סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 01, 2024 10:20 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 91 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 1:34 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
עוד משהו קטן. עם כל אורגיית הכדורסל הקבוצתי שהוצגה בכתבה הזאת, כפי שהמשפט הבא מראה

In those early years with the Suns, Barr had seen what John Wooden, Red Auerbach and Phil Jackson all preached: Going one-on-one, without the benefit of passing or other team actions, is seldom effective. Pick-and-rolls, cuts, coming off screens all deliver more points per possession. "Open looks,"

זה לא מספיק בכדי לזכות בתואר והאלופה המכהנת הראתה את זה הכי טוב שאפשר. המאבס שיחקו כדורסל קבוצתי, שוטף, יפה לעין, אבל אלמלא הפלייאוף האישי העצום של דירק, בו נוביצקי השתלט על רגעי הקלאץ' בהמון רגעים של כדורסל אישי לחלוטין, המאבס היו עוד גרסא של הסקרמנטו קינגס, המילווקי באקס של שנות השמונים, או... המאבס של העשר שנים האחרונות.

כדורסל קבוצתי הוא בהחלט משהו חשוב לקבוצה מנצחת ואני תמיד שמח לראות קבוצות שכאלו, אבל אסור לחשוב שמסירה ועוד מסירה ועוד מסירה עד לזריקה החופשית זה כדורסל שמביא אליפויות. לא סתם ההישג הגדול של פרינסטון הוא הפתעה בסיבוב הראשון של טורניר המכללות. לצד היכולת הקבוצתית, קבוצה אלופה חייבת שחקן עם יכולת אישית גבוהה, שחקן שיכול ליצור מצבים לו ולאחרים כשהתרגיל מתפרק, כשההגנה היריבה מגיבה טוב וכשהקליעות הפנויות מבחוץ לא נופלות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 3:24 am 
Senior

אפשר לסייג את זה בזה שרק קבוצה אחת לקחה אליפות את זה בלי שחקן כזה(דטרויט ב-2004).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 3:37 am 
Freshman

עמוס, בתור אחד שמעריך ואוהב את קובי אני נוטה להסכים איתך כי הן אוהביו והן שונאיו מגזימים בקיצוניות התגובות כלפיו, דבר שקצת מקשה לקחת אותן ברצינות.
לגבי המסיכה, אני מסכים שהיחס אליו כאל איש עם מסיכת ברזל הוא קצת משעשע (אך אני חושב שהרבה ממנו הוא פשוט כי זה עוד סיפור שעושה יחסי ציבור).
עם זאת, אני לא בטוח שהשוואה לריפ לגמרי נכונה, כי צריך לקחת בחשבון את ההרגל. אני מתאר לעצמי שהתחושה בתוכה מוזרה ולא מוכרת, אך אחרי שאתה משחק איתה זמן מה אתה פשוט מתרגל אליה. כמובן שיכול להיות שזה לוקח מספר דקות וכל ההייפ סביב זה מטופש לחלוטין, אך יתכן שאין זה כך.

השוואה רלוונטית יותר (אך קשה, ולא ממש שווה את האנרגיה) היא לבדוק איך היה ריפ במספר משחקים ראשונים עם המסיכה, או איך שחקנים אחרים שנאלצו לשחק איתה התמודדו עם העניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 4:09 am 
Junior

זה שבדטרויט לא היה כוכב יחיד שהיה גם המנהיג לא אומר ששחקנים לא התעלו ברגעי כדורסל אישיים. ראשיד, בילאפס, ריפ ופרינס כולם היו להם רגעים התקפיים יוצאי דופן בדקות מכריעות.
החתימה שלי לא מעודכנת עקב מחסור בזמן, וקובי הספיק לקלוע עוד אחת, וגם נכשלתי לחלוטין למנוע דיוני קובי בכלל ודיוני קובי שחקן הקלאץ' הטוב בעולם בפרט, אבל אני מקווה שהפואנטה ברורה. תרבות ההיילייטס והאגו גורמת לשחקנים מסויימים לקבל החלטות שגויות. אני עדיין רוצה שהזריקה האחרונה תהיה של קובי ולא של ארטסט, אני פשוט מעדיף שזו תהיה זריקה טובה יותר מאחד על שלוש מזווית קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 2:51 pm 
Senior

Att כתב:
Amos Gueta כתב:
Att כתב:
גואטה - למה אתה חושב שהלייקרס מתעלים על עצמם? הקו הקדמי שלהם הוא אולי הטוב בליגה עם שיפור ניכר מביינום, יש להם מאמן הגנה טוב (ואת שלום עולמי שהוא עדיין שומר טוב) ויש עדיין את קובי. אם הוא לא היה זורק 3-18 במחצית ומשתף יותר אחרים כשהם במשחק טוב, הם היו יכולים להשיג יותר. אני כן מצפה ליותר מקובי (מבחינת חכמת משחק, מבחינת כושר הוא ברמה גבוהה ומרשימה לקילומטרז' שלו). הוא אמור לדעת היטב בשלב הזה של הקריירה שלו שצורת המשחק הזו לא תוביל אותו רחוק.

קודם כל, יש לי ספק שהקו הקדמי של הלייקרס הוא הטוב בליגה. הוא היה הטוב בליגה, אבל בלי אודום זה פשוט לא זה. ביינום השתפר, אבל גאסול ירד כמעט בכל פארמטר ואודום לא שם. גאסול, מה לעשות, תיפקד בלייקרס הכי טוב כסנטר ליד אודום, והעונה בפעם הראשונה מאז ממפיס (וגם, לא העונה האחרונה בממפיס!) הוא נדרש לשחק 4 רוב הזמן. הוא וביינום לא משלימים אחד את השני באופן אידיאלי ויש מעט מאד משחקים ששניהם מפציצים. MWP אכן שומר טוב שהוא רוצה, אבל נניח גם קית' בוגאנס היה שומר טוב בשיקגו, וראינו מה יצא מזה. שלא לדבר על עמדת הרכז בלייקרס שפשוט לא קיימת, אני לא יכול לחשוב על אף קבוצה בליגה עם רכז פותח יותר גרוע מפישר.

קובי היה יכול לשחק אחרת ? אולי. אבל עם המאמן הנוכחי אין לי בכלל ספק שככה הוא פשוט נדרש לשחק. מה לעשות שהוא כבר מזדקן, כבר לא שחקן טופ 5 בליגה ולא יכול לתת 40 כל משחק. ועדיין - זה עובד. אני חשבתי שהלייקרס ילחמו על מקום בפלייאוף. כרגע הם נלחמים על ביתיות.

מי הקו הקדמי הטוב בליגה אם כך?

אני לוקח את מארק וראנדולף לפני פאו וביינום. יש להם גם שחקן שלישי איכותי בדמותו של מאריס ספייטס.
אבל יכול להיות שזה כבר עניין של העדפה אישית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 7:34 pm 
Hall of Famer

ספייטס אגב הוא סיפור נהדר. חשבתי על זה, אבל אף אחד לא מדבר על העובדה שדרל ארתור גמר את העונה, ולא ברור כמה קרדיט ספייטס היה מקבל אילו אחד מהחבר'ה שלפניו (רנדולף או ארתור) היו משחקים. כך או כך, ממפיס קיבלו גבוה שלישי נפלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 7:39 pm 
Junior

shachaf78 כתב:
קצת פיספסת פלאש. לספרס יש 12 הפסדים, ללייקרס 16.

רק שהספרס במקום השני במערב, ממפיס/קליפרס בשלישי (וכעת ההבדל בין מקומות 3-4-5 במערב הוא אפס משחקים והלייקרס מאחור בגלל אחוזי נצחונות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 8:11 pm 
Junior

picknroll כתב:
החתימה שלי לא מעודכנת עקב מחסור בזמן, וקובי הספיק לקלוע עוד אחת .

עוד שתיים למען האמת: הבאזר ביטר על פרינס שגרר הארכה, והיות שהחשבת לכרמלו שני עונשין 16.3 שניות לסוף (באופנר מול הסלטיקס) כסל נצחון, גם העונשין של קובי 16.4 שניות לסוף שהעלו את הלייקרס ליתרון נקודה על הוולבס נחשבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 8:26 pm 
Senior

ממתי זריקות עונשין נחשבות כסל ניצחון? כנראה רק אצל קובי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 8:49 pm 
Junior

כנראה לא טרחת לקרוא תהודעה לעיל: מסתבר שגם אצל כרמלו. מעבר לעקיצה- שאלה טובה שגם אני שאלתי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 9:26 pm 
Junior

שאלה שלא קשורה באמת לקובי (לפני שפלאש יאשים אותי באנטי-קוביזם) - למה שלשה ששולחת להארכה (שבסופה גם הפסידו כן?) נחשבת לזריקת ניצחון?

(בחתימה כתוב במפורש זריקת נצחון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 9:51 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
בחתימה גם כתוב "סתם כדי לחסוך זמן לויכוחים עתידיים". אני מודה שלא הבנתי מהרגע הראשון איך השוואה נקודתית כזו בין קובי וכרמלו תחסוך זמן, אבל אני חושב שאם מתחילים להתווכח על הפרמטרים שבבסיס ההשוואה הזו, שגם ככה היא לא מתעדכנת כסידרה, אז ודאי שהיא לא בדיוק מצליחה במשימה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 10:20 pm 
Junior

חס ושלום להאשים אותך. אני רק זורם עם ההגדרות של מי שהשווה- הוא ספר גם זריקות ששלחו להארכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 10:29 pm 
מנהל פורום

ה-"הירו בול" של הלייקרס זה משהו של השנתיים-שלוש האחרונות, בהן הלייקרס כקבוצה ירדה מאוד באיכות של הנשקים מבחוץ. בלי קשר לזה שקובי הוא השחקן עם כמות קליעות ההכרעה הכי גדולה בקדנציה, במקרים רבים מאוד מי שלקח את הזריקות המכריעות בזמנו של פיל ג'קסון היו דרק פישר, רוברט הורי ואחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 10, 2012 10:31 pm 
Hall of Famer

ספייטס הוא סיפור נחמד, אך לא נהדר כמו שאתה חושב. ממפיס עשתה את הטרייד על ספייטס אחרי שארתור גמר את העונה, כמחליף לו. גם אם זי-בו לא היה נפצע, ספייטס היה מקבל דקות כמחליף המוביל. גם היכולת שלו היא לא כזאת משובחת. הוא מתחלק פחות או יותר שווה בשווה עם דונטה קנינגהאם בעמדת הפאוור פורוורד וקולע 8.8 נק', אבל באחוזים גבוהים לשחקן פנים של 44.8%. בסה"כ רכישה טובה של הגריזליס, תמורת לא כלום ממש (לא ברור למה פילי העבירה אותו ככה), אבל לא מעבר לכך.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 11, 2012 2:14 am 
Junior

סל שמכריח הארכה די משמעותי, והחטאה שלו מפסידה את המשחק בוודאות. בכל מקרה, אני אחליף את החתימה. אין זמן לעדכן ו/או לעקוב. הבעיה שהחתימה מוגבלת תווים, אז ההסברים קוצצו. גם זריקות עונשין בסוף המשחק הן זריקות קלאץ', מי עומד בלחץ ומי נופל. מלו נבחר כי זכרתי שהיו לו אחוזים גבוהים ב82games שנה שעברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 91 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה