סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:33 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 254 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מה ללמוד ואיפה?
הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 4:33 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
דוד רזניק זה כנראה השם שדיברתי עליו - זה שתיכנן גם את האוניברסיטה המורמונית (הוא קיבל פרס ישראל ב1955, מסתבר, אז לא על זה). לפי ויקיפדיה רם כרמי היה באותו המשרד, אבל אני לא יודע מה היה החלק שלו באסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 4:47 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
רזניק תכנן את בית הספר לחינוך. זוועה מסוג אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 5:10 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
בפעם הבאה שאתה מגיע לירושלים, אני אשמח לעשות לך סיור בקמפוס, רק קח בחשבון שזה כרוך בסיכונים (יש עדיין אנשים שמסתובבים בקומת החניון ומחפשים את היציאה החוצה).

been there, done that.

וזה אותו רזניק מהמעונות, המכוערים כשלעצמם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 5:48 pm 
מנהל פורום

אין לי מושג, אני אפילו לא בטוח שהרזניק שאני מדבר עליו הוא השם הנכון.

ואגב חניות בהר הצופים, באחד החניונים, באיזושהי פנייה שמאלה בתוך החניון, היה פעם שלט "שמאלה: יציאה, מרכז העיר, תל אביב". אם כבר, זה מסוג הדברים לי לחשוב שלא יזיק ריסטרט לאנושות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 6:39 pm 
Sophomore

מהניסיון של חברים ושל עצמי:
תתחיל לעבוד במה שאתה אוהב לעשות, תלמד דברים שקשורים לזה, ותדע שלא משנה מה אתה עושה בחיים, אם אתה אוהב את זה אתה תרצה להשתפר בזה, ואחרי שתשתפר ותהיה טוב, תקבל מספיק כסף בשביל לעשות מה שאתה צריך.

העברית בירושלים היא אחלה מוסד לימודים. כמובן, יש מקומות שעדיפים עליה, וזה כבר קשור לתחום לימוד ספציפי. הקמפוס בהר הצופים לא נורא אחרי חודש, לומדים להכיר ומשייטים בלי לחשוב יותר מידי.

ופורנו, נו, אם צריך להיכנס לתעשייה דרך האינטרנט אז תיכנס לתעשייה דרך האינטרנט, אבל תמיד יהיה בזה כסף...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 8:11 pm 
Junior

dice כתב:
יש פורום יפה בתפוז שמסביר טוב את העניין של ביוטכנולוגיה/ביולוגיה/כל שאר מדעי החיים. בוגרי תואר ראשון, מקבלים משכורת מינימום. אחרי תואר שני בהצטיינות תקבל 5000 ש"ח. וזה כמובן אם תמצא עבודה. ואין. אז עושים תואר שני, ושלישי, ואז אתה רואה דוקטורים שרבים אחד עם השני על ה"זכות" להיות לבורנטית בשכר רעב.
מה שמצחיק זה שעם כל ההצפה של הבנות (כן, זה 70% בנות) בתחום, עדיין כל מיני מכללות פותחות מסלולי "הנדסאי ביוטכנולוגיה" ומצליחות להפיל אנשים בפח הזה.
אפילו בוגרי הנדסה! ביו-רפואית! מהטכניון! מתקשים למצוא עבדוה בתחום. כל זה כמובן לא תקף לתת תחום אחד - "תועמלנות". שזה לא להיות אנשי מכירות שדוחפים לרופאים ולבתי חולים תרופות של חברות. אם מישהו רוצה לעסוק במקצוע הבזוי הזה - אז שילך ללמוד כבר שיווק..

לגבי הר הצופים, לא יודע על מה אתם מדברים, מכמה ביקורים שם, פשוט נהניתי מהנוף, גם בפנים וגם בחוץ. אני זוכר שישבתי על אחד הבניינים (והשם מאירסדוף אכן מצלצל מוכר) וראיתי את כל י-ם לפני בשקיעה. מראה מדהים. מה שכן, מתחת לקרקע (תחנות האוטובוס, הכניסות לבניינים והחניה) זה מבוך שאין כדוגמתו.

אורן80, איפה אתה עובד?

השווה את זה למצבם של בוגרי מדעי הרוח והחברה ותבין שמצבם טוב יחסית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 8:34 pm 
Sophomore

טוב תקשיבו, שום דבר לא מעניין אותי, בגלל זה הלכתי לייעוץ ואני מתייעץ אתכם פה.
מה אני טוב בו, נהנה לעשות והייתי מת לעשות גם בלי משכורת של מיליונים? ספורט. מנכ"ל/מנג'ר וכו' של קבוצת ספורט (כדורגל בארץ NBA וMLB בארה"ב)
אבל זה לא יהיה מסיבות מובנות אז צריך לחשוב על משהו אחר.

שום דבר אחר לא מעניין אותי אז אני מנסה למצוא מקצוע מכובד שעושה כסף טוב ושיש לו ביקוש.

לגבי חשבונאות מחיפוש קצר (אפילו ארוך) בגוגל אני מוצא שבאמת יש הצפה מטורפת ברו"ח בגלל כל המכללות והחוגים החדשים למיניהם. אני בנדם שאוהב ללכת על בטוח וקשה לי להאמין שאני אקח סיכון שכזה.

אני מתחיל באמת לחשוב על מדעי המחשב, להתחיל במכללה ואולי אז לעבור לאוניברסיטה. איך אני אמור לדעת אם אני אוהב אתזה או לא אבל? כפי שחלקכם בוודאי שמו לב אין לי בעיה להיות מול מחשב אפילו 20 שעות ביום, אבל איך מישהו יכול לבחור מדעי המחשב אם הוא לא למד אתזה בתיכון או משהו כזה?

מכיוון ששללתם את אוניברסיטת חיפה (ואני עדיין בבאסה מזה, זה היה יכול להיות מושלם!) אני כנראה אלמד קרוב לבית, בר אילן נשמע אחלה אופציה כשכמובן אצטרך לשפר כמה בגרויות, בקטנה.

אגב לגבי הביולוגיה/ביו-טכנולוגיה שאתם מדברים פה (ובחיאט 6 דפים פה ואת העצות אלי אפשר לספור על יד אחת של מוהנדס!!! :evil: )
במקרה אני עובד כשומר/מוקדן(?) במעבדה המרכזית של מכבי שהיא המעבדה הכי גדולה במזרח התיכון.
90% מהעובדים הן בעצם עובדות כשרובן אגב רוסיות מבוגרות (אבל אין מה להגיד הצעירות הישראליות יפות אש!) והריני לבשר לכם שמי שאמר שאין עבודה והמצב חרא בלבן לא מבין כמה הוא צדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 8:39 pm 
Junior

http://sportsmanagementdegree.org/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 8:42 pm 
Sophomore

תשמע עם כמה שהייתי רוצה, זה לא יקרה.
אגב אני בטוח שיש משו בסיגנון בווינגייט/גבעת וושינגטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 8:50 pm 
Sophomore

chaiel49 כתב:

יש בוינגייט.

ועם גישה כמו שאתה מדגים בהודעה הנ"ל, כנראה שום דבר לא יצליח...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 9:04 pm 
Sophomore

CP3 כתב:
chaiel49 כתב:

יש בוינגייט.

ועם גישה כמו שאתה מדגים בהודעה הנ"ל, כנראה שום דבר לא יצליח...

מסכים שיש בעיה בגישה, אבל יש גם מציאות שצריך התחשב בה. גם הייתי מת להיות שחקן בייסבול אבל תסכים איתי שזה כנראה לא ייצא לפועל.
אוקיי גם אם אני יילך נגיד למדעי המחשב יוציא מאיות ויהיה טוב בזה אני יתקבל לעבודה (אא"כ המצב בשוק ממש חרא) אבל להיות מנכ"ל של קבוצה גדולה? זה לא רק כמה אתה טוב, זה גם פוליטיקה וקומבינות, ותקן אותי אם אני טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 10:16 pm 
Junior

לא חושב שירדת לסוף דעתו, אם כי אני משתדל לא להיות שיפוטי בדברים האלה (בכל זאת, עזבנו את הפורנו).

אם השאיפה שלך היא עבודה אפורה בשכר בינוני ודירה עם משכנתא בראש העין, לא חושב שזה באמת משנה מה תלך ללמוד. רוב הדרכים מובילות לשם, אני מניח.

אם יש משהו ש*באמת* מעניין אותך, וצריך ללמוד להפריד בין דברים כאלה לבין דברים שאנחנו אוהבים לחשוב שמעניינים אותנו (לא טריביאלי בכלל), לך עליו בכל הכוח. זה בערך הטיפ הטוב ביותר שאתה יכול לקבל כאן לדעתי.

וכן, חלק מהמסדרונות של הר הצופים נלקחו ישירות מסט הנוסטרומו של רידלי סקוט, ככל הנראה. ועדיין זה הקמפוס, וזאת האוניברסיטה, וזאת העיר הכי טובה לסטודנטים בעיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 10:22 pm 
Sophomore

דייבי ג'ונס כתב:
לא חושב שירדת לסוף דעתו, אם כי אני משתדל לא להיות שיפוטי בדברים האלה (בכל זאת, עזבנו את הפורנו).

אם השאיפה שלך היא עבודה אפורה בשכר בינוני ודירה עם משכנתא בראש העין, לא חושב שזה באמת משנה מה תלך ללמוד. רוב הדרכים מובילות לשם, אני מניח.

אם יש משהו ש*באמת* מעניין אותך, וצריך ללמוד להפריד בין דברים כאלה לבין דברים שאנחנו אוהבים לחשוב שמעניינים אותנו (לא טריביאלי בכלל), לך עליו בכל הכוח. זה בערך הטיפ הטוב ביותר שאתה יכול לקבל כאן לדעתי.

וכן, חלק מהמסדרונות של הר הצופים נלקחו ישירות מסט הנוסטרומו של רידלי סקוט, ככל הנראה. ועדיין זה הקמפוס, וזאת האוניברסיטה, וזאת העיר הכי טובה לסטודנטים בעיניי.

אשמח אם תסביר לי, באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 11:05 pm 
Junior

זה בעיקר עניין של זוויות צילום ותאורה. אם כי עוד אינץ' או שניים אף פעם לא הזיקו.

על מה אנחנו מדברים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 11:16 pm 
Sophomore

מה היא סוף דעתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 11:42 pm 
מנהל פורום

אני מתפרץ קצת לת'רד האינפורמטיבי הזה (NOT):

אחת הגישות הנפוצות בתחום הלימודים האקדמיים היא "לך ללמוד מה שאתה אוהב". היא גם נאמרה כמה פעמים במהלך הת'רד הזה. אני אישית מאוד נגד השיטה הזה. גם כי במקרים רבים "מה שאתה אוהב" זה מקצוע שאין לו שום אופק מקצועי, או שהוא קיים רק בתנאי שאתה אחד מתי מעט שיושבים על ממוצע 99 או שהוא סוגר אותך לקריירה צרה שקשה לצאת ממנה במקרים מסוימים. וגם כי בניגוד לקונספציה, יש בדרך כלל פער בין "מה שאתה אוהב" לבין מה שאתה טוב בו או מתאים אליו. כמו למשל קאלימי שהוא אוהב ככל הנראה לזיין בחורות, אבל ככל הנראה בגלל שהבולבול שלו אינו מתאים במימדיו למשחק מול מצלמה, הוא העדיף לתפוס את הצד השני של העדשה.

היום תואר הוא לא מה שהיה לפני עשור או שני עשורים. בכל מקצוע, כולל מדעי המחשב, הנדסה, ובטח שחשבונאות, כלכלה ועריכת דין, יש היום תחרות מטורפת ובאופן כללי הרף המינימאלי עולה. תואר ראשון הוא בבחינת מינימום שבמינימום. מקצועות שפעם היו עושים הנדסאים, בוגרי דיפלומות שונות או יוצאי מכללות, הם כיום סגורים בפניהם ופתוחים רק ליוצאי אוניברסיטה.

ועוד משהו קטן - כרגע אני מבין שאתה במצב של בלבול. זה בדיוק הזמן שלך לקרוא באינטרנט באופן מאסיבי על המקצועות השונים, להתייעץ עם אנשים, אולי לנסוע לחו"ל ולחשוב על הדברים ממקום אחר. לבחור מה ללמוד יכולה להיות משימה קשה ולא פחות חשובה מהלימודים עצמם. אני רואה מלא סטודנטים שחשבו שהם הולכים ללמוד X ולהתעסק ב-Y, והמציאות טפחה על פניהם. צריך הכנה מנטלית לא מבוטלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 11:46 pm 
מנהל פורום

דייבי ג'ונס כתב:

העיר הכי טובה לסטודנטים? מאיזו בחינה? מבחינת נוחות מגורים, חיי חברה וכו' זה די קונצנזוס שקמפוס ב"ש הוא המוביל. וגם ברמה האקדמית חלק מהמחלקות שלו הן מהמובילות בתחומן בארץ. אבל יותר במדעי הטבע וההנדסה, ברוח ובחברה אכן לעברית יש יתרון משמעותי בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 09, 2012 11:56 pm 
Sophomore

צודק במיליון אחוז! (רק איך ללכת לחו"ל יעזור לי בבחירה?)
חוצמזה אם יש לך דיעה בנוגע לשאלה הספציפית אשמח לשמוע אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 1:00 am 
מנהל פורום

במקצוע שאני בחרתי ללמוד (חינוך + קצת סוציולוגיה) אנחנו מתעסקים המון בשאלות שעלו פה (למעט כל העניין עם סרטי פורנו). התואר הספציפי הזה הוא לא תואר שרוכשים בו מקצוע, אלא רק "טועמים" מהרבה תחומי דעת מעניינים (בעיניי) וזה התחבר לי למקצוע שכבר בחרתי בו מלפני כן (להיות מאמן כדורסל).
אז זה כמובן לא הופך אותי לאיזה מומחה ואני מספר את זה רק כי כשהייתי בשלב שבו אתה נמצא כרגע לא היה לי בכלל מושג שזה הכיוון שבסופו של דבר אני אלך בו ובדרך בכלל "בזבזתי" שנתיים בתחום אחר לחלוטין. בזבזתי במרכאות כי אותם שנתיים עזרו לי בעצם להבים מה אני לא רוצה וע"י לנסות ולמצוא את מה שכן.

עכשיו אני אגיד לך עוד משהו שבתקווה שזה קצת יעזור, לא רק שאתה לא תהיה סגור על עצמך בעוד חודש חודשיים, אלא גם כנראה לא באמצע התואר... וזה בסדר גמור!
אתה לפחות מודע לזה שאתה לא סגור על עצמך וזה עדיף על הרבה אנשים שבטוחים שהם ממש סגורים על עצמם ועל מה הם ילמדו ומה יעשו כל החיים, מבלי בכלל לדעת במה באמת מדובר. אני אומר שבניגוד למה שכתבו לך קודם, אתה יכול לקרוא באינטרנט כל היום וכל הלילה וזה עדיין לא יעזור לך באמת להבין מה באמת עושים ובמה מדובר בתכלס. בכלל, מערכת החינוך שלנו מאוד בעייתית מהבחינה הזו.

לא משנה מה תבחר ללמוד כרגע זה כנראה בכל מקרה יהיה סוג של אנ-דנ-דינו כי אין לך כרגע מספיק מידע, וגם אין ממש דרך קיצור להשיג אותו, בשביל לקבל החלטה מודעת ומושכלת.
לדעתי האישית, הטעות היחידה שאתה יכול לעשות כרגע היא לחשוב שכבר עכשיו את חייב לקבל החלטה לשארית החיים שלך ולדבוק בה לא משנה מה ולחשוב שאתה חייב להיות סגור על עצמך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 9:25 am 
Junior

הבעיה היא בגישה, חיאל. אין שום מניעה לכאורה שתהפוך גם לשחקן בייסבול אם זה מה שאתה רוצה, ומוכן להשקיע את הזמן והמאמץ הדרושים בכך. או שאולי אתה טוען שאתה חסר את הנתונים הפיזיים ההכרחיים כדי להשתתף במשחק (רגליים קצרות ונטיה קלה להשמנה).

הדברים ששיבר כותב נכונים ומדויקים בעיניי (אם כי לא ברור לי הקשר לפורנו, מילא) אבל הקישור הלוגי ממש לא הכרחי. דווקא משום שהתואר הראשון הפך לכמעט חסר ערך כדרישת סינון בשוק העבודה - אני מניח שאתה מכיר את אפקט הקונצרט - הוא גם חסר משמעות במובן של ידע נדרש.

במילים אחרות, לך תלמד תחום שבאמת מעניין אותך (או, אם לנסח את זה במונחי שיבר - כזה שגם יש לך סיכוי ממשי להתקדם ולהצטיין בו, הודות לרמת העניין) וגם נקודת הפתיחה שלך בשוק העבודה תשתפר פלאים. למעט דוגמאות ספציפיות של מקצועות ברשיון (עריכת דין, ראיית חשבון, רפואה וכו') הדרישה לתואר ראשון כתנאי קבלה היא פורמלית לחלוטין. זהות התואר הספציפי חשובה פחות ולעיתים יש אף יתרון במקרים של מדעי הרוח, למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 10:46 am 
Sophomore

הבעיה היא אכן פיזית, וכנראה שאתה לא באמת מכיר את המשחק אם אתה חושב שהשמנה זה בעיה שם ;) (ואני עוד זה שתמיד נעלב שאומרים שבייסבול זה משחק של שמנים) (אני ממש רזה ואני חושב שכמה משתמשים פה היו שמחים לתרום לי כמה קילוגרמים...)
ובלי קשר, בקשר לספורט אתה צריך לתת כמה שנים טובות (במיוחד אם לא עסקת בזה בעבר) ואז יש לך סיכוי של אחד ל... אם אין לך מזל אתה לא תהיה מקצוען, וכמו שאולי היה ניתן להבין עד כה אני ממש לא רוצה להשקיע 3-4 שנים ואז להישאר עם כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 11:14 am 
מנהל פורום

דייבי, אתה הסכמת לגמרי עם שיבר, אבל יש לי תחושה שאמרתם בדיוק ההיפך זה מזה, ככה שאו שאתה לא הבנת אותו, או שאני לא הבנתי אותו, או שאני לא הבנתי אותך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 10, 2012 11:56 am 
מנהל פורום

הוא לא הבין אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 11, 2012 8:17 am 
Junior

יש אפשרות רביעית. אני לא הבנתי את ראובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 11, 2012 10:52 am 
מנהל פורום

אלא אם אתה מניח שאי ההבנה שלך אותי גרמה לך לחזור בזמן ולכתוב את ההודעה ההיא, אז זו לא אפשרות קבילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 254 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 35 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: