סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 7:24 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 260 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 7:42 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ב2005, צריך אולי לומר - זאת לא היתה פדיחה מקצועית ממעלה ראשונה כמו הגמר השנה. צסק"א אמנם היתה מאוד דומיננטית אבל היא פגשה בחצי הגמר קבוצה טובה מאוד בכושר יוצא מן הכלל. לא זוכר מה היו ההימורים אבל טאו העיפו את פנאתינאייקוס נגד הביתיות בפלייאוף ונראו פשוט מצוין. רק מעצים את ההישג של מכבי שטחנו אותם עד דק בגמר.

מה גם שהפדיחה השנה לא היתה חד-פעמית. צסק"א נראתה רע מאוד בשני המשחקים ולא היה חסר הרבה (ולמען האמת, אם יש "מגיע" בכדורסל זה גם מה שצריך היה לקרות) שהם ילכו הביתה כבר בחצי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 7:45 pm 
Junior

אני אישית זוכר את הדיסקט מתחלף לצסק"א איפשהו במחצית של המשחק ההוא כשהם מבינים שהם אולי בפעם הראשונה צריכים לרדוף אחרי קבוצה יותר טובה מהם. אז איבקוביץ' הדביק את הולדן לגופיה של מאצ'אס (שקלע בערך מכל מקום על המגרש) והם כמעט הצליחו לחזור למשחק הזה.

לא פשוט לקבוצה שעושה 14-0 בשלב הראשון כשאת רוב המשחקים הם גומרים בשלב מוקדם מאוד, פתאום להיכנס למנטאליות של אנדרדוג ולקחת משחק עם השיניים, מהפרקט. יש קבוצות שמתפרקות לגמרי מבחינה מנטאלית בנקודה הזאת. הגדולות ביותר יודעות לצאת גם ממצבים כאלה ושמענו כבר דיבורים על מאמנים כאלה ואחרים שהיו מכניסים ביודעין את הקבוצה שלהם לבורות כאלה כדי ללמוד לצאת מהם אחר כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 7:49 pm 
Hall of Famer

shachaf78 כתב:
אז זהו שלא רצה הגורל. גם הבעלים של צסק״א לא חשבו ככה. בגלל זה הכוכב הכי גדול של הקבוצה, מרכוס בראון, ואיבקוביץ׳ הלכו הביתה.

הם הלכו הביתה מסיבה פשוטה: 3 עונות רצוף הם הגיעו לפיינל פור. פעמיים כשלו בחצי מול הביתיות. בפעם השלישית הם הפגינו דומיננטיות מדהימה, תוך שהם שוברים שיא של נצ' רצופים במפעל הבכיר בעונה אחת (של מכבי, אגב...) ונראים מעל כולם. החרבון במכנסיים ברגע האמת, בטח אחרי שבשנתיים הקודמות הם לא הצליחו לעלות לגמר (אם כי היו בשנתיים הללו נסיבות מקלות - להפסיד לביתית) היה הקש ששבר את גב הגמל , ושלח אותם הביתה.
אבל עד הפיינל פור? בחייאת'ק. הם נחשבו לקבוצת על בלתי מנוצחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 8:58 pm 
Senior

אני מודד קבוצה דומיננטית על סמך היכולת שלה במעמדים מכריעים, בעיקר. מכבי של 2005 הייתה קבוצה סופר דומיננטית כי לא רק שהיא הפסידה רק 4 פעמים כל העונה היא גם ניצחה את שני המשחקים שלה בפיינל פו בהפרש דו ספרתי ושלטה בהם לחלוטין. וזו הייתה קבוצה שזכתה בתואר עונה קודם לכן. צסק''א 2008 גם הייתה כזאת. ברצלונה 2010 אולי יכלה גם להיחשב כזו אלמלא היא הוכתה שוק על ירך בגמר הפלייאוף בספרד וחטפה סוויפ עם יתרון ביתיות. גם ברצלונה השנה הפסידה משחק אחד עד הפיינל פור, ועדיין אני לא חושב שהעונה שהיא נתנה הייתה סופר מרשימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 9:18 pm 
Junior

מכבי ניצחה את פאו ב9,אבל מי סופר?
גם צסק"א(2008) לא הביסה את ויטוריה בחצי הגמר,אלא רק ניצחה ב4...

ולמאזן לאורך כל העונה יש חלק גדול באיך שקבוצה צריכה להימדד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 9:26 pm 
Junior

האם זה שצסק"א הגיעה בכושר פחות טוב בשני משחקים שנמשכו על-פני יומיים, מבטל את כל מה שעשתה לאורך העונה והרושם העצום שהשאירה על יריביה ומסקריה טרם המעמד?
הם התאוששו מול קבוצת כדורסל מעולה כמו פאו, מפתיחה נוראית. וההפסד הזה לאולי', אוקי, לא תבוא ותגיד שאולי' ניצחה אותה בקרב ענקים תוך כדורסל מצוין שהוא מעבר ללחימה, הקרבה ושוב לחימה. לא היה פה איזה נטרול של הכוכבים של צסק"א שהאמת שבעיקר ביטלו את עצמם בשתיים עשרה הדקות האחרונות.
בניגוד לבארסה, שכמו שהזכרת בהחלט הציגה מאזן מרשים, הייתה תמימות דעים לגבי הפייבוריטית לקחת את היורוליג כבר במהלכו המתקדם של השלב הראשון. אינטלגנציית המשחק, השילוב בין כישרון, כוח ורעב במשחק של צסק"א לא הותיר לאף אחד להמר על ניצחון של קבוצה אחרת. אז היא הגיעה לפיינל פור ולא הצליחה לנצח במשחק בודד קבוצה. זה קורה, זה לא מבטל את זה שהיא הייתה ועודנה קבוצת הכדורסל הטובה באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 9:47 pm 
Freshman

THE G1 כתב:
מכבי ניצחה את פאו ב9,אבל מי סופר?
גם צסק"א(2008) לא הביסה את ויטוריה בחצי הגמר,אלא רק ניצחה ב4...

ולמאזן לאורך כל העונה יש חלק גדול באיך שקבוצה צריכה להימדד.

מכבי סיימה את העונה (טופ16, פליאוף ופיינלפור) בריצה מרשימה של 10-0
המאזן של צסקא בסוף העונה עמד על 7-3.

אי אפשר לבטל את העוצמה של מכבי באותה שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 10:01 pm 
Senior

העונה ביורוליג מורכבת מ-10 משחקי חימום שלגדולות הם בעצם חסרי משמעות לחלוטין. לרובן יש סגל מספיק טוב כדי לסיים באחד מארבעת המקומות הראשונים ולעלות ואתה באמת צריך לפשל בגדול עם סגל של שחקנים אחרי השיא\לפני פרישה כמו צסק''א בשנה שעברה כדי לא לעלות. ביורוליג עשרת המשחקים האלו מהווים לכל הפחות 43% מכמות המשחקים הכוללת כשבעבר הם היוו למעלה מ-50%. אני זוכר את אובראדוביץ' לדוגמא מופיע למשחק ביד אליהו בלי מייק באטיסט, וזה אחרי שהקבוצה שלו הפסידה בבית לפרטיזן בלאגרד ובחוץ למאלאגה. צסק''א של מסינה סיימה במקום השלישי בבית המוקדם ב-2006 אחרי מאלאגה ופאנאתנייקוס, תוך שהיא פותחת את העונה עם מאזן 2-0. אם ניקח את זה יותר רחוק, אז כל המאמנים שפוטרו באמצע העונה במכבי בעשור האחרון פוטרו אחרי הפסד בליגה. מכבי של קטש הושפלה ע''י עירוני ר''ג ואפי הוחלף אחרי תבוסה במלחה. כלומר אפילו במועדון הכי לחוץ באירופה התוצאות בשלב הראשון פחות חשובות(ולראיה ספאחיה ב-2007 ובלאט ב-2002).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 10:07 pm 
Junior

shachaf78 כתב:
ר לשיא העליבות הגיע שלח כשטען שצסק״א יכולה לשחק ב-nba. באמת? קבוצה בלי אף גארד שיכול ליצור לעצמו ברמות האלה ובלי תרגיל אחד ראוי?

למען ההגינות ראוי לציין שהוא אמר מפורשות שמבחינת איכות כדורסל אין לה מה לעשות בנבא אבל מבחינת פיזיות אין לה במה להתבייש שם.
ובכלל כהרגלו הוא פירשן לא רע (מלבד אי אלו מנטרות קבועות ומרמור מתמשך). היה יפה לראות אחרי שטען שאם אולימפיאקוס תחזור למשחק זה יהיה דרך תרגילי קלעים מבחוץ, שזה אכן מה שקרה.

עריכה: לו יהי כדבריך נורטון (למרות שקשה לאמוד זאת), המינוח אין לה מה להתבייש יכול בפירוש להתפרש כהשוואה לחלק מקבוצות החצי התחתון בנ.ב.א, לא? בכל אופן, וינרוט קורא לי לכן אפרוש מההגנה על שלח.

נערך לאחרונה על ידי גינות מיכאל בתאריך ב' מאי 14, 2012 10:32 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 10:26 pm 
Hall of Famer

בטח שיש לה במה להתבייש. קירילינקו של השנים האחרונות היה עדיין פורוורד פיזי וטוב, אבל בשום מובן לא מדהים ברמת הנ.ב.א
קרסטיץ' כבר הוכיח מזמן שהוא לא ממש לרמה הזאת. כלומר, התקפית הוא עוד היה טוב בנ.ב.א, הגנתית? נו.

בפלייאוף הם היו חוטפים מכל הקבוצות, כולל שיקגו בלי רוז או יוטה (פייבורס, ג'פרסון ומילסאפ, להזכירך) או לא יודע מי, אבל מה זה חוטפים - בצרורות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 10:57 pm 
Senior

את צסק''א של מסינה נוסעת לאורלנדו וחוטפת בדיסנילנד 30 הפרש, מפסידה את כל הרבעים וזה כשחצי משחק בערך המג'יק שיחקו עם המחליפים שלהם. מסינה דיבר במסיבת העיתונאים על ההבדלים הפיזיים העצומים ועל זה שהחזה של טורקוגלו נהיה כמו מסך טלוויזיה.

חוץ מזה, אני זוכר את פילי שהייתה קבוצה בדרך לשום מקום מביסה את צסק''א במשחק אימון בטורניר בברלין או משהו כזה. סאם דאלמברט, סנטר הגנתי טוב, נראה באותו משחק כמו דוויט האוורד ושינה כל זריקה של צסק''א בפנים כשהאתלטיות של פילי בחוץ חיסלה את המשחק המסודר מאוד של צסק''א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 11:41 pm 
Junior

ואני מניח שאתה זוכר גם את צסק"א עושה קציצות מהקליפרס (20 הפרש) ומעוד איזשהי קבוצה בקיץ של 2009, כן? ואת ברצלונה מנצחת במשחק סופר אינטנסיבי את הלייקרס. אלה מאל.איי. האלופים.

בקיצור, אם חשבתם שהטיעונים הללו (זה לא אותו כדורסל, תנאי גרביטציה שונים וכו') כבר נכחדו מהעולם - מסתבר שלא. הכדורסל באירופה ובן.בי.איי הוא בעיקר כדורסל אחר, לפני שנכנסים לכל השוואה כלשהי מבחינת הרמה. לא בטוח עד כמה הג'ייאנטס לוקחים את הרד-סוקס בטורניר באולינג, למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 11:54 pm 
Hall of Famer

נו, אז עשו קציצות. מספיק לראות כמה משחקים באירופה וכמה משחקים בנ.ב.א, בשביל לדעת שבכל משחק חשוב או משמעותי, הקבוצה מהנ.ב.א (טוב, אולי לא שארלוט, אבל כל קבוצה אחרת) תחנוק את הקבוצה האירופאית למוות. זה בהחלט כן אותו כדורסל, זה אותם חוקים כמעט, ואותם שחקנים לפעמים עוברים מכאן לשם והפוך. הרמה לעומת זאת - שונה לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 11:57 pm 
Junior

טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 8:23 am 
Senior

בכל משחק שקבוצת nba תיקח ברצינות יריבה אירופאית, כל יריבה אירופאית, תקבל בו חזק על הראש. רמת הכישרון שנדרשת כדי להתמודד עם האתלטיות והסייז שם שונים לחלוטין מאלו שיש היום באירופה. ורמת הכישרון והיכולת האישית שהוצגו בפיינל פור האחרון הם מהנמוכות שאני זוכר, אגב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 8:29 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נו.

לא יודע לגבי צסק"א, כי לא ראיתי אותם בכלל, אבל לגבי ברצלונה אני משוכנע שבעשרה משחקים היא תצליח להתמודד לא רע לפחות במשחק-שניים עם קבוצות NBA מסוימות, גם בשיא הרצינות מצידן. נבארו כשהוא תופס יום הוא סקורר ברמה הגבוהה ביותר והקו הקדמי של ברצלונה הוא מהאיכותיים ביותר שאני זוכר באירופה, וזו גם קבוצת הגנה מצוינת. לא שאני יודע מה החשיבות של הדיון, כי להניח שברצלונה תפגוש את סקרמנטו לסידרה של עשרה משחקים שבהם קבוצת הNBA נדרשת להפגין רצינות תהומית (ולא לתעל אותה לצורכי טאנקינג) זו סיטואציה היפותטית במקצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 8:41 am 
Senior

נבארו ב-nba היה קלעי של 40% מהשדה. חוץ ממנו היחיד בברצלונה שבכלל יכול לקנות סל ברמות האלה זה לורבק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 8:55 am 
מנהל פורום

למה פרוביץ' וואסקז לא יכולים "לקנות סל" ברמות האלה? ומה זה משנה האחוז קריירה של נבארו? אנחנו מדברים על משחקים ספציפיים, ונבארו במשחק ספציפי יכול לשים שלושים נקודות ב60% אחוז מהשדה גם מול יריבת NBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 9:30 am 
Hall of Famer

לוידע, במשחק שבו מכבי ניצחה את טורונטו היה לי הרושם שטורונטו בהחלט מנסה לנצח את המשחק ומכבי פשוט טובה לא פחות מהם, נראה לי שזו די פדיחה מבחינת קבוצת NBA להפסיד לקבוצה מאירופה ואף אחת לא רוצה שזה יקרה לה, גם לא במשחק אימון. אגב, צריך לציין שרוב המשחקים של קבוצות אירופאיות מול קבוצות NBA נערכות לפי חוקי NBA, לפי החוקים של פיב"א אני מניח שלקבוצות האירופאיות יהיה פחות קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 10:12 am 
Sophomore

דייבי ג'ונס כתב:
ב2005, צריך אולי לומר - זאת לא היתה פדיחה מקצועית ממעלה ראשונה כמו הגמר השנה. צסק"א אמנם היתה מאוד דומיננטית אבל היא פגשה בחצי הגמר קבוצה טובה מאוד בכושר יוצא מן הכלל. לא זוכר מה היו ההימורים אבל טאו העיפו את פנאתינאייקוס נגד הביתיות בפלייאוף ונראו פשוט מצוין. רק מעצים את ההישג של מכבי שטחנו אותם עד דק בגמר.

מה גם שהפדיחה השנה לא היתה חד-פעמית. צסק"א נראתה רע מאוד בשני המשחקים ולא היה חסר הרבה (ולמען האמת, אם יש "מגיע" בכדורסל זה גם מה שצריך היה לקרות) שהם ילכו הביתה כבר בחצי.

מכבי לא טחנו אותם עד דק בגמר (אולי אתה מתבלבל עם חצי הגמר בפראג שנה אחר כך). מכבי הובילו בסביבות ה 10-12 במחצית הראשונה, וטאו חזרו עד נקודה הפרש ברבע השלישי. רק אז שאראס נתן גז וסגר את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 5:22 pm 
Junior

נורטון כתב:
נו, אז עשו קציצות. מספיק לראות כמה משחקים באירופה וכמה משחקים בנ.ב.א, בשביל לדעת שבכל משחק חשוב או משמעותי, הקבוצה מהנ.ב.א (טוב, אולי לא שארלוט, אבל כל קבוצה אחרת) תחנוק את הקבוצה האירופאית למוות. זה בהחלט כן אותו כדורסל, זה אותם חוקים כמעט, ואותם שחקנים לפעמים עוברים מכאן לשם והפוך. הרמה לעומת זאת - שונה לחלוטין.

מה,כמו ארצות הברית מול יוון ב2006?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 7:26 pm 
Hall of Famer

אם אתה כבר הולך לנבחרות, אז למה לא ללכת לנבחרת כדורעף חופים לנשים, יש יותר נוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2012 1:12 am 
Junior

מסתכל שוב על הדקות האחרונות ומעלה סוגיה:

אחת הטעויות הגדולות במשחק של צסק"א ששווה התייחסות היתה העבירה של תאודוסיץ' על פפניקולאו 10 שניות לסיום על מנת שאולימפיאקוס לא תזרוק לשלוש.במצב הזה צסק"א הבטיחה לפחות פוזשן נוסף לאולימפיאקוס כי היה ברור שמה שלא יהיה הם יעשו עבירה על שחקן צסק"א כי הם עדיין יהיו בפיגור.

מה אתם אומרים? צריך לבצע עבירה במצב הזה(10 שניות לסיום)? אם פפניקולאו היה קולע שלשה ומשווה צסק"א הייתה מושכת את השעון לזריקה אחרונה כי במצב של שיוויון אולימפיאקוס ככל הנראה לא הייתה עושה עבירה אלא מנסה להגיע להארכה. או שבמצב הזה אפשר לעשות עבירה רק כאשר נותר פחות זמן לסיום? או שתיאודוסיץ' עשה מה שנראה לכם כמהלך נכון(לפחות לאותו רגע)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2012 7:11 am 
מנהל פורום

לא יפתיע אף אחד כי אני מציע לעשות עבירה ביתרון שלוש בערך באותה תדירות שבה הארץ מכריז על שביתה כנכונה, אבל במצב הזה בעיני אסור באיסור חמור לעשות עבירה (יזומה). הפועל כמעט הפסידה משחק לאשקלון על השטות הזו, כשאשקלון לא מסוגלת לקנות סל והפועל שולחת אותה לקו איזה שלוש או ארבע פעמים בחצי הדקה האחרונה. הרי אתה יודע שאם עשית עבירה, הפער יצטמצם ובהתקפה הבאה יעשו עליך עבירה כשכל הלחץ עליך.

גם במקרים שבהם נכון לעשות עבירה כדי למנוע זריקה משלוש, זה צריך להיות כשיש מעט מאוד זמן על השעון וסיכוי קטן מאוד לקבוצה השנייה לעשות משהו עם הכדור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2012 10:27 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ומצד שני, מכבי של גרשון/בלאט - שני אנשים שמאמינים מאד בלעשות עבירה במצב כזה - ניצחו ככה לא מעט משחקים, כולל משחק אחד שאני זוכר שהיה רצף של 3-4 פאולים לכל צד ודרק שארפ שם את כל העונשין. אני לא זוכר משחק שהם הפסידו בגלל זה. מה שאני כן זוכר זה משחקים שהם השוו בשלשות קלאץ' בגלל שהקבוצה השנייה נמנעה מלעשות פאול (בלו נגד ירושלים, הלפרין נגד ריאל מדריד, למשל).

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 260 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: סאבוניס ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: