בגודל של סנטרים מחליפים בנבא.
למיאמי אין פותח.
ניו יורק?
פורטלנד קורט תומאס
פילי- או הרוקי ווצ'ביץ' או טוני באטי
ממפיס- ??
סקרמנטו? צ'אק הייז?
שארלוט יש ועידה.
מילווקי לארי סנדרס?
קליבלנד ריאן הולינס?
שיקאגו מסתפקת באשיק
לייקרס- מרפי פעם היה שחקן
קליפרס ?? ?? אין בכלל. רג'י אוונס לא סנטר
דטרויט בן וואלאס?!?!
גולדן סטייט- ביידרינש את קוואמי
אינדיאנה? ג'ף פוסטר עדיין חי?

בקיצור- חצי מהקבוצות בליגה אין סנטרים מחליפים שחקני כדורסל מוכשרים ותורמים אלא חוטבי עצים - או שנותנות הזדמנות לצעירים מתוך תקווה שאולי יתפתחו למשהו..לרוב מסבות איזה פאואר ונותנות לו יותר דק' ב-5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 12:38 am 
Junior

אני עוד זוכר כשהוא נבחר והיה דיבור על קו קדמי שלו ושל דווייט... כבר אז היה לו סייז מרשים, הם מאוד רצו אבל אם אני זוכר נכון הוא היה קשור בחוזה אירופאי. כי בניגוד לכל מיני ורניישים, הוא לא היה פרוייקט שצריך להתבשל באירופה.

תמיד עניין אותי למה הוא לא הגיע לNBA.

אני חושב שהטעות היא קודם כל שלו כי יש שחקנים שיכולים להסריח את אירופה אבל הם מאוד מתאימים לNBA.

באשר לרוביו מעולם לא היה לי ספק שאין לו מה לחפש באירופה ושהוא תפור על הNBA. האיש נולד לשחק עם אתלטים. עוד לפני שהוא שרף נעל על הפרקט בארה"ב כבר אמרתי שהוא יהיה הROY של השנה כי זה פשוט זיווג מושלם.

באותו המובן אני חושב שגם ואסקז הרבה יותר מתאים לNBA מאשר לאירופה. לעומת זו הכלאות כמו לורבאק ממש לא.

הבעיה היא שבNBA הרבה יותר קל להצליח כביג מאן עם נתונים מאשר עם כשרון. מאמני הNBA לא עושים הנחות בהגנה והקרבה. כל ביג מאן אירופאי שנחת שם הצליח רק אם הוא היה קשון או הפך כזה. הכשרוניים בדר"כ לא זכו להראות כשרון בכלל.
בהרבה מאוד מקרים זה הפסד של הקבוצה שלו אבל זה האאוטלוק של המאמנים שם.

נ.ב. לארי סנדרס יהיה אחד הסנטרים הטובים בליגה. לא הייתי מציע לזלזל (למרות השם השנדלינגי...)

עוד נ.ב. אם כבר סנטרים בריאים... מאוד מעניין אותי איפה הטנקים הבאים משחקים\ שיחקו או שפרשו כבר...

ג'אהיידי ווייט
פריסט לותרדייל
ג'קי באטלר

אגב, לפני כמה חודשים הגעתי למסקנה שהקו הקדמי הכי כבד בהיסטוריה דווקא נוצר מחוץ לNBA בלואיזיאנה סטייט... :ps_ih:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 12:41 am 
Senior

הבעיה של הליגה שב-8 השנים מאז שדוויט האוורד הגיע לליגה הגיעו ב-8 הדראפטים שמאז בקושי 10 סנטרים שראויים להיות שחקני חמישייה בליגה. זה כולל חבר'ה כמו ג'פרסון וביינום אבל התחתית של העשירייה הזאת זה כבר חבר'ה שלא מסוגלים לקנות סל שהוא לא דאנק כמו ג'ורדן וג'אוויל מגי. לכן זה לא מפתיע שמישהו כמו ג'וניל עדיין סנטר חמישייה בליגה בקבוצה ששואפת לפלייאוף לפחות ושמיאמי תקועה עם ג'ואל אנתוני על תקן ה-5 שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 12:51 am 
Junior

זה לא ממש נכון, נחתו בליגה סנטרים עם כשרון התקפי, פשוט לא סלחו להם על ההגנה או שהם יצאו החוצה בעבירות מהירות.
יש לא מעט סנטרים שיודעים מה לעשות עם הכדור (הווז, מוזגוב, ברוק לופז, קאזנס, גורטאט, היברט)

פשוט קבוצות מעדיפות מראש אתלטים על פני כשרונות התקפיים. אתלט אפשר ללמד מובז (דווייט בעצמו לא יכול היה לקנות סל שאינו הטבעה כשהוא נחת בליגה) לאתלט יש אפסייד ואתלט יכול להפוך להיות גורם משמעותי בהגנה גם אם הוא שומר אישי בינוני ומטה בגלל שהוא מספק מטריה אווירית.

ג'וניל גם בגילו המתקדם הוא עדיין שחקן הגנה טוב מהממוצע וג'ואל אנתוני מספק מטריה אווירית למיאמי שמונעת מהיריבות לחדור לתוכה. ובקבוצה שיש לך כלים התקפיים כמו ווייד ולברון שגם כך הופכים עילוי התקפי כמו בוש לדי מיותר, אין באמת בסנטר התקפי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:05 am 
Junior

השנים האחרונות דווקא טובות מאד וצמחו גבוהים צעירים טובים ומבטיחים ששווים את האמון שנותנים בהם- גם אם לא סופרסטארים. ג'ואל אנתוני זה לגמרי החריג שלא מעיד על הכלל- ביינום, ג'פרסון, מרק גאסול, נואה, ברוק לופז, היברט, הורפורד, גורטאט, מונרו, קאזינס, דיאנדרה ג'ורדן , ג'בייל מגי. חלקם ממש צעירים וכולם בעקרון לא בצד היורד של הקריירה. וזה בלי בוגוט וקיימאן וננה היותר מנוסים. בסדר גמור..

הבעיה היא לא בפותחים- אלא בעומק- בספסלים. ולא צריך לעשות אובר ניתוח- אמריקה פשוט לא יכולה לייצר כמויות של כשרון בעמדה הזו (וגם לא יכלה בעבר-זה לא חידוש). הסבן פוטר האמריקאי היחיד שבכלל משחק ביורוליג בשנים האחרונות הוא ד'אור פישר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 7:12 pm 
Senior

נו, ואחרי הרשימה הזאת מה יש? ג׳ואל אנתוני? פרקינס? בקיצור נפילה די גדולה. כלומר לכמעט חצי ליגה אין סנטר ראוי....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 10:22 pm 
Junior

זה עניין של נוסטלגיה לכוכבים בעבר בעמדה- מי זוכר שנגרים או שחקנים לא ממש מוכשרים תמיד היו וגם בקבוצות שהגיעו לגמרים ולאליפויות כללו את לוק לונגלי, אוסטרטג, ארוין ג'ונסון, כלמיני מרק ווסט ועוד שאר חבר'ה שהם לא שיחוק גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 11:56 pm 
Senior

העניין הוא שמאז השקיעה של שאק ודאנקן יש פאקינג סנטר אחד בליגה שהוא פרנצ'ייז פלייר. וזה לא מצב שאני חושב שהיה בליגה אי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 02, 2012 12:02 am 
Hall of Famer

נראה לי שמונרו מתחיל את דרכו לשם. כבר עכשיו הוא השחקן הטוב והמשמעותי ביותר בדטרויט. בוגוט במשך שנים הוא סוג של פרנצ'ייז במילווקי אם כי נדמה לי שג'נינגס לקח את מקומו או לפחות חולק את ה"תפקיד".

אגב, אני לא מבין את ההערה לגבי אשיק. הוא אחלה סנטר מחליף שבעולם ואחד משחקני ההגנה הטובים בליגה, בטח בין הגבוהים. התקפית הוא מזעזע אבל זו גם הסיבה שהוא סנטר מחליף ולא כוכב בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 02, 2012 9:04 am 
Senior

ממוצעי הקריירה של בוגוט הם 11 נקודות ו-9 ריבאונדים למשחק. אם זה פרנצ׳ייז פלייר כנראה שיש לנו הגדרות שונות לחלוטין למושג הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 02, 2012 9:18 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
השאלה היא האם יש טעם להתבונן ב"פרנצ'ייז פליירז" של קבוצות תחתית. אז אילגאוסקס היה הפרנצ'ייז פלייר של קליבלנד כל זמן שהם היו באשפתות. זה מעניין מישהו?

אם מתבוננים בקונטנדריות, אז אני לא בטוח שזה כזה חריג, ולמרות הפיחות במעמד הסנטרים בימינו. כמה סנטרים מובילים היו בליגה בין התקופה של קארים/מוזס מאלון וההגעה של יואינג/רובינסון? מישהו משמעותי חוץ מהאקים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 02, 2012 9:27 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:
השאלה היא האם יש טעם להתבונן ב"פרנצ'ייז פליירז" של קבוצות תחתית. אז אילגאוסקס היה הפרנצ'ייז פלייר של קליבלנד כל זמן שהם היו באשפתות. זה מעניין מישהו?

אם מתבוננים בקונטנדריות, אז אני לא בטוח שזה כזה חריג, ולמרות הפיחות במעמד הסנטרים בימינו. כמה סנטרים מובילים היו בליגה בין התקופה של קארים/מוזס מאלון וההגעה של יואינג/רובינסון? מישהו משמעותי חוץ מהאקים?

ראובן, האקים הגיע לליגה בדראפט 84, יואינג ב-85 ורובינסון רק ב-89, היה הרבה יותר הגיוני לחבר מבחינת דורות את השניים הראשונים ולא את השניים האחרונים. כלומר מוזס וקארים דור ראשון בתחילת-אמצע שנות ה-70, יואינג והאקים דור שני באמצע שנות ה-80, רובינסון, מורנינג ושאק דור שלישי בתחילת שנות ה-90 ואני מניח שדאנקן, עד כמה שאפשר לקרוא לו סנטר, דור רביעי של סוף שנות ה-90. בין קארים/מוזס לבין יואינג/האקים, אני מניח שאפשר לדחוף באמצע את ביל וולטון.

נערך לאחרונה על ידי rony בתאריך ה' פברואר 02, 2012 10:38 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 02, 2012 10:10 am 
Hall of Famer

לא מדוייקת החלוקה שלך. קארים הגיע לליגה בתחילת שנות השבעים. מוזס הגיע לליגה אחרי פירוק האיי.בי.איי, אבל הפך באמת דומיננטי בשנות השמונים. וולטון הגיע לליגה באמצע שנות השבעים והעונות הגדולות שלו היו בין 75 ל-78. אח"כ הוא היה צל של עצמו בשל הפציעות ושיחק מעט מאד, עם הבלחה אחת של עונת האליפות של הסלטיקס ב-86.

אפשר להוסיף את בוב לנייר בשנות השבעים. את ארטיס גילמור בשנים שאחרי איחוד האיי.בי.איי, את בראד דוהרטי באמצע השני של שנות השמונים שהיה דרגה מתחת לגדולים באמת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 02, 2012 1:44 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

וגם את דייב קואנס ווס אנסלד בשנות ה-70, מארק סמפסון ורוברט פאריש בשנות ה-80 וג'ק סיקמה (בין ה-70 ל-80).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 02, 2012 1:51 pm 
Sophomore

נראה לי שהשאלה היא האם בעשרים שנה האחרונות (נגיד מתחילת שנות ה90) היתה לאורך זמן כמות גדולה יותר של סנטרים איכותיים מאשר יש עכשיו? לי לפחות (חייב להודות שהזיכרון NBA שלי לא הולך אחורה יותר מכמה שנים) נדמה שלא היו הרבה עונות בהן הרבה קבוצות החזיקו בסנטרים בקליבר של אולאג'ואן לדוגמא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 02, 2012 2:38 pm 
Junior

מארק סמפסון גם נראה מבטיח מאוד בתחילת הדרך ונקלע לפציעות,בוב מקאדו היה סוג של סנטר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 02, 2012 3:12 pm 
Senior

היו כמה לא רעים, היה ג'ק סיקמה, היה בראד דוהרטי, היה ביל קרטרייט אבל כמובן שאף אחד מהם לא היה ברמה של אולג'וואן.

האמת היא שהציפיה שלך להרבה עונות עם הרבה קבוצות בקליבר של אולג'וואן היא משונה מעט, אתה זוכר הרבה עונות עם הרבה קבוצות עם רכזים בקליבר של סטוקטון? או עם קלעים בקליבר של רג'י מילר?
אולג'וואן הוא טופ חמש בכל הזמנים בעמדה שלו, למה ציפית?

(מקאדו? הוא אולי שיחק סנטר פה ושם אבל האיכויות שלו התבטאו דווקא כששיחק פורווארד))

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 02, 2012 3:15 pm 
Hall of Famer

shachaf78 כתב:
ממוצעי הקריירה של בוגוט הם 11 נקודות ו-9 ריבאונדים למשחק. אם זה פרנצ׳ייז פלייר כנראה שיש לנו הגדרות שונות לחלוטין למושג הזה.

פרנצ'ייז פלייר הוא בעיניי השחקן המוביל של הקבוצה. יכול להיות שבוגוט עונה להגדרה הזו ויכול להיות שלא אבל זו בכל אופן ההגדרה שלי.
רצוי עבור אותה קבוצה שאותו שחקן יהיה בטופ5 של העמדה שלו כמובן אבל זה לא מחייב.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ה' פברואר 02, 2012 3:18 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: bill_tipesh, Google [Bot] ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה